2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Sağol Fikriyecim bende deneyim bari:)Afiyet olsun kuzuya..
Kızlar balığı ne kadar sıklıkla ediriyorsunuz..Ben hiç yedirmiyorum desem yeridir..(

Edacım bende çok sık yedirmiyordum yazmıştımda daha önce şimdi her çarşamba ailecek balık günü ilan ettik kural gibi yani..
Eşim hiç aramaz çünkü ona kalsa yılda bir kere olsada olur..Şimdi her çarşamba balık alıyoruz yapıyoruz..
Ondan önce somon alıp buzluğa atıyordum öğen ya da akşam buharda patatesle haşlayıp vermeye çalışıyordum canım..

:roflol: bizim de çarşamba günü balık günümüz.ben de akşmadan 1 balık pişirmem ve sonraki gün oğlende tekrar veririm,yani haftada 2 kez balık yemiş olur.

b,z,mki de tvsizyemez,uğraşacak şeyleri veririm önüne ama yine tv de olcak

:roflol: bizim de çarşamba günü balık günümüz.ben de akşmadan 1 balık pişirmem ve sonraki gün oğlende tekrar veririm,yani haftada 2 kez balık yemiş olur.

Hadi yaaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Eda sende Çarşamba balık günü yap bence:)))

Ne güzel kızlar,bravo sizlere..
Yarasın kuzulara

Evt aslında kural koymak lazım..Ama burda nasıl bulayım bayat olabilir..
Eşime bir sorayım bakalım burdakiler nasıl temin ediyorr, gerçi alacağım cvbı az çok tahmin ediyorum,bir umut vardır belki:)
Hadi yaaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Eda sende Çarşamba balık günü yap bence:)))

bu sayfanın yeniden canlanması güzel olmuş. tarifler iyi oluyordu

ben de utkunun dün yedikleriyle başlayım

sabah 11 de bir kase içine peynir katılmış mercimek çorbası

öğlen 3 gibi yine mercimek çorbası ama bu defa içine peynir yerine buzluğa kavurup attığım kıyma koydum. bi de meyveli yoğurt yedi

akşam 7 de bir kase pırasa yemeği yedi

aralarda zeytin , çubuk kraker ve çikolata kemirdi. muhallebiden önce polen+arısütü+bal karışımını sulandırıp içirdim.

yatmadan önce: birbuçuk çay bardağı süte, kavrulmuş buğday unu, biraz tereyağı katıp muhallebi yaptım soğuyunca içine biraz karadut suyu ve çok az bal kattım onları yedi.

gece de sabaha kadar su içti asıl derdi mamaydı ama vermedim. bu da bir haftadır alışkanlık oldu gece de bi posta muhallebi ya da sütle bisküvi istiyo çok az yiyo 5-6 tatlı kaşığı kadar. biberonla falan da değil kaşıkla olacak. şöyle çokça yese hiç üşenmem kalkar yaparım

bugün de 9,30 da muz, yoğurt, bisküvi azıcık da peynir kattım onu yedi gerisine de bakalım ne olacak

Bizimde kahvaltımız bugün
1 dilim ekmek,1kaşık labne,1 kaşık çiler reçeli,tereyağı,ceviz sütle karıştırıp papara yaptım..

canım bal biraz fazla olmuş gibime geldi,arı sütü dr tavsiyesiyle mi veriyorsun?Arı sütü çok tehlikeli bir şey de olabilir çok dikkatli kullanılır.Büyükler tedavi amaçlı kullanırf ve eğer 20 gün kullanırsa 10 gün dinlenir,bal da aynı şekilde.Bebeklere 3 gün verilirse 4 günde dinlenmesi gerek.

Bizimde kahvaltımız bugün
1 dilim ekmek,1kaşık labne,1 kaşık çiler reçeli,tereyağı,ceviz sütle karıştırıp papara yaptım..

yarasın kuzuya ne güzel kahvaltı etmiş.

bizim kahvaltımız 1 çay bardağı ballı süt,1 dilim helim peyniri,3 çorba kaşığı makarna,1 dilim elma

merhaba arkadaşlar, bu başlığın yeniden canlılık kazanması beni çok mutlu etti. benim oğlum da biraz iştahsız ve zayıf tabıkı ama cok sukur saglıklı:) saahkı kahvaltısından baslayayım, bikaç tane biskuvı, bı cay bardagı sut, yumurta, pekmez. hepsini karıstırıp verıyorum. öğlene sehriye corbası yıyecek. ara oğun olarak muz, ikindidede yogurt vermeyı dusunuyorum. ama tabı butun porsıyonları bıtıremıyoo:)

arısütünün çok güçlü bir besin olduğunu biliyorum canım onun için de çok çok az veriyorum miktar olarak yaklaşık yarım çay kaşığının yarısı kadar bazen daha da az. metal değmemesi gerektiğinden minik tahta spatulamız var ununla ayarlıyorum suya katıyorum içiyo. ben günaşırı veriyorum bu karışımı ama demek daha uzun dinlendirmek gerekiyo bunu bilmiyordum söylediğin iyi oldu fikriyecim balı da hergün yarım tatlı kaşığı veriyorum onu da azaltıyım kaş yapalım derken göz çıkartmayalım demi.

Bend e bal veriyorum ama her gün değil.Günde 1 tatlı kaşığı verebilir ama dinleme günleri şart.Az verilse bile yine dinleme günleri olmalıdır bu bizim için de geçerli.Balın ve diyer arı ürünlerin antiobitik etkisi varmış onun için dikkatli kullanmak lazım.
Bal konusunda çok tartışılcak şeyleri var aslında bazı dr daha 6 aylıkken verirken bazılar ise 3 yaşına kadar verilmemesi gerktiğini savunuyorlar.Kesin bir cevap olmadığı için ortada kalırsak en mantıklı olur bence.

arkadaşlar yoğurt kattığınız yemeklere sarımsaklı yoğurt mu yapıyorsunuz yoksa sade yoğurt mu katıyorsunuz

Ben geldimmm...Yine durulmuş burası:))

Sağol canım sizede afiyet olsun:))
Benide mutlu etti valla umarım hep hareketli olur:)
Canım bize doktorumuz hergün verebilirsiniz dedi ne gibi zararı varki ilk olarak duyuyorum..İnternettede hergün vermeyin diye birşey hiç okumamıştım Allah Allahh...
arkadaşlar yoğurt kattığınız yemeklere sarımsaklı yoğurt mu yapıyorsunuz yoksa sade yoğurt mu katıyorsunuz

Ben yemeklere katıyorum ama sarımsaklı yoğurt vermedim canım..

Bizim bugünkü menümüz
sabah yazmıştım zaten
Ara 1/2 muz
100 c süt
Öğlen 1 dilim ekmek
tarhana
yoğurt
Akşam çok az tavuk ve fırında patates
bir kaç tane çubuk kraker

Gece de muhallebi yer..

kızlar bizimkinin iştahı iyide
kahvaltıda çok zorlanmaya başladım
nedense artık peynir domates yumurta reçel bal vs. bunları tek tek yemiyor
ağzını bile açmıyor

bende tereyağına peynirli az pişmiş omlet yapıyorum o zaman çok güzel yiyor
patates kızartmasına bayılıyor birde süt içiriyorum iyi oluyor

ama hergün omlet kızartma olmazki hele kızartma hiç içime sinmiyo
kahvaltılık bişeyler yazın şekerlerimm siz neler yapıyonuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…