2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Bizimki pek sevmiyor ,yediremiyorum..
Sıktığımda hepsini karıştırıyorum,portakalın ekşiliğini alıyor havuç..
Bir int.ten bakıştıraym
Teşekükrler Arkadaşlar..

Bizimki pek sevmiyor ,yediremiyorum..
Sıktığımda hepsini karıştırıyorum,portakalın ekşiliğini alıyor havuç..
Bir int.ten bakıştıraym
Teşekükrler Arkadaşlar..

canım biraz öyle köpürüyor makine ama fazla değil yani içlmeyecek gibi değil.Ama bebkler için pek önermiyorlar yani bu makineler de blendır gibi vitaminleri öldürüyor.Portakal ,madalina,nar elle sıkkan makine var ya metal olan onlarla yapmayı tercih ediyorum.elma gibi meyveler ise eğer tek sanberk için yaparsam cam rendeyi kullanırım ama aile için robot kullanıyrorum.

bugün sanberk geç kalktı ve sanki ben de paniklendim şimdi nasıl olcak rajimi diye:))))))))))
sanah hemen 2 ç.k tahıl biraz sütle,danino,tahin ve pekmezle karıştırdım,onu yedirirken makarna pişirdim sonra da onu verdim yanına süt içti ama az.
öğlende akşamkş çorbadan yanına çok az süt içti(sabah içmediği miktara kadar içirmeye çalıştım)
ikindi yoğurt ve meyve püresi(hala hazır pürelerden vazgeçemiyoruz((((()
1 kara siyah çikolata
akşam mercimek çorbası,ekmek, 1 dilim elma

Günaydın canlar:)
Bugün sabah ki menümüzü yazayım hemen..
1 dilim ekmek
1 kaşık kaymak,1 kaşıl çilek reçeli
1 kaşık ceviz
1 kaşık labne
sütle karıştırdım papara gibi yedi
Bu arada dün sabah yumurta yemiş bugün vermedim..Unutmuşum yazmayı gün aşırı veriyorum bazen ağır gelmesin diye..
Öğlende dünden mercimek çorbası var yanına yoğurtla veririm muhtemelenzemuszemus

biz yine kahvaltıda çorba yedik tavuklu domatesli şehriye. ne yumurta ne peynir. karışımlar da midesini mi bulandırıyo nedir anlamadım ki mama dersem kaçıyo çorba olunca yiyo.

ben kahvaltıda hergün veriyorum yumurta. kışın agır gelmez bence yazın bende azaltacağım. meyvelere gelınce, portakal, nar ve greyfurtu kollu meyve sıkacagı var onda sıkıyorum. diğer meyveleride cam rendeden gecırıyorum. eger fazla yapacaksam katı meyve sıkacağını kullanıyorum. cunku temızlemesı zor oluyo. az yapıcam zaman kullanmıyorum. Bugunku kahvaltımızda bır cay bardağı portakal suyu ve tereyaglı omlet vardı. öğlen bir kase içine az ekmekle beraber tarhana corbası (hepsını bıtırmedı), arada da elıne meyve ekmek felan kemırıyo dokuyo yere ama oyalanıyo. aksama makarna yapıcam pırasada var ınsallah yer. pırasa ve ıspanak mevsımı gececek dıye bu aralar fazla yapmaya calısıyorum.

Öncene hergün verirdim yumurta ama son zamnlarfa yuzu kızarıyor mer yumurtadanmış.Ben de gün aaşırı vermeye başladım

biz yine kahvaltıda çorba yedik tavuklu domatesli şehriye. ne yumurta ne peynir. karışımlar da midesini mi bulandırıyo nedir anlamadım ki mama dersem kaçıyo çorba olunca yiyo.

canım böyle yiyorsa sen o zamn sabah şehriye haşla sulu brak onu pişince içine 1 yumurta kır 1-2 dk hazır olur.Ateşten alınca içine tereyeğ ve peynir de ekleyebilirsin.Bir gün yumurtalı bir gün peynirli,1 gün domates-peynirli de yapabilirsin.Başka tarhana çorbası da yapabilirsin içine de peynir katabilirsin.Yumurta yedirebilmek için sabahfarklı sütlü çorbaları yapbilirsin.Tel şehriye yerine arpa ve pirinç de kullanabilirsin.Babannam bize sütlü kuskus yapardıcokacimcoook

Canım pırasının sezonu daha erken biter ama ıspanağın daha var merak etme(nisana kadar)

B en de sorayım kerevizin sezonu ne zamn bitiyor?Bizimki çok seviyor yakında bitecekse bol bol yedireyim ben de.
Mart ayındaki sezon sebze ve meyveler hangisi.Bir eylül anne yazmıştı ama şimdi bulamıyorum.

Farketmiyor canım yaz kış ağır gelebiliyor bazı bebeklere ya da insanlara diyeyim..Ege kabarıyor fazla yediği zaman..Bende fazla yağlı yiyeyim ya da yumurta hemen kabarmaya başlarım...

Bizimde vucudumuz kızarıyor çok abartınca Fikriyecim onun için gün aşırı yada haftada 5 gün vermeye çalışıyorum..Versem hergün yer çok seviyor maşallah...

Son düzenleme:
Fikriyecim bu liste benim bilgisayarımda kayıtlı paylaşayım dedim.Hangi ayda ne yenir hepsi yazıyor..Umarım işinize yarar..

OCAK

Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek,

Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp

Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt

Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Sebze ve etsuyu ile hazırlanan çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçirilen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sisteminizi düzenler.Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerdendir.

ŞUBAT

Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,

Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.

Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.

Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık tüketin. Bol beta-karoten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek ya da havuç suyu hazırlayın.

MART

Balık: Levrek, kalkan, kefal

Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.

Meyve: Elma, muz

Mart, yaza hazırlanılan aydır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş yapılan aydır. Bu sebeple hafif ve bir o kadar da direnç veren besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmelidir.

NıSAN

Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya

Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.

Meyve: Can erik

Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanıdır. Bu aylarda et olarak kuzu eti tercih edilmelidir. Sütlü hafif tatlılar yiyin. Sabah kahvaltılarında ve geceleri yatmadan evvel bir bardak süt içmelisiniz. Hafif ama sağlıklı beslenip ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızla vedalaşabilirsiniz.

MAYIS

Balık: Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,

Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.

Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.

Çilek kısa ömürlü bir meyvedir. ıçeriğinde bulunan zengin vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji vererek, geçiş mevsiminde ortaya çıkabilen yorgunluk belirtilerini gidermektedir.

HAZıRAN

Balık: Mercan, levrek, barbunya.

Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.

Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.

Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.

TEMMUZ

Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.

Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.

Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.

Semizotu, balıktan sonra en çok omega-3 içeren sebzedir. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekilidir.

Son düzenleme:
Duygu çok teşekkür ederim canım,tekrar listeyi yazman iyi oldu.
Evet canım yumurta çok güçlü bisinleri içeriyor onun için ben de artık hergün vermiyorum.
Maşallah egeye yarasın ona.Yumurta sevmesi çok iyi bir şey bence.

AĞUSTOS

Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.

Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.

Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.

Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanıdır. Bol meyve yemelisiniz. Bunun yanısıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.

EYLÜL

Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.

Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.

Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.

Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı her gün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.

EKıM

Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.

Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.

Meyve: Armut, ceviz, üzüm,elma, greyfurt, mandalina, muz.
Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM

Balık: Mezgit, ringa

Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.

Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi,greyfurt, Trabzon hurması.

Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. ıçerdiği bol beta-karoten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK

Balık: Levrek.

Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.

Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,greyfurt, ayva, Trabzon hurması.
Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin.Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.

arkadaşlar gülersiniz bana ama pancar o ne duyduğum var ama ne olduğunu hiç bir fikrim yok.
defne yaprağı derken bildiğimiz yemeklere konan mı.onu yemeklere dikkatli kullanmak lazım hele bebekler için.ama iştah açıcı olar kullanabilirsiniz.

utkunun da yumurtaya allerjisi var hele yazın yayla çorbasına koyduğum yumurta bile kabartıyordu ama şimdi pek kabarmıyor ben de haftada iki sefer yumurta veriyorum fazlasına da cesaret edemiyorum yine olursa diye. bu allerjilere sinir oluyorum

aynene canım,sanberk ise domatesten olmuştu yazın.Ama nasıl seviyor bide vememek gerekiyordu..çok üzülüyordum.Hele bayramdan önce köydeydik bahçeden koparıp yiyebilseydi keşke ama yasaktı.Umarım bu yazın alerji olmaz da rahat yesin yavrum.

canım şekerin hammaddesi olan pancardan alıyorum ben turpa benziyo ama kahverengi. onu düdüklü tencerede pişiriyorum bi beze sarıp suyunu alıyorum sonra blendırlayıp utkuya veriyorum tatlı niyetine yiyo

bir de kırmızı pancar var ama ondan daha hiç almadım o da çok faydalı. alan yapan varsa bize de tarif versin :içelim:

sevipte yiyememek çok kötü bende bal allerjisi var ama senede bir sefer yiyorum herşeyi göze alıp. bu seneki hakkımı geçen pazar kullandım ve akşama kadar yattım çok da seviyorum balı

:dance: teşekkürler canım,bundansalata yapılıyor kokusu pek sevmiyorum ben ama oğlum yer klava: ben de deneyim.eğer suyunu sıkmasam olurmu yani çorba gibi yapsam mesela kereviz çorbası gibi.
Tarife versydim ama bu türleri hiç yemedim ve yapmasını da bilmyorum.Bizim kültürümüzde çoktan çıkmış.Eskiden ninelerimiz yaparmış bu tür yemekler.Onun için de artık insanlar o kadar sağlıklı değiller.Kışın ortasında biber ve kabak yiyoruz.Hiç de sağlıklı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…