2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar ben çok nadir girip yazabiliyorum artık,bizimkininde uykusu pek karmakarışık ne zaman yatar ne zaman kalkar belli değil hiç saat ayarı yok,kafasına göre takılıyor.Gece çok geç yatıyor sabah erken kalkıyor ve öğleden sonra hatta akşamüstü uyuyor.Ne yapsam düzenleyemedim.Yeme problemi ara ara oluyor ama bence 1.sorun uyku...Bu arada2.ye bende hala cesaret edebilmiş değilim,bu yılda böyle geçsin bakalım...

Canım neden olmasın koy tabi onlarada ıvır zıvırlarını doldurursun onlar çocuk sonuçta anlayacak yaşa gelene kadar aslında yapılan sadece kendimizi tamin etmek için onlar ne gıydiğini anlıyor ne yediğini..
Biz en güzeli olsun diye çırpınsakta onlar daha bunu anlıcak yaşta değiller malesef..Bence 5 yaşına kadar idare edebilirsin o şekilde o yaştan sonra anlıyorlar ve istiyorlar gördüğüm kadarıyla..
Yayıntıları hiç bitmiyor biliyorsun ne kadar çok çekmece o kadar düzenli oda demek

herkse iyi pazarlar kızlarr havalar soğumaya başlıyor iyiden iyiye kış şimdi başlıyor artık sanırım bu pazartesi kar başlıcakmış öle diyo tv de beyaz örtüyü özledim valla

biz dün kızkardeşime gittik abimdi teyzemdi vd gezdik accıkta alışveriş merkezleri gezdik ancak eve gelebildik yoruldum ceylini yedirdim yatırdım az önce

Hicran iştahsız diyosun ya Ceyline vitamin veya balık yağı kullanıyor musun?takviye olarak?
Ayça'da yemez,içmez ben vit.le takviye ediyorum mecbur tam büyüme,gelişme çağları...:94:

Masum ben Ayça'ya yeni oda yaptım resimlerini çekmiştim bulabilirsem koyayım buraya koymamıştım daha önce,bizimki iki kapılı dolap şimdilik yetiyor.Satarken adam 3 kapılı alın diye tavsiye etmişti ama ben oda mobilya dolu gibi olsun istemedim,ortalık açık ferah olsun dedim 2 kap.aldım..

oda resimlerini bulamadım onu yerine bunu buldum
anneleriyle aynı okulda çalıştığım,aynı loj.oturduğum eylül kızları

vitamin vermiyoruz artık canım dr muz kesti 2 yaşından sonra verme dedi sadece 2 ay önce baya kötüleşmişti tamamen aç dolaşıyodu kanda mikrop çıkmıştı birde o dönem vermişti bitince almadık yenisini balık yağınıda veriyorum ama düzenli değil açıkçası unutuyorum arada bazen 2-3 gün vermiyom gene veriyom öle yanii biide zor içiriyorum balık yağını kustu birkaç kez içeceği şeyleri koklamaya başladı artık

ne güzel yaşıtları ile oynuyo ayça ohhh masada lezzetlerle dolu afiyet olsun :)) bizim pek yaşıtımız yok yaa 1-2 tane var onlarla görüşüyoruz ama sık değil parka çıkıyoruz oda soğuk olunca çıkamıyoruz malum arada alışveriş merkezinin parkına gidiyoruz luna park her şey var ama bizimki tedirgin oluyo 1-2 alet dışında pek sevmiyo

Niye ki 2 yaştan sonra verilmezmiymiş?Ben dr sormadım ama kış ayları bağışıklığına destek olsun diye veriyorum vitamini,balık yağı da senin gibi aynı aklıma geldikçe veriyorum ne kadar doğru bilmem.
Canım orası ayçanın kreşi,yerli malı haftasında çekilmiş bir poz.Ama okul dışında da bu arkadaşlarla sık sık görüşüyoruz çocuklar birbirlerini hergün hatta bazen yatana kadar görüyorlar.Kardeş gibi oldular artık

bacılarım çok zor bir dönem geçiriyoruz..allah yeter ki sağlık versin ama işte bazen çıldırma noktasına getiryorlar adamı..
kıvanç bu ara geç yatar erken kalkar oldu..sabah karanlıkta dikliyor ayağa ya..gündüz az uyur oldu.gece de 11 gibi yatıyor genelde..doğu düzgün yemek yediremiyorum.huysuz inatçı..çişine başlamayı düşünüyorum 15 tatilde ama inş. başarılı olurum..acaba beklsemmi yazı bilemiyorum..
kendime vakit ayırmak istiyorum.ama olmuyor.geç yatıyor.benim de uyku geliyor.sinirleniyorum bazen..kıvanç ın popoya patlak..sonra pişmanlık..kısır döngü..elimden geldiğince skin davranmaya inatlaşmamamaya çalışıyorum.ancak ve ancak bizimkiler kayuu gibi uysal çocukar değiller ki..keşke hepsi kayu gibi olsa..:))
bu dönemler de geçeçek diğer şikayet ettiğimiz dönemle gibi..sabır sabır sabır..alllh hepsine sağlık versin..en önemlisi o...hepinizi çok öpüyorum..

arkadaşlar galiba çoğu çocuğumuzun derdi aynı aslında annelerinin mi demeliyim. uyku sıkıntısı bizde de mevcut o eski uykuları yok akşam 11.30-12.00 gibi yatıp 8.30 da kalkarız hep beraber ben uykumu alamıyorum o nasıl alıyor şaşıyorum. bir haftadır bilgisayarı elime almadım bugün sıktım dişimi uyumadım utkuyu uyuttum biraz bakınıyım dedim.
geçen hafta utku ateşlendi dr götürdük antibiyotik başladık. doktorumuz polivit başlayabiliriz biraz iştahı açılır ve kış için de destek olur dedi. evde vardı ama ben de pek düzenli vermiyorum unutuyorum bir de utku tadını beğenmiyor kusuveriyor zoraki yedirdiğim yemeğe yazık oluyor.
bizde durum böyle

canancım çiş konusunda ben yazı beklemeni tavsiye ederim ben yazın öğrettim suyla falan oynuyolar kolay oluyor bir de üstünü çıkarması yazın daha rahat oluyor. ayrıca ilk başta eve de yapıyolar umarım kıvanç öyle yapmaz ama her ihtimale karşı halıları da kaldırabilirsin yaza öğretirsen. tavsiye bizden takdir senden canım :13:

Son düzenleme:
Kız Muscaaan nerelerdesin,bizi artık begenmiyürmüsün de gelmiyürsüün..

buralara gel de buluşalım
ben okuldayım şimdi zil çaldı
msj devam edecem sonra
kiss

2008 modeller neden böyle 9 da yatan çocuklara ne oldu??
Ege de gece bahçesini hergece düzenli izliyor..25 dakika izledikten sonra hepsi uyuyor bizimki aynen oturmaya devam..11 den önce yatmıyor bugün mesela sabah 7.45 te kalktı hergün onun benden önce kalkıyor olması acayip sinir bozucu..Birde kalkmamak imkansız sabah soyunuyor pijamalarını çıkarıyor öyle geliyor yanıma atletle ben kalktım giyincem diyor nasıl yataktan fırladığımı bilemiyorum..
Ya da klasik çişim geldi diyor hemen kalkmazsan salıveriyor bu sefer yataktan kalkıp sidik temizliyorsun..
Canan bencede yazı bekle kışın işediği zaman buz gibi oluyorlar..
.

:90:Demek atletlegeliyor ha,allah o egenin atleti kaybolsun emi,çok komik bi oğlun var duygu yaa,nasıl soyunuyor sıpa
Çiş konusu bizimki de gece çişe kalkmadığı için sabah çok sıkışmış kalkıyor,aynen kalkmazsan salabilir ortalığa bizimki gece de süt içmiyor o yüzden acıkmış da oluyor zaten kalkıp onun üstüne bi yelek giydirip,çiş ettirip,süt ısıtıp biboyu eline veriyorum sonra geri yatağa dönüyorum ama uyumak ne mümkün bu defa yataktaktaki bebek ilgi istiyor

Bu arada bu gece bahçesi hep aynı saatte mi başlıyor?trt çocuk da saat kaçta?Ayça ne caillou biliyor ne de gece bahçesini,hiç TV seyretmez seyretse de Disney playhouse var orda bir kaç çizgi filmi sadece

Slm kızlar..
Bizim uyku problemimiz yok ama yemek sorunumuz hat safhada..Ne kahvaltı yapıyor ne bir yemek yiyor..
Mesela bugün yarım portakal suyunun üstüne bu saate kadar,az önce çorba yedireyim dedim binbir şakrabanlıkla iki üç kaşık ya yedi ya yemedi..Bu kadar olurmu yaa.
Gül bizimkide çizgi film bilmez ne caliou ne gece bahçesi vs..varsa yoksa cep telefonu ve bilgisayar...Dokunmatikmiş tuşluymuş hepsinin kullanmasını biliyor sıpa.
Bende tuvalet işini yaza bıraktım kışın uğraşmak zor..
Vitatin balık yağı bende kullanıyorum aklıma geldikçe veriyorum..
Belki kardeşi gelirse daha düzenli oluruz bakalım..
Ege bey soyunuyor demek hee,bizimki daha giyip soyunamıyor ama benim iç çamaşırlarımı giymeye o kadar meraklı ki çekmeceden alıyor,bir deliğine iki ayağını sokup beline de çekip geziyor ortalıkta..

selam kızlar bugün ceyline yeni bi lazımlık aldım eskisini taşınırken kaybettik sanırım neyse aldım ama ceylin hanım siftahı yapmadı hala bakalım nasıl olcek yaza kadar en azından deneyeyim bi daha dedim :bu arada bugün temizlik yaptım ıslak zeminleri yer deterjanı ile ve az da konsantre çamaşırsuyu ile karıştırdığım suyu koridora koydum bi yandan yerleri siliyorum koridorun bir ucundayım ceyline babası bakıyo güyaaa bi baktım ceylin çamaşır odasından bisikletini çıkarmaya çalışıyor geri geri sen gel düş poposu kovanın içine girdi güleyimmi ağlayayımmı koptum yaniii koştum hemen çıkardım ama çoook korktu zilli aldım direkt banyıya yıka yıka suyla yarımsaat duşun altında durduk nerdeyse yaww çamaşır suyu bide diğeri de hafif bişii değil neticede ama Allah korudu kafa üstü girseydi kovaya napardık bilemiyorum sıpayı yaww

bu arada bu akşam yemekte karnıbahar domates çorbası börek ve salata var haydin buyrun sofraayaa

ceylin önceki gün yaprı ama allahtan alıştırma külotu vardı ama genede poposu ıslandı ayaktayken yaptı allahtan da bi yer ıslanmadı off naparım o zaman bilemiyom valla 5 tane alıştırma külotumuz var işte arada giydiriyom üstü ıslanıyo ama genede ona anlam veremedim tabii sızdırıyor dış kısmı pamuklu ma naylon iç kısmı havlulu nasıl sızıyo çözemedim nerdeyse bezler kadar güvenli bişii diye almıştım oysaki ama sanırım bacak kısmından sızıyo bişekilde neyse benden bu kaaa hadin byyyyyyy

Ohhh afiyet olsun şekerim,bizde de dün akşam vardı karnıbahar,ben kızartmasını seviyorum sadece..
kıyafetleri bezermiştir çam.suyundan,iyi bişey yoktu inş.yoksa canı sıkılır insanın.
Geçmiş olsun,şaka yapmış Ceyloş size

Ben hiç alıştırma kilodu falan kullanmadım canım yaa,tuvalete otuttur başında bekle yapana kadar 1 kere yapsa gerisi gelir senin çok sevindiğini görünce gene yapmak ister öğrenir gider.Kış mış valla benim alt komşum 15 günde halletti gitti.Geceli gündüzlü bıraktı.

Geçmiş olsun ii ki bişey olmamış,alıştırma kilodu büyükmü geliyor belki o yüzden taşırmış olabilir..
Hicran sen yakınsın bizee tanıdık bildik ii bir temizlikçi varmı ya,kaç haftadır arıyorum,bulamıyorum..
Ev mok götürüyor valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…