2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bennucum ben cumartesi rapor alıcam..2,5 günün ek dersini alamıyormuşuz zaten.seninde bir bilgin varmı..birde ben artık çok acıkıyorum..okulda canım sürekli birşeylr istiyor.inanmayacaksınız ama dün canım acayip kısır istedi.bütün malzemeleri hazırladım ama bir baktım ince bulgur bitmiş..saatde geç oldu.bende bulgurla yaptım.en azından kısır tadı vardı..vallaha izin alıp annemlere gidicem..hızlı kilo alıyorum.bulantım biter bitmez tekrar kilo almaya başladım..kızlar bende sırt üstü yatınca karnımın alt tarafı pıt pıt atıyor.ama çok dikkatli bakmak lazım.doktorum o senin nabzındır desede ben bebişimin kalp atışı olduğunu düşünüyorum..genelde erkek bebeklerde görülüyormuş.bakalım doğrumu

herkese slm! mide şikayetleri devam eden varmı?bulantılar çok şükür azaldı diye sevinirken şimdi şiddetli mide yanmaları,ekşimeleri başladı bende,yine ne yesem sonucu değiştiremiyorum artık boğazım tahriş oldu,kanıyor.antiasit haplarıysa bende bulantı yapıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bir türlü bebeğimi istediğim gibi besliyemiyorum

canım inn dün gene çıkardım valla bilmioyurm onların saglıkları yerind eolsund avarsın bizim şikayetleirmiz olsun önemli degil

bende bugün doktora gittim ense kalınlığı için. 2cm çıktı normal dediler 3 boyutlu ultrasonda da gördüm bebeğimi bana sırtını döndü kaburgaları sayılıyodu:)))normal ultrasonda da hop hop hopluyodu çok hareketliydi hareketlensin diye çikolata yedim enerjik oldu ufaklık:)))
güzel bir bebek dediler ama herşey süper dememiz için 3lü testi bekleyelim dediler bakalım 1 ay daha beklicez hem cinsiyeti hemde sağlığı için:)
bütün haziran annlerine sevgiler...

merhaba ben yeni üyeyim haziran annesi olucam inş. hamileliğin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum sabretmeye çalışıyorum inş. sonunda çokkk mutlu oluruz bütün hamile adayları olarak.... Allah herkese de banada kolaylık versin....

aramıza hoşgeldin haşhaş güzeli demekki büyüklerimiz boşuna demiyo anne olmadan annenin kıymeti anlaşılmıyo diye çok doğru valla Allah annemi başımdan eksik etmesin karşılıksız sevginin tek örneği önce rabbim sonrada annelerimiz geliyo

arkadaşlar ben 12+6 günlük hamileyim 10 gün oldu folik asiti bırakıp kan hapına geçtim.Niye siz o kadar uzun kullandırdılar......

kızlar kafama bişi takıldı ense kalınlığının 2 cm olması normalmiş öyle dimi 2.5 ve 3 tehlikeliymiş.

canım merak etme bende öyleyim 11+6 da folik asiti bendede kesti doktorum kan hapı ve vitamine geçtim...
bende 12+4 günlük hamileyim hamileliğimi 7. haftada öğrenmiştim ogünden beri folik asit içiyorum ve demir hapına 3lü teste gideceğimde yani 4 aylıkken başlamamın yaralı olduğunu söyledi doktorlar..
CADIARZU

bende şu an 13+1 im ve 12. haftada gittim ense kalınlığı için doktor demir hapından bahsetmedi bile bende hala folik asit kullanıyorum bende 3lü testi bekliyorum ocak 4te gitcem. ayrıca demir hapı önemli evet ama kabızlık yapıyo çok kötü ilk ayda kullandım ben griptim doktor verdi neler çektim bıraktım düzeldi .birazda o yüzden korkuyorum açıkcası

bende bayramdan sonra üçlü teste gidicem.sanırım o zman haplarımı değiştirir.çünki hala folik asite devam dedi.
kızlar bugün benim 4 ayım bitti.inanamıyorum allahım zaman ne çabuk geçti.sanki daha dün
gibiydi ilk hamileleğimi öğrenişim.
inşallah kalan 5 ayıda böyle sorunsuz
geçiririm ve inşallah hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz.amin
kızlar kabızlık sorunu bendede var ve ben her gün aç karnına kayısı yemeye başladım faydasını gördüm tavsiye ederim deneyin

ceydacım kan hapı değil kabızlık yapan merak etme ilk aylarda çoğumuzda oldu kabızlık doktordan doktora farkediyo demekki ilaçları başlatması bana doğuma kadar kullanacan bunu dedin eğer kabızlık yaptığı doğruysa ki bende bi farklılık yok vay halimize doğuma kadar neler çekerdik..........:dance:

dilekcim internettede araştırdım en büyük yan etkisiymiş hatta bu yan etkiyi azaltılmış demir hapı ismi bile buldum doktora sormayı düşünüyorum eğer gerçekten böyle bi hap varsa ve zararsızsa neden kullanmayayımki bide ben gebelikten öncede sıkıntılıydım bu konuda gebelikte eklenince büyük sıkıntı haline geldi mesela herkes kayısı yer yada zeytin yağı içer hemen etki göserir ama bende malesef tık olmaz. senağlama

Kansızlık nasıl tedavi edilir? Kansızlık her zaman nedenine göre tedavi edilmelidir. Kan kaybı neden olmuşsa kanama yeri tedavi edilmeli, beslenme yetersiz ise demir alımı arttırılmalıdır. Vücudumuz demiri en iyi etlerle beraber alındığında emer. Bu nedenle yukarıda saydığım demirden zengin besinleri bir miktar et ile beraber yemek işi kolaylaştırır. Meyve suları ve C vitamini de aynı işe yarar. Ancak çay, kahve, yumurta sarısı, süt ve soya gibi bazı gıdalar demir emilimini bozduğu için demir içeren gıda veya haplar alırken bunlarla beraber kullanmamaya özen gösterin. Demir haplarının yan etkileri var mı? Midede rahatsızlık, yanma, kabızlık yapabilir. Yan etkileri azaltmak için hapları yemekle alın. İlaç miktarını 3-5 günlük sürelerle, yavaş yavaş arttırın. Kabızlık için lifli posalı besinler alın. Bu durum demir emilimini biraz bozacaktır ama hiç ilaç alamamaktan iyidir. Midenize dokunuyorsa yatmadan önce almayın. Bir marka veya tür demir hapı size dokunursa, onu doktorunuza danışarak bir başkasıyla değiştirmek de işe yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…