2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar
bugün bizim evlilik yıldönümümüz
hemen girip bakıyım dedim çıkıyorum şimdi öptüm hepinii

sibelcim sen aşı için yaptırın maptırın diyosun ama bazı doktorlarda tasvip etmiyo biz annelerde ortada kalıyoruz bu rota virüsü aşısının yan etkisi varmış bağırsak düğümlenmesi ihtimali varmış işin neresinden bakarsan bak olacağı olcak birazcıkta yapıcak bişey yok sadece anne olarak biraz daha dikkat etmek gerekiyo nedir bu hastalıkların bulaşma sebebi o yönde tedbir almak gerekir mesela aşırı kalabalık kreş anaokullarında uzak tutmak gerek altını değiştirirken ellerimizin hijyenine dikkat etmemiz gerek kaynatılmış su içirmek gerek terkoz suyundan uzak tutalım özellikle hanımlar bide erkek çocuğu falan demişsin ne alakası var şimdi istatistik yapmanın güçlü müçlü diyerek dahamı az önemsiyoruz şimdi böyle bişey yok kusura bakma sibelcim

selam kızlar
bugün bizim evlilik yıldönümümüz
hemen girip bakıyım dedim çıkıyorum şimdi öptüm hepinii

nice mutlu seneler canım allah mutluluğunuzu daim etsin bu arada denizcim çoook geçmiş olsun canım arala bi kan testi yapıldımı baktırdınmı onda çıkardı virüs olup olmadığı

yok cnm ne kusuru tabi ki bildiğini söyleyeceksin..erkek çocuk olayında çok gözüme çarptığı için öyle sordum ben kendimden yola çıkarak yani benim oğlum olsa gerek ailem gerek eşimden gördüğüm kadarıyla erkeğim benim paşam benim diye diye bazı şeyleri gözden kaçırıyorlar en basitinden benim kayınvalidemin inandığı bir şey var kadın takmış kafasına erkek bebekler üşümüzmiş soğuğu severmiş kız bebeler sıcağı severmiş diye...bu düşüncvewsinden dolayı geçen sene rüya doğduğunda o giydirirdi ben soyardım çocuğu en sonunda bir gün isilik oldu da öyle laf soktum ona giydirip durma yazın ortasında diye...yok illa kızlar üşürmüş..yani o açıdan dedim sizlerde de böyle şeyler varsa diye..

aşı olayına gelince kesinlikle sözümün arkasındayım ona bakarsan herşeyin bir riski var cep telefonu da beyine zarar veriyormuş hep çıkıyor ya tv de anlatıyorlar...ama yararı yani faydası göz önüne alındığında insanlar kullanıyor teknolojiyi..bu işler fayda zarar analizi ayşegülcüm fayda zarardan fazlaysa o iş yapılır bize verilen mesela çocuğuna hastayken hiç tereddüt etmeden verdiğin antibiyotiklerin ölümcül riski her zaman var ya da ne bileyim karaciğerini delme riski var ama doktorlar yararını göz önünde tutarak bu ilaçları veriyorlar..bir de sadece rotavirüs aşısının yan etkisi yok su çiçeği,kızamık aşılarının da yan etkisi var ama bir milyonda bir olan bu yan etkiden dolayı hiç kimse çocuğuna su çiçeği aşısı yaptırmazsa bir tek kişide olan su çiçeği bütün çocukları saracak ve dünyada toplu ölümler olacak..dediğim gibi binlerce kişinin ölmesindense bir kişinin yan etki sonucu ölmesi her ne kadar bu benim çocuğum da olabilecekse ne bileyim kader sonuçta..

o yüzden yan etkisi var diye vurdurmamayı ben anlayamıyorum ama sen dersenki kardeşim bana pahalı geliyor benim param yok alamayacağım vurdurmayacağım diye o zaman tamam kimse birşey diyemez diyen olursa zaten aşı parasını vercek kişi olur:))))

canım haklısın ama bizler dr. değiliz sonuçta herşeye tek kendi fikrimizle karar veremiyoruz diyorumki bizleride yönlendiren dr.lar o zaman dr.lara eğitim verilsin onlarda doğru olan neyse ağız birliğiyle karar versinler ben bi dr.a bişey soruyorum diğeri reddediyo eee biz kime inanıcaz kime güvenecez herşeye bişey söyleniyo her kafadan bi ses çıkıyo aaa bu şöyleymiş duydunmu diyoruz yok buda böyleymiş deniyo geçen serpillede konuştuk kızamıkcık aşısını oda duymuş bayatmış eee nolacak şimdi bu bizim ülkemizin genel sorunu zaten insan sağlığı hayvan sağlığındanda ucuz benim gördüğüm kadarıyla bide gerekliyse bu aşılar kötü sonuçlar doğurabiliyosan devlet neden karşılamıyo afedersiniz ota mota herşeyi karşılıyolarda bu kadarda önemli olan geleceğimiz çocuklarımızın sağlığı neden dikkate alınmıyo işte bütün bu sebebplerden insanlar kısacası ne yapacağını şaşırmış durumda 5 yaşına kadar hemen her çocuk bu virüsü alıcakmış aşının yan etkileride baya bi fazla tam bi grip gibi oluyomuş neyse erkek çocuğu olayındada ben kendi adıma bebeğimin cinsiyetini gözetmeksizin havanın durumuna göre hissederek hareket ediyorum ben soğuk meyve bile yediriyorum ama onun ayarında azar azar yavaş yavaş alışmaya başlamalı vücutları bazı şeylere ben toprakta oynatıyorum yerden kum alıp yemesine rağman yada düşmesine rağmen akşam güneş batarken çırıl çıplak yapıp güneşe gösteriyorum vücudunu kemiklerine vitamin alsın diye ama bunları erkek diye değil evladım olduğu için yapıyorum kızda olsa aynı şeyi yapardım bana senin gibi karışan yok ama burdaki arkadaşların karışan olsada işlerini bildikleri gibi yapacaklarına eminim hemen hepimizin kültür seviyesi araştırmacı yönü gelişmiş durumda gördüğüm kadarıyla herkes elinden geleni yapıyodur eminim canım bu arada ben de baya yazdım kusura bakma canım başımızdakilere o kadar kızgınımki malesef içimde fırtına var coşan kaydirigubbakcemile3

ben bu yazıyı yenı goruyorum .. bız erkek anaları oyle davranmıyoruz sıbelcım ..olurmu hıc oyle şey.. nerden cıktı sımdı bu .. yanı bunu hangı akıl mantık alır bılmıyorum ben .. saldım çayıra mevlam kayıra gıbı bır durum asla vede asla soz konusu olamaz.. bunu erkek kız farketmez hıc bır ana evladına yapamaz.. bız onları gozumuzden sakınıyoruz

Son düzenleme:
aysegul yazmıssın canım sız beklemeyın ben belkı gelemem dıye.. bende esıme ıletıyım bız gıdelım bırgun dıyordum kendı kendıme .. bugun soylerım artık .. eger maddı durumları ayarlıyabılırsek ınsallah cok ısterım oraya gelıp senı ve doğaç ı gormeyı tanımayı..
bu aralar bız cok acıldık dugunler fln olmustu yazın onların altınlarını fln verdık kesın bana denız benzın fln dıyıcek bılıyorum ama ben otobusle fln da olsa gelmeyı cok ıstredım ya.. ramazan dan sonrada sevdaya gıdıcem ınsallah kısmetse

Nurancımmm nıce guzel senelereeeee... bır yastıkta kocayın hemiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :))

hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..bugün tekrar serum verildi oğluma. serumdan sonra daha iyi oldu...

denizcim benim oğlum önce kusmaya başladı.su içse onu bile kusuyodu.ki doğduğundan beri hiç kusan bi bebek olmadı.sonra ishal başladı.sulu ve sarımsı renkteydi.ve tabiki de ateş.39.5 lara kadar çıktı ateşi.ama dediğim gibi önce kusmayla başşladı bizim.kan tahlilinde belli olmuyo bu virüs.kakasını tahlil yaptılar.orda çıktı.eğer sizde de ishal başlamışsa dr.nuza bi görünün derim.ayrıca aşı yaptırılsa bile rotavirüs olabiliyomuş bebekler.tabiki daha hafif bi şekilde atlatıyolarmış.aşı konusuna gelince çok düşündük yaptırıp yaptırmama konusunda bi dr. gerek yok dedi.biri yaptırın dedi.onlar bile tereddütteyken biz nası tereddüt etmeyelim.oğlumu ilk acile götürdüğümüz dr.n verdiği ilacı kendi dr.muza gösterdiğimde onu kullanmayın dedi.bi dr.n dediği diğerini tutmuyo malesef.ayrıca erkek çocuk kız çocuk diye bişey olabilir mi??evlat bu...gözümden sakınıyorum ben onu.bu zamana kadar ateşlendiğini bile bilmem.ama bu virüs öyle bulaşıcıymışki soluduğu havadan bile hemen bulaşabiliyomuş.çocukların %75i 5 yaşına gelmeden bu hastalığı geçiriyomuş malesef...

streetpit canım güzel dileklerin için teşekkür ederim ama ben zaten oğlumun aşılarını zamanında yaptırıyorum.bi rotavirüs için tereddütte kaldık yaptırmadık yeni bi aşı olduğu için.o hastalık da geldi bizi buldu.sanki ilgisiz düşüncesiz bi anneymişim gibi yazmışsın msjını.erkek çocuk falan biraz dokundu bana.zaten oğlumun hastalığı yüzünden hassasım.zor günler geçiriyorum.kusura bakma söylemeden edemedim..

Slmmmmm haziranın güzel anneleriiii...

melekler hastalanmış çok üzüldüm umarım bi an önce sağlıklarına kavuşurlar onlara ayrı dert anne-bbaya ayrı dert,onları hasta görmek gerçekten çok kötü bi duygu insan kendni suçluyor ne yaptım da hasta oldu diye ama çocuk oldular artık nereye dokundu,neyi ağzına götürdü an an peşinde kovalamak lazım boş bırakmamak lazım,gözle kaş arasında herşeyi beceriyorlar artık Allah bize sabır ve peşlerinden koşacak kadar güç versin ne diyim satürn ve deniz çok geçmiş olsunnnn...

Aşı olayına gelince bende o ara çok araştırdım internetten,çeşitli doktorlara da sordum çok kararsız kaldım bir çok yan etkisi olabileceğinden ve bağırsaklarda türlü sorunlar yaşanabileceğinden bahsettiler aynen, doktorumuz da çok gerekli bi aşı değil size kalmış dedi önermedi çevremdeki arkadaşların doktorları da önermeyince yaptırmadık zaten 2 .ayında olan bi aşı ..
bir ay sonra yaptırsak mı endişesi duyup tekrar sordum doktora sadece 2. ayında olacağını söyledi sonraki aylarda etkili olmuyormuş yani kısaca yaptıramadık ama aklıma da takılı kaldı umarım biz de geçirmeyiz rota virüsünü,yeğenim kreşte kaptı geçirdi aşı olduğu halde çok ağır geçti 3 gün sürekli kustu,ishal falan..ne biliyim Tüm hastalıklar meleklerden uzak dursun..
bir de erkek çocuk,maddiyet vs konuları geçmiş ben kesinlikle katılmıyorum onlar için gerekli ne varsa dişimden tırnağımdan artırır,boğazımdan keser yaparım artık onun için yaşıyorum,yaşama amacım haline geldi herşey onun için o yüzden buradaki tüm arkadaşlarında öyle düşündüğünden hiç kuşkum yok para bi şekilde bulunur,kız çocuk erkek çocuk hiç farketmez evlattt bu ,canından kopan can yani..

Son düzenleme:
kızlar bende dunden berı hastayımm ... ıshal var bende de karnım mıdem agrıyor bulanıyor ..
acaba Araldan bana gectı ...
Aral ıcın dr unu aradık bıze hastalıgın seyrının boyle oldugunu endıselenmememız gerektıgını soyledı.. atesıde olmadıgı ıcın sanırım ıcı rahat konustu..
ıshal azda olsa devam edıyor Aralın.. ıştahı az 2 diş daha çıkardı.. ılclarına devam edıyoruz.. 10 eylulde gıdıcez dr a

esım rotavırus olabılırmı dıye aramıstı dr u o da aydınlatmıs esımı ama cok endıselenıyorsnız getırın bır kaka tahlılı yaparız demıs.. bugunede bakacaz eger yanlıs bısey gorursem dr a gıdıcez

aşı konusu benimde canımı sıktı
bizde yaptırmayanlardanız ayşegülün ve deryanın dediği gibi drların söyledikleri birbirini tutmuyo ki kime güvenip yaptırcaksın beinm sorduğum bi drda grip aşısı gibi virüs kendini yeniliyo sürekli dedi ayrıca kendi çocuklarınada yaptırmadıklarını ticari olduğunu gereksiz olduğunu çok çok önemli bi aşı olsaydı aşı takvimine alınııcağınıda söyleyen drlar var şimdi kimin sözüne inanıp yaptırabilirsin ki
hiç kimse çocuğunu sokakta bulmadı herkes gerekli özeni dikkati gösteriyodur kiminin bünyesizayıf olur ne kadar korursan koru yine hastalanır kimi hiç hasta olmaz erkek çocuk kız çocuk diye bi ayrım yapılamaz

Biz de nihayet yuvamıza döndükkkk..ne özlemişim evimi ya! bebekle gittim ve bir çocukla döndüm resmen bunu anladım eve gelince..Teo yeni bi yere geldik diye sürekli bi çalışma halinde evi talan edip didik didik araştırıyor,çekmeceler,dolaplar..şaşırdım kaldım sürekli peşindeyim bir sürü kilit almak lazım yerlerde benim ojeler,kolyeler cirit atıyor resmen..onunla koşturmaktan temizlik yapıcam teker teker yapıyorum tek başına oynamıyorda..artık tv izleiyor hiççç bakmıyor hatta dünyayı keşfetti çocuk ilgilenirmi tv falan..sadece yemek yerken trt çocuk da gece bahçesi var bilmiyorum sizinkilerde seyrediyor mu ona bayılıyor onun cd de aldım bir de baby eistein cd leri onları seyrediyor,Allahtan mama sandalyesini unutmamış hiç zorluk çıkarmadı güzel güzel oturup yiyor mamasını..(dilimi ısırıyım da)

yolda oğluşum hiç üzmedi annesini binince çubuk kreker falan yedi biraz sonra uçak kalkış yaparken ışıkları söndürdüler bende o ara gece oldu hadi ee eee yapalım dedim emzirdim uyuyakaldı emerken,uçağın tekeri yere değdi uyandı aşkım benim..bende daha sakin ve rahattım bu sefer neyse kazasız belasız 1 saatte evimizdeydik süper yaa..

deniz sanada geçmiş olsun bi ara burdaki sularda salgın vardı ordada öyle bişey olmuş olabilirmi hadi biz atlatıyoruz bi şekilde ama inşallah aral iyi olur en kısa zamanda
ayrıca bizim yeni incilerimiz gelmiş ben hala göremedim ama 4 dişimiz varken 7 yada 8 oldu bi haftada 4 diş çıkardı galiba ece yani babannesi öyle diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…