2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

alışır yasemıncım yaa aral da oyleydı alışıyorlar oyle daha guzel yuruyecek.. mrk etme.

duşmesıne ızın verme kafasını cok carpıyorsa dıkkat et yurutecıne bındır ben hala bındırıyorum yoksa ınanın cok zor oluyor ama o nefret edıyor bınmekten..

Bizde ayakkabı giymeyi hiç sevmiyoruz ayağında çorap,ayaykkabı ne varsa çekip çıkarıyo sıpa,o düştükçe bende kötü oluyorum ama arada oluyor (babasıyla tartışma nedenimiz bile olabiliyor bazen)kafasını her vurduğunda binlerce hücre ölüyormuş o yüzden mümkün olduğunca başından ayrılmamak gerekiyor Yasemincim.
Babanesi salıncak almış bizimki bu aralar habire sallanıyor çok sevdik

sağolun kızlar daha dikkatli olacağım bak şimdi daha çok üzüldüm canım benim bir sorun olurmu kii.her şey yolunda görülüyor ama dr.demedim düştü diye bir sorun olsa derdi sanırım.geçenlerde de düştü ardından yemek vermiştim durupdururken kusmuştu çok korktum ama hareketleri normaldi belki kendi kusmuştur dedim artık ardından tekrar verdim kusmamıştı..
bizim kızda ayakkabıyı çıkarıyor ama ne yapayım yine giydiriyorum birazda zaten bu yüzden düşüyor hep dikilmek istiyor sonara düşüveriyor yere.
denizcim yürüteci kaldırdım çünkü sevmiyor binmek istemiyor ayrıca zaten ben kendim olduğumdan bazen salona felan çıkıyporum ecrinde arkamdan çıkıyor bu yüzden yürütece binince çıkamıyor çok ağlıyor o sorun olduğundan artık kaldırmak zorunda kaldım zaten alındığından beri hiç sevmemişti...

Son düzenleme:
yasemincincim zeynepte yerinde durmuyor sürekli tutunup biyerlere kalkmak ve yürümek istiyor haliyle bazen düşüp kafasını vuruyor.çok yüksek biryerden ve sert bir zemine kafasını vurmadıktan sonra telaşlanmamak gerekiyor diye düşünüyorum.mutlaka her çocuk gibi bizimkilerde düşe kalka yürümeyi öğrenicekler
ben zeynep ayaga kalkıp elini tutunduğu yerden bırakıp adım atıp yürüdüğü zaman pek müdahale etmiyorum zaten ayaktayken düşüncede genelde popo üstü düşüyor sanırım bizimki taktiği öğrenmeye başlıyor
ama tabiki gözlerim sürekli onun üzerinde oluyooo

ayakkabı olayında ise ben evde giydirmiyorum çünki doktorlar ayağının yerle temas etmesini öneriyorlar
bunu sitelerden araştırabilirsin babannemiz patik örüyor onları giydiriyorum evde
sadece dışarı çıkarken ayakkabılarını giydiriyorum

aynen canım bende sürekli takipediyorum ecrin zaten çömelemiyor yerden bişey almak için popo üzeri düşüyor kendi çoğu zmaan bunu bilerek yapıyor ama ecrinin asıl sorunu dengeyi sağlayamadığından geriye kaykılması ve geri arka birden düşmesi ...haliylede arkasında artık ne varsa oraya düşüyor artık duvara yakınsa duvara başak eşya ver o eşyaya doğru ama çoğunlukla geri arka yere çakılıyor.bizim sorunumuz arkayla yani....

günaydın kıslarrr....

eneste ele avuca sığmıyor... durmadan düşüyor... bir an gözden kaçır pat yerde...
bizimkisi tam bir çekmece faresi oldu çıktı ayyy canımıza okuyor.... mutfak, yatak odası, oturma odası, tüm çekmeceler fethedildi ama yokk bizimki doymuyor.... arsız birşey oldu çıktı... ay napıcaz biz bu haylazlarla....

dün kediyi çağırıyor elini görseniz gel pisi pisi diyorum oda eliyle gel pisi pisi yapıyor :) bir de mawwww diye miyavlıyor....

günaydın kızlar
dün zeynebi sağlık ocağına kontkole götürdüm
boyu 73 cm
kilosu 10 kilo
enson 2 ay önce götürmüştüm 9,5 kiloydu hiç kilo almamış diyebilirm ebede çok hareketli o yüzden almayabilir dedi ama boyu uzamış bıngıldağıda henüz kapanmamış 18 aya kadar yolu var dedi ebe
bide bu düşme olayını söyledim bana tabikide düşecek dedi bu çok normal dedi ve güldü banaa :)))
beton zemine sert birşekilde düşmedikten sonra korkma dedi
sürekli arkasında düşmesin diye durursan bu çocuk yürümeyi öğrenemez dedi

valla katılıyorum sevdacım .. ben sureklı aralın pesındeyım ve o yuzden hala duşuyorrr
ama ben olmasam bıle deseı babaannesı hemen kucaga alıyorlar tek cocuklarının tek oglu padışah gıbı onların gozunde .. ama boylede cok şımardııı...........

:lepi:kaydirigubbakcemile2a.s.canım içimi rahatlattın genelde zaten halı üzerine sert yada yumuşak düşüşlerimiz oluyor .....sağol b:1hug:itanem...

merhabaaa...........
her ne kadar sağlık ocağındaki ölçülere güvenmesemde bu aralar dra gitmeyi düşünmediğim için bugün gmtürün demiştim annemlere az önce aradım kilosunu değilde boyunu merak ediyodum ama akıllarında tutamamışlar hemşire çok iyi çok hareketli maşallah herşey yolunda diyince tamam diyip çıkmışlar boyu kaç diyorum 12 cm uzamış diyo ben ne bileyim en son kaçtı kaç ay oldu gitmeyeli öffffffffffffffffffffff öffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff eve gidince ben ölçcem artık nasıl becerceksem

sevce maaşallah senin kızın boyuna ben geçen gün evde kendim ölçtüm 63 santim çıktı...
senin ki mankenliğe aday olcak herhalde :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: hihoyyyt

bende pazaresi gittim aşıya ölçümleri yapıldı boyu 81 cm kilosu 11,300 iyi dedi doktoru bizimki çok hareketli elinden bırakınca 5-6 adım atıyo sonra düşüyo

kızlar harbiden nerdesiniz yaw?geçen gün baktım kimsecikler yoktu...doktora gittikçe yazıyosunuz heralde..tabi bebişler büyüdü zaman kalmıyor havalar da ısındı değil mi?bugün bursa çok sıcak yada bizim ev çok sıcak.

benim rüyam herşeyi yapıyor ama daha tutunmadan adım atmaya cesaret edemedi bir türlü,tam adım atmaya yelteniyor sonra heralde düşmekten korktuğu için yere oturup emekleyerek gidiyor:))

biz de salı günü doktora gittik ama aşı için değil öylesine kontrole 10.ay da çağırmıştı da..en son 7 aylıkken aşı oldu artık yaşına kadar yok bizim.üç ay önce 8,800 dü kilosu şimdi 10,150 olnuş boyu da 4 cm uzamış 76 olmuş.sizin kız yapılı olacak dedi doktor ablası.tip olarak zaten sarışınlığı falan babasına benziyor ama vücudu benimkine benzeyecek galiba..kalın kemikli bir yapısı var o yüzden öyle kilosu yoksa o kadar tombiş görünmüyor normalde..

en çok reklam izlemeyi seviyor hala bir de babasıyla oynamayı.

doktorumuz artık herşeyden tattırın nasılsa 1 yaşından sonra sizin yediğinizden yemeye başlıcak kendi kendine dedi.siz neler veriyorsunuz?kendi kendine yemeye başlayan bebiş var mı?bizim ki daha beceremiyor kaşığı tutup oynuyor sadece..bir de yere atıp her yeri kirletiyor..bütün gün temizlikle uğraşıyoruz zaten nasıl girelim nete değil mi?

canım boy ve kilo takibine bak belki yazmışsındır oraya

yok yasemincim yazmamıştım sağlık ocağına en son aşısında gitmiştik ocakta o zamandan beri 12 cm uzamış o zaman da sanki 65 67 filandı sanırım şimdiki boyu 77 79 arası kilosu 8700 filanmış boya gidiyo bu sıralar ece, zaten dönüşümlü bi ay kiloysa bi ay boy gerçi bizimki hiç kiloya gitmedi evde ölçücem tekrar hemşire güzel güzel dedikçe unutmuş bizimkiler ölçüleri

streetpit ben weriyorum canım tabağı koyuyorum önüne mesela patates püresini eliyle alıp yiyo muzu bisküviyi zaten öyle yiyo dişimiz yok hala bu arada :)
bide kucağıma alıyorum masada elinede benim kaşığı alıyo pilavı filan daldırıyo kalırsa kaşıkta ağzına genelde ters çevirip götürüyo ağzına alışır yawaş yawaş odada yediriyosam altına bez seriyorum çünkü seviyo ben ona verirken oda bana veriyo

canım şanslısın bu konuda ecrin yemek yemeği sevmediğinden ağzına asla kaşık vs şeyleri gtötürmüyor zaten ben zorla yediriyorum eğüer çubuk felan olursa hemen ağıza atar yer eliyle yani biliyor ama yemek yemeği se
vmiyor ...ne yapalım ekmeği kendi alır kendi yemeğe başlar ama çok az yiyor meyveyi sevmiyor onuda eliyle oynar biliyor neyin mama neyin oyuncak olduğunu....

aral nezle grıp olmuştu dun ve ondan oncekı gece hıcc uyumadım desem yerıdır.. burnundan nefes alamadıgı ıcın uyuyamadı o da dogru duzgun .. ama gunduzlerı tam bır canavardı burnu akaaa akaa hala yaramazlık peşındeydı.. hıc hasta gıbı deıldı yatarken sorun oldu ama .. burnuna damla knumasınada ıllet oluyor ..

bugun ıyıız şukur.. ama benım hastalıgım başlıyor bu kezde.. ondan bana gectı tabıkı

kızlar ayşegülün selamı var herkese pc hala gelmemiş ....
doğaç efemiz de yürüyooomuş 20 marttan beri dişi hala yokmuş ... bu aralar o da gripmiş ama her şey yolundaymış ...
ayşegül de bayaaa zayıflamış bu arada onlardan haberler bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…