2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar cıdden bu beraber buyutme olayı cok sorun olabılıyor kımı zaman deryanında dedıgı gıbı bnm ellerımı hıc bırakmaması gıdecegımden korktugu ıcınde olabılır
ama söyle bısey varkı aral gecelerıde parmagımızı tutmadan uyumuyor mesela babaannesı ayagında sallarken ellerını tutmus öyle alısmıs o da uyuyana kadar ellerını bırakmıyor kım sallıyorsa.. ama ben bunu yapmak ıstemıyorum cunku bılıyorsunuz cok fecı bır sırt agrım var bazen tum ısı gucu bırakıp halıya yatıyorum sert zemıne azcık dınlendırıyorum sırtımı cok sancıyor kımı zaman.. e bu sırt agrısıyla bırde aralı sallaerken one eglıp parmaklarını tutmak hıc ısıme gelmıyor acıkcası cunku o zaman daha cok daha cok batıyor agrı sırtıma.. cok zorlanıyorum uyuturken bıle oglumu.. dun aksam babaannesı geldı soledım yapma alıstırma soyle seylere dıyee aa ben mı alıstırdım en alkıstırmadım kendı ıstedı dedı
ıyıde bu cıcugun her ıstedıgını yaparsak (kı anında yapılıyor) o zaman ne konusur ne de bı duuzenımız olur..
dun burda yemek yaparkan cok zorlandım cunku aral pesımı bırakmadı.. ben gunde 1 kez uyutuyorum o da oglen 12 gıbı 3 sata uyuyor sonra akşam 9 da yatıyor . babaannesı yokken bu duzene alıstırdım en azından aksam dınlenebıleyım dıye ..
babaannesı geldı sabah o suruptan kafamı kaldıramadıgım ıcın Aralı asagıya verdıkk ve babaannesı 10 da yatırmıs cocuu .. ıkı saat sallayıp uyutuyor .. sonrada uyumadı aral bende uyumasını ıstemedım cunku aksam 6 - 7 gıbı uykusu geldı e o zamanda uyutsak gece uyumayacaktı .. dun bunlarıda soyledım esımde dedı anne 12 den asagı uyutma dıye.. napıyım yanıma gelıp e e eee dedı cocuk dıyor..

bnm esım tek cocuk aralda tek torun olunca bu tur zorluklar cıkabılıyor .. dun aksam 7,30 a kadar aç kaldım sabah kahvaltısıyla duruyordum.. aral bey pesımı hıc bırakmıyor ılgılenmeyeyım dıyorum o zamanda katılıyor aglıyor uff kızlar yaaaa...

derom ya bende kendımı çökmuş hıssedıyorum ama ıstanbula gıttım yaa evlılık sana yaramış dahada guzellleşmışsın sadece bıraz kılo al 3- 5 o kadar dedıler .. anam bu tempoda kım alabılıcek kı o kıloları (

bu arad dugunumdekı fotolarda daha kılolu deıldım aksına dugunumda sınır stresten 45 kıloya duşmuştum o 45 kılo oldugum halim derya ama resımlerde fena cıkmamışım :ehuheee

denizcim aynı şeyleri inan bizde yaşıyoruz canım
ben yinede babannesinin yanınızda olmasının senin için avantaj olduğunu düşünüyorum
ben zeynebi tek başıma büyütüyorum ve aralın sana yaşattıklarının kat katını yaşıyorum
parmak tutup gezmek istemeler kucak isteme istediğini yapmayınca ağlama sürekli ilgi isteme
bunun gibi biçok şey
ben ve burda biçok arkadaşımız tek başına yapıyor bunları
inan sabah kalkıp saçımı hemen kıskaçlı toka takıyorum ve akşam yatana kadar aynaya bile bakamıyorum yatarken çıkarıyorum anca tokamı
durum bu kadar vahim yani
saç ve cilt bakımını ben aylardır unuttum zaten ((

bide şöyle düşün sen enazından aralı bırakıp eşinle biyerlere gidebiliyosun stresini atıyosun
bodruma tatile gittin ist. gittin
çok uykusuz olduğun zaman aralı hemen alt kata bırakıp uyuyabiliyosun
malesef bizim böyle bi lüksümüz yok bebeişler uyanıksa bizde uyanık olmamız lazım
sen kendin söylüyorsun sinemaya gittik eşimle
yemeğe gitti vs.
biz zeynep doğduğundan beri bırak sinemayı eşimle başbaşa bir market alışverişine bile gitmedik canım

yani anlatmak istediğim şımarıklıksa sorun kendi adıma söylüyeyim zeynepte aral gibi şımarık
ve yalnız büyüyor
bence kayınvalidenin yanında olması senin hayatını kolaylaştırıyor ve sen bunun farkında değilsin
kendini bide benim yerime koy bacım

sevdacım cnm ben ztn varlıgı bnm ıcın ıyı deıl demıyorum hıc bır zamanda demem Allah razı olsun cok yardımı oluyor .. ama yardımı olucak dıye abuk subuk seylere alıstırtmam oglumu . bırlık olup daha guzel yetıstırebılırız.. her kafadan ayrı ses cıkmamalı
ben aralın herseyını anlatmıyorum cnm ve sanmıyorum kı zeynep aral kadar sımarık ve yaramaz olsun ..
ben aralın bana yasattıklarını saysam bıtmez .. ama oyle yada boyle buyuyecekler ıste sadece ben burda sızlerle paylasmak ıstedım .. bazen beynım duruyor ne yapsam dıye dusunurken ısın ıcınden cıkamıyorum o zamanda delırıcek gıbı oluyorum

aralın hala sabaha kadar parmagımızı tuttugu bılıyormusun br yılı aşkın suredır gece uykularımız yok.. cok cok uykusu oldugu zaman bıle sesszıce uyudugunu gormedım daha .. cok nadıren..
dun gecede sabah kadar ezıyet ettı bıze..sureklı mızıldanıyor .. aglıyor ortamızda yatmak ıstıyor parmak tutmaya calısıyor tutturmayınca ağlıyor.. gece kalkıp oyun ıstıyor

arkadaslarım var bebeklerı kendı kendılerıne oyun oynuyorlar .. bu mesela aralda yok hıc bır zaman olmadı..
bu arada ben 50 kıloya dusene kadar duymamıssınızdır soylendıgımı ama gel gorkı 46 kıloya dusunce baska oluyor.. sureklı başım donerken aralla ılgılenmek kucagımda tutmak .. ne kadar zor bır bılsen..
ama Allaha cok şükür ki annemlerın bana cok yardımı oluyor..

ahh canım be cılt bakımı sac fln dıyorsunn.. ben banyodan cıkınca sacımı acıcak zamanı bıle bulamıyorummm kac gundur dolasık saclarla dolanıyordum dun gece 9 da yatınca aral gıttım bı guzel yıkandım esımler beraber dolasık sacımı actık ınanırmısın..ben yattıgım pıjamalarla dolasıyorum sabah kalktıgımda uzerımı degıstırmeye vaktım olmuo bılee (

evet canım bu kadar çok zorlanman kilo kaybından olabilir
zayıf olduğun için halsiz kalıyosun
içtiğin şurup inşallah kilo almana yardımcı olur
belki psikolojik bir destek alabilirsin canım hiç düşündünmü bunu ?

ben biliyosun şu an antidepresan kullanıyorum
doğumdan 2-3 ay sonra baş dönmeleri halsizlik ağlama hiissi vardı bende
sürekli ağlayan bir bebek
herşeye yetişmeye çalışan ben
ve sonuç depresyon malesef
ben şu an hap sayesinde ayaktayım canım
çok şükürler olsun rabbime şu an sağlık olarakta moral olarakta çok iyiyim ama hapımı bırakmam gerekiyor ekim ayında
bakalım inşallah eskisinden daha iyi olurum hapımı bırakınca

Aynen katılıyorum sana canım..
Biz de neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz hırçınlıklar,ağlama krizleri,paçaya yapışıp gezmeler,çığlıklar vs..ben bazen çıldırcak gibi oluyorum ağlayınca fazla sıkıştırıyorum belki de canını yakıyorum sussun diye bir destek o kadar hayat kurtarıcı ki..şimdi ablam yetişiyor imdadıma ya da babama veriyorum bazen ama ankarada tek başıma mecbur çekiyodum her türlü şeyi o yüzden Denizcim kendini yanlız hissetme şu kayınvalidenin olmadığı üç günü biz her gün yaşıyoruz. Birlikte büyüttüğünüz için mutlaka farklılıklar olacaktır bi defa onlar eski kafa arda kuşak farkı var bende annemle,kayınvalidemle hatta yaş farkı olmamasına rağmen ablamla bile çelişebiliyorum çocuk yetiştirme konularında ona doğru gelen bana gelmiyebiliyor yani bunları yaşamanız çok normal,sen sadece özellikle olmasını istemediğin şeyleri ve koyduğun kuralları açıkca belirt kayınvalidene şu saattte uyusun vs..diye ama şımarıklığa şu durumda malesef engel olamazsın çok kişisiniz..
şu kendine bakamama konularına da aynen katılıyorum pijamayla gezmeler,yarısı çıkmış ojeler,çıkmış kaşlar,boyası gelmiş saç ve bir türlü kendine zaman ayıramayan kilo veremeyen gittikçe her geçen gün daha dibe vuran bennn.. ama bu dönem geçici kızlar bebecikler büyüdü artık az kaldı sıkın dişinizi..

ya sevda şu baş dönmeleri,ağlama nöbetleri,kabuğuna çekilme,konuşmak istememe gibi şeyler yaşıyorum şu sıralar depresyondamıyım dersin?aklıma takıldı gitsemmi acep doktora!

Denizcim Aralın şu parmak tutma olayını istiyorsan şu çocuk doktor siteleri var ya onlara bir sor çocuk psikologlarına canım ben bazen aklıma takılan şeyleri soruyorum yanıt veriyorlar..

Bana göre Aral kendini güvende hissetmek istediği içi sürekli elini tutuyor bu ona güven ve huzur veriyor.. senin daha önceki tatil için ayrı kalman ve istanbulda olduğun sürede ayrı kalman bence Aralı psikolojik olarak çok etkilemiş,daha çok küçükler ve anneye onun sıcaklığına güvenine en ihtiyaç duydukları dönemdeler ve daha bilinçliler yokluğunun farkındadır.Hani işe giden bi anne gibi değil 1 haftalık ayrı kalma söz konusu bir bebek bir hafta boyunca en ihtiyaç duyduğu kişiyi yanında bulamazsa güvensizlik yaşıyabilir..ne biliyim haddimi aşmışsam şimdiden özür ama böyle düşünüyorum umarım yanlış anlaşılmam

tabıkı etkılemıstır ayrı kalmamız ama buna mecburdum kımse anlamıyor ama mecburdum..
belkıde suan ozlem gıderıyor annesıyle .. belkıde duzelıcek .. kı ınsallah duzelır.

her ne ise herkese ıyı pazarlar dılıyorum

Tabiki canım düzelecektir hep böyle gitmez dediğin gibi özlem gideriyodur.Şartlardan dolayı gittin sende biz seni anlıyoruz elbet ama bunu bi bebeğe anlatamazsın.Neyse her ne sebeple olsun Allah hiç bir anneyi evladından ayırmasın. iyi pazarlarrrr..

ben naptım dün? sabah kayınvalidem aradı müsaitseniz bekliyoruz diye (kendileri açılışı yaptılar ya,dedemiz de ağır yapıp gelmiyo torununu görmeye bizi çağırıyorlar) bi şekilde işimiz var ,babam evde değil bugün falan diyip atlattım ama gel gör ki babam bu duruma çok üzülüyor böyle böyle iyice soğukluk olur,konu uzar gider sonu boşanmaya kadar diyip durdu beynimi yedi resmen,ne kadar dil döksem de yemin verdi hadi hazırlan gidelim bi kahve içip dönelim dedi neyse gittik artık gururumu çiğneye çiğneye.. yine ben alttan aldım,yine büyüklük bende kaldı,yine içim hiç rahat değil ama herşey oğlum ve eşim için!
dün Asrın o kadar mutluydu ki dedesiyle,babanesiyle oynarken onu bu sevgiden mahrum edemem..ve tüm gün kucakta olmanın sonucu bugün uyandığından beri ağlıyor yerlerde bi dakka susmadı şimdi yorulup uyuyakaldı tam yeni normale dönmüştü çocuk yine yine yeniden ağlama nöbetleri,kucak diye ağlamalar başladı yani Allah sabır versin bana yaaa.. (dün o kadar uyardım almayın artık yürüyo diye ama beni dinleyen kim offfff)

slmmmm kızlar ben geldim baya döktürmüşsünüz depresyondan bahsetmişsiniz bende bi kaç ay kullandım yani deniz bacım hepimiz aynıyız sanırım sıkıntılar içindeyiz senin kilo kaybın halsizliğin güç bırakıyo seni ve zorlanıyosun tabi istemesen yemek yemeye zorla kendini canım yoksa gidişatın kötü gerçekten bi psikiyatıra git demiştim sana daha öncede bu arada depresanlar kilo aldırıyo haberin olsun dene bi istersen dün bursadaki düğündeydik eşim dediki bursadaki arkadaşlarınla görüşelimmi falan dedi telefonları varmı dedi eşim ya dedim doğaçta yok şimdi bide düğün gece bitcek kalcak yer sorunu falan var olmaz dedim başka bi zamanda müsait bi durumda görüşürüz gideriz dedim yani eşim çok hevesli kızlar görüşmeye sizlerle eşlerinizle çocukları çok merak ediyo resimlerini görüyo bayılıyo hepsine düğün kır düğünüydü çok güzel bi düğündü nikah memuru gelince slayt yapmışlar gelinle damadın bebeklik çocukluk fotolarını ve şimdiki flört resimlerini koymuşmuşlar herkes çok etkilendi süperdi ya ama çok üşüdük mudanya yolunda büyük bi yerdi tepeydi denizcim sen sormuştun ya hangi semte gidiyosunuz diye eşimin halası nilüferde oturuyo carfurun arka kısmında ne kadar güzel bi şehirde yaşıyosunuz kızlar ya bizim burası berbat ya ben en son bursaya ilkokulda uludağına gitmiştim teleferikle karşıya geçmiştim bide çarşıda o zamanlar özdileğin böyle büyük yeri yoktu fabrika satış yeri vardı büyük ordan havlu almıştım hiç unutmam bide yeşil camiyi gezmiştim şimdi hayal meyal geliyo herşey çok farklı gibi neyse bu arada dün arabayı sanayiye götürdük yine bi sürü masraf çıktı ya 500 liralık bilgisayara gircek tam bi bakım görcekmiş bu araba şimdiden göcürdü bizi sonumuz hayır olsun diyorum başka bişey demiyorum usta dediki motoru yeni ama toplama yapmışlar genetiğiyle oynamışlar anlıcanız bize kakalamışlar ama ben ank. 2tane ustaya gösterdim ilki alacağımda 2.si aldıktan sonra böyle bişi diyen olmadı anlamadık bişey offff offff ben dertli siz dertli allah sonumuzu hayır etsin valla

slm kılzr herkes depresyonda bensiz depresyon olurmu yaa kızlar ama inanırmısınız ben depresyonda değilim ama feci halde hastayım grip oldum sanırım hava değişimi halsizlik beni öldürecek yaa bayılacak duruma geliyorum....dinizcim aynıyız kilo sorunu var bende de 46 kilodan sanırım 45 düştüm...

DERYACIM BÜYÜKLÜK SENDE KALSIN NE YAPACAKSIN HERKES AYNI EMıN OL BıRıLERıNıN YÜZÜNÜ ER YADA GEÇ BAKMAK ZORUNDA KALIYORSUN..BOŞ VER SEN KAFANA TAKMA...

denizcim spraktini ecerin kullandı hiç işe yararamaıştı ben kullanayım dedim seninde dediğin gibi aşırı sersemlik yaprı uyku hali yaptı bende yalnız olunca bırakmak zorunda KALDIM AMA ECRıN CıN GıBıYDı NE UYKU NE SERSEMLıK YAPMADI....

Son düzenleme:
sevdacım seni okadar iyi anlıyorum ki kabulediyorum yaramaz huysuz bebek tabikide var ama hepsi ilgi istiyor... inanın ecrin eskiden sürekli ama sürekli ağlardı ben artık kafayı yemiştim hatırlarsınız tabikide yemekte yemediği de var şimdilerde de allah şükür okadar ağlamıyor ama yine yemek sorunumuz var yanımda biri olsaa ben yoruldum mu biri alsa fenamı olur yani demek istediğim ne kadar yaramazda olsa uysalda olsa yanında biri olsun istiyorlar bence şımarıklşık bir yana onlar daha küçük oldujklarından ardında gezdiriyorlar ......color]

Son düzenleme:
ayşegül gittiğiniz düğün salonu heybeli sanırım canım
ayyyyy bize o kaadar yakınki anlatamam 5 dakikalık yol arabayla canım
bizde mudanyada oturuyoruz
çok üzüldüm şimdi yaaa (
msn adresimi yazıyorum canım sana özelden
inşallah bidahaki sefere görüşürüz

ya sevda şu baş dönmeleri,ağlama nöbetleri,kabuğuna çekilme,konuşmak istememe gibi şeyler yaşıyorum şu sıralar depresyondamıyım dersin?aklıma takıldı gitsemmi acep doktora!

canım ben bu şikayetlerle önce neroloji uzmanına gitmiştim
bütün tetkikler yapıldı hatta beyin emarım bile çekildi (acayip birşey fırın gibi bişeye giriyorsun ve yarım saat boyunca kıpırdamadan yatıyosun ve içerisi çok dar zor dayanmıştım)neyse yani çok şükürki bedensel bir hastalık çıkmadı sadece psikolojikmiş
bence sende önce nöröloğa eğer yönlendirirse psikatriye gidersin canım

ay ayy bu gün yine beni eşim sinr krizlerine soktu yaa her tartışmada muhakaka hakaret ediyor bana buda beni deli wediyor bende bağırdım kızdım ecrinde anne anne diye bağıordı bir de gitti babasına vurdu kaçtı ..ay bu kız bir alem her şeyi anlıyor yaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…