E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi fatihderya
-
valla ben sabah 150 ml mamanın içine 7,5 bebe bisküvi, 2 kayısı, 1 kibrit kutusu peynir, 4 kaşık tahıllı meyveli mama, pekmez, ceviz, tahin kattım...kafamçokkarıştı
ne kadar çok şey katmışım öyle... :roflol:
kızlar bende alpberk e kabak graten yaptım
severk yedi tarıfını yazayım hemen
1 orta boy patatey(arım koydum)
175 gr dilimlenmiş kabak ben orta boy kuydum
40 gr çedar peynırı yazıyo tarıfte ben arapların deişik bi kasrı var bizde mozeralle peynırıne benziyo ondan koydum
4 çorba kasıgı süt küçük bir parça tereyağ
patatesi hasladım sonra kabagı ayrı bi kapta buharda pişirdim
patatesı süzüp içine sütü peynırı ve tere yağını koyup karıştırdım enson kabagı ekleyıp karıstırdım isteyenbilendırdan geçirenilir ama ben gerek görmedım umarım sizin bebişlerde sever...
kızlar, meyva pürelerini ne zaman yediriyorsunuz bebişlere ?
ara öğün olarak mı ?
bizde ona sıra gelmiyor..4-5 saatte bir ana öğünler ....aralarda acıkmıyor, ağzını açmıyor fisfisfis sık sık emiyoruz da tabii :ecrin_bebek:
nasıl yapsam bu işi :sm_confused:
kızlar şehriyeyi ne kadar katıyosunuz ben bugün kattım ama yemedi ağzına gelince öğürdü.o yuzden bende tarhana çorbası yaptım yedi.ekmek olarak bende cicibebenin bebek ekmeğini kullanıyorum yedi bebişim tavsiye ederim.
Canım ben hiç şehriye kullanmadım şu ana kadar neden acaba aklıma gelmedi:uhm:
Bende bebe ekmeği kullanıyorum..
Şehriye verirsem şöyle yaparım ; pişince ezilmesi zor olduğundan pişirmeden önce robattan geçiririm iki kere çevirsem yeter un ufak olmasına gere yok,sende dene..
Olursa bir paketi o şekilde hazırlar kavonoza koyarsın o şekildede ara ara kullanırsın..
olabilir canım çok saol hiç aklıma gelmedi öle yapmak piştikten sonrada rondodan geçirmek istemedim çiğnemeyi öğrensin diye birde böyle deneyeyim bakalım inş yer.
Kız o ne beeeeee.... delikafadulden :1shok:
Hepsini yıyormu yanı masallah masallahh.... :tomato:
Kaç saat sonra beslıyorsun tekrar bu kahvaltıyı verınce ?
ceviz çok alerjen..dikkat etmek lazım.sizinkilerde yok genelde şükür ama ceviz sabıkalı,hadi yumurtayı,pekmezi gecctım..zaten peynır,yumurta,pekmez bize dokunuyo..az babymıx yogurt..oda yerse..yemesse mamasına azcık katıyorum..bızım sabah menumuz mılupa sütsüz 7tahıllı..bebelac hakketen güzel.enson peynırlı pekmezlısını aldım..severek yedik ve kızardık:)buyuzden sade tahıllı mısır,çavdar veya mılupa 7 tahıllı..içine mılupa süt,yada organıkkuru kayısı ve suyu,bazen az babymıx yogurt...bugun öğlen az dereotu,arpacık soğan,bir baş enginarı pişirdim,kanolayağı ve ayçiçekyağıyla karıştırdım..az yedi..bende hazır bebelac havuç,prinç,pırasa vardı,onu verdim..ögle menumuz 1gibi başlıyo yemek faslımız 3 e kadar uzuyo..oynaya döke..ögleden sonra organık meyva püresi bugun şeftali,elma..sevmedi yemedi:)yogurda kattım az yedi..yatmadan önce vanılyalı muhallebi..veya 7 tahıllıyı mamasına katıyorum...pancarı bende denicem mutlaka..
kızlar, meyva pürelerini ne zaman yediriyorsunuz bebişlere ?
ara öğün olarak mı ?
bizde ona sıra gelmiyor..4-5 saatte bir ana öğünler ....aralarda acıkmıyor, ağzını açmıyor fisfisfis sık sık emiyoruz da tabii :ecrin_bebek:
nasıl yapsam bu işi :sm_confused:
ben kahvaltıda karışım yapmıyorum artık...
meyve suyu, süt - bebe bisküvisi,ekmek karışımı veya mama ... ne yiyecekse yanında da peynir yumurtasını çatalla ezip yediriyorum...bir peynir bir ekmek gibi yiyor yani kaydirigubbakcemile3
ayrıca artık bu ayda ; sebzeyi, peyniri, yumurtayı çatalla ezip yedirmemi önerdi dr.. çiğnemeyi öğrenmesi açısından... :sm_cool:
bu günkü menümüz...
kahvaltı bildiğimiz kahvaltı işte
arada üşengeçliğimden mama yedi...
öğlen mercimek çorbası...
ikindi havuç suyu
akşam meyveli plaze
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?