2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Duygucum çok geçmiş olsun
benim aklıma hemen kreş geldi çünkü,bize de demişlerdi bir çok çocuğun olduğu bir ortama bırakıyorsunuz bu kış hastalıklara hazırlıklı olun diye...Kreşte belki üşütüyor,yoruluyor senin evde yedirdiğin gibi yedirilmiyor ve bence vücut direnci zayıflıyor daha çabuk hastalanıyorlar.Tabi bir çocuktan da kapmış olabilir.Virüs etkenli bi hastalık diye biliyorum ben yani ateş yoksa antibiyotik verme bence,ama tabii doktor ne dedi bilemiyorum allahtan önümüz tatil annesi ona,ıhlamur kaynatsın balla versin,dinlensin koca bebek bi kaç günde toparlar kendini.Şu ventolin,viks falan gibi buğu da yaptırabilirsn broşları rahatlar belki.
Geceleri öksürüğü azıyor muydu?Ayça da çok öksürüyordu biz de antibiyotik başladık bitirdik daha kış gelmeden antibiyotik sezonunu açmış olduk yani..Canımcım geçmiş olsun.
benneyaptımki

Canım çok geçmiş olsn,Bora 2-3 kere geçirdi atlatana kadar çok çekiyorsun ama ilaçlar sayesinde düzeliyorlar çok şükür...İyi bakılmazsa ilerleyebiliyor..
Biz antibiyotik ve kortizon kullanmıştık,birde evde hava veriyorduk(Ventolin,Pulmicort)..
Hava çok iyi geliyordu..Gece öksürüğünü engelliyor,bronşlarını açıyor..
Sırtınada halis zeytinyağı sürebilirsin..Evi havalandır bol bol..

Edacım antibiyotik verdi bizede ama ventolin gibi birşey vermedi sadece buhar makinesini açın dedi evde bütün gün o çalıştı..Gece ateşi 39 küsürlere çıktı yine..
O hava küçük sprey şeklinde boğazınamı sıkıyorsun?

Gülüm evet ya kreşten tabiki yoksa ben biraydır Ege de gördüğüm hastalığı 2 yaşına kadar görmedim..
Kime sorsam aynı şeyi söylüyor bağışıklık kazanana kadar ilk 1 yıl hastalığa hazır ol diyor..Allahım beterinden saklasın...

merhaba arkadaşlar.Ben aranıza yeni katıldım.
Oğlum UTKU 18 eylül doğomlu.çok küçük bir yerde yaşadığımız için kreş park vs. imkanımız yok.ben de çalışıyorum evde olduğum sürece ne verebilirsem o.sosyal ortamlarımızın olmamması çok üzüyor beni.ama napalım ekmeğimiz burada başka çare yok.
hepinizin kuzularına sğalık diliyorum,umarım mutlu bir geleceği olur hepsinin.alkisalkisalkis

Canım hoş geldin,nerelerdeydin bunca zamanCADIARZU
Sen ne iş yapıyorsun?sosyal ortam derken komşun,akraban falan da mı yoklar hiç.
Biz de günlerce bir yere çıkamadığımız oluyor aşşağı komşumun kızı oyalıyor ayçayı meselagamyoncuiremsu
kadın pek kaprisli ben pek hazzemiyorum ama işte kızıma arkadaş oluyor o da 2 ay büyük bizimkilerden.

duygucum geçmiş olsun inşallah çabuk atlatır ege paşa. utku da geçen bahar bronşiyolit olmuştu antibiyotikle falan 10 günde tamamen düzelmişti. gece hırıltıları ve öksürükleri en zor kısmı. bizde uyku falan kalmamıştı o sıralar öksürmekten uyuyamıyordu kuzum.

bende yazamıyorum bu araşar emelcim, geçmiş doğum günün kutlu olsun cannımm.

bende aynı senin gibi düşünüyorum çocuk büyüdükçe istekleri artıyor, ben zaten bütün gün çalıştığım için akşam eve başım kazan gibi gidiyorumm, azcık koltuğa yayılıp tv izlemek istiyorum ama mümkün olmuyor, ege sürekli menim odaama dittt, annehamur yapamm( bu arada hamuru tavsiye ederimm ege çok sevdi) kayu yapam abammm nerdee uyuyana kadar egeylee güreşip yapboz yapıp top oynayıp zıplayı hoplayıp yuvarlanıp duruyorummm, paşa da 11 gibi uyur oldu oyuna doyamıyorr( maşallahhh kuzumaa) düz duvara bile tırmnacak elinden gelsee, biz birde sandalyeleri iskelet yapıp üstüne battaniye iel kapatıp çadır yapıyoruzz içi karanlık oluyorr eline fener veriyorum çok hoşuna gidiorr anne bana ev yap diyip duruyorr, aklımaa diğer oyunlar geldikçe yazarımm, ama şunu biliyorum sanırım 2. yee enerjim kudretim yetmeyecekkk, neyse çok uzattım biz hala wc eğitimine tam anlamıyla başlamadık zaten kendisi söylemeye başlayacak diye düşünüyorum herşeyin bir zamanı var her çocuk için farklı yaşlarda, şimdilik fişini yaptıktan sonra çiş yaptm diyorr kısa bir zaman sonrada yapmadan önmce söylemeye başlayacağını düşünüğyorumm..

hepiciğinizi öperimmm..

duygucum çok geçmiş olsunnn üzülme bronşit çoğu çocukta olan bişey allah dermansız dert vermesinn yeterki...

canan karuısu lüküss hayat diyorum sana başkada bişey demiyorumm, paranın gözü kör olsun :)

edacım ikinci bebişin hayırlı olsun canımmm çok sevindim senin adınaaadelikafadulden
.
gül sonunda kızı tv lere dergilere çıkarmaya başladın demek ne diyelim allahhh bölüm başına 60 milyarlar almayı nasip eder inşallahh ( nazar değmesin fıstığımıza) inşallah alıcam dergiden merak ettim çokkaklinialirimsmile

slm arkadaşlar nasılsınızzz
ayy ne zaman gelsem kimsecikler olmuyooooo
ayyy kesinn unuttunuzz sizz bennn valla yaaa

ayyyy 2. bebek miiiiiiiii
yaa bende istiyomm ama yine çok uğrasacagız sanırımmm çünkü cemre 1 yasına girdiğinden bu yana korunmadık ama olmuyoo yani 1.5 yıllır olmuyooo.
dr kasıma kadar bakalım olmazsa hapa başlarız dediiii..............
edacımmm hayırlı olsunn 2. bebeğinizz canımm
umarım yanlış anlamamışımdırrrrrrrrrr

beni beyenmedin sanırımmm ki slm bile vermiyonn aşkolsunnnnnn:sinifsinif:

kısss deli ayşeee niyeee beyenmiyeyim ben seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiialsanaalsanasmile

görmedim seniii nasılsın iyimisinn, ikinci bebek en kısa zamanda yerleşir inşallah yerinee, bende 2. sabrı yok kanımcaaa ama eğer genç yaşlarda olsaydım yapardım kesin çocukk çok güzel bişey hattaa ben 3 tanee olması taraftarıyım( ama benim kuvvetim gudretim yok) senağlama

Günaydın iyi hafta sonları arkadaşlar:)

günaydın duygucum nasıl oldu ege paşa, dün bizimkide öksür öküsr uyuyamadı vallaa hi burnu akıyodu zatenn bide öksürük eklendi ama çok şükürr ateşlenmedi, atel olmasındaaa geçer inşallahh...siz ne ilaçları kullanıyosunuzz..

Canım günaydın dünden beri daha iyi maşallah Ege..Ama hırıldama devam ediyor.Zaten doktor ilaçları 10 günlük verdi henüz 4.gündeyiz.Bünyesi çok şükür sağlam bir çocuk hemen toparlıyor kendini..Bence gecede çok açınıyor ondanda üşütüyor bizimki.Birde dün hava İzmirde çok soğudu ilk olarak uyku tulumunu giydirdim gece çok rahat uyudu.Çünkü ne zaman kalksam gece beli üstü başı açık oluyor belki gecede 3 4 kez üstünü örtüyorum..Dün gece rahat rahat uyuduk ikimizde..Nerdeymiş aklım tulumu giydirmedim kaç gündürbilmiyorumkismile

Sizede geçmiş olsun Aytencim tam hastalık havası zaten biz antibiyotik ile birlikte şurup kullanıyoruz Makrol antibiyotik,sekrol var birde bricanil canım

Sizede geçmiş olsun Aytencim tam hastalık havası zaten biz antibiyotik ile birlikte şurup kullanıyoruz Makrol antibiyotik,sekrol var birde bricanil canım

egede öyle çok üstünü açıyor ama üstünü örtüncede terliyor, ben uyku tulumunu giydirincede terliyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayımmm..

Duygu ve Ayten çok geçmiş olsun bu yaz Mayıs gibi Alya da bronşit olmuştu klima çarpmıştı.Doktor bana biranlık üşütme bile çocuğu bronşite çeviri demişti.İyne vermişti ilk istemeiştim ama bayağı ilerlemişti Alya'nın ki ciğerlerini üşütmüştü vs.Gece hırıltıları ve öksürmeleri oluyordu.Ama tilaç ve iyne işe yaramıştı.Ege de en yakın zamanda iyleşir allahın izniyle.
Bu arada gece üstünü örtmeme aynen Alya'da da mevcut.Ben örtünce anında uyanıyor ve kızıyor hanfendi.Tulum en iyi çözüm galiba.

Ayten bence içine ince pijamalardan giydirip tulum giydirebilirsin ben öyle yapıyorum Ege hiç terlemiyor o şekilde ama içide kalın olursa o zaman dediğin gibi terleyebilir..En azından gece için rahat ediyor üstü açıldı derdin yok..Ben geçen kış almıştım astronot şeklinde 3 yaş almıştım boyu uzundu baya şişme bebek gibi oluyordu bu sene tam geldi muhtemelen bu kışı onunla geçiririz gibi geliyor..
Semacım teşekkürler Rabbim bütün bebeklerimizi korusun çok zor hastalıkları insanın içi parçalanıyor dediğin gibi bir anlık üşütmeden bile olabiliyor çok iyi korumak lazım..
Sizede gelmiş geçmiş olsun canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…