- Konu Sahibi fatihderya
-
rica ederim canım..
güzel bebek bisküvi , kurabiye tarifleri bulursan bizimle de paylaş :hooray:
bebişlere kurabiye-kek deneyceklerin dikkatine :)
* Kabartma tozunun formülü Sodyum karbonattır. Sodyum da bebekler için zararlıdır. Bu sebeple bir yaşını doldurmamış bebeklere kurabiye yada kek hazırlarken kabartma tozu değil maya kullanmaya çalışın. Bir yaşını doldurduklarında da tarifte yazılan kabartma tozunu yarıya indirerek kullanın.
saooll mervecim valla bende hiç düşünmemiştim onu ve yapmayı düşünüyordum.. hmm bakk ona dikkat ediyiimm tekrar teşekküler canımm..hihoyyyt:1hug:
alın size bebeklrmiz için kahvaltı afiyetle yesinler:)))
Bebek Kahvaltı Tarifi
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.cokacimcoook
günaydın kızlar bende bugün oğluma kahvaltısını tek tek yedirdim sanırım bulamaçı sevmiyo 1 yumurta sarısı,1 kibrit kutusuna yakın keçi peyniri ıyy:)) ,birazda tahin pekmez karışımı verdim afiyetle yedi arkasından azcık emdi bi süre sonra bisküviyi kayısı suyuyla ıslatıp bi kaç kaşık yedirdim tok tutsun diye kalanınıda yedirmek istiyorum ama bakalım inşallah yer bu arada bisküvisini kendim yaptım gayet güzel oldu hatta babası ve benim yüzümden bisküvisi kalmayacak bebeğimin:)
:roflol::roflol: Allah ıyılıgını versın emı ne hos kızsın ya... Tarıf ıcın tesekkurler canım onemlı degıl .... denemk ıstıyorum belkı bu aksam yapabılırım... yarasın tontıslere.. cokacimcoook:ya kızlar özür dilerim eymen bi türlü rahat vermedi tam yazacam sayfa açılmadı eymen ve internet sinir etti beni bugün neyse artık tarife geçelim.
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
12 yemek kaışığı un tarifte 10 yazıyordu ama benimki 12 kaşık aldı aslında anlarsınız elinize yapışmayacak bi hamur olcak çok katıda olmasın
1 çay bardağı pekmez ( agave diye bi tatlandırıcı varmış organik alabilirseniz ondanda olur ben pekmez koydum
yarım çay kaşığı tarçın ,bi tutam vanilya ben vanilya koymayı unuttum ama bundan sonra koyarım kattığı aroma güzel olur
2 yemek kaşığı irmik
ben beyaz un kullandım ama tam buğday unu aldırdım eşime artık onunla yapıcam
tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun unu önce 10 kaşık koyun sonra yavaş yavaş ekleyin çünkü yumurta büyüklüğü bile sıvıyı azaltabilir yada arttırabilir. Medaneyle serçe parmak kalınlığında açın kalıpla yada nasıl isterseniz artıkın kesiverin canlarım 170 derecede pişirin bu kadden arkadaşlar takrar özür dilerim geç yazdığım için ne öyle nazlanır gibi:) bu arada her malzemenin hakkında açıklama yapmışım bu ne biçim tarif verme şekli de getklava:
:roflol::roflol: Allah ıyılıgını versın emı ne hos kızsın ya... Tarıf ıcın tesekkurler canım onemlı degıl .... denemk ıstıyorum belkı bu aksam yapabılırım... yarasın tontıslere.. cokacimcoook
Ayşecim tarif için veee detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler a.s.
Şeniz ellerine sağlık....
Aslında sen biraz da bize yollayıver hazır elin değmişken kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
ya bi tarif yazdım iyiki okumadan gönderip eksikler için tekrar düzelttim hemde 3 kez :) kismecikler duymasın haaa:)kaydirigubbakcemile3 aramızda canım dene tabiiki çok kalın açma ben biraz kalın açtım aslında parmaklarım ince ama sanırım parmakları karıştırdım delikafadulden çok ince olursa sert olur dedim bu arada bak şimdi unuttuğum bişey daha var ayyy aklım gitmiş benim yaaa ya canım 15 20 dk kadar pşicek çok tutma kurur ben bi daha düzeltme yapam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?