2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hiç sorma canım havuzu çok sevdi. ezelinde seveceğine inanıyorum çoğu bebekler suyu seviyo

Ayyy aynı şeyler yaa 3-4 gündür bizde de durum aynı duruyor duruyor bağırıp kendini atıyor sağa sola kafayı vura vura bi hal olduk,çocuk oldu bunlar resmen yaaa şımaran çocuklar gibi davranmaya başladı şu son günlerde,nerde benim masum yavrum?? sanırım dişten ,yani umarım öyledir ve geçici bir dönemdir bu akşam da aynı şeyler tekrarlandı calpol falan verdim özüne döndü meleğim.. Saol canım umarım yılın stresi,gerginliği tatille beraber uçarrrr gider..
canım dr.muza sormuştum 15.ayda yapılacak demişti...
başka bir topikte gördüm hemp yaşında falan yaptırmışlar sanırım ondan sordum ,zamanı falan varsa kaçırmayalım özel aşıymış sağlık ocakları hatırlatmaz yani..
Çok geçmiş olsun canım umarım bi an önce iyileşirsiniz tabiki dualarımız sizinle..

sorm canım şimdide eve şişme havuz aldık onun içinde valla nerde su görse atlıyo

dün batuhan oynuyodu bende bi mutfağa gidip yemeğe bakıp geleyim dedim.
mutfaktayım ama batuhandan çıt çıkmıyo bi gidip baktım ki aman Allahım...
benim oturma odasında koltuğun arkasında çiçeğim vardı onu yerle bir et çiçekleri kopar her yer toprak olmuş ayyyy çıldırdım yaaa
iki dakka boş bırakmaya gelmiyo sıpayı

bende korkuyorum deryacım meme kesme olayı çok zor görünüyor hem bebiş için hem anne için ben şu an bebişi düşünüyorum benimki çok düşkün offfffff
Bizimki Allahtan çok düşkün değil ben susturucu niyetine veriyorum bir de gece uyanırsa kolay geliyor,ben vermesem onun aklına bile gelmiyor tuhaf çocuk bu Teo! Bugün annemde emzirebildiğin kadar emzir emzirmek vuücudu göğüs kanserine karşı koruyormuş falan dedi zaten kesesim yoktu hepten karar verdim gittiği ,onun beni ittirdiği yere kadar..
Sibelcim hani demişsin ya göğüslerim hamilelik öncesi gibi oldu diye sadece boyutudur dimi? yani benim göğüsler göğüslükten çıktı resmen yaaa doğum yaptığım gün bile taş gibiydi azıcık sarkma bile yoktu hep övünürdüm (severdim yanii kaydirigubbakcemile3)gel gör kii süt gelmeye ve oğluş emmeye başlar başlamaz günden güne evrim geçirdi resmen..şimdi sütten kesince boyutu küçülür ok ama kendini de toplar mı biraz acep?

Bu arada yazacam unutuyorum nereye gittiniz kıs,eşinle başbaşa yurtdışı falan sizde 2. balayı olayına girdiniz heralde ! nasıldı tatil hiç anlatmıyosunuz ya..

Ayyy kıyamam ben ona yaaa özlemiştir annesini ,özlemez mi! Valla Allah hiç bir yavruyu annesinden ayrı bırakmasın her iki taraf için ne kadar zor..hemen gelsin haftasonuda git serpilcim prensesine!

Offf çok kötü olmuş çok geçmiş olsun denizcim.. yaz gelsin hastalıklar bitsin falan diye bekledik durduk ama bu seferde enfeksiyonlar,cereyan falan.. gerçekten tam da tatil öncesi inşallah hemen kendini toplar da sizin de aklınız kalmaz.Dediğin gibi bence de kesin havuzdandır benim daha önce havuzdan dilim çok yandı o yüzden hep hastalık yuvası gibi geliyor bana..gerçi aralın bacağı girmiş havuza ondan nolcak ki..öyle yada böyle bi an önce Allah acil şifalar versin kuzucuklara,şimdiden geçmiş olsun canım!

Zeynoya zaten sözüm yok çok tatlı maşallah gördüm videosunu da define arıyor bızdık!

kızlar son 2 gün! sanırım 3 hafta kadar giremem yani bi internet cafeye falan gitmezsem (gerçi kesin giderim çatlarım meraktan çok alıştım sizlere) sonra akçaya geçince ordaki evde var bilgisayar yine kavuşuruz sizlerle yani beni özlerseniz eğer..

sorm canım şimdide eve şişme havuz aldık onun içinde valla nerde su görse atlıyo
canım msj yazmışsın daha şimdi okudum onları..havuz fikri güzel valla bizde aldık ama antalayayı bekliyoruz havuz keyfi için..bende kara kara düşünüyorum oralarda nasıl yıkayacağım diye havuzda yıkanabiliriz bak küvetini aratmaz paşama..
çok fena oldular ya gerçekten gözünü ayırmamak gerekiyor öyle bi döneme girdiler bilinçsizler ve meraklılar..kendine zarar vercek diye çok korkuyorum akşama kadar peşinde takip et dur çok yoruluyor insan.. Batuhan Allahtan çiçeği yada toprağı yememiş sen ona dua et canım ! :)

batuhanın havuz keyfi

ay maaşallah nasılda keyfi yerinde.... benimki sudan nefret ediyordu şimdide çıkınca ağlıyormuş.... :)

Deryacım benim göğüslerim çok büyük değildi ama dirilerdi şimdi pörsüdüler... bende merak ediyorum emzirme olayı sona erdiği zaman ne olucak diye :bbo:

kızlar bana akıl verin çıldırıcam....
enes akşam beni görünce meme istiyor başkada birşey almıyor ağzına....
zorla bir iki birşey yedirmeye çalışıyorum şaklabanlıkla ya hiç yemiyor ya iki kaşık zor yani haliyle aç yatıyor gecede açlıktan durmadan meme istiyor... biberon almıyor illa o memeyi ağzına alıcak.... ben bu hafta yerlerdeyim artık işe gelmek resmen işkence gibi... nasıl biberon alıştırabilirim ne yapailirim bana akıl verin lütfen......

biberonu bundan sonra almaz gibi geliyo bana. ama meme işide kötü
sen işteyken nasıl peki yemeğini yiyomu

kızlar benim başka bir problemim daha var offfffffffff offffffffff gündüz annem yedirmeye çalışıyor işte zorla ara ara bir yeme düzeni yok maalesef.....
birde uyucağı zaman annemi emiyormuş biliyormusunuz bu konuya canım çok sıkılıyo ben nasıl bıraktırıcam memeyi......

esracım selam..

aralda uyku dışında bıberon almaz canım..
zor gıbı gozuksede aslında pekde deıl
ben kendı gelıştırdıgım takdıgı anlatayım sana
enesı aksam uykuya dalmadan once emzır elbet ıstıyordur dımı uykudan once memeyı kerata.. neyse emzır salla uyut.. tabı artık bızım sutler onları doyurmuyor ve halıyle sık sık uyanıp aranıyorlar.. emzırıp uyuduktan yarım saat sonra mama yap

artık hangı marka mamayı kullanıyorsan mamasını yap (bıberonla) ve ıcıne pırınc ununu kat hanı toz halındekı hazırlar varya onlardan ben 90 cc mama yapıyorum mesela 90 cc yye 3 kaşık mama koyuyoruz ya ıcınede 2 kaşık pırınc unu katıyorum koyu kıvamlı oluyor hem tok tutuyor uzun uyuyor hemde besleyıcı oluyor
gunduzlerı de mılupa aptamıl ın 5 meyvelısınden fln katıyorum sutune derın uykuda alıyorlar merak etme.. ama onu emzırır pozısyonda tut yada yavasca yanına uzan yastıgını tel elınle dıkleştır tek elınlede bıberonu sok agzına mama koyu kıvamlı olucak ya ama cok deıl koyu kıvamın daha ıyı agzına akması ıcın bıberonun emzıgının ucunu ascık daha del ıgneyle yada tığla ben oyel yaptım cok rahat oluyor bayadır oyle kullanıyorum

yoksa sırf mamada tok tutmadıgı ıcın sık sık uyanıyordu meme ıstıyordu boş memeyede sınırlenıp vuruyordu..

canım umarım ışe yarar uzun anlattım ama uzund eıl uygulaması .. bol şans

şokk oldummmm :1shok:

esracım kusura bakma haddım deıl ama bu hıç hoş bışey deıl
annenın bunu onlemesı lazım .. yada sen ışten çıkıcaksın bacım ..eşınınde dedıgı gıbı cocuk senı ıstıyor ozluyor .. duygusal çökuntu yaşıyor bence..
doktor arkadaşlarım var boyle bişeyı duymuştum..

burda ış annene duşuyor canım eger enes zorla açıp annenın memesını emmeye kalkıyorsa .. onun bışey surmesı lazım oraya yada bışey yapıştırsın ve anlatsın bebek dıye anlamaz dıye cumle kurmaktan kaçınmıyalım cocuklarımıza..
açık bır dılle bu enesın deıl enes annesının memesını emıcek akşama desın .. bu meme kötu kaka vs.. bışeyler desın vede sogutsun ondan memeyı bışeyler surup
bu şekılde cok kötu yaa
annenın kesın bır tavır koyması gerekıyor guler yuzle tabıkı ve uzun uzun anlatması konuşması gerekıyor..

bnmde ogluma babaannesı bakıyor kımı zaman .. şuan mesela alt katta onlarda uuyuyor ama babaannesı sureklı anlatır ogretır.. aral sandalyelerı cekmeye calışıyordu babaannesı hemen gıttı yanına aldı cocuklar sandalyeyle oynamaz yoksa uff olurlar dedı elıne oyuncak verdı sevdıgı vede ozledıgı oyuncaklardan bırını.. aral gozlerıne baka baka dınledı babaannesını ve hemen oyuncagını alıp uzaklastı ordan tabı yıne yapmıyormu yapıyor ama her defasında baska seylerle uzaklastırıyor babaannesı.. yapmaması gereken seylerden
mesela halıları katlıyor bu tur seyler ..tv ye dokunmaya calısıyor boyle seyler ıste

aralda babaannesının memesını bı kac kez acmıstı ama ben yanındaydım acıp gerı kapadı babaannesı oolmaz yavrum fln dedı aralın memesı annede dedı..

senın annende kararlı davransın yazık yaa emıyormuş bırde..
cok uzuldum enese senı cok ozluyor kokuna cok alışmış canım

esracım ışe ılk baştan .. belırlı saat aralıklarıyla yemek yeme alışkanlıgı kazandırmakla başlamalısınız.. bunun başka caaresı yok ..
cocuk aç oldugu zaman doymadıgı zaman memeye saldırır.. bu kesın ve net.. aç olmadıgı zamanalr sadece azıcık tatlısını yemegın uzerıne yemek mısalı emer anneyı..

annen bunu başarırsa daha kolay ışınız .. bırde zorla degılde reklamlarla fln yedırın valla bız arala reklamsız yemek yedıremıyoruz.. reklamlar esnasında da aa bak bu boyle olmuş aa bebekler varmış fln sureklı onu oraya yonlendırıp yedırıyoruz

bırde esracım bır kaseye yemegını bır bardagada suyunu hazırlıyoruz once bır kaşık suyundan verıyoruz sonra dıger kaşık ıçın agızını açıyor tabı yıne su sanarak ve hemen yemegını verıyoruz tadını elbette begenıyor oyel devam edıyoruz 2-3 kaşık yemek 1 kaşık su verıyoruz harıka yıyor o şekılde

dene

mafoldumben senağlama

şu an ağlıyorum çok büyük bir çıkmazdayım işimi bırakamam eşimle ciddi problemler yaşıyorum....
akşam annemle konuşucam.... oda vermek istemiyordur tabi ama zorla alıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…