merhaba kızlar
nbrsiniz inş. herkesler iyidir biz çok şükür iyiz ada hanım tam gaz dewam yaramazlıklara bu arada unuttum galiba yazmayı daha önceden ada da yürüyooo ama dişimiz yok hala nasılsa çıkıcak ama ben sabırsızlanıyom işte dışaıya çıkmaya bayılıyoo ablamızı serwise bindirioz sonra atıyoz kendimizi parka alışweriş merkezine çok hoşuna gidiooo
bende iim çok şükür dişlerimde problem kalmadı ama adoş memeyi çok arıyoo meleğim çok zor oluyoo onun için benimde göğüslerim çok doldu acıyooo ............
ırmakta derslerle uğaşıyoo yawrum benim çok yoruluyoo sbs sınavları fln okul ders sınawları çok ağır dersleri ama maşallah kızım ii gidiooo bu arada ada abba abba die peşinde gezioo
okuldan geliceği saati bilio sanki görmelisiniz kapı çalınca heyecanlanıyoo abba abba die bağırıyoo çok güsel oyunlar oynuyolar ben çok şanslı olduğumu düşünom IRMAK gibi meleğim var adoşumda şanslı bööle bir ablası olduğu için
kızlar ikincileri ne zaman düşünüyosunuz .................
bizden bu kadar hepinizi kocaman öpüyorummmmm
herkese iyi akşamalr nasılsınız kızlar..ayşegülcüm seni görmek ne güzel maşallah doğaçımıza...
ecrini bugün dr.götürdük öksürüğü geçmedi dr.muz 1 ay buhar tutmamız gerektiğini söyledi ve ayrıca kusuyordu 1 ay boyuncada miğde şurubu verdi onu kullanmamızı söyledi artık bir sorunla karşılaşmayız inşallah 2 ay sonra gelecekmişiz...
ecrin de maşşallah çok güzel yürüyor zaten 9.ayda başalmıştı tektük adımlarımıza 10.ayda normal yürümeye başaldı ayakkabıylada iyi baya alıştı ama ben korkuyorum ve bebeğimide korkutuyorum onun bile cesaretini kırıyorum ayakkabıyla yavaş ilerliyor...ecrin şimdilerde yok demeyi öğrendi baba nerde dediğimde avucunu açıp yok diyor yani olmadımı...
maşallah bebeklerimize çok iyiler gelişimleri....
kızlar ecrinin pastasını siparişedeceğiz önümüzdeki günlerde ama nasıl olacağına karaveremedim...acaba nasıl olsa ki..sizin bir düşünceniz varmı
sizce çizgifilim karakterimi iyi resimli mi iyi .....
Slm kıslarrrr! Ayyyy maşallah böcüklere hepsi ayaklanmışşş işte en zor zamanlarrr! Biz henüz yürümüyoruz ama bir iki adım atıyor sonra pat düşüyor... erken yürüyecek diye ne kadar zaman önce ayakkabı aldık ayakkabılar küçüldü beyfendi de tık yok,evdeki 2 ayakkabısı da küçük gelince bugün deli gibi ayakkabı arandık ama istediğim gibi bulamadım kürek ayak bu sefer azıcık büyük alcam çok çabuk büyüyor ayakları yaw..
Bugün bir de harikalar diyarına gittik (bu ikinci gidişimiz teo ve ben çok sevdik bu sefer babamızı da götürdük ) süper bir yer çocuklar için masal adası diye bir kısmı var orada bitin çizgi film ve masal kahramanları var çok eğlenceli anlayacağınız yükleyebilirsem resim koyarım.
Off bu aralar kilo olayına takığım sizler naptınız,sadece 5 kg gitti ve daha çokkk var yaz kapıda gitmesi lazım kendimi sevmiyorum böyle! Ayşegülcüm ne güzel idealine ulaştın sayılır darısı vermek isteyen bizlere olsunnnnn! :Saruboceq:
Yasemincim pasta siparişi için çok erken değil mi? ben sanırım resimli yaptıracağım zaten 2 yaşından itibaren kendi seçecek yok oyuncaklı, yok arabalı vs.. bari bu ilk yaşında onu yiyelim afiyetle diye düşünüyorum.cokacimcoook Henüz karar veremedim aile içindemi yoksa dışarda arkadaşlarıyla mı kutlasak? ilk yaş günü özel olsun istiyorum ama hiç bir şey hatırlamıyacak kiiii! Aile bireyleriyle evde kutlasak oğluşun pasta yanında üflemeye çekilirken ki pozu dışında herşey klasik akrabalar gelmiş ,gelsin pastalar gitsin börekler naber vs.. muhabbeti olcak,dışarda kutlasak dah çok küçük bişey anlamıycak o kadar masrafa yazık olcak...ne biliyim kararsızım halaaa düşünüyorum! :uhm:evde arkadaşlarıyla yapmayı hiç düşünmüyorum ama ablamdan biliyorum ev haşat oluyor ve doğumgünü çocuğunun annesi perişan oluyor -tatlicadiarzu-(evimi ve kendimi seviyorum)Bakalım bu pazar bizim yeğenlerin doğumgünü partisi var bir çocuk evi ayarlamış ablam ,nasıl olcak ?
Aaaa bu arada oğluma duygu ve ilk kelimeler kartları hazırlıyorum (montessori topiğini takip eden arkadaşlar biliyordur) 2 gecedir kendimi onlara verdim yarın babamız yapışkanlı asetat alırsa yapacağım inşallah sizinle de paylaşırım.Tüm bebişleri ve annelerini öpüyorusssss Teoman Asrın ve annişi
deryacım çok güzeldi önceki harikalar diyarı resimlerinizi görmüştüm bende eceyi hem oraya hem altınparka götürmeyi istiyorum eskişehire gidincede kültürparkına yasemincim gitmediyseniz gidin mutlaka çok güzel henüz açılmamıştı ben gördüğümde
ece alkışlanmayı çok seviyo iki haftadır arkadaşlarla piknikteyiz bi bakıyorum ece oturmuş yerde erkekler başında dikiliyo ece kaç yaşında diyince bizimki hemen parmağınla 1 i gösterip de der dedikçe alkışlıyolar deikçe alıkışlıyolar alkışlayan olmazsa sana bakar alkış yapar mecburen yapıyosun çok cadı yaaa
doğumgünü içinde ben kafamda hazırladım bi sürü şey menü bile hazır biz tam tarihi haftaiçi olduğundan yapamııcaz 30 mayıs gibi eskişehirde 13 haziran gibi burda yapıcaz pastamız 1 şeklinde şeker hamurundan olcak ecenin yaşıtı 3 arkadaşı bide annesinin karnından bize katılacak 1 arkadaşı war ve onların anne babaları eskişehirdeki tam curcuna kayınvalidem arkamızdan sağlam bi temizliğe girişcek artık bakalım hayırlsıı ama sipariş için henüz çoook erken
bu arada montesoriyi takip ediyorum ama kart filan hazırlamadım hiç eceye ben becereme öyle şeyleri deryacım bitince resimlerini eklersen bakarım orayada
nt ye uğramanızı tavsiye ederim bende ecye bi küçük ahmet kuklası almıştık karnındada kitabı dünde ayşe evdeyi aldık odaları eşyaları tanıtıyo tektek ece sevdi üstelik çok ucuz 5 lira uyku kitabım arı var bide hepsi çok güzel
herkese günaydın bilgileriniz için sağolun kızlar evet pasta için erken deryacım ama bizim bir bebeğimiz daha var mayısın 5 de doğdu ve onunla beraaber siparişedeceğiz pastamızıda ondan...bende takipediyorum ama bende hiç yapamıyorum kart felan ne güzel sana maşallah...
kızımla sabah yine bozuştuk bende kızdım ağlasada kucağıma almadım sert davramdım sert konuştum yapma sus diye cezalandırm yani ama e faydaecrin yine aynı ecrin aç yatırdım şimdide sabah yemedi yaa ağzından çıkarıveriyor yada gargara yapıyor delirtecek bu minik beni....zarzor yedirdim az onuda hooop geri iyade.....sonra bende kızdım tabi...bakalım etki bıraktımı bu tür davranışım biraz acaba eskisinden iyi olumu kii huyu ...çünkü istediğini yapmadık mı ağlar kızar döver bizide..bende yanıma gelsede istesede birşey yapmadım yapmasınada iznvermedim sert konuştum tabi çok kızdı ağladı ama ...acaba değişiklik olurmuki.....
hafta sonumuz cok guzeldı .. onun dışında kızlarrr artık aralında çıt çıt çıtt dişi varr heyoooo
2 gun once bizimde ilk incimiz teşrif ettiler nihayetttt :)
denizcim ilk dişiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüsünler..çok bekletmiş sizi yaw 10.ayda ilk diş ilk kez duydum demek baya bir sağlam olacak öyle derler ya..
ben de artık memeden kesmeye başlıyorum gün içinde vermicem artık sadece gece uyandığında vericem bakalım bıraksın istiyorum inşallah bırakır...
streetpit 1 yaşında diş çıkaran bile var... bence geç çıkarması çok daha iyi bebek gelişimi açısından..
bizimkisi ilk dişini 5,5 aylıkken çıkardı şimdi 10,5 aylık ve 8 dişi var köpek dişleir de yolda o kadar yıprandı kii erken olması onun açısında dezavantaj diye düşünüyorum....
karamsar canım bizde enesle durmadan bozuşuyoruz bağırmak istemiyorum ama bazen kendimi tutamıyorum... ne isterse anında elinde olsun istiyor ağlama silahını sonuna kadar kullanıyor hayır,, dur,, yokkk ne dersem diyim kesinlikle anlamıyor ya da işine gelmiyor... çıldırtyor beni.... annem olmasa ben ne yapardım Allah ondan bin kere razı olsun....
enese maşallahhh gulunce parıldıyordurr dişlerii :)))
biz daha yenı başladık gerısı gelıcek artıkk :))
yasemıncım ecrıne ceza vermek ıcın henuz cok cok erken deıl mı.. daha yaşında bıle deıl .. o şuan sana naz yapıcak sende onu ıodare edıceksın en zor donemlerı bebeklerımızın.. sabırlı olucaz.. yazık ona ya nasıl dayanıyorsun .. kıyamam ben..
canım azcık sınırlerıne hakım olucaksın yoksa gelısımını yanlıs yonde etkılıceyksın daha asabı daha sınırlı daha sett ve cazgır olucak.. yapma böylee bence.. sende cık balkona fln hava al yada 10 a kadar say ben ya sabırrr dıyorum hep.. ben aksama kadar kambur yuruyorum aral duşmesın dıee hep parmagını tutuyorum oyle yuruyoruzz canı sıkılıyor aşağı ınıyoruz parklardayız hep kendını yerlere atıyor ben hep yardeyım aksam olunca koltukta oturdugumu bılmem gecede yatagımın ısındıgını... yemek deyemıyor.. her b.. ka aglıyor ohoo neler nelerr..
sabredıcezzz.. hele 1 yaşını devırsınler anlayacaklar herseyı..
kuzukuzuubambıno senın adın neydı unuttum yaa ((
streetpit ben burdan bı arkadasımla bulustumm bebeklerlee carrefour a gıttık superdııııı.. sende gel bıgun olurmu ?
slm kızlar en son nete girdiğim gün doğaçın ilk dişi çıktı bardak testi yaptım ve çıt sesini duydum 16nisanda yani hayırlı olsun denizcim sizinde inciniz bizimkide 16nisanda çıktı kaydedicem sırada 2. var sanırım huysuzluk arttı çünkü pcnin tamiri bitmiş komşumdan yazıyorum kısmetse bu hafat tam dönüş yapıcam aranıza bu arada dişi çıkmamış olanlara şunu söyleyim doğaç hani uykusunda dönüyodu ya yatağın içinde şimdi dönmüyo diş çıkınca bitti dönmeler sizinde yakındır bence bizimkinde ateş ishal hiç bişey olmadı iştah azaldı azcık bide ara ara huysuzlanıyo calpol veriyorum o zamanda rahatlıyo aşırı bi durum yok anlıcanız gerçekten geç olsun güç olmasın bence öpt şimdilik hepinizi gelince bol bol yazıcam
selam kızlar biz geldikkkk
bir haftadır annemdeydim ordada hiç bakamadım buraya
birdaha uzun süreli kalmaya gitmicem biryere çok zor oluyor ya çocukla
birde acayip huy değiştiriyor gittiğimiz yerde ne doğru düzgün yemek yedi nede uyudu kalabalıkta iyce şımardı
şimdi evdeyiz ama huysuzluğumuz oevam ediyor eski düzenimize girmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var sanırım
doğaç ve aral artık sizde incilendiniz maşallahhhhhh size
denizcim siteden bir arkadaşla buluştuk demişsin bu geçen bahsettiğin bursa buluşmasımı yoksa başkamı düzenlediniz yada bursa buluşmasına gittinmi ben gelemedim annemdeydimm
bide bişey sorucam kız anneleriiii siz kızların kulaklarını deldirdinizmi ben küpe takmak istiyorum artık kızıma acaba çokmu erken olur deldirsem bu konuda bilgisi olan varmı uzmanlar ne öneriyor acaba ?
evet canım denizcim cexzalandırmak için erken bende biliyorum ama bu bugünün veediği bir tepki bende yani sadec kırıldığımın ve sadec ecrini siniretmek ve ona bişey yapmaktansa onu bu şekilde bağırttırdım yani sinirimden yoksa yani sürekli yada hani sinirli anında yapılan birşey tabikide ama ecrin anlıyor zatenbilerek yapıyor herşeyi ben kızıyorum gitme yapma diye bbilerek yapıyor ve ayrıca kızdım mı bana bakıp korktuğuda oluyor gel dedim mi geliyor yani anlaıyor....
benimde bir kız bebeğim olduğnudan bende bu kulak deldirme işini ben pek umursamansamda annemelr çok istiyor ama sormadım dr.bakalım .......ne zaman olu bilmem...
doğaçın ve aralın dişleri hayrılı olsun.....bizimde 6 tane....
denizcim gelmek isterim ama hafta sonu eşimle takılıyoruz hafta içi de işe gidiyor beni götürwecek kimse yok bakalım yakında araba almayı düşünüyorum alırsam gelirim,hatta sizi de alırım birlikte gezeriz gideriz:)))
sevcecim ben deeldirmedim şimdilik deldirmeyi düşünmüyorum .doktorların tek çekincesi enfeksiyon kapması oluyor kulağın bir de zaten sıkıntıdaki bebişleri daha da sıkıntıya sokmaya gerek yok bence sen bilirsin
6aydan sonra sorun olmaz..tabi sihhi kosullarda delinmesi lazim..bende düsünüyorum ama babasi asla diyo..
herkes dislendi dissiz kalmadi sanirim..hayirli ve uzun ömürlü olsun..ben arada fluor takviyesi yapiyorum gerekli oldugunada inaniyorum...