2008 Eylül bebekleri beslenmesi

betulun yumurtalı sutlu karısımını bende merak ettım arkadaslar tarıfı verebılırmısınız. kahvaltıda benımde degısık seylere ıhtıyacım var.

canım ben köy yumurtası veriyorum belki o ağır geliyordur bilemiyorum ki bi de sadece sarısını vereyim de deneyim.

betulun yumurtalı sutlu karısımını bende merak ettım arkadaslar tarıfı verebılırmısınız. kahvaltıda benımde degısık seylere ıhtıyacım var.

arkadaşlar tereyağını eritip içine biraz peynir biraz süt ve bir de yumurta katıp biraz pişiriyorum.aslında omlet ama biraz daha yumuşak oluyo süt girdiği için. bir de tuz katmıyorum beyaz peynirin tuzu yetiyo.

biz daha kahvaltı etmedik utku yeni kalktı ben de ocağa çorba koymuştum pişmesini bekliyoz

Son düzenleme:
arkadaşlar mercimek nohut gibi kuru bakliyatlardan verdiğimiz gün et vermeye gerek var mı onlarda da yeteri kadar protein var

Sehercim ben mercimek,nohutu etli yapmıyorum genelde bazen yeşil mercimek olunca içine az kıyma atıyorum..Dediğin gibi protein zaten var yeteri kadar..

Bu arada bugün ki menümüz:)
Sabah:
1 dilim ekmek
1 kaşık bal
1 kaşık ceviz
1 kaşık peynir
biraz tereyağı sütle karıştırdım papara gibi yedi..

Sabah kahvaltısını pek yapmadı
Ara; 3 dilim portakal,6-7 kaşık yoğurt,yarımdan az çay bardağı ıhlmamur
Şimdi kalkmasını bekliyorum...

Sabah yumurta,ekmek ve pekmezli armut suyu
pazara çıktık orda 1 mandalina yedi ve biraz kişu
eve gelince çorba istemedi 1 yerli muz yedi,1 bardak süt ve biraz kişu
ikindide 1 kase çorba(kıyma,arpa,karnabahar),1 elme dilimi patates,elma suyu
ara yoğurt
yatınca tahıllı mama vermeye çalışacam ve süt bakalım

Aslıcım sizde durum ne canım,Ozen ege halamı iştahsız?Vitamin kullanıyormusun?
Ben 2 aydır vitamin kullanmıyorum ama bu son haftalarda düzenli yemememsi beni tekrar vitaminler vermeyi düşündürüyor...ne yapsam acaba?Perşembe günü dr kontrolümüz var kilo alımı normal ise vermeyecem ama eğre gelişiminde durgunluk varsa vermeyi düşünüyorum.

dün utku bey pek bişey yemedi biraz rahtsızdı. çorba , muzlu yoğurt (ev yapımı) ve muhallebiyle günü bitirdi.

bu sabah da yine dünkü erişteli mercimek çorbası ve bir küçük portakalın suyunu içti

fikriyecim kişu ne ki :uhm: ismini hiç duymamıştım merak ettim

Kahvaltıda şu betülün karışımından yaptım ama yemedi sıpa..
Birazdan elme yada muz yediririm artık..Kahvaltımız şu an için yapılmadı

Bende soracaktım:)

Kaju canım yanlış yazmışım diyer adıda hindt fıstığı.ay şeklinde fıstık.Bilyorsunuzdur.

Son düzenleme:
bugün biraz daha erken kalktık ve günümüz iyi başladı diyebilirim.
Kahvaltıda 1 kase sütlü-tereyağlı şehriye,1 çay kaşığı bal.3 tane zeytin
ara 1 mandalina, birkaç cubuk
öğlen 1 kase akşamki çorbadan(karnabahar,arpa,kıyma,biraz da patates) ,yanında pekmezli elma suyu
ikindi ve akşam belli değil.

Kaju canım yanlış yazmışım diyer adıda hindt fıstığı.ay şeklinde fıstık.Bilyorsunuzdur.

haa anladım. aman fikriyecim onları verirken dikkatli ol canım biz Utkuya fındıklı çikolata vermiştik çikolatasını yemiş fındığını da boğazına kaçırmıştı hastanede adli vaka diye ifade falan vermiştik 6 yaşına kadar yasakmış böyle şeyleri vermek.

Bugün neler yedik:)
Sabah:1 dilik ekmek
1 yumurta haşlanmış
1 dilim peynir
1 kaşık çilek reçeli ve tereyağı
1 bardak süt
Öğlen:
1 kase ıspanak pirinçli
1 kase yoğurt yarım dilim ekmek

1 kinder
Akşam içinde somon balığı 1 dilim 125 gram kadar yanına patates haşlanmış vericem
gecede süt yada muz..

Canım kaju çok ağır yaa ben bile iki tane yiyince ağır geliyor...

Kahvaltımız:1 muz,iki üç kaşık omlet tarzı karışım

Ara- Uyku:1closedeyes::ecrin_bebek:

Öğlen-yarım kase patetes yemeği,yarım kasede yoğurt

Ara-Tuzlu kuru pasta 2 adet,iki üç çubuk,şimdi de elma rendesi yedireceğim birde ili üç dilim portakal

Akşamda yoğurt ve biber dolması yedireceğim,bakalım yiyecek mi?

ara öğününüz çok tatlıyımış kesin .))
evet canım kaju çok besleyeci onun için verirken dozuna dikkat etmelidir.Zaten hergün vermşyorum arada bir.Bu günlerde öğlen öğünleri geçiktiği için kaju verdim.Eksikleri kapatsın diye.

Kaju Fıstığının Faydaları
Posted by kazandibi 9 Eylül, 2009
• ıçerdiği potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Ayrıca sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlar.
• Vücudu hastalıktan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen bir mineral olan selenyum içerir. Yine bu mineral, vücudu kimi metal zehirlenmelerinden korur, kansere karşı direnci arttırır.
• Özellikle hamilelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir.
• ıçerdiği D vitamini kemiklerin güçlü olmasını sağlar, kemik hastalıklarının oluşmasını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
• ıçerdiği magnezyum minerali ile vücudumuzdaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atışlarını düzenler; adet dönemi gerginliğini azaltır.
• Vücut direncinin arttıran, yaraların iyileşmesini sağlayan, sperm hareketlerini arttıran, büyüme, gelişme ve gebelik dönemlerinde etkili olan çinko mineralini içerir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…