- Konu Sahibi fatihderya
-
Bizimki pek sevmiyor ,yediremiyorum..
Sıktığımda hepsini karıştırıyorum,portakalın ekşiliğini alıyor havuç..
Bir int.ten bakıştıraym
Teşekükrler Arkadaşlar..
Günaydın canlar:)
Bugün sabah ki menümüzü yazayım hemen..
1 dilim ekmek
1 kaşık kaymak,1 kaşıl çilek reçeli
1 kaşık ceviz
1 kaşık labne
sütle karıştırdım papara gibi yedi
Bu arada dün sabah yumurta yemiş bugün vermedim..Unutmuşum yazmayı gün aşırı veriyorum bazen ağır gelmesin diye..
Öğlende dünden mercimek çorbası var yanına yoğurtla veririm muhtemelenzemuszemus
biz yine kahvaltıda çorba yedik tavuklu domatesli şehriye. ne yumurta ne peynir. karışımlar da midesini mi bulandırıyo nedir anlamadım ki mama dersem kaçıyo çorba olunca yiyo.
Canım pırasının sezonu daha erken biter ama ıspanağın daha var merak etme(nisana kadar)ben kahvaltıda hergün veriyorum yumurta. kışın agır gelmez bence yazın bende azaltacağım. meyvelere gelınce, portakal, nar ve greyfurtu kollu meyve sıkacagı var onda sıkıyorum. diğer meyveleride cam rendeden gecırıyorum. eger fazla yapacaksam katı meyve sıkacağını kullanıyorum. cunku temızlemesı zor oluyo. az yapıcam zaman kullanmıyorum. Bugunku kahvaltımızda bır cay bardağı portakal suyu ve tereyaglı omlet vardı. öğlen bir kase içine az ekmekle beraber tarhana corbası (hepsını bıtırmedı), arada da elıne meyve ekmek felan kemırıyo dokuyo yere ama oyalanıyo. aksama makarna yapıcam pırasada var ınsallah yer. pırasa ve ıspanak mevsımı gececek dıye bu aralar fazla yapmaya calısıyorum.
ben kahvaltıda hergün veriyorum yumurta. kışın agır gelmez bence yazın bende azaltacağım. meyvelere gelınce, portakal, nar ve greyfurtu kollu meyve sıkacagı var onda sıkıyorum. diğer meyveleride cam rendeden gecırıyorum. eger fazla yapacaksam katı meyve sıkacağını kullanıyorum. cunku temızlemesı zor oluyo. az yapıcam zaman kullanmıyorum. Bugunku kahvaltımızda bır cay bardağı portakal suyu ve tereyaglı omlet vardı. öğlen bir kase içine az ekmekle beraber tarhana corbası (hepsını bıtırmedı), arada da elıne meyve ekmek felan kemırıyo dokuyo yere ama oyalanıyo. aksama makarna yapıcam pırasada var ınsallah yer. pırasa ve ıspanak mevsımı gececek dıye bu aralar fazla yapmaya calısıyorum.
Öncene hergün verirdim yumurta ama son zamnlarfa yuzu kızarıyor mer yumurtadanmış.Ben de gün aaşırı vermeye başladım
canım böyle yiyorsa sen o zamn sabah şehriye haşla sulu brak onu pişince içine 1 yumurta kır 1-2 dk hazır olur.Ateşten alınca içine tereyeğ ve peynir de ekleyebilirsin.Bir gün yumurtalı bir gün peynirli,1 gün domates-peynirli de yapabilirsin.Başka tarhana çorbası da yapabilirsin içine de peynir katabilirsin.Yumurta yedirebilmek için sabahfarklı sütlü çorbaları yapbilirsin.Tel şehriye yerine arpa ve pirinç de kullanabilirsin.Babannam bize sütlü kuskus yapardıcokacimcoook
Canım pırasının sezonu daha erken biter ama ıspanağın daha var merak etme(nisana kadar)
utkunun da yumurtaya allerjisi var hele yazın yayla çorbasına koyduğum yumurta bile kabartıyordu ama şimdi pek kabarmıyor ben de haftada iki sefer yumurta veriyorum fazlasına da cesaret edemiyorum yine olursa diye. bu allerjilere sinir oluyorum
arkadaşlar gülersiniz bana ama pancar o ne duyduğum var ama ne olduğunu hiç bir fikrim yok.
defne yaprağı derken bildiğimiz yemeklere konan mı.onu yemeklere dikkatli kullanmak lazım hele bebekler için.ama iştah açıcı olar kullanabilirsiniz.
aynene canım,sanberk ise domatesten olmuştu yazın.Ama nasıl seviyor bide vememek gerekiyordu..çok üzülüyordum.Hele bayramdan önce köydeydik bahçeden koparıp yiyebilseydi keşke ama yasaktı.Umarım bu yazın alerji olmaz da rahat yesin yavrum.
canım şekerin hammaddesi olan pancardan alıyorum ben turpa benziyo ama kahverengi. onu düdüklü tencerede pişiriyorum bi beze sarıp suyunu alıyorum sonra blendırlayıp utkuya veriyorum tatlı niyetine yiyo
bir de kırmızı pancar var ama ondan daha hiç almadım o da çok faydalı. alan yapan varsa bize de tarif versin :içelim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?