2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Ben de çorbasına genelde Etimek'in Bebe Ekmeği'ni havanda dövüp koyuyorum.Öyle daha doyurucu oluyor ve oğluşum daha iyi yiyor.... Size de öneririm...Bizim bu bücürler ne zaman püturlü yiyecek yaaa??? Bizimki ağzına pütür geldi mi çıkarıyor;ama bugünlerde sanki çiğnemeye çalışıyor gibi...Kendisi 15 Nisan'da tam 7 aylık oldu... Sizin bebişler nasıl? Bu arada bebişi diş çıkaran oldu mu?

arkadaşlar, bende oğluma muhallebisinin iiçiine tereyağında kavurduğum unu ilave ediyorum.özellikle geceleri yatarken veriyorum karnını tok tutması için.

sabahları :haşladığım yumurta sarısını bir tabağa koyuyorum içine akşamdan tuzunu aldığım kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, bir tatlı kaşığı pekmez, biraz ekmek içi , biraz bisküvi ve sağdığım anne sütünü ilave ediyorum. severek yiyor.

11. de meyveli yoğurt

12. de etsuyu, yada tavuk suyu tarhana çorbası, bazen sütlü yapıyorum tarhanayı,

14. de haşladığım tavuk göğsünü muhallebisine elimle parçalayarak veriyorum(muhallebisiinide pirinç unu, haşlanmış irmik ile hazırlıyorum.)

17.de havuç suyu, elma suyu biraz da portakal suyu karışımı

en son da 20.00 milupanın gece tahılını mamasına karıştırarak veriyorum.

......................................................

canım, ben ıkısındende yapıyorum çorba ama sulu oluyor içine bayat ekmek içi koyup veriyorum.
kabak henüz mevsimi olmadığı için hiç vermedim ama vermeye başlıycam bende. eğer taze kabaksa bence ıyı yıkayıp soymamak en iyisi.
çorbaya pirinç katınca rondodan geçirmiyorum. ama pirincini de çok yoğun koymuyorum.mesela geçen gün yoğurdunun içine iki kaşık kendimize yaptığım pilavdan koydum severek yedi. biraz alışmaları lazım pütürlü gıdalara, yoksa ileride yutkunma problemi yaşayabilirler.

Evet canım benımkı yavas yavas alısıyor pütüre..
onceden agzına koydugunda oguruyordu hemen yutmaıyordu normal cunku yenı gecmıstık..
Sımdı yavas yavas alıstırıyorum..

Evet canım benımkı yavas yavas alısıyor pütüre..
onceden agzına koydugunda oguruyordu hemen yutmaıyordu normal cunku yenı gecmıstık..
Sımdı yavas yavas alıstırıyorum..

zamanla alışır canım merak etme.benim oğlumda başta öyle yapıyodu zamanla alıştı. bikaç gündür hiç iştahı yoktu bugün çok şükür düzeldi. birde bişey sorcam siz hangi marka mam veriyosunuz ben gecen hero baby ballı tahıllı almıştım normalde mama hiç vermemiştim ama bunu sevdi. bende alıcam arada yesin diye. başka ne önerirsiniz.

ben emzirmediğim için bebelac devam sütü veriyorum...
birde bebelac veya herobabyin tahıllı kaşık mamalarından veriyorum...,
hepsini tek tek deniyoz...

ben bu gün kırmızı pancarın çocuklar için çok faydalı olduğunu öğrendim...
şimdi kabuklarıyla haşlayacağım...
kabuklarını soyup patatesle ezip veereceğim.. bakalım yicek mi...

merhaba arkadaşlar bebeğim 7 aylık,ben sabahları saat 8 de anne sütü,saat 10 da 9 adet bisküvi bir tatlı kaşığı pekmez bir yumurta sarısı ve anne sütü ekleyip yediriyorum.öğlen sebze çorbası havuç,patates,brokoli,kabak,az pirinç ve zeytinyağından oluşan çorbayı pişirdikden sonra blendırdan geçirip veriyorum.ikindi meyve püresi akşam milupa sütlü pirinçli muhallebi yediriyorum.aralardada emziriyorum.yazılanları okuyunca bebeğimi az besliyorum gibi geldi sanki.

pancarı çoookkk sevdi... iştahla yedi... devamı yok diyede ağladı....
tavsiye ederim arkadaşlar hem çok faydalıymış...

badecan 9 bisküvi kabız yapmıyo mu... ben 4 tane atıyorum... fazla tok tutmuyo... bişey olmuyosa ben de çoğaltayım...

kızlar, meyva pürelerini ne zaman yediriyorsunuz bebişlere ?
ara öğün olarak mı ?
bizde ona sıra gelmiyor..4-5 saatte bir ana öğünler ....aralarda acıkmıyor, ağzını açmıyor fisfisfis sık sık emiyoruz da tabii :ecrin_bebek:
nasıl yapsam bu işi :sm_confused:

maibeyaz kabız yapmıyo dediğin gibi az atıncada tok tutmuyo,9-10 tane atınca bebekde doymuş oluyo.
pancarı nasıl yediriyosun tarifini verebilirmisin.

bennce menünüz gayet güzel sadece yoğurt göremedim onu da ver mutlaka yoğut u mutlaka yemeliymiş canım afiyet olsun kuzuna

maibeyaz kabız yapmıyo dediğin gibi az atıncada tok tutmuyo,9-10 tane atınca bebekde doymuş oluyo.
pancarı nasıl yediriyosun tarifini verebilirmisin.

sağol canım... ben de bu sabah 7,5 tane verdim... o kadar kalmış... vaktim olursa bu gün kendim yapıcam... nolur nolmaz diye kayısı da kattım... birbirini dengelesin...

pancarı bi kere verdim çok sevdi... gün aşırı vericem artık...

1 patates ve 1 pancarı beraber haşladım kabuklarıyla...
kabuklarını soydum blendırdan geçirdim azıcık zeytinyağı katıp verdim...

Canım bebelacın tum kasık mamaları guzel bebekler cok sevıyor genelde. hepsını sırayla deneyebılrısın.. ben bıttıkce alıyorum farklı farklı..

Canımm pancarı bende denıcem cok saol...

Ayrıca kahvaltısına 9 tane bebe bıskuvısı atmanıza gerek yokkı.. Ben soyle yapıyorum.. hem doyurucu hem bıskuvıden daha besleyıcı oluyor..
3 bebe bıskuvısı, peynır kıb kutusu, pekmez,
(genelde gun asırı yumurta ama ıcıne karıstırmıyorum ayrı verıyorum) 2 corba kasıgı ballı ırmıklı bebelac kahvaltı yada baska bır cesıt kasık mamasındna koyup ya bebek suutuyle ya meyve suyuyla ya ıhmalurla hangısını ıstersenız onunla harmanlıyorum.. hem mıktarı cok hem doyurucu hem besleyıcı oluyor..
a.s

Son düzenleme:

valla ben sabah 150 ml mamanın içine 7,5 bebe bisküvi, 2 kayısı, 1 kibrit kutusu peynir, 4 kaşık tahıllı meyveli mama, pekmez, ceviz, tahin kattım...kafamçokkarıştı
ne kadar çok şey katmışım öyle... :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…