2008 Eylül bebekleri beslenmesi

arı sütünü bende veriyordumcanım. şimdi bitti yine almak lazım
hergün bir boncuk tanesi kadar filan
bence çok yararlı arı sütü

arı sütünü eczaneden alıyorum ben
aktarlardada oluyor
balla karıştırılmış şekildede satıyorlar

saol canım deniyim bende tavsiyelerini

Arı sütünü normal süpermarketlerden falan mı alıyorsunuz?

canım biz arısütünü eşimin arkadaşından aldık arıcılık yapıyo arısütü nisan gibi oluyormuş onu bal ve polenle karıştırıp bize vermişti. soğuk ve karanlık ortamda uzun süre dayanabiliyormuş. bizimki kolayla da bitmez koca bir kavanoz

utkunun sabah kahvaltısını yazmıştım.

öğlen 2,30 gibi kıymalı pirinçli yoğurtlu taze fasulye yedi.aslında yazdan haşlayıp buzluğa atmıştım fasulyeyi taze fasulye sayılır mı bilmem :uhm:

arada bişey yemedi

akşam 6,30 da patatesli havuçlu kuzu haşlamadan yedi tabi biraz ezdim yoksa hayatta yemez.

biraz çubuk kraker yedi

9 da iki elma ve bir mandalinanın suyunu içti bir çay bardağı oldu.

10,30 da muhallebisini yedi şimdi uyuyor.

bu muhallebiyi çok sevdi kuzucum tarifini vereyim hemen.

birbuçuk çay bardağı süt ,iki tatlı kaşığı pirinçunu ,bir tatlı kaşığı tereyağ karıştırarak muhallebiyi yaptım sonra içine yarım portakalın kabuğunu rendeledim yarım da muz karıştırdım biraz da şeker. afiyetle yedi kuzum. meyveleri biraz ılıyınca kattım vitaminleri ölmesin diye.

menemen yapabilirsin tereyağ yumurta domates hepsi de var içinde.

Sehercim ellerine sağlık portakal kabuğu koydun demek değişik bir fikir muzl bende yapıyorum ama portakal aklıma gelmemişti sağol canım deneyelim bizde bakalım:)

Afiyet olsun yavrucuğa.Canım bal için bunu hep biliyorum:))))))) yani nette veya bir kitapta okumadım bunu ailece biliniyor,ben bulgaristanlıyım biliyorsundur orda okuldaa sağlıkla ilgili dersleri verilmişti bize birçok şeyler ordan biliyorum.Bal antiobitik gibi yani mikropları,bakterleri kapsul gibi kapatıyor ve öldürüyor.Biliyorsun bebekleri tam steril ortamda büyümemesi lazım yani mikroplara alışması gerek.Eğer her gün bal verirsek bu doğal mikropları öldürüyouz ve bebeğiz mikroplara alışmamış oluyor.
Biliyoruz bal çok faydalı hatta bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor ama bebeklerde tam tersi yapabilir.Onun için dikkatli kullanmak gerek.

canım kahvaltılık değişik olarak krep(peynirli,kaşarlı,ıspınaklı,ballı,reçelli,meyveli)
makarna(peynirli,kaşarlı,tereyeğlı,sebzeli)
-mısır unu,pirinç unu ve buğday unu biraz tereyğıda kavurup sütte pişirilir sonra (peynir,kaşar,labne) eklenir biraz ekmek içi de katabilirsin
-peynirli tarahana çorbası da olabilir(biz tarahan kahvaltıda yeriz)cokacimcoook
-kuşburnu veya ıhlamur çayın içine peynir,bal,ekemk katabilirsin.
-yumurtalı ekmek
-haşlamış patates
-helim peynir kızartabilirsin.

Son düzenleme:
arı sütünü eczaneden alıyorum ben
aktarlardada oluyor
balla karıştırılmış şekildede satıyorlar

saol canım deniyim bende tavsiyelerini
kesinlikle eczanede almak lazım.

canım ben de aynı şekilde taze vasuylye veriyorum,yalnız fazla haşlamamıştım tek 5 dk sırf dolapda sığısın diye ve sanki daha güzel oldu tadı taze fasuylie gibidir.

dün bizim
kahvaltımız 1 çay bardağı ballı süt,1 dilim helim peyniri,3 çorba kaşığı makarna,1 dilim elma
ara 1 danino
öğlen 1 kase çorba(kereviz-kökü ve yaprakları,bulgur,kıyma),yanına 1 çay bardağı meyve suyu,1 çor.k. kuru fasulye
ikindi yoğurt ve tahıll mama içine pekmez ve tahin,yarım muz
akşam 1 kase aynı çorbadan,meyve suyu
yatmadan 1 bardak süt

Fikriyecim bizede doktorumuz söylemişti sonrada netten yada arkadaşlardan hiç zararını duymadım..Olabilir doğrudur canım...
Tabi herkesin kendi seçimi..Sağol canım..

Son düzenleme:
Bugün kahvaltımızı yazayım
1 yumurtalı omlet
1 kaşık tereyağı
1 kaşık bal
1 kaşık labne
1 zeytin
1 bardak süt
biraz ekmek..

Fikriyecim bizede doktorumuz söylemişti sonrada netten yada arkadaşlardan hiç zararını duymadım..Olabilir doğrudur canım...
Tabi herkesin kendi seçimi..Sağol canım..

tabi canım artık herkez kendi bebeğine göre hareket ediyor....bazı bebeklere süt yaramayınca bazılar ise çok iyi kilo alıyorher bebek her insan farklı.

Bizim ishalimiz durdu çok şükür.diyetimiz de bitti:))

Sabah 3-4 adet bebe bisk.
az süt
bir tatlı kaşığı labne
bir yumurta karıştırdımm...bir iki kaşık bıraktı...huyu kurusunnalsanaalsanasmile

Şimdi die uyuyorr kalkınca yoğurt yedireceğimm sonra ne yapacağımı bilmiorumm biraz netten yemek araştırayım...
Sizlerde öğlen ne yedirmeyi düşünüyorsunuz ve akşam kocişlerinize ne yemek yapacaksınız? azıcık kopya verin yaa:mymeka:

Edacım çok sevindim ishalin durmasına hadi gelmiş geçmiş olsun:)
Ben öğlen tarhana kaldı dünden onu vericem yanınada brokoli ve patates haşlamayı düşünüyorum...
Akşamda balık günümüz:))
Balık brokoli salatası bu kadar:)

Hımm birde brokoli,patatesin yanında havuçta haşlıcam buharda karışımı güzel oluyor hafif tatlılık veriyor havuçkaydirigubbakcemile5

bizim sabahki menumuz, 1 yumurtayla yapılmıs tereyaglı omlet, 1 cay bardagı portakal suyu. öğlen, domates corba yarım dılım ekmek. ara öğünde muzlu yoğurt vercem hazır degıl kendım karıstırıyorum ıkı tanede bıskuvı koyuyorum ıcıne. aksamı henuz dusunmedım ama yatmadan önce genelde tok tutsun dıye muhallebi yapıyorum undan yada pırınc unundan. ben arı sutu felan hıc vermedım
baslayayım bari bende vermeye. ama balıga dıkkat edıyorum haftada bir kere kesın vermeye calısıyorum. cumartesı bızım balık gunumuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…