selam kızlar
bugün bizim evlilik yıldönümümüz
hemen girip bakıyım dedim çıkıyorum şimdi öptüm hepinii
sibelcim sen aşı için yaptırın maptırın diyosun ama bazı doktorlarda tasvip etmiyo biz annelerde ortada kalıyoruz bu rota virüsü aşısının yan etkisi varmış bağırsak düğümlenmesi ihtimali varmış işin neresinden bakarsan bak olacağı olcak birazcıkta yapıcak bişey yok sadece anne olarak biraz daha dikkat etmek gerekiyo nedir bu hastalıkların bulaşma sebebi o yönde tedbir almak gerekir mesela aşırı kalabalık kreş anaokullarında uzak tutmak gerek altını değiştirirken ellerimizin hijyenine dikkat etmemiz gerek kaynatılmış su içirmek gerek terkoz suyundan uzak tutalım özellikle hanımlar bide erkek çocuğu falan demişsin ne alakası var şimdi istatistik yapmanın güçlü müçlü diyerek dahamı az önemsiyoruz şimdi böyle bişey yok kusura bakma sibelcim
canım haklısın ama bizler dr. değiliz sonuçta herşeye tek kendi fikrimizle karar veremiyoruz diyorumki bizleride yönlendiren dr.lar o zaman dr.lara eğitim verilsin onlarda doğru olan neyse ağız birliğiyle karar versinler ben bi dr.a bişey soruyorum diğeri reddediyo eee biz kime inanıcaz kime güvenecez herşeye bişey söyleniyo her kafadan bi ses çıkıyo aaa bu şöyleymiş duydunmu diyoruz yok buda böyleymiş deniyo geçen serpillede konuştuk kızamıkcık aşısını oda duymuş bayatmış eee nolacak şimdi bu bizim ülkemizin genel sorunu zaten insan sağlığı hayvan sağlığındanda ucuz benim gördüğüm kadarıyla bide gerekliyse bu aşılar kötü sonuçlar doğurabiliyosan devlet neden karşılamıyo afedersiniz ota mota herşeyi karşılıyolarda bu kadarda önemli olan geleceğimiz çocuklarımızın sağlığı neden dikkate alınmıyo işte bütün bu sebebplerden insanlar kısacası ne yapacağını şaşırmış durumda 5 yaşına kadar hemen her çocuk bu virüsü alıcakmış aşının yan etkileride baya bi fazla tam bi grip gibi oluyomuş neyse erkek çocuğu olayındada ben kendi adıma bebeğimin cinsiyetini gözetmeksizin havanın durumuna göre hissederek hareket ediyorum ben soğuk meyve bile yediriyorum ama onun ayarında azar azar yavaş yavaş alışmaya başlamalı vücutları bazı şeylere ben toprakta oynatıyorum yerden kum alıp yemesine rağman yada düşmesine rağmen akşam güneş batarken çırıl çıplak yapıp güneşe gösteriyorum vücudunu kemiklerine vitamin alsın diye ama bunları erkek diye değil evladım olduğu için yapıyorum kızda olsa aynı şeyi yapardım bana senin gibi karışan yok ama burdaki arkadaşların karışan olsada işlerini bildikleri gibi yapacaklarına eminim hemen hepimizin kültür seviyesi araştırmacı yönü gelişmiş durumda gördüğüm kadarıyla herkes elinden geleni yapıyodur eminim canım bu arada ben de baya yazdım kusura bakma canım başımızdakilere o kadar kızgınımki malesef içimde fırtına var coşan kaydirigubbakcemile3yok cnm ne kusuru tabi ki bildiğini söyleyeceksin..erkek çocuk olayında çok gözüme çarptığı için öyle sordum ben kendimden yola çıkarak yani benim oğlum olsa gerek ailem gerek eşimden gördüğüm kadarıyla erkeğim benim paşam benim diye diye bazı şeyleri gözden kaçırıyorlar en basitinden benim kayınvalidemin inandığı bir şey var kadın takmış kafasına erkek bebekler üşümüzmiş soğuğu severmiş kız bebeler sıcağı severmiş diye...bu düşüncvewsinden dolayı geçen sene rüya doğduğunda o giydirirdi ben soyardım çocuğu en sonunda bir gün isilik oldu da öyle laf soktum ona giydirip durma yazın ortasında diye...yok illa kızlar üşürmüş..yani o açıdan dedim sizlerde de böyle şeyler varsa diye..
aşı olayına gelince kesinlikle sözümün arkasındayım ona bakarsan herşeyin bir riski var cep telefonu da beyine zarar veriyormuş hep çıkıyor ya tv de anlatıyorlar...ama yararı yani faydası göz önüne alındığında insanlar kullanıyor teknolojiyi..bu işler fayda zarar analizi ayşegülcüm fayda zarardan fazlaysa o iş yapılır bize verilen mesela çocuğuna hastayken hiç tereddüt etmeden verdiğin antibiyotiklerin ölümcül riski her zaman var ya da ne bileyim karaciğerini delme riski var ama doktorlar yararını göz önünde tutarak bu ilaçları veriyorlar..bir de sadece rotavirüs aşısının yan etkisi yok su çiçeği,kızamık aşılarının da yan etkisi var ama bir milyonda bir olan bu yan etkiden dolayı hiç kimse çocuğuna su çiçeği aşısı yaptırmazsa bir tek kişide olan su çiçeği bütün çocukları saracak ve dünyada toplu ölümler olacak..dediğim gibi binlerce kişinin ölmesindense bir kişinin yan etki sonucu ölmesi her ne kadar bu benim çocuğum da olabilecekse ne bileyim kader sonuçta..
o yüzden yan etkisi var diye vurdurmamayı ben anlayamıyorum ama sen dersenki kardeşim bana pahalı geliyor benim param yok alamayacağım vurdurmayacağım diye o zaman tamam kimse birşey diyemez diyen olursa zaten aşı parasını vercek kişi olur:))))
çok ama çok üzüldüm çok geçmiş olsun cnm yaa aşı yaptırmamışmıydın?kızlar ben o kadar bağrıyorum herkes yaptırsın diye günü gelince .insanlar neden yaptırmaz hiç anlamam eğer birşey deniliyorsa dünyada herkes yapıyorsa sen de yapacaksın kardeşim sağlık bu ne olacak yani yaptırsan ??çamaşır makinesinin yenisi çıkınca hemen alınır cep telefonu çıkınca hemen değiştirilir herşeyimizi son moda yapıyoruz da neden bu konularda hep ilkçağdaki gibi hareket ediyoruz anlamıyorum iştelmaz: lmaz: lmaz:dilerim bebişin en kısa zmanda iyileşir cnm ya bizi de habersiz bırakma ve lütfen iyileştikten sonra bütün aşılarını eksiksiz yaptır..
denizcim sen aşı yaptırmıştın galiba size de çok geçmiş olsun ya kızlar bu erkek çocuklar neden böyle sanki daha hasta olmaya yatkın gibi burda oğlu olan herkes bir hastalık geçiriyor yoksa oğlan anneleri benim erkek evladım var ona birşey olmaz diyerek hareket ettiğinden dolayı mı böyle???:bbo::bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?