- Konu Sahibi fatihderya
-
......................................................Kızlar sıze bır kac sorum olacak lutfen cevaplayın olurmu :) :uhm:
- Corbalara sehriye katıyormusunuz ? tel mı arpa mı ? sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ? yoksa sulu yapıp ekmek vs katıpmı verıyorsunuz ?
evet tel şehriye katıyorum direk veriyorm... ezmiyorum... bunu 1 aydır yapıyorum
- Kabakları corba yaparken kabuklarını soyuyormusunuz ?
evet soyuyodum... ama artık kabak vermiyorum... henüz vakti olmadığı için hormonluymuş....
- Corbaya pirinç kattıgınız da yıne sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ?
yoğurt çorbasına katıyorum sadece geçirmiyorum direk veriyorum...
,
- Bız bu sebze corbalarını rondodan gecırınce püre oluyor ne zaman sulu corbaya ekmek vs ekleyıp yedırecegız ? yada yedırenınız var mı ?
(daha dogrusu 7 ay cıvarı bebeklerımızde bunları yıyebılen varmı ?)
biraz sulu yaparsan püre olmaz... ben sadece tarhana çorbasına ekmek katıyorum...
bi de eline veriyorum kendi yiyo...
Lütfen cevap beklıyorum :çok üzgünüm: cahil kalmıssım kusura kalmayın.. :tomato:
Kızlar bebişlerinize enginar yediriyormusunuz. Ben bugün aldım ilk defa ama veriyim mi karar veremedim tarif bileniniz varmı
canım, ben ıkısındende yapıyorum çorba ama sulu oluyor içine bayat ekmek içi koyup veriyorum.Kızlar sıze bır kac sorum olacak lutfen cevaplayın olurmu :) :uhm:
- Corbalara sehriye katıyormusunuz ? tel mı arpa mı ? sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ? yoksa sulu yapıp ekmek vs katıpmı verıyorsunuz ?
- Kabakları corba yaparken kabuklarını soyuyormusunuz ?
- Corbaya pirinç kattıgınız da yıne sonrasında rondodan gecırıyormusunuz ?
- Bız bu sebze corbalarını rondodan gecırınce püre oluyor ne zaman sulu corbaya ekmek vs ekleyıp yedırecegız ? yada yedırenınız var mı ?
(daha dogrusu 7 ay cıvarı bebeklerımızde bunları yıyebılen varmı ?)
Lütfen cevap beklıyorum :çok üzgünüm: cahil kalmıssım kusura kalmayın.. :tomato:
Evet canım benımkı yavas yavas alısıyor pütüre..
onceden agzına koydugunda oguruyordu hemen yutmaıyordu normal cunku yenı gecmıstık..
Sımdı yavas yavas alıstırıyorum..
pancarı çoookkk sevdi... iştahla yedi... devamı yok diyede ağladı....
tavsiye ederim arkadaşlar hem çok faydalıymış...
badecan 9 bisküvi kabız yapmıyo mu... ben 4 tane atıyorum... fazla tok tutmuyo... bişey olmuyosa ben de çoğaltayım...
merhaba arkadaşlar bebeğim 7 aylık,ben sabahları saat 8 de anne sütü,saat 10 da 9 adet bisküvi bir tatlı kaşığı pekmez bir yumurta sarısı ve anne sütü ekleyip yediriyorum.öğlen sebze çorbası havuç,patates,brokoli,kabak,az pirinç ve zeytinyağından oluşan çorbayı pişirdikden sonra blendırdan geçirip veriyorum.ikindi meyve püresi akşam milupa sütlü pirinçli muhallebi yediriyorum.aralardada emziriyorum.yazılanları okuyunca bebeğimi az besliyorum gibi geldi sanki.
maibeyaz kabız yapmıyo dediğin gibi az atıncada tok tutmuyo,9-10 tane atınca bebekde doymuş oluyo.
pancarı nasıl yediriyosun tarifini verebilirmisin.
zamanla alışır canım merak etme.benim oğlumda başta öyle yapıyodu zamanla alıştı. bikaç gündür hiç iştahı yoktu bugün çok şükür düzeldi. birde bişey sorcam siz hangi marka mam veriyosunuz ben gecen hero baby ballı tahıllı almıştım normalde mama hiç vermemiştim ama bunu sevdi. bende alıcam arada yesin diye. başka ne önerirsiniz.
sağol canım... ben de bu sabah 7,5 tane verdim... o kadar kalmış... vaktim olursa bu gün kendim yapıcam... nolur nolmaz diye kayısı da kattım... birbirini dengelesin...
pancarı bi kere verdim çok sevdi... gün aşırı vericem artık...
1 patates ve 1 pancarı beraber haşladım kabuklarıyla...
kabuklarını soydum blendırdan geçirdim azıcık zeytinyağı katıp verdim...
Canım bebelacın tum kasık mamaları guzel bebekler cok sevıyor genelde. hepsını sırayla deneyebılrısın.. ben bıttıkce alıyorum farklı farklı..
Canımm pancarı bende denıcem cok saol...
Ayrıca kahvaltısına 9 tane bebe bıskuvısı atmanıza gerek yokkı.. Ben soyle yapıyorum.. hem doyurucu hem bıskuvıden daha besleyıcı oluyor..
3 bebe bıskuvısı, peynır kıb kutusu, pekmez, (genelde gun asırı yumurta ama ıcıne karıstırmıyorum ayrı verıyorum) 2 corba kasıgı ballı ırmıklı bebelac kahvaltı yada baska bır cesıt kasık mamasındna koyup ya bebek suutuyle ya meyve suyuyla ya ıhmalurla hangısını ıstersenız onunla harmanlıyorum.. hem mıktarı cok hem doyurucu hem besleyıcı oluyor.. a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?