2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

duygucum bizde de durum aynı ben etli özellikle de kıymalı yemeklerden hazzetmem ama Utkuya yapıyorum aklı erince ne diyecem bilmiyorum. Allahtan sebze yemeklerini seviyoruz

Merhaba güzel annelerr bakıyorum yeni sayfamız açılmış hiçte haberim yok.hatta siz beni bilem unutmuşsunuzdur ben sizi unutmadım ama çok yogunum hiç pc başına oturamıyorum hafta sonu annem geldide birazcık okul işlerimi yoluna koyabildim ve fırsatını bulup sizlere yazabiliyorum. eylül anneleri ana sayfasını açınca gördüm burayı yoksa görecegimde yoktuya. diger sayfadaki geçmişlerimi okuyorum birazdan dönerim kimler var kimler yok bilmiyorum ama.

Canım sen oğluna bi düdük al onunla birlikte yavaş yavaş çalı.Oyuna dönüştürürsen keyif alabilir bi müddet sonra alışabilir sesine.Bi dene istersen.

Canım bende şöyle yapıyorum patatesle sebzeleri püre yapıyorum sütle teryağıyla karıştırıyorum yada peynırle o zaman kokusuda tadıda değişiyor bizde öyle tüketmeye çalışıyoruzkaydirigubbakcemile3

Sehercım bencede korkularının ustune gıt..Ben oyle yaptım mesela Ege rondodan acayip korkuyordu ılk zamanlar yemek hazırlarken onu dışarı çıkarmak zorunda kalıyordum yoksa çok ağlıyordu sonra kucağıma alıp çalıştırdım guldum ay ne komık dedım nasıl ses cıkarıyor dedim az az çalıştırdım derken şimdi rondo çalışıyor dönüp bakmıyor bile..

selam herkese ii akşamlar
benim de eşim hiç yemez sebze filan ama onur ve ben seviyoruz inşallah ilerde babasına özenmez onur da
kızlar bişey sorcam size onur 3 haftadır filan çişini söylüyor tuvalete götürüyoruz yapıyor ama hala bezini bağlıyorum arada kaçırdığı da oluyor çünkü acaba bezini çıkarsammı ne dersiniz bu konuda bilgisi olan var mı ?

Öncelikle yeni sayfamız hepimize hayırlı ugurlu olsun nice güzel şeyler paylaşmak dilegiyle.
Betülcüm geçmiş doğum günün kutlu olsun yeni evinizde hayırlı olsun canım benim.Saglık durumunuz iyidir inşlah.
Edacım başınız sagolsun Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin güzelim.Ygeninde çok tatlı maşallah Allah bagışlasın saglıklı uzun ömürler versin analı babalı.
Duygucumm canım geçmiş olsun inşlah daha iyisindir.
Gözde Deniz maşallah çok seviimli Allah nazarlardan korusun.
Emetu arkadaşımız hoşgeldin aramıza.
Hicranımm Ceylinimize geçmiş olsun inşlah daha iyidir.
Emel geçmiş olsunn Mertimiz inşlah daha iyidir.
Semacım kızımız,Gözdecim oglumuzda yeni cicilerini güle güle kullansınlar.
Sehercim doğum günü olanlarınıza nice saglıklı uzun seneler,annene ve sana geçmiş olsun canım acil şifalar.
Umutcum güzel arkadaşım bende senin şu güzel yazılarına hayranım çok güzel yazmışsın ellerine yüregine saglık.
Bende bugün hediyemizi gönderdim yarın arkadaşımıza ulaşır inşlah begenirsiniz canım arkadaşım.
Ben gelene kadar gelenlerde gitmişlerdir sanırım herkese şimdiden iyi geceler.

Aslıcım teşekkür ederim canım,sanada kolay gelsin:)) Hem aşkolsun niye unutalım senia.s.

Fatmacım sende biliyosundur 2 yaşında başlayın diyorlar ama sonuçta oğlun hazırsa bence destekle...Sonuçta bir baskı yapmıyorsun..Ben oturağını aldım çok sevmedi üstüne gitmedimm..
Bence dene,ayrıca kaka saatleri belliyse oturağa oturttur,belki sever...

Seher canım int.te baktımda bazıları korkunun üzerine gidilmesi gerektiğini yazıyor bazılarıda tam tersini yazmışlar..

Ayrıca Duygunun Egede yaşadığını bizde yaşadık,bende aynı şekilde yaptımm..
ılk gün 1-2 saniye durdurdum diğergün yarım dak. vs.. tabi blend.ı çalıştırırken hep güldüm komik hareketler yaptım..

Bence çok üstüne gitmeden alıştırmaya çalış,yani yüksek sesle şarkılar söyleyin ilk önce kısık sesten yüksek sese doğru yada bir düdük alın yavaştan hızlıya doğru üfleyin yüksek sese alışsın..çok çok yüksek sesle değilde odadan odaya birbirinize seslenin...
Aklıma gelen bunlar....

Aşağıda ufak bir alıntı var...
• Korktuğu şeyin yavaş yavaş üzerine gitmesini sağlayın. Her aşamayı ona güven vererek ve onayını alarak yaparsanız daha sağlıklı olacaktır. Örneğin; köpekten korkan bir çocuğunuz varsa önce köpek kahramanı olan güzel hikayeler ve masallar anlatın. Önce düşünsel ( bilişsel ) olarak köpeklerin kötü hayvanlar olmadığını öğretin. Uysal bir köpeği uzaktan izlemesini sağlayın, zarar vermediğini görmesi gerekir. Biraz zaman tanıyarak yavaş yavaş yaklaşmasını sağlayın. Kontrolün onda olduğunu hissettirmelisiniz.
• Korkulu masallar anlatmamalı ve çizgi filmler izlettirmemelisiniz.

Korkuların ortaya çıkması doğal bir süreç olsa da bir süre sonra doğru anne-baba yaklaşımları ile kontrol altına alınmalıdır. Kontrol altına alınmayan ve sürekli tekrar eden korkular çocukların psiko-sosyal gelişimlerini olumsuz etkiler. Farklı davranış problemlerinin ortaya çıkmasına ve çocuğun günlük yaşantısını olumsuz etkilemesine neden olur. Uzun süren korkular çocuğun kendine güvenini olumsuz etkiler. Uzun süre kontrol edilemeyen ve gittikçe artan korkular söz konusu olduğunda bir uzman desteği alınması çok daha sağlıklı olacaktır.
Bunu buldum..

Fatmacım suraya bi bak istersen.Sanberk de çişini söylüyor ama herzamn değil daha çok yaptıktan sonra,kakasını yaparkenise hep saklanır bir yerde ve yaklaşmama izin vermiyor.Ben tuvalet eğtimi erteliyorum.Sanberk gece hala çişini yapıyor onun için hazır olmadığını düşünüyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/tuvalet-aliskanligi-egitimi/253125-tuvalet-egitimi-hazir-misiniz.html

Günaydın arkadaşlar...
Biz bugün hocayla beraber kalktık ve uyumadık:)
Fatmacım maşallah Onur'a ben kesinlikle bezini çıkarmanı tavsiye ederim.İkiz yeğenlerime tuvalete alıştırırken ablam bezlerini çıkardı alıştırma kilotlarından giydirdi ve inan çok kısa sürede alıştılar.Tabi arada kaçırmalar olmadı değil onlar da cabası
Tuvalet eğitimiyle alakalı kitaplarda da bezin çıkarılmasından bahsediyor hep.
Ablam lazımlıklardan birini bize bırakmıştı.Ben de onu çamaşır suyuna bastım.Alya'nın bezini çıkardım alıştırma kilodu almıştım onu taktım 1 saat altına hiç yapmadı lazımlığa da çişşş çişşş diye koşup oturdu sürekli.Bizim Ocakta yine bi taşınma olayımız var taşındıktan sonra ben düzenli başlamayı düşünüyorum.(Belki erken ama eğilimi var ben zorlamadan ve kızmadan alıştırmayı istiyorum.

kızlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler bende en kısa zamanda bugün dışarı çıkarsak alıştırma külodu almayı düşünüyorum
aslında bu tuvaletini söyleme için özel bi çabamız olmadı bende daha çok erken olduğunu düşünüyordum okuduklarımdan da yola çıkarak,
ben işe gittiğimde babaannesiyle oynarken hep çiş demiş onur zaten daha önceden de öğrenmişti şaka yapıyorduk biz ona "onur pipin ne diyor deyince çişş diyordu " bunu devam ettirince babaannesi de tuvalete götürmüş belirli aralıklarla üzerine gitmeden sormuş var derse yine götürmüş onur da böylelikle alışmış ilk zamanlar ben götürdüğümde yapmıyordu sadece babaannesi götürünce yapıyordu ama şimdi bende de yapıyor ve gündüz uykularında bezi kuru kalkıyor kalktığında tuvalete götürüp yaptırıyorum
bu arada lazımlık almadık kayınvalidem tuvalete alışırsa daha ii olur demişti bir arkadaşımın bebeği de lazımlık olmadan asla tuvaletini yapmıyormuş her gittikleri yere o lazımlığı götürüyorlarmış bunları da duyunca bende almadım direk tuvalete alışsın diye
bir de bu alıştırma külotları yıkanabilir mi acaba bir bilginiz var mı ?

tünaydın..
aslıcım hoşgeldin ve kolay gelsin arkadaşım..
ne akıllı bıdık bunlar maşallah şimdiden çişş diyolar..ismette o konuda bişi yok..ben anti disipline ve ekstra rahat olsudum için bu konularda valla canı nezaman nasıl istiyosa yapsın öğrensin..eh tabi çiş kaka diyip tuvalete yönelen çocuğada inatla bez gıydırmeye devam etmem..bi mok çiş eksik yerlerde oda olsun napalım arada küçük kazalarla:))))

ayy serra da kakasını fln yapıyodu wc ye ama kardesi geldiğindenn beri beze yapıp bide actırmıyor (( ıyı bir pedagog arıyoruz cok öfkeli oldu malesef...

günaydın arkadaşar...
müjdecim günaydın canım benım nasılsın bebi,şinı aldın kucagın allah analı babaqı buyutsun sansıve bahtı güzel olsun canım...
maşallah ınura alpde sankı söleyecek gıbı bir eğiim ar arada çiş dıyo ve kaka yaparken bı köşelerde ama daha erken dıye düşünuyorum bide bizimevde halı az üşütmesın kuzum yerlerde bakaım zamanı gelınce nasıl olsa söler dıye düünuyorum bende umut gib...
kızlar bebişi konusan varmı alp artık bı çok kelımeyı söler oldu bız ne dersek söluyo...
yemek yıycekmısın alp dıyorum yıce diyo güzelmı dıyoruz cusel diyo ap dıyo ver daha ne gelırse aklına sölüyo....

fatmacım süper yaa yerim be onurumu:):):)tunahan da biz lavaboya giderken çiş çiş diyor hni biz çiş yapmaya gidiyoruz onu biliyor o yüzden:):)kakasını yaptıktan sonra bezini gösteriyo sıpaa...bence hazır söylüyorken devam edin derim...müjdecim sen nasıl oldun ağrın sızın kalmadı dimi artık?fatmacım sen bugün çalışmıyor musun peki?

fatmacım ben alpberk e şimdi ezogelın yapcam ne zamandır yapmadım aksamada bizim yedıklerımızden yer ama daha ne yapcağıma karar vermedım aksamada....

canım ben işi geçen hafta bıraktım çok geç saatte çıkıyorduk ne eve ne çocuğa bakamadım eşimde biraz şikayetçi oldu eve gelmem 21 i u buluyordu bende bıraktım şimdilik daha rahat bi iş bulursam belki başlarım ama bu şekilde ev ve işi beraber yürütemedim çok zor oldu

fatmacım ben alpberk e şimdi ezogelın yapcam ne zamandır yapmadım aksamada bizim yedıklerımızden yer ama daha ne yapcağıma karar vermedım aksamada....

afiyet olsun canım ben de arpa şehriye yapıyım diye düşünüyorum onu çok seviyor onurcuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…