2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Bugün çarşambaydı değilmi:)) Çocuğun içi dışı patates,havuç oldu zaten o yüzden yapamam,balık ta yokk burda
Sizin menünüz uymadı Duygu hanım :)

Bu arada dün eşime soslu makarna yaptımm
normal makarnayı haşldım üstüne sarımsaklı yoğurt onun üstüne de dometes soslu kıyma koydum..
Ve anladım ki böyle tarz yemekleri seviyor:)
Buna benzer ne yemek tarifleri varmı sizde?

Domates çorbasını yaz domatesiylemi yapıyorsun canım?
Birde balık ne alıyorsunuz arkadaşlar biz iki haftadır hamsi sardalya alıyoruz...
Şu kültür balıklarından almadım hiç Ege için veren varmı çipura falan?

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Senin eşinde bizdenmiş Edacım abur cuburda sever mi?
Bizim haftada 2 gün o tarz yemekler yapıyoruz yanında ketçap mayonez delisiyiz ikimizde onunda dışında sebze balık,bakliyat şeklinde geçiriyoruz.:)
Mesela dün patates,tavuk yanında bol ketçap sarımsaklı mayonez(bayılıyoruz) birde kola içtik bugün hafifkaydirigubbakcemile3

Canım ist.dayken bizim balıkçı tekir veriyordu öyle hatırlıyorum,çok lezzetliydi,bir de kendisi pişiriyordu ızgarada..Balığı sevmem normalde ama bu süper oluyordu

Tavuğu nasıl yaptın canım kızartma mı?

Aaa tekir barbunun küçüğü:)Süper olur barbunda kırmızı kırmızı off:))
Afiyet bal şeker olsun:)

Yok Edacım şu magginin çıktı ya tavuk sosu içinden hem poşeti çıkıyor hem sosu:)Patatesleri küp küp birde tavuk bagetleri sosluyorum dolduruyorum poşetin içine bol baharat zaten o..40 dakikada resmen patatesler ağızda dağılıyor tavuklarda öyle çok güzel pişiyor...Hem pratik tepsin bile kirlenmiyor hemde bebelerimizde yiyebilir yumuşacık:)

Bende fırın poşetinde yapıyorum,ama soslusunu görmedim..
Ben hep poşetini delerimm bitmesine yakın,o yüzden tepsi batıyor..

Akşama tavuk yapayım bende iyi hatırlattın seviyor o tarz şeyleri...tavuğu paneleyip kızartırımm o da çok hoşuna gider galiba nede olsa kızartma ya..sağol canım...

ben en çok çipurayı seviyorum
yaptığım zamanlar ipekte yiyor canım
fırında zeytinyağlı yumuşacık oluyor
ohhh mis gibi olsada yesek :=)

Serapcım bende çipura çok severim fırında dediğin gibi çok güzel olur ama kültür balığı diye tereddüt ettim hani faydaları açısından aynımı acaba..

bugünkü menümuz

sabah yumurta,labne,ekmek,ballı süt
öğlen bezelye yemeği,1 ç.k. arpa pilavı,meyve suyu
ikindi yoğurt,tain ve pekmezli tahıl maması,meyve püresi
akşam çorba(pirinç,bulgur,havuçikıyma),meyve suyu
yatınca süt

ah bugün bizim balık günümüzdü amababamız işten geç gelcekti mecbur menüyü değiştirdim.balığa yakışır diye pirinç çorbası yaptım ama balık gelmedi hemen 1 köfte kadar ıyma haşladım da çorbaya ekedim.

Sabah; Yumurta ,bebe bisk,labne,az süt karışımını yedi...
Öğlen yoğurt ve sade makarna
Akşam kıymalı pirinç çorbası

Kızlar meyva suyunu neyle sıkıyorsunuz? evdeyken robatta sıkıyordum,şimdi katı meyva sıkacaklarına bakıyorum da köpürtüyor diye bir şeyler okudum..

ıyi akşamlar:)
Bende bugün ki menümüzü vereyim..
Sabah:
5 adet bebek bisk.
1 bardak süt
1 kaşık labne..
Öğlen:Mercimek çorbası(kabak,havuç,patates,soğan vardı içinde et suyuna)
1 dilim ekmek
yoğurt
1 kinder
1 kaç tane çubuk kraker
Akşamda yani 8 gibi muhallebi vericem içine yarım muz koyucam

Edacım ben portakalı normal limon sıkacağında sıkıyorum..Elmayıda dilimle veriyorum suyunu sevmiyor..

bende elmayı portakalı mandalini dilimle veriyom
portakalı sıktım bir iki kere limon sıkacağı ile içmedi
ama dilimle eline verince güzel yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…