selam can kızlar
bugün tuvalet eğitimine başladık.
2 kere tutturduk tuvalete yaptık 3 kerede çamaşıra :))
ayy çok sıkıntı yaptım. çevremdekiler havalar biraz ısınsın öyle başla dediler ama
bende çok geç kalıyorum diye hazır yarı yıl tatilinde evdeyken başladım bakalım.
inşallah başarılı oluruz.
kızlar şimdi bana akıl verin
gece bağlamayacağım bezi. öğreten arkadaşlar siz bağlıyormusunuz?
kız anneleri dışarıda gezmede filan sorun oluyormu ne yapıyorsunuz?
lazımlığı temizlemek çok zor geliyor bana o yüzden klozete oturtuyorum.
lazımlıkla daha mı kolay öğrenir acaba?
birde ipekin saçlarını çok kafama takıyorum
seyrek ve cılız
bir kere 3 numaraya vurdurmuştum
pek değişiklik olmadı sanki
bi doktora filan götürsemmi acaba
çevremdekiler çıkar kafana takma diyor ama
içime sinmiyor benim ya
uzun zaman oldu bir ikide foto koyayım :))
Serapcım ;
ben geceleri uyuduktan sonra bağlıyorum altını hala..Çünkü bir kaç kere gece kaçırdı ve yarı bele kadar sırılsıklam kalktı ve hasta oldu..Çok korktum böbreklerini üşütecek diye bütün ev sıcak olmasına rağmen karın kısmı buz gibi kalkıyordu..Birde gece kaçta olduğunu bilmiyordum yani kimbilir kaç saat öyle kalıyor diye gece bağlıyorum yaza kadarda bağlıyacağım gece mutlaka uyandığı için sabaha karşı çıkarıyorum bezini anlamıyor bile hatta sabah gelip çişim var diyor..ama gece bez maşallah taşcak kadar doluyor...
Saç konusunu kafana takma canım mesela Egenın saçlarıda öyle anormal gür değil bize göre bende babasıda çok gür saçlıyız ama egenin zayıf telli saçları zamanla düzelceğine eminim ben..
Bu arada fotoğraflarınızda çok hoş çıkmış maşallah size..
aynı dediğin gibi oldu bizimde canım :))
bezsiz yatırdım. en son 3 - 4 gibi baktım kuruydu.
uyumuş kalmışım bende
sonra sabah 7 de bi baktım sırılsıklam
buz gibi olmuş heryeri öyle uyuyor.
o zaman bende uyuyunca takayım bezi
boncuk kocaman olmuş maşallah
birde öpücükk tatlı yanaklarına kuzunun
benim bebeklerimmm ikiz ve hala adam akıllı uyumazlarrr geceleri 10 defa jkalktıklaırnı bilirimm
ve elim sürkeli pış pış yapr gözleirm uyurdu öle öle azcık olsa uyuyumm diye diye alıştılar benimle ve babayla yatmayaa
beşileri benim odamdaa başka odada yok oda yapayım yani var ama çok soguk oluyor o odaa
ve benim odama uzakk saloun içine çaılan bir oda sırf bu sebepten başka ev aryorum 3 oda olsun ve odlar birbirine ykaın olsun istiyoruöm.
ama benim amacım yeni eve geçmmedenn onları beşikleirnde uyutmaya alıştırmak ,alışsınlarki o oda yaptıgım zman tek başına yatsınlar diyeeee
mesela bend eyanlarına yatıyorum akşam uyutttum ya 9.30 saat 12 d ebelşikleirne alıyorum ama tık diye açılıyor gözleriiii
ne yapcamm ben yaaaaaaaaaaaaaa uffff ammaaaa çok yazdım ya başınızı agrıttımmm
slm arkadaşlar.ben buraya ilk kez yazıyorum benim de kızım var 2008 eylül doğumlu.biz çişini öğreteli baya oldu.geçen sene kasımda öğretmeye başladım. hiç ama hiç gece bağladım.ya var yada yoktur.çocuğun aklını karıştırmak istemedim.gezmeye de giderken bağlamadım hiç.çiş dediğinde hemen bi cafe biyere girip yaptırdım. gece de altına hasta bezi açtım ki çiş yaparsa ona yapsın diye ki ilk başlarda yaptı tabi.şşimdi geceleri hiç kalkmıyor çişe. çok rahat oldu.
Yeni kabanınızı güle güle kullanın..2-3 ay için kaban almamışsınızdır umarım önümüzdeki senede giyer inş..
Bizde az önce alışveriş merkz. geldik.Borada aynısı her gördüğünü istiyor ve ben almak zorunda kalıyorum.Normalde almam ama babası gelip kurallarımı bozduğu için bende saldım ne görürse alıyorum içimden oh olsun diyorum.küçük büfeler varya sigara satanlar onları bile istiyor düşün artık..az öncede üç boyutlu araba aldık evde vallahi yer kalmadı..Evime gelen bu ne diyor..
Valla ilerde kreş açarsam oyuncak vs. almama gerek kalmayacak..
Hicrannnannn bu arada tanıdık temizlikçi yokmu yaaa ,yazdım görmedinmiii..................
selam can kızlar
ayy çok sıkıntı yaptım. çevremdekiler havalar biraz ısınsın öyle başla dediler ama
bende çok geç kalıyorum diye hazır yarı yıl tatilinde evdeyken başladım bakalım.
seyrek ve cılız
içime sinmiyor benim ya
uzun zaman oldu bir ikide foto koyayım :))
[jpg[/IMG][/URL]
Kızlar birde antibiyotik çocuklarınızda ishal yapıyormu? Bora iki gündür ishal acaba antibiyotikten mi?
Slm hoşgeldiniz aramıza..
Bu konuda haklısınız ya var ya yoktur ama eğer çocuğunuz bu yüzden böbreklerini üşütecekse ya da hasta oluyorsa bu yöntemi denemek en doğrusu..Ben bunu oğlumun gittiği okulun pedegoguna danışarak yaptım..o da aslında 2.5 yaşın en doğru zaman olduğunu erkek çocukların daha geç bu yeteneğe sahip olduğunu erken başladığımız için gece uyurken bağlayabilceğimizi söyledi..
Bu durum gün içinde tuvalete gitmesini ya da dışardayken tuvaletini tutmasını engellemedi..
Hatta dün öğlen 1 de evden çıktık 5 te eve geldik ve 4 saat hiç işemedi..Bu demektir ki bir sorun teşkil etmiyor..
Gece kalkmasının beziyle alakası olduğuna inanmıyorum ben bazı çocuklar gerçekten uykuyu sevmiyor benim oğlum 2 gün uyusa 3.gün uyumuyor yani uyumuyor derken kalkıyor gece..
kimisi yemek yemiyor kimisi uyumuyor ben buna inandım..
ahh ahh bir öğrenseler hem onlar rahat edecek hem biz ama ceylin dk başı işiyo sanki bezi hiç kuru kalmıyor gerçi bol su içsin diye uğraşıyom ama ondanda olabilir su meyve suyu ıhlamur vs çok vermeye çalışıyorum su içmek istemiyor fazla çünki anasına çekmişş
uyku konusunda hemen hemen hepsi kalkıp duruyor geceleri eminim ama bezde rahatsız edebilir tabii düşünsenize kımıl kımıl poponuzda kalın bir bez yakar tahriş eder düşünemiyorum halini yavrumun ne kadar pamuklu ince kalitelide olsa bezler rahatsızdır eminim ama onlarda alışsınlar canııımmmbiz nedelim demii
Canım ben de gece hiç bezlemedim,ama ayça zaten önce gece işemeyi bıraktı,bırakmadan önce uzun zamandır zaten kuru kalkıyordu,yaz olduğu için biz de sıkılmasın diye önce gece bezlemeyi kestik,her çocuk aynı değil işte demekki,sen gece yatırmadan 45 dk önce falan sütünü,suyunu ne vereceksen ver,çişini yaptır mutlaka öyle yatır.Bir de çyle dene bakalım.Ayça gece çişi gelince de kalkıp söylüyor o da çok sıkışırsa yoksa sabah hemen çişe gidiyoruz.selam can kızlar
seyrek ve cılız
içime sinmiyor benim ya
Aramıza gç geldin ama hoş geldin canım.Nerden katılıyorsun yarışmaya?slm arkadaşlar.ben buraya ilk kez yazıyorum benim de kızım var 2008 eylül doğumlu.biz çişini öğreteli baya oldu.geçen sene kasımda öğretmeye başladım. hiç ama hiç gece bağladım.ya var yada yoktur.çocuğun aklını karıştırmak istemedim.gezmeye de giderken bağlamadım hiç.çiş dediğinde hemen bi cafe biyere girip yaptırdım. gece de altına hasta bezi açtım ki çiş yaparsa ona yapsın diye ki ilk başlarda yaptı tabi.şşimdi geceleri hiç kalkmıyor çişe. çok rahat oldu.
hicrancım bezden kesin rahatsız oluyorlar ege gormek bıle ıstemıyor bezden nefret edıyor ama yapıcak bırsey yok acıkcası gece acık bırakmaya cesaret edemıyorum bu soguklarda hasta olmasından daha ıyı gece tek bezle ıdare edıyoruz ıste sımdılık..Yaza ondanda kurtuluruz ınsallah..
maşallah büyümüş kız bu prenses .saçları konusunda hala zayıfsa götür bence bi göster dr canım en azından yapılacak bişey varmı yokmu öğrenirsin için rahat eder en azından .tuvalet meselesine gelince bende aynı durumdayım valla klozete oturtuyorum lazımlıkta aynı oturuyor ama yapmaya gelince yapmak istemiyor 1-2 dk oturuyo kalkmak istiyo hemen valla.
resimler süper atları görmeye de gitmişler aman da aman ohh sefanız olsun
Canım ben de gece hiç bezlemedim,ama ayça zaten önce gece işemeyi bıraktı,bırakmadan önce uzun zamandır zaten kuru kalkıyordu,yaz olduğu için biz de sıkılmasın diye önce gece bezlemeyi kestik,her çocuk aynı değil işte demekki,sen gece yatırmadan 45 dk önce falan sütünü,suyunu ne vereceksen ver,çişini yaptır mutlaka öyle yatır.Bir de çyle dene bakalım.Ayça gece çişi gelince de kalkıp söylüyor o da çok sıkışırsa yoksa sabah hemen çişe gidiyoruz.
Bir de bağlamadan olmuyor geceleri diyorsan o uyuduktan sonra çaktırmadan bağla,sabah da uyanmadan bezi al,bezine güvenip salmasın.
Gezmeye giderken de bağlamıyoruz,keşke bağlatsa bi kere alışınca zaten asla altına bilerek yapmıyor.Bir kaç kez kolaylık olsun diye bağladım,çişim geldi deyince yap kızım altına bezin var dedim zinhar yapmadı.
Hemen bir kafe,wc bulup dalıyoruz içeri,hatta boğaz köprüsünün üstünde işemişliğimiz bile var mecbur ya arabaya işeyecekti ya,duracaktık yani...
Saçlarına gelince İpek'in gerçekten de az gibi fotoğraflarda ama sen de mi öyleydin?Büyük ihtimalle ırsidir,ama bence de çıkar annesi dert etme çalışan kafada saç bitmezmiş derler
Aramıza gç geldin ama hoş geldin canım.Nerden katılıyorsun yarışmaya?
Aynenn bi kere bırakınca hiç istemiyolar bir daha
Egeye,İpek'e,Ceyloya
Issırın şu totolardan da,şunları sıkıştırın biraz benim yerime yaa
Serap bu arada biz de lazımlık almıştık ama aynı sebepten ben de pek kullandırmak istemedim..
Sen en iyisi çocuk klozet oturaklarından al bi tane onlar çok daha rahat oluyor.
Serap bu arada biz de lazımlık almıştık ama aynı sebepten ben de pek kullandırmak istemedim..
Sen en iyisi çocuk klozet oturaklarından al bi tane onlar çok daha rahat oluyor.
Slm hoşgeldiniz aramıza..
Bu konuda haklısınız ya var ya yoktur ama eğer çocuğunuz bu yüzden böbreklerini üşütecekse ya da hasta oluyorsa bu yöntemi denemek en doğrusu..Ben bunu oğlumun gittiği okulun pedegoguna danışarak yaptım..o da aslında 2.5 yaşın en doğru zaman olduğunu erkek çocukların daha geç bu yeteneğe sahip olduğunu erken başladığımız için gece uyurken bağlayabilceğimizi söyledi..
Bu durum gün içinde tuvalete gitmesini ya da dışardayken tuvaletini tutmasını engellemedi..
Hatta dün öğlen 1 de evden çıktık 5 te eve geldik ve 4 saat hiç işemedi..Bu demektir ki bir sorun teşkil etmiyor..
Gece kalkmasının beziyle alakası olduğuna inanmıyorum ben bazı çocuklar gerçekten uykuyu sevmiyor benim oğlum 2 gün uyusa 3.gün uyumuyor yani uyumuyor derken kalkıyor gece..
kimisi yemek yemiyor kimisi uyumuyor ben buna inandım..
zilli seneyede giyebilirse ii olmuş...birisini bulduk,yarın gelecek saol canım yinede..sağol canım hanfendinin de beğendiği bir kaban aldık işte ama seneye de giyebilir zaten öle küçük değil ama zaten seneye manto alıcam ona kırmızı mantolar hoşuma gidiyor ama bu istediğim gibi bulamadım bu sene öle geçsin seneye alıcam kırmızı kırmızı
canım temizlik için kadın sormuşsun ama benim şuan temizlikçim yok pek anlaşamıyom kadınlarla o nedenle birkaç aydır kendim yapıyom olduğu kadar artık temizliğimi yapıyorum işte .o nedenle tavsiye edebileceğim biri yok şuan
merhaba canımm
oo ikizler ha
işin zor canım senin ya allah kolaylık versin
başladık bakalım canım
en son yine pijamasına yaptı
halbuki daha 5 dk olmamıştı tuvaletten getireli :))
saçlarını doktoruna sormuştum daha önceden çıkar üzülme demişti
hamileliğin nasıl geçiyor iyi geçiyordur umarımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?