2008 Eylül bebekleri beslenmesi

canım şeker pancarı tatlı olduğu için muhallebi gibi yiyo utku. salatasını hiç bilmiyorum annem dilim dilim koyardı sofraya biz de yerdik. cokacimcoook

Canım sen daninonun nesini veriyorsun? puding filan mı?

Kırmızı pancarı bende vermiyorum ama çok faydalı olduğunu duymuştum hatta çok sık verilmemesi gerekiyomuş haftada bir yada iki..Gerçi bizim eve hiç girmiyor...
Ablam turşusu çok sever...
Biz yazın tatile gittiğimizde orda rus bayan vardı çocuklarına sürekli yediriyordu hatta annem merak edip sormuştu bu ne diye:)) tarifini vermişlerdi
ilk önce pancarı haşlayıp yumurta sarımsakla terbiyorlardı yanlış hatırlamıyorsam,yapar dolaba koyarlarmış soğuk soğuk yerlermiş...

Sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı pekmez

Kahvaltı 3-4 bebe bisküvisi,bir tatlı kaşığı labne,1 yumurta,ıhlamurla karışım yaptım..

Ara 1 muz,1 mandalina

Öğlen Mercimek çorbası,1 kase yoğurt

Ara 1 elma püresi

Akşam Brokoli,Patetes püresi

Bırazdan da muhallebı yapacağım

Bugün rekor kırdık ilk defa bu kadar yedirebildim,Hastalık sonrası yedirebiliyorum,vücut kaybettiklerini yerine koymayı çalışıyor herhalde ,gerçi kaselerimiz küçüktü ama buna da çook şükürr...

Canım sen daninonun nesini veriyorsun? puding filan mı?
daninonu bu küçük yoğurdu var ondan.yani peynir olanı.önceden puding de verirdim süt içmediği günlerde ama artık süt içiyor onun için budingi vermiyorum
daninoyu da peynir yemediği günlerde veriyorum yani peynir yerine

Bizimde bugünki menümüz sabah yazmıştım zaten
Öğlen:mercimek çorbası,yoğurt
2 dilim elma
1 minik kinder
Akşam:karnıbahar,patates püresi tereyağlı yoğurtlu
puding yapmıştım çilekli ondan yedi 1 kaseye yakın
Birazda süt içer yatarken...

Ben görmedim peynir şeklinde olanı yada gördüm dikkat etmedim,merak ettim bir bakayım int.e...

Muhallebi yerine yoğurt yedirdim bir kase,iki dilimde haşlanmış patetes yedi...
Şu anda da tüplü çikolata yiyor sıpa,birisi bunu uyutsa bana çok büyük bir iyilik yaparmafoldumben

Ben görmedim peynir şeklinde olanı yada gördüm dikkat etmedim,merak ettim bir bakayım int.e...

Canım ben iyi anlatamadım sana.küçük 25 krş olan daninolar var ya onlara kasdediyorum.Yani yoğurt diye geçiyor ama aslında peynir tek tadı meyveli yoğurt gibi yapılmışki çocuklar severek yesin.Onlardan da günde tek 1 tane verebilir fazlası önermiyorlar.Aslında onlardan vermek istemiyorum ama süt ürünlerin miktarı yetersizbizim danino ise büyük kısmı kapatmış oluyor.Aynı şekilde sütaşın da var ama ben danino ila başladım ve onlarıla devam ediyorum.

Bebeklerinizn besleme saatleri ne zaman.Bu günlerde bizim uyku ve yemek saatleri baya karıştı.Bazı günleri öğlen uyukumıuz çok erken oluyor ara yemeği kaçırmış oluyor,bazen ise tam öğlen yemeği olcağı zamn ve sırf aç yatmasın diye süt veriyorum bu sefer ise tok olduğu için uzun uzun uyuyor geç kalkıyor sonra da gece zor yatırıyorum(((((((((((

bizim de dünkü yemek mönümüz

sabah domatesli tavuklu şehriye çorbası yedik

öğlen aynı çorbanın yanına yoğurt yedik

akşam yarım patlıcanla karnıyarık, yayla çorbası

gece elmalı tarçınlı pirinç unlu sütlü tereyağlı muhallebi

biraz önce de kahvaltımızı yaptık bir yumurtayla azıcık tereyağında omlet ve 4 adet bisküvi+kabak tatlısı+süt karışımı

merhaba kızlar
2 gundür alp berk bişey yemıyor bende bunaldım ıyıce aç kalıyor zorlamak da istemıyorum sabah kahvaltı maması hazırladım bi kaşık bile yemedi..
bakalım birazdan yumurta vereceğim...
değişik tariflerinız varsa yazarmısınız ben bazen ne yapsam dıye düşünuyorum....

Günaydın kızlar..
Sehercim yaz patlıcanımı yiyorsunuz?Afiyet olsun paşaya:)

Bizde bugün kahvaltıda 1 yumurta ile tereyağında omlet yalnız omlet diyorum un yok içinde...Çırpılmış yumurta..
1 kaşık labne peyniri,1 kaşık bal,1 kaç lokma ekmek,1 kaşık kaymak..
200 cc bebek çayı şu meyveli olanlardan..

Anladım canım,Afiyet olsun..

Canım bizimde değişiyor arada...Genellikle Bora 11.30 gibi kalkıyor 12 gibi kahvaltı yapıyor,
yoğurt yediriyorum 15-16.00 gibi tekrar yatıyor,2 saat uyuyor...18.00 gibi öğle yemeğini yediriyorum..2-3 saat sonra akşam yemeğini..Ama bir yere gittiğimizde yada birisi geldiğinide değişiyo tabi bu durum..

Yarasın kuzuya..
Ya bugün tek tek yedirmeyi çalıştım ağzından çıkardı,Nasıl yiyor Ege? Mesela labneyi sade mi yiyor,yoksa ekmeğe mi sürüyorsun?
Biz herhalde kurtulamayağız şu karşımdan:umursamaz:

Son düzenleme:
Edacım tek tek yedirmeye başla bence bak unonun tost ekmekleri var ya beyaz ekmek onlar inanılmaz yumuşak oluyor.Köşeside çok az köşesini çıkart ortası pandispanya gibi zaten mesela bir bardağa süt koyuyordum ben hafif sıcak sonra tabağa peynir yumurta falan..Ekmeğide kanepe gibi kare kare 8e bölüyordum sonra ekmeğe biraz labne sürüp üstüne reçel mesela..Baktın onuda yutamıyor hemen ekmeğide süte daldır çıkar o zaman aten ağızda dağılıyor onun tadını alsın o zaman başlar..Önce ekmeği süte batır sırf ekmek ver mesela onu yesin arkasından peynir sür..Yavaş yavaş yer..
Ege artık hepsini tek tek yiyor canım labneyide normal peyniride..Ama zamanla alışıyor vazgeçme hemenopuyorumnanaktan

Ege'ninde saati hiç belli değil ama 10.30 11 gibi yapıyor kahvaltı.. Sonra arada işte süt falan içip bazen danino yatıyor ve öğlen yemeğini hep 4 te 5 te yiyor..Artık akşam yemeğimi öğlenm yemeğimi belli değil..

Mesela şuan uyuyor yemeğini hazırladım sayılır..
2 köfte kadar dana bonfile haşladım suyuna tarhana biraz içine ince bulgur..
Yanında da yoğurtla bunu yicek..
Ama eti birazda tavada kekik,kimyonla kızartıcam daha lezzetli oluyor..
Sonra bir tane çilekli danette vericem
Arada ayva
birde gece yatarken muhallebi yada süt....
Anlıcağını akşam yemeği yok çünkü 4 te 5 te öğlen yemeği yiyen bir çocuğa akşam yemeğini kaçta vericem

Aç kalıyo böylede ama dediğin gibi 2-3 gün apmaz sonra alışır İnşallah..

koydum çorbasını ve pilavını yapacağım hangisini yerse artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…