iyiyim canım sen nasılsın..mevlüde canımm nasılsınızz. Alpde iyidir inşlah.Bence kurabiye yapacaksan börek yapma yada yapacaksanda milföy hamurundan börek yaparsan daha kolay olur fazla ugraşmazsın,bence yaptıkların fazlasıyla güzel ve yeterli gelmezmi canımm ne güzel zengin bir menü.şimdiden kolay gelsin.
Sehercım bencede korkularının ustune gıt..Ben oyle yaptım mesela Ege rondodan acayip korkuyordu ılk zamanlar yemek hazırlarken onu dışarı çıkarmak zorunda kalıyordum yoksa çok ağlıyordu sonra kucağıma alıp çalıştırdım guldum ay ne komık dedım nasıl ses cıkarıyor dedim az az çalıştırdım derken şimdi rondo çalışıyor dönüp bakmıyor bile..
Aslıcım teşekkür ederim canım,sanada kolay gelsin:)) Hem aşkolsun niye unutalım senia.s.
Fatmacım sende biliyosundur 2 yaşında başlayın diyorlar ama sonuçta oğlun hazırsa bence destekle...Sonuçta bir baskı yapmıyorsun..Ben oturağını aldım çok sevmedi üstüne gitmedimm..
Bence dene,ayrıca kaka saatleri belliyse oturağa oturttur,belki sever...
Seher canım int.te baktımda bazıları korkunun üzerine gidilmesi gerektiğini yazıyor bazılarıda tam tersini yazmışlar..
Ayrıca Duygunun Egede yaşadığını bizde yaşadık,bende aynı şekilde yaptımm..
İlk gün 1-2 saniye durdurdum diğergün yarım dak. vs.. tabi blend.ı çalıştırırken hep güldüm komik hareketler yaptım..
Bence çok üstüne gitmeden alıştırmaya çalış,yani yüksek sesle şarkılar söyleyin ilk önce kısık sesten yüksek sese doğru yada bir düdük alın yavaştan hızlıya doğru üfleyin yüksek sese alışsın..çok çok yüksek sesle değilde odadan odaya birbirinize seslenin...
Aklıma gelen bunlar....
Aşağıda ufak bir alıntı var...
• Korktuğu şeyin yavaş yavaş üzerine gitmesini sağlayın. Her aşamayı ona güven vererek ve onayını alarak yaparsanız daha sağlıklı olacaktır. Örneğin; köpekten korkan bir çocuğunuz varsa önce köpek kahramanı olan güzel hikayeler ve masallar anlatın. Önce düşünsel ( bilişsel ) olarak köpeklerin kötü hayvanlar olmadığını öğretin. Uysal bir köpeği uzaktan izlemesini sağlayın, zarar vermediğini görmesi gerekir. Biraz zaman tanıyarak yavaş yavaş yaklaşmasını sağlayın. Kontrolün onda olduğunu hissettirmelisiniz.
• Korkulu masallar anlatmamalı ve çizgi filmler izlettirmemelisiniz.
Korkuların ortaya çıkması doğal bir süreç olsa da bir süre sonra doğru anne-baba yaklaşımları ile kontrol altına alınmalıdır. Kontrol altına alınmayan ve sürekli tekrar eden korkular çocukların psiko-sosyal gelişimlerini olumsuz etkiler. Farklı davranış problemlerinin ortaya çıkmasına ve çocuğun günlük yaşantısını olumsuz etkilemesine neden olur. Uzun süren korkular çocuğun kendine güvenini olumsuz etkiler. Uzun süre kontrol edilemeyen ve gittikçe artan korkular söz konusu olduğunda bir uzman desteği alınması çok daha sağlıklı olacaktır.
Bunu buldum..
kızlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler bende en kısa zamanda bugün dışarı çıkarsak alıştırma külodu almayı düşünüyorum
aslında bu tuvaletini söyleme için özel bi çabamız olmadı bende daha çok erken olduğunu düşünüyordum okuduklarımdan da yola çıkarak,
ben işe gittiğimde babaannesiyle oynarken hep çiş demiş onur zaten daha önceden de öğrenmişti şaka yapıyorduk biz ona "onur pipin ne diyor deyince çişş diyordu " bunu devam ettirince babaannesi de tuvalete götürmüş belirli aralıklarla üzerine gitmeden sormuş var derse yine götürmüş onur da böylelikle alışmış ilk zamanlar ben götürdüğümde yapmıyordu sadece babaannesi götürünce yapıyordu ama şimdi bende de yapıyor ve gündüz uykularında bezi kuru kalkıyor kalktığında tuvalete götürüp yaptırıyorum
bu arada lazımlık almadık kayınvalidem tuvalete alışırsa daha ii olur demişti bir arkadaşımın bebeği de lazımlık olmadan asla tuvaletini yapmıyormuş her gittikleri yere o lazımlığı götürüyorlarmış bunları da duyunca bende almadım direk tuvalete alışsın diye
bir de bu alıştırma külotları yıkanabilir mi acaba bir bilginiz var mı ?
ayy serra da kakasını fln yapıyodu wc ye ama kardesi geldiğindenn beri beze yapıp bide actırmıyor(( ıyı bir pedagog arıyoruz cok öfkeli oldu malesef...
bizde hediyemizi aldik :) aslicim tekrar tesekkur ederim hayatim iki kizima bana ayri ayri hediye alman cok cok buyuk incelik canim ... Serra hemen giydicok naziksin hayatim
canım eşinin yanında olman ne güzel. misafirlerin gelmiyormuş ailecek yaparsınız daha sade ve hafif bir kahvaltı. bende yogunum canım geçen sene hiç birşey anlamamıştım izinde oldugum için ama gerçekten bu sene çok zorlanıyorum hem iş hem okul işler bir türlü bitmiyor. Allah saglık versin herşey olup gidiyor.iyiyim canım sen nasılsın..
alpberk de iyi eşimın yanına geldik tekrar cezaire..
canım gelmıyo galıba mısafirlerım eşim aramış azonce kendımıze bukadar fazla yapmam
sen nerelerdesın bu ara yoğunsun galıba giremıyomusun...
Seher canım geçmiş olsun hayırdır kaçırdım galiba hastamısınız. ozan egeye bende uzun zamandan beri benim kendi flüdümü veriyorum çokta güzel çalıyor aşkım. sizde deneyin bakalım eminim utkuda begenecektir.teşekkürler kızlar bugün babamıza fülüt sipariş verdik sesi biraz daha hoş olsun diye bakalım akşama beraber çalarız inşallah korkmaz zemuszemus
Müjdecim inşlah begenmişsinizdir kızımızda begenmiştir hepiniz güle güle giyin canım benim. daha nice güzel seneler geçirmenizi dilerim saglıcakla.bizde hediyemizi aldik :) aslicim tekrar tesekkur ederim hayatim iki kizima bana ayri ayri hediye alman cok cok buyuk incelik canim ... Serra hemen giydicok naziksin hayatim
Hoşgeldiniz aramıza.merhaba arkadaşlar benimde 1.5 yaşında bir oğlum var
canım eşinin yanında olman ne güzel. misafirlerin gelmiyormuş ailecek yaparsınız daha sade ve hafif bir kahvaltı. bende yogunum canım geçen sene hiç birşey anlamamıştım izinde oldugum için ama gerçekten bu sene çok zorlanıyorum hem iş hem okul işler bir türlü bitmiyor. Allah saglık versin herşey olup gidiyor.
Seher canım geçmiş olsun hayırdır kaçırdım galiba hastamısınız. ozan egeye bende uzun zamandan beri benim kendi flüdümü veriyorum çokta güzel çalıyor aşkım. sizde deneyin bakalım eminim utkuda begenecektir.
Müjdecim inşlah begenmişsinizdir kızımızda begenmiştir hepiniz güle güle giyin canım benim. daha nice güzel seneler geçirmenizi dilerim saglıcakla.
Hoşgeldiniz aramıza.
canım Utku düdük ve ona benzer seslesden çok korkuyo da bu seslere alıştırmaya çalışacağım
kız Ozan Ege de çalıyo demek maşallah eeeeee müzikçi annenin oğlu tabi
merhaba arkadaşlar benimde 1.5 yaşında bir oğlum var
kaydirigubbakcemile3
anladım canım eşin flüdü getirdiginde sen bir kaç güzel ses çıkartıp sonra onun çalmasına izin ver eminim sevecek Utkumuz. opuyorumnanaktan
evet Aslıcım sevdi şimdi de başımızı şişiriyo kafamçokkarıştı olanca gücüyle üflüyo kulaklarımızın pası gitti :bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?