- Konu Sahibi fatihderya
-
:ya kızlar özür dilerim eymen bi türlü rahat vermedi tam yazacam sayfa açılmadı eymen ve internet sinir etti beni bugün neyse artık tarife geçelim.
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
12 yemek kaışığı un tarifte 10 yazıyordu ama benimki 12 kaşık aldı aslında anlarsınız elinize yapışmayacak bi hamur olcak çok katıda olmasın
1 çay bardağı pekmez ( agave diye bi tatlandırıcı varmış organik alabilirseniz ondanda olur ben pekmez koydum
yarım çay kaşığı tarçın ,bi tutam vanilya ben vanilya koymayı unuttum ama bundan sonra koyarım kattığı aroma güzel olur
2 yemek kaşığı irmik
ben beyaz un kullandım ama tam buğday unu aldırdım eşime artık onunla yapıcam
tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun unu önce 10 kaşık koyun sonra yavaş yavaş ekleyin çünkü yumurta büyüklüğü bile sıvıyı azaltabilir yada arttırabilir. Medaneyle serçe parmak kalınlığında açın kalıpla yada nasıl isterseniz artıkın kesiverin canlarım 170 derecede 15 en fazla 20 dk kadar pişirin bu kadden arkadaşlar takrar özür dilerim geç yazdığım için ne öyle nazlanır gibi:) bu arada her malzemenin hakkında açıklama yapmışım bu ne biçim tarif verme şekli de getklava:
kız sen bana pekmez pişirilmezmiş demedin mi...
aynı bendeki tarif ama sen öyle deyince yapmamıştım ben... yarın hemen yapayım olmazsa...
canım o tarifi bende gördüm ama bi yerde pekmezin pişmemesi gerktiğini okumuştum bende tarifi dene mek istiyorum ama tatlandırıcı herhangi bişey denemeden zaten tek vermeyeceğim için pekmezle yada meyve suyuyla tatlandırıp deneyeceğim istersen sende öyle dene bizimde bi fikrimiz olur sen bilirsin
betül bal alerjik patlıcandada nikotin var ama baklayı anlamadım yaa neden verme dedi acaba?
Bırde bı sorum daha; Yaptıgınız corbaların ne kadarını yedırıyorsunuz bır ogunde soylermısınız ?
Mesela 1 corba kasesı kadarmı yoksa tatlı kasesı kadarmı asagı yukarı bır olcu yıne pleasee :))
senağlamayav tek tek gelin yav buldunuz garibisenağlama ama hayatım ben pekmez pişirilmezmiş diye duydum dedim pişirilmez demedim yani kafamda soru işareti oluştu demek istedim:) ayrıca baktım bi çok bisküvi tarifinde pekmez kullanılıyo bende yapayım dedim ayrıca sen niye cevap yazmadın bakim bana hı?:dilcikar: yapcen mi yapmicen mi bişey dememişsinklava: dedim kaale almadı beni :dilcikar: yapmayımda eymen aç mı kalsındelikafadulden
Bırde bı sorum daha; Yaptıgınız corbaların ne kadarını yedırıyorsunuz bır ogunde soylermısınız ?
Mesela 1 corba kasesı kadarmı yoksa tatlı kasesı kadarmı asagı yukarı bır olcu yıne pleasee :))
sayracım merhaba bende bi ara deniycem bisküvi tarifini.
sayracım akşama kadar bütüm kk yı dolaşıyom ben... nereye cevap yazdım nereye yazmadım unutuyom...
kusura bakma şekerim.. kaale almaz olur muyum... aldım da yapmadıydım... yapıcam ama ellerine sağlık...
dene tabiki elifcim hem hazırlar önerilmiyo ben bugün 2.sini yaptım robotta da çektim ufalandı güzelce herkese tavsiye ederim bu arada canım görüşemiyoruz :)
mrb canım, ben çalışmaya başladım ondan fazla giremiyorum. hep koşturmacayla geçiyor günüm. akşam bu saatte ancak oturabılıyorum ayagımı uzatıp. hemen uykum geliyo uyuyorum. ya benim oğlum bi kaç gündür iştahsız nedense pek yemiyor, gündüzleride emmek istemiyo fazla ne yapcam bilmiyorum inşallah fazla devam etmez. senin oğlun nasıl?
Kızlar sıze bır kac sorum olacak lutfen cevaplayın olurmu :) :uhm:
- Corbalara sehriye katıyormusunuz ? tel mı arpa mı ? sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ? yoksa sulu yapıp ekmek vs katıpmı verıyorsunuz ?
Evet ben şehriye kullandım özellikle tavuk suyunda tel şehriye yinede rondadan çektim...
- Kabakları corba yaparken kabuklarını soyuyormusunuz ?
Evet FAtihin çorbalarına koyarken soyuyorum aslında vitamini kabuğunda derler ama neden yapıyorum acaba
- Corbaya pirinç kattıgınız da yıne sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ?
Evet pirinçleride rondoddan çeliyorum ki rahat yutsun biraz biraz taneli bırakmaya başladım ama
- Bız bu sebze corbalarını rondodan gecırınce püre oluyor ne zaman sulu corbaya ekmek vs ekleyıp yedırecegız ? yada yedırenınız var mı ?
(daha dogrusu 7 ay cıvarı bebeklerımızde bunları yıyebılen varmı ?)
Açıkcası ekmek vermek istemediğim için sebzeleri haşlayıp suyun büyük kısmını döküyorum yoğun çorbalar veriyorum henüz hiç ekmek vermedim
Lütfen cevap beklıyorum :çok üzgünüm: cahil kalmıssım kusura kalmayın.. :tomato:
CAnım lafımı olur neticede hepimiz sorarak öğreniyoruz...
Kızlar sıze bır kac sorum olacak lutfen cevaplayın olurmu :) :uhm:
- Corbalara sehriye katıyormusunuz ? tel mı arpa mı ? sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ? yoksa sulu yapıp ekmek vs katıpmı verıyorsunuz ?
evet canımtel şehriye katıyorum önceden genelde geniş delikli süzgeçten geçiriyorum şimdi direk yiyor
- Kabakları corba yaparken kabuklarını soyuyormusunuz ?
soymuyorum canım güzelce yıkıyorum
- Corbaya pirinç kattıgınız da yıne sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ?
geçirmiyorum bunun yerine kırık pirinç kullanıyorum normal pirinç kullanmadım henüz
- Bız bu sebze corbalarını rondodan gecırınce püre oluyor ne zaman sulu corbaya ekmek vs ekleyıp yedırecegız ? yada yedırenınız var mı ?
(daha dogrusu 7 ay cıvarı bebeklerımızde bunları yıyebılen varmı ?)
sebzeleri düdüklde haşlayıp çelik süzgeçten geçiriyorum eger sulu olmuşsa ekmek ufalıyorum bunu çorbaya geçtiğimizden beri yapıyorum bir zararı olmadı
Lütfen cevap beklıyorum :çok üzgünüm: cahil kalmıssım kusura kalmayın.. :tomato:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?