2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın güzel anneler
bende 2009 haziran annesiyim zeynebim 4 aylık sizi hep takip ediyorum çok tatlısınız.
sizin yavrularınızın yaptıklarını okudukça benimkide yapıcamı acaba diyorum sanki hiç büyümicekmiş gibi.sizden tecrübede ediniyorum
sizi izlemeye devam :)

bencede bekle ve gör canım
gözünün önünde büyümelerini izlemek gerçekten çok mükemmel bir duygu
kızımın adaşını kocaman öpüyorum

zuzimurti
4 aylık zamanları çok güzle zamanlar......
hep derlerdi de inanmazdım büyüdükçe dertleri artıyor gerçketen de öyleymiş
Zeybnebe kocaman maaşallah..... a.s.

selam kızlar

nerdesiniz yahuuu
bende artık fazla giremiyorum
nedeni bizim bilgisayar çocuk odasında burasıda boş kullanmadığımız için peteğini yakmıyoruz kapısını hep kapalı tutuyorum bu odaya girince üşüyorum
kızlar bide ben misafir odasınında peteğinide kapadım zaten orayıda kullanmıyoruz kışın
eee napalım devir tasarruf devri
mutfak antre oturma odası yatak odası ve banyonunkilerini yakıyorum
misafir ve çocuk odası hiç kullanılmıyor orayı ısıtmak gereksiz diye düşünüyorum

slm kızlar
zuzimurti kızına maşallah deyim öncelikle büyüsün daha neler yapar çok fenalar şimdikiler
4 aylık zamanları ne güzeldi eskiler hep en rahat zamanların derr ya bizde öyle olduk

sevdacım valla bizde kapatıyoruz hatta henüz mutfak ve koridoruda açmadık sadece oturma odası ve yatak odası açık bu sene biraz tasarruf etmeyi düşünüyoruz yakıttan geçen sene her yer fulll yandıydı

bende çok sık giremiyorum artık girmemeye çalışıyorum daha doğrusu ders çalışıyorum yaa bakalım şimdilik iyi gidiyo akurken altlarını çizip soru çözüp özet çıkarıyorum eşim bana güzel kalemler defter filan aldı motive ediyo inş böyle gider

KIZLAR MERHABA
uzun zamandır giremiyorum.hiç fırsatım olmuyor.bırakın bilgisayarın başına geçmeyi yemek bile zor yapıyorum.ardayı 1a ydır bakıcıya veriyoruz.kadın iyi bir sıkıntımız yok gibi ama bazen yalanlarını yakalıyorum .buda canımı çok sıkıyor.offf çok drtliyim size annlatıp rrahatlamak istiyorum.sürekli ardanın orda çok yediğini ve uyuduğunu söylemeye çalışıyor.ben oğlumu tanımazmıyım.uyandığı saatten en az4-5 saat geçmeden bir daha uyumaz.işte hemen uyudu.3 saattir uyuyor.neyse bir kaç gün önce dediki..'arda bugün 11buçukda uyudu'.sonra biraz konuştuk falan kahvaltısını bitirdimi diye sordum.kadın aynen şu cevabı verdi.'hem kahvaltısını yedi hemde benim oğlan öğlen okuldan yemeğe gelince onunlada yedi.'oğlu bizim okulda ve öğle tatili 12buçukda başlıyor hani arda 11.buçukda uyumuşdu.hiç bozuntuya vermedim..ben 2buçukda gidiyorum ardayı almaya hala uyuyordu.
birde bu işi sırf para için yaptığını düşünüyorum.ardaya para gözüyle bakıyor.sabah 8buçuk akşam 2.buçuk diye anlaştık.ilk vereceğimizde.sonra ben branş derslerimi ilk derslere aldırdım.her gün okula 10buçukda gidiyorum yani ardayıda 8buçukda değil 10 buçuk hatta bazen 11de götürüyorum..sizce aynı ücret olurmu.burası küçük bir kasaba bütün bakıcıya veren arkadaşlar ortak bir para belirledik herkes onu veriyor.ama onlar 6 saat bakarken benim bakıcı 4saat bakıyor.biz başında öyle anlaştık diyor ..aynı parayı istiyor.bizde biz alışveriş yapmıyoruz sana çocuğumuzu emanet ediyoruz dedik.ne istersen onu vericez dedik.aynı parayı veriyoz.
dedimki 1 saat fazla bile arda sende kalırsa ben onun parasınıda veririmm dedim.demez olaydım.2buçukda çıkıyoruz ya okuldan sen çocuğu 2:15de uyut.5e kadar orda kaldı.siz olsanız ne düşünürsünüz.bu kadın sizce nasıl biri...15 dakka kalmış gelmeme insan uyuturmu ardada bir uyudumu 3 saat uyur zaten
işte böyle kızlar...yorumlarınızı bekliyorum....

ayçacım hoşgeldin
çok şaşırdım yaa bakıcınızla ilgili yazdıklarını okurken bence sen başka birini araştr canım ardayı sırf para olarak grmesi ne kötü yedirmek uyutmak dışında hiç ilgilenmiyomu hatta onlarla ilgilide pek ilgilenmiyo heralde baksana yani belki çekiniyodur kızarsın filsn diye yiyo diyodur ama dediğin gibi senin gelmene yakın uyutmasıda para için olduğunu düşündürüyo ben emanet edemzdim heralde çocuğumu bide keşke senin evinde baksa kontrol etme şansın daha yüksek ne yedi ne içti diye
bizimkine sabahları gelince ece biraz kızıyo ama ben gidicem diye kızıyo onun dışında arıyorum gündüz sesi geliyo mutlu mutlu mesela sabah erken uyuyodu akşam bidaha uyuamk istiyodu dedim biraz geç uyut oyala dün oyalamış resim yapıyolar şarkı öğretiyo filan ilgileniyo belli yanii ben diyorum mesela dolapta pilav var yada çorba var akşam geliyorum o başa bişey yapmış yedirmiş dün yemişti ondan diye akşamları çıkmak isterseniz işinizi olursa bana bırakın siz gidin diyo filan inşallah hep böyle devam eder ben okula kadar sabriye annemizin bakmasını istiyorum
inş sende daha iyi bi bakıcı bulabilirsin canım akşama kadarcemanet ediyoruz çocuk sevgisi olan merhametli birileri olması lazım

Ayça sormak istediğim birşey var
şimdi sen sabah geç bırakıyorsun ama akşam geç aldığında ekstra paramı ödüyorsun bu çok saçma.....
bence de en kısa zamanda başka bir bakıcı bulmaya çalış....

canım bencede içine sinmiyosa yol ver anneler hisseder bence herşeyi bizim iç güdülerimiz kuvvetli içine kulak ver o sana doğru olanı söyler dün ben karşı komşumdaydım söylediği her sözden işkillendim mesela kendi bi çocuğa bakıyo ama çocuk hem kız hemde 2.5yaşında çok usluymuşta bilmem ne doğaç benim ömrümü yiyomuş ama doğaç çok küçük daha o kızla kıyaslanamazki bide doğaç çok sıkıldı oyuncak yok bişey yok biraz huysuzlandı uykusu geldi onun deyip durdu ben bilmezmiyim çocuğumun uykusunu yeni kalktı dedim beni istemediğini doğaça katlanamadığını sezdim ve gidiyorum dedim arkamdan uğurladı ama dursaydın biraz daha falan lafını bile etmeden uğurladı sonra yine gel falan dedi ama samimi gelmedi bana şimdi apt. bizim gruplaşma var 2ye bölünmüş bu gittiğim kişiyle iyiydik önceden onun küs olduğu kişilerlede görüşmeye başlayınca değişti kadın değişmeyeceğini söylemişti bana ama ben hissediyorum ya başka kimsede hissetmedim bu tavırları aslında gitmicektim ama bendeki durumda ben gruplaşmanın içinde değilim sinyali vermek herkesle barışığım küs değilimi göstermekti ama bida düşünmüyorum özel davet ederse belki giderim ha bu arada doğaç her yaramazlık yaptığında otur yerine bilmem ne bağırdı bende doğaça bak teyze kızıyo otur oğlum falan dedim ama içimdende kırıldım çocuğuma başkasının terbiye vermeye çalışması beni sinir ediyo sizdede varmı bu duygular kızlar

ayşegülcüm sen kadının samimiyetine inanmadığın için sana her hareketi batmış olabilir....

ayşegülcüm sen kadının samimiyetine inanmadığın için sana her hareketi batmış olabilir....

haklısın canım bide eskisi gibi davranmıyo eskiden zırt bırt gelirdi bana şimdi küs olduklarıyla görüşünce değişik davrandığını hissediyorum kendisi benim için önemli değil görüşebilirsin desede içinde var gibi geliyo çünkü az buçuk herkes hakkında yorum yapan bi kadın benim içimdede bu yönünü bildiğim için arkamdan hep yorum yapıyomuş gibi geliyo ya bana ne dedi bigün doğaçın saçlarını beğenmiyorum uzun zamanını diyorum uzun olduğu için çocuğu sevesim gelmiyo dedi mesela bu denecek bi sözmü herşeye bi yorum yapıyo neyse gitmicem bida dediğim gibi birazda şey havasıda çocuğa baktığı için bıktığını söylüyo çoluk çocuktan torunum olursa mümkünse gelin kendi baksın uğraşamam diyo ya kendi çocukları arasında bile ayrım yaptığını itiraf etti birine daha çok değer verdiğini öbürünün daha soğuk davrandığı için tuhaf şeyler işte ya

Atikecim hoşgeldin canım
anlattıkların canımı cok sıktı .. cnm bence belkı cok ugrasıcaksın ama lutfen baska bır bakıcı bul... bırının yalanını yakalarsam ben şahsen ki bu cocugumla ılgılenen bırıyse cocugumla ılgılı bısey hakkında bır yalansa hemen yol verırrım ..
bnm anladıgım kadarıyla sen gayet olumlu yumuşak başlı bır kadınsın.. bugune kadar tanıdıgım kadarıyla oyle gelıyorsun bana .. ınsanlarıkırmaktan zıyade uzun uzadıya da olsa ortak bır paydada buluşmak ıcın cabalayan bır ınsansın..
ama hep mı senı buluyor be kardesım bunca olumsuz ınsan.. daha oncede kayınvalıdenın ıyı bakamadıgını yazmıstın cnm yaa ınan cok uzluyorum sen bunları yazdıkca..
bıraz sert tavrınıda koy ınsanlara.. neden o yalanı gayet zekıce yakaladıgın halde anlamamazlıktan geldın be canım.. keşke anında soyleseydın en azından karsındakı ay bu aptal ya uyutuyorum ben bunu dıye duşunmez rahat hareket etmez her zaman tetıkte olurdu işini (Ardayı iş olarak gordugu için soyluyorum) daha ıyı yapmaya çalışırdı .. hata yapmamaya ozen gosterırdı..

evlatlarımız bızlerın herşeyı.. ve asla ama asala ne olursa olsn guvenmedıgımzı bırılerıne bırakmamalıyız..
bence Aradaya genç ama olumlu bırını bul yanı Ardayla oyunda oynasın onu yalnız bırakmasın onunla uzun uzun konuşsun onun dilini konuşmasını geliştirsin .. oynadıkları oyunlarla zekasının gelişmesıne bazı şeylerı keşfetmesıne olanak tanısın.. sadece yemek yedırmek olmasın gorevı.. yada saatlerce uyutmak..
kımbılır neler yedırdıgıı nasıl davrandıgını yada ne sekılde uyuttugunu.. kım bılebılır..hıç guvenmedım ben o karıya yaa gıcık oldum hatta
sabah 10,30 a verıyorsan parasınıda ona gore vermelısın .. baştan konuştugumuz saat bu deıldı dıyebılmelısın .. sesını çıkar azcık arkadaşım.. bunu n herkese yap.. cunku soz konusu olan senın yavrun evladın.. otesı varmı bunun...

sen ogretmensın cevrene ogrencılerının annelerıne haber sal... daha ıyı bırını bulabılıcegınden emınım bıtanem..
hatta ogrencılerıne kagıt yaz ver kucuklerse.. annelerınıze goturun de.. ıyı nıyetlı bır bakıcıyı bu nıyetle bulabılırsın..
hem cogu ogrencının annesınıde tanıyorsundur belkı ıclerınden ıyı olarak tanıdıgın bırı olabılır Ardanın bakııcısı .

Slmmm annişlerrr...

teo izin verirse yazcam inşallahhh..:))
umarım herkesler iyidir.. odamızı beğenmişsiniz çok tsk ederiz beğenmenize sevindim eksikleri tamamlayıncada eklerim son halini..

ayçacım seni kaçak geldinmi nihayet! Ardanın bakıcı durumuna çoküzüldüm canım yaa sen kadına gözünden bi le sakındığın herşeyini emanet ediyorsun onun duruma bakışına bak..sen şimdi ne zor,gözün arkada işe gidiyorsundur kimbilir.. bence acilen yeni birini bul canım hem o kadar para veriyorsun hem de nasıl bakıldığı muamma! baksana kadın saatlik para alıyosa o kadın ne sevgi doludur ne de vijdan sahibidir derim bence bi bakıcının çocuğa anne şevkatiyle yalaşması,çocuğa sevgi vermesi falan gerekir (eğitim olayı apayrı zaten..) neyse umarım herşey gönlüne göre olur canım..

Valla denizcim ne güzel öneride bulunmuşsun bencede çok iyi fikir öğrencilerinden ve velilerden destek alıp yeni bir bakıcı bulmak..

off ya ne kadar cahil insanlar var hayatlarımzıda. kadına bak.. şu üç gunluk dunyada ugrastıklarına bak.. bırde asla bır başkasının cocugunu cocugumla kıyaslamam kıyaslatmamda.. ne kadar aptal bı kadınmış o ya.. hıc sana gore senın sevıyene gore deıl bu ınsan Ayşegulcum..
sen ne kadar olumlu duşuncelerle gıtmışsın bölunmenın cok anlamsız oldugunu sanvunarak.. kendını bır taraf tutmadıgnı bellı etmeye calışarak gıtmışşsın evıne.. ve kadın sana oglunun yaramazlıgından bahsedıp ustune ustluk cocuguna yapma otur vs.. soylenmış..
bence bır daha gıtme enınde sonunda hatasını anlayacaktır..anlamasada yol ver gıtsın ya muhtaç mısın kı onlara yada ona..

evet o duygular bende de var.. babaannesı dedesı ve babası dışında kımsenın ogluma karrışmasına kızmasına yada terbıye etmesıne ızın vermem.. hatta bu saydıgım kışılerın bıle bır sınırı vardır o konuda..!

Çalışan annelerin işi çok zor yaaa..Dün akşam aylardan sonra ilk kez Nihallere gittik (sıkıntıdan patlamak üzereydim çok iyi geldi) Süt oğluşumu gördüm fırlama yaaaa acayip tatlı bişey olmuş beni sadece şaşırttı habire maşallahh diyip durdum çok akıllanmış Efe bıcır bıcır acayip konuşuyo herşeyi söylüyo inanamadım bu aylarda bu kadar konuşulabilecğine ( içimden dedim Ecrin de böyle heralde diye) Nihal kartlar almış neyi gösterse ismiye söylüyo falan süper olmuş süper takrar kocaman bi maşallah diyim de oğluma..

Kızlar sizinkilerin dil gelişimi nasıl merak ettim biz mi çok geriyiz acaba diye? Gerçi her çocuğun gelişimi farklı ama merak ettim..Asrın Efenin yanında sus pus kedi gibi kaldı valla Efe de Abiciiii abiciii diye asrının peşinde çok komiklerdi (kendinden iri görünce abi sandı maymun) Asrınnnn falan dedi sonradan :))

Biz akşam biraz geç gittik 1-1,5 saat ancak oturduk zaten o 1,5 saatte de çocuklarla oyalandık ,çay içtik falan derken bizimkilerin uykusu geldi mecburen kalkmak zorunda kaldık ,hiç bişey anlamadım gittiğimden yetmedi yani oturup 2 dakika laflayıp dertleşemedik Nihalle uzun zamanlar lazım onu anladım..Şöyle kahvaltıdan başlamalı mesela..:))

bu arada herkese merhaba yaa Atikeyi okuyunca selam vermeyi unuttum sinirlerim zıpladı..

ztn moralım cok bozuk .. kafamı taktıgım o kadar cok sey varkı..
ablamın cok buyuk sorunları var ama yardım edemıyorum .. enıştem cok cok sorumsuz kac kıraları bırıkmış durumda ev sahıbı evden cıkmalarını beklıyor aral kadar bıre kızı ve 2. sınıfa gıden bır ogulları var ama adamın umrunda bıle deıl eve para getırmek
ablam sureklı kendını cok kötu hıssedıyor tahammulsuz olmus sureklı alıyormuş sadece bana anlattı anneme soyleme dedı yardm edemıyorum onlara uzagım.. okadarkoyuyorkı
ıs bulsam her ay anneme ablama da para yollıcam ztn sozum var ama ıste bulamıyorum gelde ısyan etme yaaa.. boşanmayı duşunuyor ama nereye gıdıcem parasız pulsuz ne yapıcam dıyor
cok uzuluyorum ya

Deryacım kesınlıkle katılıyorum .. cocuklu bır arkadasımıza gıderken bolca vakıt lazım cunku cocuklardan ancak fırsat bulunabılırse koca gunde 2 saat konusulabılır .. yanı kahvaltıdan aksama kadar kalınmalı.. yoksa hıc bısey anlamıyor ınsan.. bende ablama gıttıgımde hıc bısey konuamıyoruz hıc bısey paylasamıyoruz hep ben bursaya gelınce telde konsuuyoruz onunda acısı eşıme fatura gelınce çıkıyor..

ve bu adam 8 yıldır boyle... ılk evlendıklerı gunlerden berı... ablam eve almıyormuş kırayı getırmeden gelme demış o da gelmemış gece eve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…