2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

OFFFFFFFF OFFFFF KIZLAR ECRİNE ARTIK BAĞIRIYORUM ÇOK BUNALDIM GÜN İÇERİSİNDE ARA ARA AĞLAMA KRİZLERİ TUTYOR UYMAKTA ÇOK ZORLANIYOR UYKU ARASINDA DA ÇIĞLIKLA UYANIP AĞLIYOR SAATLERCE ÇOK YORULDUM SIKILDIMDA NE OLACAK HALİMİZ BİLMEM SÜREKLİ AĞLASA AĞLASA BU ŞEK,İLDE İNANA KATLANILMAZ BİR HAL ALACAK ...AMA GÜN İÇERİSİNDE ÇOK OLUYOR YEMEK YEDİRMEK ÖLÜM YA....KAFAYI SIYIRCAM BU GİDİŞLE AZI DİŞLERİDE ÇIKIYORMUŞ BEN BUNU 2 AY SANIRIM ÇEKECEĞİM ÇOK ZOR İŞİM BENİ ÇOOOOOOOOOOOOOOOKKKKKKKK

evet canım ecrinde olmuştu 3 ay önce felan sanırım ama yüksek ateş hem vücutta kızarıklık ardındna da döküntü yapıyor yani yine olabilir...tuvalet eğitimi için annem yakalşık 3 ay önce başal demişti bana bende bir klozet almıştım ama öğretmedim daha ama bu gün ne oldu anlamadım ben ecrin sabah kalktıktan sonra çiş diye elimi tutup tuvalete götürdü ve çişini yapmıştı sanırım kendiliğinden öğrendi ama yaptıktan sonra söylüyor .....kafamçokkarıştı

kızlarr ehliyet sınavından geçmişimhihoyyyt
motordan çokrkuyodum ama 88 almışım:teytey:
bu hafta sonuda direksiyon sınavım var ondan da geçersem ooo dünyalar benim olur
dua edin canlarım bana

ben geldimmmm

yasemin geçmiş olsun canım ecrin hastaymış çok üzüldüm
deryacım o dediğin hastalığı biz geçirmedik acaba her çocuk geçiriyormu canım

tuvalet alışkanlığına gelince ben zeynebi bir kere götürsem hemen alışacak çünki çişini bezine yaparken çiişşşş diye sölüyor bana
bide tuvaletin yerini biliyor zaten önünden geçerken hemen çişşş diyor
nasıl öğrenmesinki ben her tuvalete girişte kapı açık duruyor ve bana bakıyor
kapıyı kapatırsam başlıyor ağlamaya
mecburen bende açık bırakıyorum
eeee tabi oda çözdü olayı :)))))
ama ben yinede 2 yaşını beklemeyi düşünüyorum kızlar

nurancım tebrik ederim canım
eminim direksiyon sınavınıda başarıyla verirsin
ve ehliyetini alırsın
sonrada hoooopppp batuşla gelsin gezmeler :))

iyi geceler herkeseee
ece uyudu bakalım ne kadar uyucak dün gece hareketli bi geceydi 1 de uyandı 4 e kadar ağladı en son yerde sızdı gündüzde az uyudu yemiyo durmuyo sıkıldım tatilden yawww

tuvalet eğitiminden bahsedilmiş ecede hiç sevmiyo bezini bi iki götürsek oda alışcak hemen ama bende artık bekleme taraftarıyım 2 yaşını doldursun 3 yaşınakadar vakti var öğrenir nasılsa kitaplar onca şeyi boşuna yazmıyolardır heralde diyor eşimde ne erken öğrenip cimri ne geç öğrenip savurgan olsun

görümcem oğluna 3 yaşında daha yeni öğretti ama iki gündür ece altına yapıyo diye oda koyveriyomuş hahahaha çok kıskanıyolar birbirlerini çoooooookkkkkkkkkkk D:

günaydın arkadaşlar ecrinin annemelre götürdüm o kadar vahimki durumum anlatamam size artık evi bile toparlayamayacak kötüüz annemelre bıraktım şimdi evi bir üzerinden temizleyeceğim artık sonrada hemen kızımın yanına gideceğim hala biz aşımızı olmadık 20 gün geçti yine yolladılar olmaz diye........hastalığından sağolsun s.ocağındaki dr. iyi ilgileniyor şimdide azı üst dişleri çıkmak üzereymiş az kaldı deyip sabır diliyorum ama kızım resmen gözümün önünde eriyor arkadaşlar ERİYOR....................

yasemin canım üzme kendini
geçecek bunlar yalnız ece hastalık bakımından bünyesi biraz daha zayıf bir çocuk o kadar canım
sanırım en ufak birşeyde bünyesi yeniliyor hastalığa
acaba vitamin takviyesiyle falan bağışıklık sistemi güçlenemezmi dr tabi en iyisini biliyordur ama ne bileyim çok hastalanıyor ece veeee sende çok yoruluyorsun canım
bebeklerin hastalığıyla uğraşmak hakkaten çoook zor
huyları suyları tamamen değişiyor (

slm kızlar ben geldim:)))

nerden başlasam bilmem ki bütün geçmişi okudum ama unuttuklarım olursa affola...
öncelikle denizcim tatil fotolarınız süper sen de süperin valla maaşallah aral ı almamakla çok iyi ettin ben de rüya yı gittiğim yerlere pek götürmek istemiyorum ama bazen bırakacak insan olmuyor o yüzden sen çok şanslısın...

deryacım senin kayınvalidene de ne etmeli??kaynar kazana atmalı:))çok iyi yapmışsın bence torunundan bile rahatız olan insanların yanında kalınır mı ya her gün cehennem gibi geçer babanların yanına iyi ki geldin ordaki fotolarına da baktım gerçekten çok huzurlu ve rahat görünüyorsun kendini ve aileni en mutlu hissettiğin yerde yaşa daima sizi üzenlerin yüzüne bile bakma...özellikle bebişini onlardan uzak tut sokma sevginin olmadığı yere teoşumu...benim tatlı teoşum ben yiyecem seni birgün inşallah oğlum olursa ona benzer kızım sarışın gerçi bizden esmer çıkmaz ama ben oğlum olursa esmer olmasını çok istiyorum zeytin gözlü yağızım demek istiyorum aynı teoşum gibi maaşallah maaşallah kuzuma..

yasemincim sana da çok geçmiş olsun hakkaten çok zor hepimiz seni anlayabiliyoruz ama sabret biraz en azından bırakacak insanların varsa biraz bırak ve sen de rahat nefes al dinlen..boşver evi temizliği sen iyi ol kızına da iyi bak bağırma ona annesi onun bir suçu yok ki ne olduğunun bile farkında değil sadece acı çekiyor bebeğim al onu gezdir biraz temiz havaya çıksın yakınlarda deni havuz varsa ayaklarını sok rahatlasın kuzucuk..

bu arada biz su çiçeği aşımızı da olduk ama devlet karşılamıyor sanırım 55 lira kadardı unuttum şimdi geçen hafta olmuştuk..ateşli ve döküntülü hastalıktan bahsetmişsiniz sanırım kızamık aşısından sonra oldu bu biz de de döküntü oldu ancak ateş olmadı bir rahatsızlık olmadı yani doktorumuz uyarmıştı kızamık aşısından sonra döküntü olabilir diye..ama sanırım teo kızamığın kendisini geçirmiş başka çocuklara da bulaştığına göre..deryacım siz aşı olmamışmıydınız?bu arada aynı döküntü su çiçeği aşısından sonra da oluyor doktorumuz canlı bir aşı olduğunu o yüzden böyle olduğunu söyledi..eğer aşıdan sonraki 3 gün dikkat etmediyseniz de ateş yapmış olabilir mesela bize aşıdan sonra 2 gün banyo yok diyor doktor ablamız...

tuvalet alışkanlığına gelince bence de erken ama ben de artık alıştırmaya başlıyorum zaten kakasını yapınca söylüyor kendi gidiyor banyoya çünkü her kakadan sonra banyoda poposunu yıkıyoruz ama çiş olayı biraz zor görünüyor bizimkilerde 1 yaqşından sonra alıştırmak olduğu için ben de deneyeceğim ama uzun bir süreç olduğunu sanıyorum çiş eğitiminin.biz de şöyle yapıyorlar kızlar 1 yaşından sonra alışması için saatte 1 çişe götürülüyor çocuk bezi de takmıyorlar artık normal kilot giydiriyorlar ama ben daha bezi çıkarmayı düşünmüyorum:)))

Sibelcim hoşgeldin ama nerden geldin,naptın yazmamışsın ki?
Canım biz hasta olduk antalyada hastalığın adı altıncı hastalık o yüzden yüksek ateş ve döküntü oldu viribal bir hastalık yoksa aşıyla falan ilgisi yok,bende dönünce şu su çiçeği aşısını yaptırıyım o zaman..

Antalya olayımızı okumuşsun evet bi kazan bulayım atacam komple hepsini,çok üzdüler beni çokkk (bu arada torunlarını seviyorlar bende biliyorum ama çevreye çok takan insanlar..laf ağızlarından çıktı geri alamadılar)gerçi arayı düzeltmek yerine her geçen gün daha da açıyorlar,soğutuyorlar hala tık yok ne bi gönül alma ,ne yanlış anladın kusura bakma falan..Ankaraya gidip onlarla yine aynı ortamda olacağımı bilmek bile beni geriyor,oynamayı sevmiyorum..

Kızlar tuvalet olayı dediğim gibi her 15 dak. bir lazımlık yada tuvalete götürüp tutmak gerek nasıl göze alıyorsunuz? daha çok küçükler kasları zayıf tutamazlarki tuvaletlerini kaçırırlar,sakın zorlamayın dün biraz baktım çocukta psikolojik baskı oluyormuş biraz daha bekleyin bunun da ayrı tadı var çocuk için büyüyünce nasılsa bağlatmıyacaklar keyfini sürsünler biraz daha..

saol sibel teyzesi tsk ederiz güzel sözlerin için Teoman Asrın seni ve Rüyayı kocamannn öpüyomuşopuyorumnanaktan biz de fırsat olsa Bursaya gelsek hepinizle görüşmeyi çok istiyorum valla siz kendiniz buluşamıyorsunuz ben geliyim de bi buluşma ayarlayım zorla :)

xoxoxo valla çok iyi olurdu...

ben buralardaydım ama fırsat bulamıyordum girmeye yaw yazlığa falan gittik orası da çok sıcak geldik yine eve.geçmiş olsun cnm ya gerçi artık geçmiştir ya neyse...

Zeytinim bu aralar dediğim gibi tamamen değişti acayip huysuz,mızır mızır,herşeye ağlayan bi çocuk oldu çıktı ben yokken iyi duruyor ama kazara beni görsün yada sesimi duysun basıyor yaygarayı almam için ağlıyor..
küçük yeğenim onu çok sevmek istiyor ve çok mıncıklıyor bir de arada çığlıkm falan atıyor onları duyunca falan bizimki çok korkar oldu kızımdan onu görünce bağırıp ağlıyor,kucağıma gelmek istiyor kimseye de gitmiyor ,ben hiç bişey yapamaz hale geldim sürekli Asrın kucağımda (belim,sırtım kopuyor..) geçen Denizcim sana yazdım ya pusetini çok seviyor diye ertesi gün akçayın kordona gittik çocuklarla giderken babam bıraktı ama orada ne gezebildik,ne de susturabildim gıcıklığı tuttu arabasında da durmadı 2 saat eve kadar kucağımda geldi öldüm resmen..( diyorum ya ben ne zaman Teoşla ilgili bişey desem yada düşünsem nazarım değiyor,2 gün önce halama gece hiç uyanmaz deliksiz uyur dedim o gece defalarca kalktı uyumadı)

Yasemincim Ecrin de Teo gibi sanırım sebepsiz yere ciyak ciyak ağlayıp kendini atıyor sanırım dün biraz araştırdım yapmamız gereken onu güvenli bir ortama sokup ağlamasına tepki vermemek (biliyorum çok zor bende dayanamıyorum bazen katılıyor,biz de kalpte üfürüm de olduğu için çok ağlamasından da korkuyorum ) ama biz o ağladıkça tepki verdikçe çocuk bunu alışkanlık haline getiriyormuş sonra hep çekersin valla ben bu sabah bıraktım yere halının üzerine ciyakladı durdu baktı ki ben hiç ilgilenmiyorum işimi yapıyorum bi süre sonra sustu kendi kendine oynamaya başladı gerçekten..işimiz zor canım ama kendimiz kaşındık anne olmak zor zanaat biz gülümüzü dikeniyle dalıyla seviyoruz dimi ama..:CüvCüv:zemuszemus

Serpilcim valla bende tatilden sıkıldım bu sene hiç bişey anlamadım seneye inşallah biz de otele gitcez yazlıkta ne yiycez,napcaz evi topla vs.. derken günler gelip geçiyor..

nazar olayına ben de inanıyourm aynı senin dediğin gibi benim de nazarım değiyor o yüzden artık insanların yanında kendi kendime bile anlatmıyorum bişey...ben geçenlerde denedim rüya da öyle ağlamak için yer arıyor ama mesela eğer o düştüğünde,canı sıkıldığında,bişeye kızdığında işte ona bakarsam hemen ne oldu diye o zman durmadan ağlıyor ben daha çok ilgileneyim diye ama eğer hiç bakmazsam başka işle ilgili gibi görünürsem o zaman benim ilgimi çekemediğini sanıp hiç ağlamıyor boşuna uğraşmayayım bakmayacak diyor herhalde..

Bu arada kuzumu denizden çıkaramıyorum dudaklar mosmor oluyor bizimki .çıkartma diye ağlıyor ,kendini unutuyor suda cıp cıp suya elini vuruyor,çığlıklar atıyor,suya daldırıp çıkarıyorum hiççç gıkı bile çıkmıyor ağzına su girse tükürüyor Akçayın suyu soğuktur ama sallayan kim..yakında ben ona yüzmeyi de öğretirim valla.. Derya kuzusu buuuu..kaydirigubbakcemile3

Zaten o konuda çok tepkisizim ben çok kötü düşse bile hiç bakmıyorum bazen bakıyorum gerçekten kötü düşmüş o zaman alıyorum (tepki verene de kızıyorum babası,ablam çok tepki verir çocuktan önce ayyyy diye bağırırlar çok tartışıyoruz bu konuda) artık Teo alıştı düşünce yüzüme bakıyor önce sonra işine devam ediyor tepki gelmeyince..ayy ne zor işler ya bi yandan da kucağımda olsun sarıp sarmalayım büyüyünce yaptırmıycak tadını çıkarayım diyorum ,çocuğa güven ve sevgi de vermek lazım sonuçta..

hu huuuuuuuuuu şu şuuuuu kızlar ben geldım ama gızlıu gırıyorum kocamı aral ve yegenımle dışarı yolladıme vı supurucem dıye ama aklıma geldınızz zilloşlarr hepınızı cok ozledımm ..

dun ıstanbula gıttım sabah vapuruyla .. geçen gun dogan yegenımı gordum ay sapsarı ve kucucukk cok tuhaf oldum tutmayı bıle unutmuşum...
ordan tarabyaya gıttım yegenım aytac ı aldım (konuşmadıgım ablamın oglu) kapıdan alıcaktım ama ablam dayanamadı benı gorunce agladı fln sarıldı .. bende sonra konuşmaya başladım..
aytac 7 yaşında ışte burda şuanda.. beraber cok eglenıyoruz.. havuza gırdık butun gun mıgrosa fln gıttık şımdı dışardalar ..

herkes ıyıdır umarım

ecrıne gecmıs olsun kıyamam yavruşaa..

teoyada afferrın yaa valla her bebek oyle sevmez yanı üşür fln maşallah.

kızlar çıkmam lazım hepınızı opuyorum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…