2008 Eylül bebekleri beslenmesi

merhaba kızlar ben ekim annesiyim banada bir yardımcı olursanız sevinirim şimdi bebişime sabah kahvaltı veriyorum 10:00 gibi uykusu gelince yani saat 12:00 gibi beni emiyor gündüz çorba meyve püresi vesaire akşamda muhallebi yada yoğurt gece yatarken de formul mama vermeye çalışıyorum gece boyuda beni emiyor (sadece uyurken emzirebiliyorum) sormak istediğim şu bebişime zayıf olduğu için doktorumuz formul mama da ver dedi günde 2-3 kere ama yediği şeylerin üstüne 2-3 saat geçsede ancak 30 ml içebiliyor acaba acıkmıyormudur bun neden olabilir şimdiden teşekkür ederim

acıkmıyor olabilir canım biraz daha uzat bakalım arayı içecek mi

Pirinç Unu Kurabiyesinin Malzemeleri
60 gr oda sıcaklığında tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
125 gram pirinç unu
2 yemek kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
Un Kurabiyemizin Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.

arkadaşlar ben bu bebek kurabiyesini denemek istiyorum hazır büsküvi yerine bu daha sağlıklı inşallah olursa sizede haber veririm

ben kızıma tereyağında un kavuruyorum ,un pepmbeleşince birde bulgur bulgur olunca ocaktan indiriyorum.küçük bi kavanoza koyuyorum.2 gunde bır defa içinden 2 tatlı kaşıgı cezveye koyuyorum,baska bir cezvede de 1 tane kayısı ve 3 tane kuru üzüm doğrayıp suda kaynatıyorum.kaynamış meyvelerin suyunu yavas yavas unlu cezveye koyup una yedırıyorum,muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıp kaynatıyorum ve ocaktan indiriyorum.kalan meyveleri ezip muhallebinin içine koyuyorum ,1 tatlı kaşığı pekmez ve isterseniz tahinde koyup bebişime yediriyorum
ve benim tatlı kuzum bayıla bayıla yiyiyor.sizlere de tavsiye ederim...

biraz önce de küçük bi tencerede havuç, kabak ve patates kaynattım.aksam da içine 1 tatlı kaşıgı zeytinyağ koyup kuzuma yediricem..

ben de arada bunu veriyorum... netten bulmuştum

Paluzenin Malzemeleri

•1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
•1 çorba kaşığı nişasta
•1 su bardağı su
•1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı

Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin. Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir. Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın. Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin.

Not:kuru incir 1 yaşından önce verilmiyor

biraz sonra mercimek çorbası yicek... sabırsızlıkla onu bekliyo...cokacimcoookcokacimcoook

günaydın kızlar bende bugün oğluma kahvaltısını tek tek yedirdim sanırım bulamaçı sevmiyo 1 yumurta sarısı,1 kibrit kutusuna yakın keçi peyniri ıyy:)) ,birazda tahin pekmez karışımı verdim afiyetle yedi arkasından azcık emdi bi süre sonra bisküviyi kayısı suyuyla ıslatıp bi kaç kaşık yedirdim tok tutsun diye kalanınıda yedirmek istiyorum ama bakalım inşallah yer bu arada bisküvisini kendim yaptım gayet güzel oldu hatta babası ve benim yüzümden bisküvisi kalmayacak bebeğimin:)

afiyet şeker olsun eymene cokacimcoook
bisküvinin tarifini isteriz ama hihoyyyt

sayracım biskuvinin tarifini yazarmısın kızlarr hadi tariflerınızı yazın burası boş oluyo hep neden ama bebekler aç kalmasın hep yesın tontiş olsunlarrr

:ya kızlar özür dilerim eymen bi türlü rahat vermedi tam yazacam sayfa açılmadı eymen ve internet sinir etti beni bugün neyse artık tarife geçelim.

100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
12 yemek kaışığı un tarifte 10 yazıyordu ama benimki 12 kaşık aldı aslında anlarsınız elinize yapışmayacak bi hamur olcak çok katıda olmasın
1 çay bardağı pekmez ( agave diye bi tatlandırıcı varmış organik alabilirseniz ondanda olur ben pekmez koydum
yarım çay kaşığı tarçın ,bi tutam vanilya ben vanilya koymayı unuttum ama bundan sonra koyarım kattığı aroma güzel olur
2 yemek kaşığı irmik
ben beyaz un kullandım ama tam buğday unu aldırdım eşime artık onunla yapıcam

tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun unu önce 10 kaşık koyun sonra yavaş yavaş ekleyin çünkü yumurta büyüklüğü bile sıvıyı azaltabilir yada arttırabilir. Medaneyle serçe parmak kalınlığında açın kalıpla yada nasıl isterseniz artıkın kesiverin canlarım 170 derecede 15 en fazla 20 dk kadar pişirin bu kadden arkadaşlar takrar özür dilerim geç yazdığım için ne öyle nazlanır gibi:) bu arada her malzemenin hakkında açıklama yapmışım bu ne biçim tarif verme şekli de getklava:

Son düzenleme:
:roflol::roflol: Allah ıyılıgını versın emı ne hos kızsın ya... Tarıf ıcın tesekkurler canım onemlı degıl .... denemk ıstıyorum belkı bu aksam yapabılırım... yarasın tontıslere.. cokacimcoook

ya bi tarif yazdım iyiki okumadan gönderip eksikler için tekrar düzelttim hemde 3 kez :) kismecikler duymasın haaa:)kaydirigubbakcemile3 aramızda canım dene tabiiki çok kalın açma ben biraz kalın açtım aslında parmaklarım ince ama sanırım parmakları karıştırdım delikafadulden çok ince olursa sert olur dedim bu arada bak şimdi unuttuğum bişey daha var ayyy aklım gitmiş benim yaaa ya canım 15 20 dk kadar pşicek çok tutma kurur ben bi daha düzeltme yapam:)

Ayşecim tarif için veee detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler a.s.
Şeniz ellerine sağlık....
Aslında sen biraz da bize yollayıver hazır elin değmişken kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

canım bi tane kaldı eymen e kusura bakma delikafadulden beyimiz yerse tabi ama yarın yapıcam inşallah göndereyim:) canın sağolsun

tamam canım cok tesekurler deneyecegım mutlakaa... :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…