2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

3 saatte bır yemek yemesı lazım sık sık vermeyın kı acıksın ıyıce.. ara ogun de danıno fln verebılrısın sevıyorsan yanı annen verebılır .. hanı cok acıkmasın yınede dıye..

esracım ne olur aglama .. boş memeyımı emıyormuş pekı .. ?care aramamız bulmamız lazım dıger arkadaslarda bıldıklerını anlatsınlar orta yol bulunur elbet.. allah canlarını sag etsın canım

ısını bırakma ımkanın neden yok cok ıhtıyacın yoksa bırak cocuguna sen bak dıyorum ben.. belkı esınlede aran duzelır .. bılemıyorumkı tam durumları oyle konusuyorum ıste

canım.. birincisi borcumuz var.....
ikinciside eşimle boşanma olayı olabailir bu sebeple işimi bırakmak istemiyorum

boş meme tabiki....

denizcm dşarda işim var çıkmam lazım... sonra görüşürüz... bizm burda yakınım var onunla konuşmam laızm

kızlar dun annemle goruştum telde sızlerede aktarayımonemlı cunku ;

ben aralı memeden kestıkten ıkı gun sonra sabaha karsı emzırmıştım yaa azcık memeler rahatlasın dıye cok az emzırmıştım .. onun cocuga zarar verebılmış olacagını soyledı .. cunku ıcerde kalan sur havalarda sıcak oldugu ıcın ıyı durumda olmuyormuşş yanbı bı çeşıt zehırlı gıbı oluyormuşş ve bebegım ondan enfeksıyonda kapmış olabılır..
bırde terlı terlı emzırdıysen ondan da olur dedı kı terlı terlı de emzırdım ..

kızlar annem bu konularda cok bılgılıdır.. paylaşmak ıstedım sızlerlee

esracım okuyunca bende çok şaşırdım canım
ama bence burda tek suçlu annen canım bir kere susturmak için falan verdiyse eneste tabi bunu alışkanlık haline getirdi
bence ilkinde vermemeliydi ama olmuş olan tabi
önemli olan nasıl unutturmak ???
mutlaka yapıyordur ama kaka desin pis dedsin bişeyler sürsün
yada son çare olarak unutması için belli bir süreliğine enesi başkasına bırak sen işe gittiğinde
aklımada başka bişey gelmiyor malesef (

batuhana bak yaaaa
nede mutlu görünüyor şımarık
sudan korkmuyor ne güzel canım şanslısın

denizcim bana da aman terliyken emzirme falan diyorlar pek uygulayamıyorum çünkü enes eve girer girmez yapışıyor ben ellerimi yıkayana kadar bile tahammülü yok....

Esracım bende okuyunca şaşırdım kaldım çünkü bebekler boş memeyi almazlar,alırlarsa da memeden soğuyup süt gelmediği için emmezler diye biliyordum.(öyle bi şey duymuştum bakıcı memesini vermiş bebekte annesinin memesini de reddetmiş diye..)sizinkinde tam tersi olmuş anlaşılan daha bi memeye bağlanmış ama olmaz ki o şekilde.. küçükken ben ameliyat olduğumda falan ablam emzirmişti(sütü vardı :) bir de nihal bi kere emzirmişti çok küçükken (sütkardeş olsunlar diye) zaten onu da bii kez emdi 2.görüştüğümüzde verdi bizimki almadı,şimdi de öyle geçen kuzenim (o da emziriyor bebeğini ) verdi tuhaf tuhaf bi memeye bi kuzenime baktı,sonra da bana baktı ittirdi memeyi..artık büyüdüler anneyi ayırt etmeleri gerekir ama sizdeki olayı bende anlamadım.. peki annen memeyi verince emip uyuyormuymuş? (yani emzik misali) bilmiyorum denedinmi ama emzik deneyin canım çocuk belliki boş da olsa bişeyleri emmek istiyor.. ama anneni uyar canım artık vermesin ağlasa da,durmasa da..yazık valla..
bence bu konuyu sen doktorla falan görüş ve tabi yeme probleminizi..hatta ben bazen internette doktor siteleri var ya (pediatri portal vs..)onlara girip soru soruyorum orada bi sürü doktor kendince cvp yazıyor bi sor bakalım ne önerecekler..

canım bence bi şekilde memeyi bi süre unutsun yada uykudayken ver sadece..meme olmayınca yemek yer gibime geliyor Denizin de dediği gibi yemek üstü keyif olarak emmeli..aç olunca da yemek yer heralde,en çok sevdiği şeyleri verin başlarda onları yerken yavaş yavaş alışır belki ama mutlaka bi uzmanla görüş derim..
boşanma işine gelince durum o kadar mı kötü yaaa karar vermekte acele etme canım çünkü artık enes için düşünmelisin bundan sonrasını onun için hangisi daha sağlıklı vs.. babasız bi çocuk büyütmek eminim ki çok zordur (ben bazen sinirimden evet diyorum boşanmalıyım ama göze alamıyorum düşününce bebeğime kıyamıyorum babasını ,baba sevgisini ondan almaya hakkım yok diyorum )o yüzden çözülebilecek bi şeyler varsa çözüm ara canım o da olmadı evlilik danışmanına falan gidin çünkü eminim eşin de senin kadar oğlunu düşünüyordur ve onun için çaba sarfetmek isteyecektir,şu saattten sonra herşey onlar için..ama olumsuz düşünme asla ok! (ve işini asla bırakma canım ayrılsan da ayrılmasan da..)

ya ben bu terliyken emzirme olayını hiç duymamıştım ve eminimki emzirmişimdir terliyken noluyormuş peki öyle emzirince?

deryacım boşanma konusun da elimi kolumu bağlayan enes ama o kadar çok şey var ki artık katlanamıyorum ne yapacağımı bilmez haldeyim....
diğer konu ile ilgili cumartesi doktora götüreceğim enesi bakalım doktor ne dicek...
ilk başta meme emerek uyuma alışkanlığı terkettirmem gerekiyor diye düşünüyorum...

evet canım bencede farklı şekilde uyusun ben Teoyu salıncakta sallıyorum kendisi eee eee diye diye uyayakalıyor bi dene istersen..

yaa olmadı cıngene salıncagı kur ...

deryacım ış konusuna gelınce sana katılamıcam ben cunku enes bence zor zamanlar gecırıyor
sen asrının hep ama hep yanında oldugun ıcın bılemıyorsun bu duyguyu hatta bu ışe gırme konusu konuşulmuştuda bırakmanın ne kadar zor oldugu konuusunda hem fıkrıolmuştuk hepımız..

bence esraya cok gorevler duşuyor tabı o ışı bırakamam borcum var dıyor ama eger borcu olmasaydı bence bırakmalıydı ..cunku bır yuvayı kurmak duzene sokmak o ınsanla aynı evı paylaşmak onun herşeyı olmak ve onu herşeyın yapmak hayatı beraber goguslemek bırde cocuk sahıbı olmak bunların hepsı ınsanı derınden etkılıyor zamanla... bırıkıyor ınsanın ıcınde bıseyler..
ben ayrılması taraftarı deılım ama enesın ve eşının yanında olma gorevı bışeylerın duzelıcegıne ınanıyorsa bazı şeylerı ustlenmesı gereken kışının esra oldugunu duşunuyorum
bız kadınlara cok gorevler duşuyor

bızım borclarımızı saysam burda bıtmez herkesın borcu var herkesın... ama ben ılk 1 yıl calışmam dedım hem kendıme hem aıleme..hemde ne kadar borcumuz olursa olsun .. cunku ne dersenız deyın bır bebegın ıhtıyacı olan tek şey annesıdır.. ılk 1 yaş cok cok onem taşıyor ..
bebek ıcın.. anne sevgısını bebek sonuna kadar doya doya tatmalı hep yan yana olmalılar.. enesın annesıne cok ıhtıyacı var dıye duşunuyorum bu baglamda eger borc cok buyuk deılse bence esrada ışıne ara verebılır yanı tam anlamıyla ışı bırakma deılde ucretsız ızın alabılır eger mumkun oluyorsa..
en azından 1 ay yerıne başkası bakar fln

bılemıyorum ben bu durumda olsaydım her yolu araştırırdım yuvamıda kurtarmak ıcın elımden gelenı yapardım ..

tabı eşının esraya neler yaşattıgını bılmeden soyluyorum yuvayı kurtarma bolumunu..

bız yavrularımızın hep yanında olduk 7/24.. ama esra ve dıger bır kac arkadasımız olamadı.. bebek ıcınde anne ıcınde eksıklık bu durum

hem esrada bıtık durumda suanda.. fızıkende ruhende pılım bıttı dıyor kızcagız

esracım allah yardımcın olsun

aralı sormuşsun esra..
aralda ıste bır ıyı bır kotu benden baskasını ıstemıyor yemek bıle yedırmıyor kucagıma oturmak ıstıyor oturtuyorum bu kez elını tabaga sokuyor yerlere atıyor ..

aral bugun aksam 9 da 4. ıgnesını yıyıcek .. cok cok uzuluyorum alıyorum o ıgne olurken .. cok zor suan bıle gozlerım doluyor ..
atesı bır duşup bır çıkıyor calpol verıyorum .. ışte gecelerı zor oluyor dun gece bende krız gecırıcektım eşım yuzunden

derya dedı ya yuzumu yırttım dıye bnmde ellerım bı an ıcın yuzume gıttı ama tuttum kendımı ..
ya bız bır pencereyı kı cok kucuk o pencere acık tutuyoruz sıneklıgı fln var sınek gırmıyor ordan baska yerı acamıyoruz ..
neyse bnm esım de dr uzerıne basa basa soylemesıne ragmen aralın ustunu ortmeye calısıyor .. bende yapma fln dedım atıştık bagıramıyorumda.. aral yanımızda yatıyor cunku yanıyatagı bızım odada hala

lafımı gecıremeyınce delırcek gıbı oluyorum .. anlamıyor yaa .. bu seferde kalktım bır hışımla o da o anda kalktı onu ıtttım nasıl ıttıysem azıcık sendeledı..
sonra uzerını açtık
ayaklarını ortuyor cocugun uzerını dedıgım ama ayakları ates gıbı oluyor ıkı dakka sonra.
neymış pencereden hava gelırmış
hey allahım yaa

sağol denizcim bende çok isterdim tabiki bebeğimi büyütmek yanında olmak....
bu şu anda maalesef mümkün değil...
eşimde yaşadığımız problemlerin üstesinden gelemiyorum artık ne zaman konuşurum bilmiyorum oturucam konuşucam ya adam ol ya da bu iş bitsin dicem...

bebek olunca annem bakar annem yanlız diyerek annemin yanına taşındık. bu karar eşimle ortak alınan bir karar hata etmişiz biraz geç oldu ama anladım... bebek oldu annem işinden ayrıldı... kadını düzeninden ettik şimdi bana diyorki işini bırak çocuğuna bak diyor ben istemezmiyim çocuğuma bakmak ama bu seferde kayınvalidemin yanına gitmek zorunda kalıcaz... bu hatayı annemin yanına gelerek zaten yaptım ikinci kez aynı hataya düşmem.... diorum ki anneme yakın bir ev tutalım ben işimi bırakmak istmiyorum bu seferde olmaz iki evin masrafını karşılayamayız diyor işine gelmiyor... ben ne yapayım....

biz çocuk konusunda eşimle durmadan çatışıyoruz denizcim.... seni çok iyi anlıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…