2008 Eylül bebekleri beslenmesi

su olayına gelince ne kadar içebiliyorsa o kadar veriyoruz biz mesela muhallebiden ya da çorbalardan sonra felan içebildiği kadar içiyor 20 cc felan sanıyorum

Betül bende doktoruma dedim ki su sağlıklı içmesini istiyorum ama FAtih içmemekte direniyor doktorda sizi emmidiği için içmesede olur ama ara ara deneyin kendi belirler ne kadar içeceğini dedi ama miktar söylemedi....
Bende geçenlerde nette evde peynir yapımını izledim çokda hoşuma gitti...Günlük sütü yarım litre falan kaynatın 10 dk bekleyin dedi 10 dk sonra içine yarım limon sıkıp kesilmesini bekleyin sonra onu temiz bir tülbentten süzün dedi peynir altı suyunu çorbaya kullanabilirsiniz üzerinide tazecik bebeğinize yedirebilirsiniz dedi çok hoşuma gitti ama deneyemedim...
Arkadaşlar birde ben bebe biskuvisi vermek istemiyorum kahvaltıda acaba yerine ne yedirebilirim ki?

Kabız oluyormu pekı deryacım daha dogrusu tuvalete hergun cıkıyormu muz yedırdıgın halde...

Bırde gunde ne kadar su verıyorsunuz ya bı Allahın kulu soylesın olcu ornek vererek..

betül; su için belirli bir ölçü yok..
ben ek gıda konusunu iki dr.la konuştum..ikisi de aynı şeyi önerdi...
öğünlerden sonra muhakkak su veriyorum... o kendi ihtiyacı kadarını zaten alıyor.. cokacimcoook
aralarda da ; yemeklerden sonra uyursa mesela, uyandığında veriyorum daha çok içiyor..demek içi yanıyo çocuğun kaydirigubbakcemile3

afiyet olsun çorbasını yemiş aslancık...bal şeker olsun

bebe bisküvisi yerine ; evde kek, kurabiye yap onların içini ufala kahvaltıya dedi bana dr... yemek tariflerinden, bebek kurabiyesi tarifleri de bulunabilir..

eğer onlar yoksa ekmek içi veriyorum ben... tam buğday ekmeğinin içini...

Betül bende patates-kabak-havuç-ıspanak-maydanoz-yeşil mercimek ve pirinç ile çorba yapıyorum tel süzgeç ten geçiriyorum reçellik kaselerle bir kase veriyorum çok vermiyorum istemizyorsa bazen dibinde kalabiliyor...
yoğurdu falan da bir küçük boy çay bardağı ile veriyorum hepsini yiyor

Zeynep ekmek ıcı verılebılıyor sanırım canım... yada etımekler var bebekler ıcın..

o tarz bırsey vermek ıstemıyorum dıyorsan meyve püresi deneyebılırsın belkı..

Zeynepcım yalnız doktor bıze baklalardan vermeyın demıstı bırde patlıcan.. mercımegı doktorun mu soyledı ?

Zeynepcım yalnız doktor bıze baklalardan vermeyın demıstı bırde patlıcan.. mercımegı doktorun mu soyledı ?

Aslında annem söyledi canım ya doktora sormadım walla yeşil mercimek çok faydalı dedi bende koydum 1 çay kaşığı kadar acaba ne sakıncası var?

kırmızı mercimek verilebiliyor...yeşili 8.-9. ayda verilebilirmiş...sindirimi daha zor olduğundan :CüvCüv: ama ben bugüne kadar hep pirinç, bulgur koydum....
zeynepcim hatırlattığın iyi oldu ... arada ben de mercimek koyayım cokacimcoook
:lepi:

arkadaşlar bebeğim 6,5aylık biraz zatıfca süt vermiyorum ama besleyici olduğunu biliyorum veren var mı. ben de az bişey mercimek çorbası veriyorum alışsın diye zararlımıymış

arkadaşlar bebeğim 6,5aylık biraz zatıfca süt vermiyorum ama besleyici olduğunu biliyorum veren var mı. ben de az bişey mercimek çorbası veriyorum alışsın diye zararlımıymış

süt vermiyorum ben canım...ama keçi sütü veren arkadaşlar var...veya pınarın bebek sütü var ondan verilebilir...ben günlük süt ile yoğurt mayalıyorum ... onun dışında süt kullanmıyorum...
mercimek , zararlı değil de ; yeşil mercimek gaz yapar o nedenle sanırım bu ayda önerilmiyor..ama kırmızı mercimek verebilirsin dedi dr..

Bilmiyorum valla arkadaslar..
Doktorumuz lıstenın yanına yasak olanları yazdı.. bal, patlıcan, bakla diye..
Herkes kendı bılır tabı.. bebeklere dokunmasında..

canım benim bebeğim 8 aylık ben süt veriyorum içmesi için 3 haftadır falan veriyorum yoğurt muhallebi vs. yi de ek gıdaya geçtiğimizdn beri sütle yapıyorum

betül bal alerjik patlıcandada nikotin var ama baklayı anlamadım yaa neden verme dedi acaba?

evet canım o ıkısının sebebını bılıyordum zaten ama baklayı bende anlamadım..

belkıde ılk gecıste verme dıye yazmıs olabılır.. hanı ek gıdaya yenı gectık ya sonucta bılmem onun ıcındır heralde.. CADIARZU

benim oğluş suyu sade olarak verince içmiyor tadını beğenmiyor.ara öğün ve yemek kahvaltılarında bayabir ılık halde veriyorum suyunu 5 kaşık mama biraz su gibi çünkü sade içmiyor arada onuda biberon maması sanıyor sanırım içiyor.

bir gün öğünlerimiz
tatlı kasesinin yarısı kadar ölçüde
sabah kahvaltı
arada yoğurt biraz sonraki arada meyve
akşam çorbası
gece yatmadan 15 dk önce gece muhallebisi tahıllı.
hemen hemeh hergün kakasını yapıyor genelde öğünleriyle birlikte yapıyor.
yerken baskı oluyor sanırım bağırsağına çok rahatlıyor yavrum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…