2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Evet okul çok faydalı ... Bende çok mutluyum dogrusu.. Gerci iki gündür hastanız gitmiyoruz fakat öğretmenini özledi kızım... Bu arada ayse beril yürüyor )) iki kardes çok tatlılar serra koşuyor ayse de koşmaya çalışıyor sonra hoop yere :)

teşekkürler bayanlar cvplarınıs için bencede göndermek en iyisi olacak
ben evde olsamda onunla çok ilgilenemiyorum akşama kadar nasıl oyun oynayayım

ne güel müjde tebrik ederim ayşe berili...
benim de en çok heveslendiğim görüntüydü o... 1 yaşında hilal yürüse mustafada henüz 2 ye girmemiş olacaktı ne kadar tatlı olacaklardı..
ama nasip olmadı malesef
şimdi en zından emeklesede beraber oynasalar diye hevesleiyorum bakalım inşallah allahın izniyle düzelir de beraber oynadıklarını görürüm...

ne güzel gül valla çok sevindim sizin adınıza... gerçekten imkanım olsa ben de gönderirdim... ama yok malesef...
mustafada renkleri öğrendi baya ama nedense kırmızıyı bilemiyor... göz dr una götürcem acaba renk körlüğü mü var çokcukta diye...
olabilir mi acaba bu konuda bilgisi olan var mı...

Son düzenleyen: Moderatör:
bu arada kızlar eşim sınava gitti... bakalım ayın 8 i gibi nerede yapacağı ve kaç ay yapacağı belli olacakmış... hayırlısı olsun... bizim için en hayırlısı neresiyse orası olsun istiyorum...

İyi akşamlar herkese;
Gülsüm şimdiden Allah kavuştursun diyeyim.İnş çabucak geçer zaman?Kendin mi kalacaksın,aileler yakınınız da mı?
Ben de haftanın iki günü ders vermeye başladım öğlene kadar, çalıştığım yerde kreş var Alya'da oraya gidiyor.Durmayınca babası ilgileniyor ki genelde kreşten çıkmak istemiyor.Haftada 2 gün ve öğlene kadar olunca benim de içim çok rahat ediyor,çocuklarla vakit geçirmekten çok keyif alıyor.
Gül ben evde oturuken kızımın uyanık olduğu heran nerdeyse onunla ilgilenen bi anneyim.Bazen sıkılıyorum tabi ama bizim ki sürekli kitap getirir bu ne,bunu oku,hadi oynayalım kreşten daha faal bi ev hayatımız var inan.Ama kreş çocuk görmesi açısından çok iyi oluyor ne kadar ben ilgilensem de çocuklarla vakit geçirmek daha başka tabii onun için.Kreşte en küçükleri Alya ama öğretmeni çok iyi uyum sağladığını söylüyor.Bizim ki de evdeyken, öğretmen ablaya gidicem ben diyor

gülsümcüm geçmiş olsun ben çok korkarım sobadan geçen yıl utku yeni yürümeye beşlamışken az kaldı ellerini sobaya yapıştırıyordu hem de soba öyle bi yanyordu ki. allahtan gözüm üzerindeydi de yakaladım

mevlüdecim geçmiş olsun alpe.bu inatlaşmalar tutturmalar yaşlarının gereği çoğu kuzumuzda var.utku iki yaşına yeni girdiği günlerde aniden değişmişti benim uslu kuzum gitmiş yerine kavgacı hiçbirşeyi paylaşmayan yaramaz sürekli ağlayan bir çocuk gelmişti. avmlerde yanından geçen her kızın saçını çektiği için markete dahi götüremiyorduk.çok şükür şimdi daha sakin normale döndü. alpde normale döner en kısa zamanda inşallah.

bu arada kızlar eşim sınava gitti... bakalım ayın 8 i gibi nerede yapacağı ve kaç ay yapacağı belli olacakmış... hayırlısı olsun... bizim için en hayırlısı neresiyse orası olsun istiyorum...

hayırlısı olsun gülsümcüm

kızlar oğlumu traş edemiyorus yaa çocuk huy yaptı kestirmiyor saçlarııı
bir örnek olucas yakında paşamlaa

acaba canı yanacak diye mi korkuyor. biraz dikkatini başka yönlere çekerek kestirmeye çalışsanız canının yanmadığını anlayınca kestirir belki.

canım bu yemek konusunda biz de çok sıkıntılıyız köfteyi makarnayı pilavı doyumluk yemiyor gerçi hiçbirşeyi doyumluk yemiyor bunlar iştahsızlıklarından olan şeyler. inşallah iştahları açılır da biz de rahat ederiz. imkanınız varsa kreşe göndermeniz çocuk açısından faydalı olur. yeni şeyler öğrenir

semacım hangi oyunları oynuyorsunuz ben bu konuda sıkıntı çekiyorum hep aynı oyunları oynuyoruz mesela yazı yazarken kağıttan başka her yeri boyuyoruz duvarlar dahil

iyi akşamlar arkadaşlar ne zamandır bakamıyorum baya yazmışsınız ama okuyamadım herkes iyidir umarım fazla kalamıcam eguş oyun bekliyo yalnız kreşten bahsedilmiş sanırım ben inanılmaz memnunum maşallah diyeyim ege tek kelimelerle konuışuyordu şimdi resmen 3 4 kelimelik cümleleri şakır şakır kuruyor çocuk okuluna gitcem diyor yataktan kalkar kalkmaz...Evde bunlar mümkün değildi ben bu kadar geliştiremezdim onu bezden tamamen kurtulduk,yemek kendi yiyor sayıyor renkleri söylüyor falan filan..imkan varsa kesinlike gitmeleri çok faydalı bence...
hepinizi ve kuzuları çok öpüyorum...

Günaydınlar...
Bugün misafirim gelecek onun için erkenciyim bi taraftan netten tarif bakıyorum, bi taraftan daimi sitelerime bi uğruyorum:)
Sehercim valla neler yapmıyoruz kiSabiha Paktuna'nın Çocuğunuzun Yeteneğini Keşfedin kitabı favorilerinden.Onu getiriyor bunları bana sor diyor.Onu elimize aldığımızda bayağı bi oyalanıyoruz onunla.Kitaptan burda daha önce bahsedilmişti siteye üye oluyosun evine gönderiyorlar kargo parası veriyorsun 4,5 lira sadece.
Ben renk soruyorum o odanın içinde sorduğum renkleri buluyor,bizim ki hayvan hastası hayvanlarla ilgili kitaplara bayılıyor,benden iyi tanıyor hayvanları,sonra yapboz yapıyoruz beraber,sulu boya,pastel boya,hamur,beraber şarkı söylemeler,müzik eşliğinde hoplayıp zıplamalar yani bi nevi kreş öğretmenliği yapıyorum ben:)bi de tabi calliou ve üçüzler hastası Alya tabi bi de onlar bittiğinde niye bitti diye ağlaması olmasa...

semacım utku da caillou ve üçüzler hastası bir de trt çocuktaki keloğlanı seviyor. daha bitmeden ağlamaya başlıyor anne bitti diye bir de caillounun bütün bölümlerini ezberlemiş ne olacağını birkaç saniye önceden söylüyor.
arabalarla oynuyoruz onları yanyana üst üste diziyoruz, kepçelerle kamyonlara sözde kum dolduruyoruz. elinde bir tornavidayla sürekli bozulan oyuncaklarını tamir etmeye çalışıyor.
utku da hayvanları çok seviyor 11 tanesini taklit ediyor.
3-4 kelimelik cümleleri kuruyor ama kelimeleri henüz net olarak söyleyemiyor birşeyler yakıştırıveriyor
doktorculuk oynamayı seviyor beni sürekli muayene edip ilaç veriyor
legolarla kule yapıyoruz,nevresimlere halılara duvarlara yazılar yazıp bebek ya da ağaç yaptım diyor

Gülsüm hayırlısı olsun canım ınsallah sızı uzmeyecek bır yere cıkar esının askerlıgı..
Ayrıca gecmıs olsun soba kazası için Allah korumus...

Kres konusunda haklısınız cok faydası oluyor ıstısnalar harıc Aslan ıcın bu sene degılde seneye dusunebılırız belkı bakalım...
Çok seviceğine eminim arkadas dıye delı oluyor dısarda bır cocuk gorsun abıı dıye bagırıyor deli gibi ıcım tuhaf oluyor oyle yapınca sankı ne bıleyım...
Gezdırıyoruz yiğenlerle fılan oynuyor ama ne kadar yeter... şimdi tam oyun zamanları ekmek su gıbı oyuna ıhtıyacları var sureklı...

Son düzenleme:
Mevlüde canım doğru anlamışsın hamileyim,Bora abi olacak inşallah..

Bende kreşe gönderme taraftarıyım ama sabahtan akşama kadar gönderme taraftarı değilim..Mecburiyet varsa o ayrı tabi ama sosyalleşmek adına yarım gün yeterli diye düşünüyorum..

Gülsümcum benim haberim yok ... Bir hastalığını var hilalin?

evet canım hilal 31 haftalık doğdu ya ciğerleri gelişmediği için doğumdan sonra oksijensiz kalmış bu sırada beyne oksijen gitmediği için beyni felç olmuş..buna bağlı motor gelişimi geriden geliyor ve gözleri görmüyor malesef... şu an oturmaya ve dönmeye yeni başladı henüz emekleme ve yürüme yok... fizik tedavi alıyoruz bakalım inşallah yürümeyi de öğrenir bi gün...

sağol canım inşallah bakalım....
içimden hep 12 ay ankara geçiyor orası çıkarsa biz de gideriz babamız la hilal için çok iyi olur ..ama hayırlısı bakalım...

Ben bilmiyordum gülsümcum çok çok büyük gecmis olsun... Ne diyeceimi bilemedim inşallah Hilal'imizde saglıgına kavuşur bir an önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…