2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar iyi hafta sonları...
Aradaki yaş farkının çok olması bencede zor Edanın dediği gibi çünkü teyzemin 12 sene arayla iki çocuğu oldu ve büyük kız küçük kardeşi doğunca bunalıma girdi resmen hep o küçük hadi annecim kardeşinle ilgilen hadi idare et yapma etme oldu..Ve kuzenim resmen kendi evlenince çocuk doğururken 3 kere düşündü...
Bende inşallah birgün buna karar verirsem aralarının 4 yaşını geçmemesini isterim...

Tünaydınn...
Kızlar eğitici oyuncak olarak neler alıyorsunuz yada aldınız?
Biz çok birşey bulamıyoruz ya...

Tünaydınn...
Kızlar eğitici oyuncak olarak neler alıyorsunuz yada aldınız?
Biz çok birşey bulamıyoruz ya...

İyi hafta sonları hepinize arkadaşlar...
Edacım eğitici oyuncak olarak ben caillou küçük yapbozlar var ondan aldım.Alya'nın da çok hoşuna gitti beraber oturup yapıyoruz.Eğlenmek içinse parmak boyası son zamanlarda favorimiz yere örtü seriyoruz sonra da parmak boyası el boyası oluyor üst baş batıyor.
Bir de Gülsüm'ün bahsttiği Sabiha Paktuna kitabını ben çok önceden almıştım onu Alya çok sevdi.Sürekli eline alıp sorular sormamı bekliyordu o sayede renkleri öğrendi bir de benim kızımdan bir yaş büyük iki tane yeğenim ve 4,5 yaşında olan ikiz yeğenlerim var onlarla beraber kitaplarla oynaya oynaya 1'den 9'a kadar sayıları öğrendi.Açıkçası erken yaşta çocuklara çok yüklenmenin doğru olmadığını düşünenlerdenim ben de ama o oyunlarla bi şekilde kapıyor.Zaten okula başlayınca müthiş bir maratonun içine girecekler.Fazlasıyla rekabetin olduğu bi sistemin içinde boğulacaklar.O nedenle onun mutlu olacağı şeylerle meşgul olmaya gayret ediyorum.O istiyor ben veriyorum aksi olsun istemiyorum.

iyi dilekleriniz için teşekürü bir bir borç bilirim arkadaşlar..:)) evim yine büyükçekmecede.mimarobadan sinanobaya taşındım.evim deniz manzaralı sölemesi ayıppp.. gelinde bizim veletler oynarken ( mesala kıvanç ayçayı sıkıştırıken bir köşede ) çaylarımızı hüpletüürkk.
.hem edacım sen bu taraflara geliyorsun kayınvalidene bir aloya bakar.hem -4-5 parça eşyaların kalmıştı.hala saklıyorum ..özledikçe kokluyorum onları..:)))))))
gülcüm senin kızı geçebilir mi bilmiyorum benim 2.si güzellikte.senin kızz çok fena maşşlh..güğzel mi güzel eli maşalı bıcır bıcır ..öpüver annesi eylül annlerinin bebe gülünü..)

İyi geceler Canancım hayırlı olsun eviniz ben gözden kaçırmışım.Hayırlı,huzurlu,mutlu günler geçirin içind inş.

Çok haklısın bende hiç taraftar değilim çocuğa baskı yaparak bir şeyler öğretmeye..
Ama bir yerlerden başlamak gerekiyor diye düşünüyorum..Yani ev artık arabalardan oyuncaklardan taşmış durumda.
Onun yerine görsel,sözel zekasını geliştirecek oyuncaklar daha hoşuma gidiyor ve daha iyi eğleniyoruz..
Bizde şu tahta puzzlerla çok vakit geçiriyoruz.Sayılar,şekiller ve Hayvanlar var,o yerleştiriyor ben alkışlıyorum ve yerleştirirken isimlerini söylüyorum oda tekrar ediyor...
En azından sayıları tanıdı...
Ben boya almadım,güvenemedim yaramaz sıpama...
Yapbozda bayağı zordur Maşallah Alyaya...

QUOTE=muscan24;15854378]iyi dilekleriniz için teşekürü bir bir borç bilirim arkadaşlar..:)) evim yine büyükçekmecede.mimarobadan sinanobaya taşındım.evim deniz manzaralı sölemesi ayıppp.. gelinde bizim veletler oynarken ( mesala kıvanç ayçayı sıkıştırıken bir köşede ) çaylarımızı hüpletüürkk.
.hem edacım sen bu taraflara geliyorsun kayınvalidene bir aloya bakar.hem -4-5 parça eşyaların kalmıştı.hala saklıyorum ..özledikçe kokluyorum onları..:)))))))
gülcüm senin kızı geçebilir mi bilmiyorum benim 2.si güzellikte.senin kızz çok fena maşşlh..güğzel mi güzel eli maşalı bıcır bıcır ..öpüver annesi eylül annlerinin bebe gülünü..)[/QUOTE]

Vahşi cazibeme dayanamadın koklaya koklaya durursun tabisempatiksalakcinni
Ben kayınvalideme tek gitmem normalde,hazır koca yokken arayayım seni dedim denk düşmedik..Olmazsa buluşma yapalım migros çarşısı vs. hem çocuklarda eğlenir oyun bölümünde..

Herkese iyi pazarlar...
Herkesler iyidir inş?Yarın İstanbul'a gerçek hayata dönüş var.Rahatlığa alışmıştım iyice ama ne olursa olsun insan kendi evini de özlüyor.
Edacım gerçekten de insan madem çocuk bişeylerle oynuyor onlar da eğitici olsun istiyor bi yerden sonra.Artık ben az çok Alya'nın keyif aldığı şeyleri keşfettim.Mesela bizimki biberondan sonra bazen krize giriyor bağırıyor çağırıyor o sıra da dolapta sakladığım boya kalemlerini ya da parmak boyasını çıkarıyorum.Bayağı deşarj oluyor kağıtları karalayarak.Stres atıyor kızım:)Bi de Alya'nın küçüklükten beri en keyif aldığı şey dergilere bakmak hayvan resimleri favorisi.Aynen bizde de ben söylüyorum o tekrar ediyor bu ara herşeyi soruyor büyüdükçe işimiz zorlaşıyor

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar...Herkese iyi haftalar...
Biz şu aralar hamurla oynayıp bisiklete binmek dışında hiç birşeyden zevk almıyoruz..Puzzle falan sadece yere atmak için kullanıyor..
Zaten kreşe gittiği için orda yeteri kadar etkinlik var ben evde birşeyler öğretmeye çabalamıyorum açıkçası..
Yalnız cuma günü pastel boyayla resim kağıdına birşeyler karalamışlar üstünede Ege Başar yazıp göndermişler nasıl duygulandım baya baya çizmiş yuvarlamış falan ama baktığın zaman hiç birşeye benzemiyor:))))))
Yinede kuzguna yavrusu anka görünürmüş ya o misal banada picasso yapmış gibim geldikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Kızlar kuru fasulye yapıyorum akşamdan da ıslamıştım ama
2 saattir pişmedi gitti,düdüklüde yapmayim,ısladım nasıl olsa dedim
sanırım yarın kahvaltıya yetişir anca..
Bugün röpörtaj yapmaya geldiler fasulyeye bakayım gelecem anlatacam nasıl saçmaladığımı gerçi aralık ayında alır okur okur dalga geçersiniz..

Fasulye tam pişmemişti ama iteledim kocama valla
allahtan çok yemek ayıran bir erkek değil,yanmış,çiğ farketmez yer...zemuszemus

Bugün 2 kişi röp.geldiler
Çalışan anne olmanın zorlukları ve ayçayla igili bir kaç soru sordular hani böyle kız kıza oturunca zaten konuştuğumuz şeyler
ama işte kayıt cihazı açık ve adı röp.olunca ben çok saçmaladım,sorduğu şeylere direk cevaplar yerine ordan burdan anlattım durdum.Net cvp.vermedim yani,gerçi sonradan söyledim kıza çok saçmaladım sen biraz toparla dedim o da zaten sizin o dergilerde gaz. okuduklarınız her zaman toparlanmış halidir biz çarpıcı,dikkat çeken cümleleri yazıyoruz hepsini yazmak mümkün değil zaten dedi içim rahatladı yoksa rezil olurdum ...Babadan bahsederken eşimin işiyle ilgili konuşmak zorunda kaldım aslında çok genel şeyler söyledim ama eşim gene de subay olduğumu yazmasın askeri hiç bir ifade kullanmasın dedi o sebeple kızı tekrardan aradım,ona da tamam dedi.
Neyse benle röp.bittikten sonra foto çekelim dediler.Ayça'da öğle uykusuna yatalı 1 saat olmuştu ki uyandırıp giydirdim,ayyy bir şirret bir lanet kalktı o uykudan sormayın,bi tane gülen fotoğrafı yok,ben 32 dişim ortada sırıtmışım hepsinde bizimkinin gözler mahmur alt dudak düşmüş haliyel hep.Neyse en azından objektife baktı çok şarlamadı.Salonda,Ayçanın odasında falan bi kaç da resim çektiler o kadar işte toplam 1 saat falan sürdü işimiz sonra gittiler...

Mother&baby dergisi aralık sayısını alın günü gelince ben tekrardan hatırlatırım size../B]

Kızlar buluşmak
isteyenler 28-veya 29 ekim nassı olur???
Sadece bir öneri,benim de planım belli değil henüz.

İyi gecelerr sanırım bu saatte pek burda olan yoktur ama sizleri çok özledim güzel annelerim hayat koşturmacasından bir türlü gelemedim aranıza.
Canancım yeni eviniz hayırlı ugurlu olsun güle güle iyi günlerde oturun güzel arkadaşım.
Edacım canım çok sevindim Allah'ım sağlıcakla kucagınıza almayı nasip etsin.

Ahh Gül'üm ben artıkım ben İstla geldigimde de bir buluşma isterim ona göre şekerim.

ne hoş şeyler yazmışsınız öyle,gülümseyerek okudum :)
canan formundasın yine canım
telefonda söyledim ama burdanda yazmak isterim
canan,evin hayırlı olsun,sağlıklı sıhhatli,bol neşeli günler yaşayın evinizde
edacım,güzel annenin yakışıklı ve sağlıklı bir oğluşu daha olur inşallah

uzun zamandır yazmıyorum
bütünn yaz mevsimim sokaklarda geçti,tam gezmeci oldum.önceden haftada bir gün zorla adım atardım dışarı,ama mertten sonra evde istediğim şeyleri yapamadığım için bunalıyorum,çareyi dışarda buluyorum.komşum ve onun mertten 2 ay büyük kızıyla geçiyor ömrüm..mert yaramaz bir çocuk olmamasına rağmen normal olan yaramazlıklarına bile çok çok tahammülsüzüm,o yüzden 2.yi kesinlikle düşünmüyorum.kazayla hamile kalmamın dışında eşimle son kararımız.insan çok yıpranıyo çünkü helede benim gibi sabırsızsa..
önümüz kış eve kapanıcaz zor bi kış olacak ama yazı sabırsızlıkla bekliycem,bu yaz inşallah herşey daha kolay geçecek.laftan sözden anlayacaklar diye umuyorum..
mert iki kelimelik cümleler kuruyor üç kelimeye çıkamadı henüz sadece anne kayu aç diyor(en kolay cümle olsa gerek :))
sayıları karışık sayıyor 4-3-6-9-10-2 hehehe
çizgi filmlerin isimlerini biliyor
bide çok taklitçi
onun dışında renkeri bilme yap boz yapma gibi yetenekleri yok ama ben öğretmiyorum bunalıveriyorum ne olacak böyle bilmem aslında ne öğretsen kapıyorlar beyinleri tertemiz ama öğretecek adam yok bu kış gezemeyeceğime göre merte evde bişeyler öğretmenin zamanı geldi.ben bu tembellikle bezide zor bıraktırırım..işim gücüm bütün derdim evim temiz olsun..bi kurtulsam şu huyumdan başka şeylere daha çok zaman kalacak
şimdilik bu kadarrr

Herkese iyi günler..
Biz İstanbul'dayız evimize geldik.Temizlikle geçti ilk gün.
Gülcüm hayırlı olsun röportajValla ben çok merak ediyorum Aralık'ta hemen bir mother&baby alıcam inş.Bayramdan sonra bir buluşma olsa bana uyar.

Emelcim ben genelde bütün gün evdeyim evde olunca en büyük uğraşım Alya oluyor.Bi de bizimki istediği olmayınca krizlere giriyor ben de gönlü olsun diye emrine amade bi şekilde yaşıyorum.4 yaşına gelmesini ve oyun grubuna gitmesini iple çekiyorumOnun haricinde kalan vakitte de çeviriyle uğraşıyorum.Akşam erken uyuması ve eşimle iki çift laf edebilmekse en büyük keyfim şu sıra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…