2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

deryacım gerçekten çok yaratıcısın..

ayşegülcüm canım arkadaşım eminim akıldayımdır çünkü sizde benim aklımdasınız merakettim bu giremediğim zamanlarda..sağol bitanem.....

valla denizcim haklısın ne diyeyim canım arkadaşım yaa
çok zor bir karar olcak senin için
sen doğrusunu bilirsin tabi iyce düşün ama

ablan iyi dayanmış en8iştene bunca zaman başkası olsa çekmezdi heralde bu sorumsuz insanı
ablan çalışıyomu deniz ?
işte bizim türk kadınının yuvasına ne kadar çok sahip çıktığını görüyosunuz demi
ablana helal olsun bunca zaman dayanabildiği için

cnm bu aslında cok uzun bır hıkaye...
yanı bırgun bır araya gelsek o kadar dertlıyım kı sızlere anlatmadıgım cok şey var.. lay lay lom yapıp cıkıyorum
dıyorum ya bazen cok bunalıyorum aglamaya baslıyorum durup durup boş yere deıl şumarık bır ınsan deılım .. bgunume bu yaşıma cok zor şartlarla cok sevdıgım ınsanları kaybederek geldım...
o yuzden açın halınden duşenın halınden cok ıyı anlarım

şımdı bunlar yanı eşımın aılesı cok cok ıyı ınsanlar ama ıyılıklerı bır yana tabıkı kötu laflarınıda duydum bır gelın olarak... (gecen yaz neden gıst a gıtmemın nedenlerınden bırıdır)
eşımın aılesı cok zengın bır aıleymışş zamanında
bır fabrıkaları kapıda 3- 4 arabaları yazlıkları fln varmış..
eşım ılk okuldan lıse sona kadar kolejde okuyan ıngılızce egıtım alan bırı ..
daha sonradan ellerınde hıc bıseylerı kalmamıs oturdukları ev harıcınde... (alt katımız)
kırız vurmuş 90 lı yıllarda te herşey dagılmış...
ama bolluga alıştıkları ıçın ellerınde tutmayı bılmıyorlar..
ılk geldıgım zamanlardan başlayarak bu tutumsuz hallerını cok garıpsedım ben her seferınde de boş harcalarına uyarılarımı yaptım

yoklugu bılmedıklerı ıcın durum buralara kadar gelmıs borclar yanı .. sonuc olarak bnnm altınlarım gıttı ama tabı sonuc degısmedı

ınanın yazın sonuna kadar bı kenara atıtıgım aralımın 10 tane ceyregınıde ha bıre verdım
yok bırı bebek dogumu kayınvalıdem ıster yok bırının bıseyı olmuş yok ev gormeye vs derken verdımde verdım ....

bırde bız evlenmeden once kaza yapmıştık dedım ya şarampole uçtuk dıye
sıfır arabası vardı eşımın daha son 3 taksıdı duruyordu arabamız pert oldu kasko 19 20 mılyar odeme yaptı eşıme ..
onuda harcadılar borclara..
salonun parasını bıle takılan altınlarla verdık

sımdı sadece tek guvencem k. pederımın bı turlu satılamayan arsası ..
ıkı almancı kardes ve kendı 4 kardesıyle ortak arsaları var ama bı turlu kırzden dolayı satılmıyor satılsa bızede 100 bın lıra fln duşecek

ve cekıp gıdıcez burdan ... (İNŞALLAH)

Bu arada bıızm evımız kıra eskı bır ev 20 yıllık bahsetmıştım gecen gun..
perdelerımı bıle yenı yaptırıyorum goruyorsunuz...

ıstesem hem kötu olucam hem ztn paraları yok odemelerı ımkansız...
bı kac kere şakasına soyledım kayınvalıdeme hıc bahsetmemıştı bugune kadar sadece alırken sana daha guzelını alırız elımıze gectıgınde demıştı.........!
bılıyorum onlarda uzuluyorlar ..
eşımı cok sevmesem vee koskoca yuregınde ne kadar fedakarlıkları oldugunu bılmesem hıc katlanmazdım..
dedıgım gıbı ben bıraz para konularını açsam cok uzulur cunku hayatta paraya deger vermeyen bır ınsan oyle bırını hıc tanımdım ben hayatımda..

deryacım mutfağında hiç bir eksiklik bulamadım valla
herşey çok güzel zaten seni9n gibi yaratıcı birinin evide çok güzeldir

ablam suanda calısmıyor ırmak ı bırakıcak kımsesı yok..
annem bakamaz
kendıne zor bakıyor ..
ama ıs arıyor herseye ragmen.. tabı bulabılırse..
kendısı unıversıte mezunu enıştem bu yuzden de ablamı hazmedemıyor yıllardır .. kızı aşağılıyor
cunku kendısı ılk okul mezunu

cok ıyı bır saatçi ama kafasız olduktan sonra neye yarar.. ılk gunden berı boyle bu adam..
ablam aglıyor cırpınıyor sonra susup oturuyor yapcak bıseyı yok
zamanında boşanıcaktı aptallık edıp gerı barıştı bırde hamıle kaldı (aynı donemde hamıleydık) ıyıce battılar yurumeyen bır evlılık hergun kavga eden bır cıft ve uzulen cocuklar

denizcim benzer şeyleri bizde yaşıyoruz gerçkten zor bi durum gelmiiiceni bile bile zaten zor biriktirdiğin şeyi nasıl vereceksin ki abim borç istedi benden ama hepi topu 1 bileziğim var benim düğündekilri eşim askerdeyken öğrenim kredisini ödemek için eceye gelenleri ev kredisi için harcadık da harcadık hepsi içimde kaldı en azından eceninkileri yapmayı istiyorum bigün ; bileziğimi bile vereme yok abi dedim ama biliyorum ki vermiiicek onunda çok borcu var ve gelirleri çok iyiymiş gibi giyerler gezerler insan sorumsuzluğa kızıyo en çok sanki akıllancak vermeyince sıkıntı çekincce gibi geliyo ama bişeyde değişmiyo
ablan çekiyo en çok işte çocuğu ; Allah ıslah etsin enişteni ne diyelim

eve gitmek üzereyim zor girdim hemen yazıp çıkayıp derya mutfak dolaplarını çok beğenmiştim zaten ben öncedende rengi güzel yaratıcı insansın yaa puzzle filan ne güzel olmuş bide poşet torbanla damacanı kılıfını nerden aldın canım bi örnek ne güzel ikiside
diğer odalarıda bekliyom
iyi akşamlar

amin serpilcim .. ne diyiimm

kızlar az once aralla iş yaparken bır ara boşluktan ıstıfade et sen mandalı al wc ye at sorada ıcıne elını sok almaya çalışşşş

ay ka kere yıkadm elını :)))))

o antredeki kapı boncuğunun olduğu yuvarlak yere eşimle bişeyler yapmayı düşünüyoruz hani minik taşlardan zemin oluyor ya renkli renkli onlardan yada eski duvar tarzında bişeyler bakıyoruz şimdilik para oluncaaaaa...
o benim resim de kalkcak ordan yerine asrının odadaki büyük puzzle gelcek sanırım..

Son düzenleme:
Kızlar yorum yapcam ama önce şunları bi yükleyim..

o antredeki resmi bendeniz yaptı :)) hamileyken ncanım sıkıldı tuval aldım öyle karışık rengarenk bişey çıktı tabi eşim el attı biraz çorba oldu ama..

Oturma odam..tvnin üzerinde de oğluma yaptığım takvim var bilmem görülüyor mu? duvardaki çerçevenin resimlerini değiştirdim ben internetten odaya uygun soyut resimler indirip photoshopla renklerini düzeltttim çıkarttırdım falan.. tabi oda normalde böyle değil örtülerle kapalı ve süs eşyalarım ortada değil o lamba falan..:))
(camdaki kırmızı şey de asrın bey:)) camlarım berbet çünkü asrın sürekli camda kusura bakmayın emi

Son düzenleme:
deryacım evine bayılıyorum senini yaratıcılığınmada birde lütfen benim evime el at yaa ben hiç anlama bu tür şeylerden nasıl yapıyorsun şaşırdım da doğrusu ....öok güzel olmuş hiç bir ek siğin yok sözde benimde yok ama aslında çok çünkü benim böyle süs aksesurlarım yok .....

çok keyıflı bır ev deryacım gırışı flnda cok guzel ev yenı ztn sanırım.. bına yanı..

renklı bır oturma odan var ordamı oturuyorsunuz ?
takvım dıkkatımı cektı
bılıyorsun bızde de var cok harıka bır anı bence... ogullarımız cok sanslı..
renklı ışıklarıda asrının dogum gununde almıştın yanlış hatırlamıyorsam

Allah gule gule oturmanızı nasıp etsın.. darısıda bnm başıma ne dıyemm

Son düzenleme:
Çok sağolun kızlar tsk ederim beğenmenize çok sevindim olumsuz eleştiriye de açığım varsa gözünüze batan söyleyin yani..gerçi biliyorum onları da değiştireceğim bazı şeyler var mesela girişteki lamba falan ama sıra geldikçe işte inanırmısınız salonun avizesini,halısını daha yeni aldım sayılır geçen sene aldım yani 2 sene bekledik durumlar düzelsin diye..(hoş hala düzelemedi ya..:))

kızlar bu oturma odamı da sırf hırsla yaptım (kayınvalideme sinirlendiğim bi gün ) evlenirken o oda boştu para yok sonra alırız dediler iyi peki dedik ama bekledik 2 sene tık yok sonra bi gün kayınvalidem eşimin ananesinin koltukları ve halısı varmış birine verecekmiş siz koyarmısınız dedi ben bunu duydum başımdan kaynar sular döküldü,kendimi çok kötü hissettim günlerce ağladım falan..ama ona da tek kötü laf etmedim kalktım eve gittim..neyse hırs yaptım taksitle bu odayı yaptım hem de herşey dahil 1500liraya falan geldi..benim evimde gördüğünüz hiçbir şey pahalı değil kızlar inanın ben çok incelerim,araştırırım,kafamda kurarım öyle alırım(eşimde zevkime güvenir ses çıkarmaz saolsun)

Evet denizcim ev yeni bina oturduğumuzda sıfırdı..biz zaten evlendikten 6 ay sonra ev kurduk eşim iskenderunda çalışıyordu sözleşmesi bitti istifa etti ve geldi biz 2 ay kayınvalidemlerde kaldık o sırada eşyaları falan aldık eşim iş aradı falan..
Ev yeni ama ben siteyi sevmiyorum yani insanları..(o yüzden kimseyle görüşmüyorum )ilerde biraz toparlarsak para durumunu işe girersem kredi çekip üzerine koyup kendi zevkime göre bir ev almak istiyorum bende bu ev eşimin de benim de içimize sinmiyor..

Allah kirada oturan herkesi düşlediği gibi bir ev versin inşallah..

deniz ben senin şimdiye kadar yazdıklarınla hep ne kadar neşeli ve hayatı dolu dolu yaşayan biri diye düşünüyordum..oysaki kimsenin içindekini kimse bilemez..hepimiz çeşit çeşit zorluklar yaşıyoruz hayat içinde..
senin durumun zor bir durum...bileziklerini kayınvalidenlere vermen banada pek doğru gelmedi..ama geri verecekler diyorsun..bu paralar altınlar kolay birikmiyor denizcim..çocukalrımızın geleceğini düşünmek zorundayız...ben eniştenlere vermemen taraftarıyım..zaten bir sürü borçlar varmış,senin bileziklerinde o ödenmeyen borçlardan biri olacak..belki bencillik yapıyorum ama ödenmeyeceğini bile bile aralın geleceğini ellerine vermemelisin..
enişten rahat bir insanmış bilirim böyle insanları..binbir zorlukla biriktirlen pranı borç verirsin,karşındaki bunu hiç umursamaz ve sen utanmana rağmen paranı istersin,karşındaki öderiz der geçer gider...
anlattığın kadarıyla kayınvalidenler iyi insanlar..sen gönül rahatlığıyla onlara verebildiğine göre muhakkak onlar geri gelecektir..
bu arada eşin altınlarınızın gitmesini hiç problem etmiyormu..yada benim aileme verdik onlarada vermemiz gerekir tarzındamı konuşuyor..
gerçi geri gelmeyeceğini bilkiyorsun sen bilirsin demiş sanırım

derya evine bayıldım çok zevkli ve yaratıcısın..
süper ...

BU da salonumdan kareler çok resim çekmişim kıyamadım hepsini koydum..belki fikir olur

KOltuklardaki tafta kırlentler de benim eserim biliyosunuzdur o boncukları şeritleri ellerimle diktimm taaa o zamandan salonumun rengi belliydi yani kimseye satmadım onları..oturma odamdaki deri kırlentlerde benden yani dükkandan kalma..
Avizelerimi de çok aradım kızlar onun da özelliği ister tek renk yakıyosun,ister mor yanıyo istersende her ikisini de aynı anda yakabiliyosun o da salonun rengiyle tam uydu yani..

Bi tek salonumun tüllerinin rengini sevmiyorum uymadı belki ilerde bunları yatak odama alır,buraya murat eniştenin yardımıyla bi tül yaparız hı?:)))

Son düzenleme:

Kızlar resim çekerken salonda gözüme nikah davetiyem ilişti onu da çektim size göstermek için..zamanında çok uğraşmıştım bu davetiye için,grafikerlik yaptığım dönemde istanbulda bi firmanın açılış davetiyesi gelmişti bu mantıkta bi davetiyeydi bayılmıştım bi gün evlenince davetiyem böyle olacak demiştim..düğün arifesinde ankarada aramadığım matbaa kalmadı bu kesimi yapan..neyse tasarımını yine herzamanki gibi ben yaptım rengini falan adam sadece bastı ama gören herkes bayılmıştı çok ilginç gelmişti..yukarı doğru çekince yazı çıkıyor birbirine geçmiş kartonlar yani bilmiyorum resimde belli olmuş mu..

deryacım tam tahmin ettiğim gibi bir ev
harikaaa çok zevklisin haberin olsun aksesuarlarla ilgili bazı kopyalar çekicm senden :)
evin biçok yerinde resimleriniz var ve çerçevelerininde hepsi birbirinden güzel
yuvanızda mutlu huzurlu sağlıklı yaşayın inşallahcanım

Atiye ve sevda çok tesekkür ederim kızlar saolun...o ettiğin güzel dua hepimiz için olsun inşallah!
kopya çek tabi sevdacım amacımız o değilmi bu resimleri sergilemekteki..birbirimize fikir vermek,fikir almak..
evet evimin hertarafında resim var eşim sinir oluyo ama ben çok seviyorum canım hele buzdolabımın üzerini görsen tam çıkmamış resimde ,albüm gibi heryerinde resim var..resimler geçmişten kalan tek anı o yüzden be çok değer veririm eşimde bana japon diyo çok resim çektiğim için :))

daha kafamda çok plan var yapmak istediğim ve halaaa yapamadığım..
mesela hamileliğimden bi kolaj 9 adet resim (her ay için bir tane) ve 10. resim Asrın kucağımda

yada Asrının doğduğundan beri olan resimlerinden her ay için bir adet 24 adet resimden oluşan bi kolaj! odasına asacam..

Asrınla benim resimlerimden ve babasıyla olan resimlerinden kolaj bunları da asmak istiyorum..öyle çok resim var ki hangi birini asacağını şaşırıyor insan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…