2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar sizin yazılarınızı okudukça içim rahatladı bu gün daha iyiiyim sağolun....

denizcim hadi hayırlısı canım inş..gönlüne göre olur..çok istiyordun zaten çalışmayı sen...

canım ecrinin huyudur yemek yemek istemediği zaman kendisi öğürtü getirdi baktı olmuyor parmak sokup kusturur..acaba kendisimi yapıyor ki yememye tepki olarak...umarım düzelir gerçekten sabır felan kalmıyor bende kalmadı çünkü en ufak bişeyde kızveriyorsunuz....

bugün ecrin için alışveriş yaptık sevdacım senin aldığın çalışma masasına benzer bir tanede ben aldım bayıldı ama tabi sonrada abarttı her zmanki gibi sıkıldı oturanaz kutlu tepesine çıkıcam diye çalışmalara başladı sandalyesine dikiliyor...güzel pembişş kızlar var üzerinde birde yazı tahtası aldık küçük ama ben yazı tahtasıyla beraber olna çalışma masalarından istiyordum hiç bir yerde bulamdık ayrı ayrı aldık büyükleri vardı keçeli yada tebşirle yazılıyor hemde mıknatıslı sayılar alfabe vardı hoşumuza gitti aparatı çokmuş diye ama kalemide ağzına ve her yerleri boyayacağından artık küçük olanından ve sadece yazı tahtasına yazılabilienden aldık yazıyor siliyor ve baskısıda var çiçekle at küçük boyu birde yeni hayvan yapbozlardan aldım değişik hayvanlar var diye bu kadar işte ama pek oynamıyor oynasa iyi olur benim içinde...

yasemincim kendini sakın suçlama canım senin ne kadar çok ilgili anne olduğunu burda hepimiz biliyoruz ama etrafındakilerin bunu görmemesi benide sinir etti

masasını güle güle kullansın ecrin
bende winxli falan istiyodum ama eşim sağolsun fenerbahçeyi dahada zengin etmek için lisanslı ürünlerini almayı çok seviyo inanırmısınız hani oda sprayi sıkan aparatlarvarya o bile fener lisanslı
her sezon yenilenen bütün formalarından alır
eşime diyorum senin paranla alındı o alex falan diyorum
yani fizulu para harcıyo işte bi şeydeyincede bitek bu tutkum var çok görme bunuda diyo :))
allah için sigarası bile yok kocişin varsayoksa f.b

denizcim iş görüşmen iyi geçer inşallah canım
dualarımla yanındayım arkadaşım

deryacım zeynep o takıları ağzına koyarmı falan diye fazla korkmuyorum maşallahhh deyinde çok laf dinliyo benim kız mesela bişeye kızım bak bu tehlikeli sakın elleme yada yapma diyeyim yapma dediğim şeyin ona zarar veveceğini anlıyo ve inanın yapmıyo
zaten sürekli dipdibe olduğumuz içinde gözüm üzerinde
yemeği bile beraber zeynep mutfak tezgahının üzerindeyken yapıyorum
laf dinlemese şimdiye kadar onlarca kere yanmıştı ocakta eli
tabi yinede allah korusun çocuk napıcağı belli olmaz diye çok dikkatli davranıyorum

sağol canım iyiki yanımdasınız yoksa ben kafa yerdim yaa ne kadar zor günler geçirdim son 1 buçuk senede hem çok güzel kötü günlerimde oldu yani gerçekten hayatınıza bebek girince çok şey değişiyor insanalrda....

ecrinniki winxli canım çok sevdi renkli olunca kızlarada bebek bebek diye diye bakıyor....

hu huuuuuuuuuuuuuuuu tunaydın mılllet
bugun 10 da genel mudurle gorusturdu benı mustafa bey
buyukk ıhtımal olcak bu ıs
ama bugun gıttıgımde ınsan kaynakları mudurune gıttım mustafa beye ıstree bana dedıkı denız hanım once santralde baslamanızı ıstıyoruzz (ıkı kısı arıyorlardı ztn bastan berı bırı santrale bırı yukarıya yonetım katına)
bende olur tamammm dedım sızı genel mudurumuzle tanıstırıcam ona daha once kullandıgınız santraller hakkında bılgı verırsınzı anlatırsınzı dedı
ok dedım cıktık yukarı boylee ascuk havalı bı mudurle tanıstırdı benı genel mudurmus sanırım asıl patronun ogullarından bırı
neyseee bu kez o bana hıc santralden fln bahsetmedı hanı sızı santral ıcınd usunduk fln gıbı bısey demedı dırek yonetım katından yonetıcılerın asıstanlıgından bahsettıı
ıste streslı cookk yogun bır ısımız var flndır fılandı dayanabılrımısınız bu konularda nasılsınız fln dedı bırlıkte konustuk sonra ben muhakkak sıze haber verıcem dedı
gayte olumlu gectı ıs gorusmem yanı
ordan cıktık mustafa beye ( i. k mudurune yanı) sız santralden bahsetmıstınzı ılk etapta dedım ama genel mudur dırekt yonetıcı asıstanlıgından bahsettı neler oluyor anlamadım dedım
hıcc farketmezz orasını dusunmeyın dedı sanırım olumlu bı cvp ıle donucem sıze dedı kısmet dedım bendeee ve ayrıldıkk sonra esım benı aldı eve geldım

cokkk uzak bır yer ve ıssız yanı ıs sahası olan bır yer hep fabrıkalar var
ve ben 6 servısıyle cıkamıcam mudurler cıkmadan asıstan cıkamıyormuss
bırde bıraz zor ınsanlar mudurler bellı .. ama cok zor ınsanlarla calıstım ztn olmazsa cıkarım kapı gıbı kocam var.. Allaha sükür...
aslında santral olsa ordakı kızlarıda gordum rahat ederım dıye dusunuyorum hemde 6 da cıkarım mudurlerı beklemek zorunda kalmam

kızlar dua edınnnnnnnnnnnnn... strese gırdım

Diyorum ya denizcim hayırlısıysa senin için iyi olacaksa inşallah olur..sanırım senin de içine sindi iş,ortam,kişiler ben inanıyorum olacak..
ama o zaman seni kaybedicez ondan korkuyorum iş yoğunluğundan bizi unutma emi!

sızı asla unutmamm arada ne yapar eder gırerım catlarım yoksa
ama korktugum sey ya bazı sıteler fln yasaklıysa orda (ınsallah deıldır)

ever deryacım ya bnm ıcın ıyı olcaksa mutlu edıcekse gıreyım oraya
yoksa hıc bu yastan sonra (30 oldum yaa havaya gırem) ugrasmaık ıstemıyorum hasta ruhlu ınsanlarla
kolay bır ıs deıl bu.. adam anlattı cok bölunmenız gerekebılır dedı bölunuruz dedm bende ne dıyem :)))
ınsan kaynakları muduru mustafa bey buyuk ıhtımal olumlu cvp verıcem sıze dedı bakalım

ayyy kızlar yaa dun batık magazasına gıttı derya sen bılırsın hanı bı elbısem vardı ya sıyahlı grılı ordan aldım demıstım face de resmım var
ben o magazayı cok begenıyorum Aralı carrefoura cıkaralım dedık cokkkk sevındı neyse o arada o magazaya ugradm aklım kaldı super seyler gelmıs hele bı yelek vardıı gozum kaldı ondaa 69 tl idi çüüşş dedım ıcımden ama gel benı al dıye bagırıodu resmen
ıse gırersem alıcam onu.

bırde kızlarr erkek anaları yanı oglan cocuga kurban kesılırmıs bılıyormusunuz duydunuzmu boyel bısey
esım duymus kesıcem arala dedı.. nıyetını ettı yanı kesıcez artık

yaaa o batik mağazasına bende hastayım benim mağazam..ne zaman girsem bi şey almadan çıkmıyorum eşim de bana hediye alcak olsa oraya gider alır genelde tüm ürünlerini beğenirim..
sen de bekle deniz şimdi sezon fiyatıdır 1 aya kalmaz düşer fiyatlar ben çok aldım öyle kazık kazık sonra çok içime oturmuştu ordan biliyorum..

o adak olayını hiç duymadım ben zaten pek inanmam öyle şeylere eşim benden beter (kan tutuyor zaten onu bayramda bile annem kesecekti gitmedi başında durmaya ) çok tuhaf bi özellik yaaa lisede hiç unutmam aşı olmuştuk (tam da yeni çıkıyoruz ) bi baktım benmki pat diye yere oturdu (kendini de mutlaka sağlama alır :)) sonra bayılmıştı şok olmuştummm:))
neyse yani ben acayip hayvanseverim ve gözümün önünde olmasına dayanamıyorum yada kestirmek de çok mantıklı gelmiyor ne biliyim herkesn düşüncesine de saygım var bu konuda ama ben kesmem..

Akika kurbanı nedir

Sual: Akika kurbanı nedir?
CEVAP
Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.

Sonra da kesilebilir. Her zaman kesilebilir. Kurban bayramında da kesilebilir. Resulullah efendimizin nübüvvetten sonra, kendisi için akika kestiği (Şir’a)da yazılıdır.

Akika kurbanı akikanın adı olduğu için akika kurbanı denilince kurbanda kesilmesi lazım değildir. Onu da kurban olarak söylenirse o zaman kurbanda kesmek gerekir. Akika kurbanını kurban edeceğim derse kurbanda keser.

Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez. Akika bedeli kadar din kitabı tasadduk etmek, akika yerine geçmez.

Şefaat etsin diye ölmüş çocuk için, torun için, hatta yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için hangi mezhepten olursa olsun, herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

canım çok sevindim bu iş olayına yaa hadi hayırlısı bakalım bu kurbana gelince aşağıda yazdım adak değildir zorunlşu değildir ama bence kesilmesinde yaravar ki bizim buralarda kesilir inş.bizde durumumuz düzelsin keseceğiz....

Yeni doğan bebeğin başındaki ilk saçlarına akîka; bu çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri kısmen veya tamamen traş edip adını koyduktan sonra Allah'u Teâlâ'ya şükür için kesilen kurbana akîka kurbanı denir.

Hz. Aişe (r.a.)'den şöyle rivâyet edilmektedir.

"Resul-i Ekrem (s.a.s.} bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun "akîka" olarak kurban etmemizi emretti." (İbn Mâce hadis no: 3163, Zebâih, no: 1515).

Yine Hz. Âişe validemizin rivâyetine göre, Peygamber Efendimiz (s.a.s.), torunları Hasan ile Hüseyin'in doğumlarının yedinci günü akika kurbanlarını kesmiş ve adlarını koymuştur. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, XI, 401)

Bu kurban çocuğun doğduğu günden bâlîğ olacağı güne kadar kesilebilir. Ancak doğumun yedinci gününde kesilmesi daha çok sevap kazanmaya sebeptir. Kesilen kurbanın kemikleri çocuğun sıhhatli olmasına sebep olsun niyetiyle kırılmayıp eklem yerlerinden sıyrılır ve öylece pişirilir. Sonra bu kemikler bir yere gömülür. Akîka kurbanının etinden bunu tasadduk eden kimsenin yiyebileceği gibi ev halkı da bu etten istifâde eder. Bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

İslâm'dan önceki câhilî Arap toplumunda sadece erkek çocuklar için kurban kesilirdi. Kız çocukları için böyle bir merâsim söz konusu değildi. İslâm bu değişikliği yaparak kız çocuklarına da değer verilmesini sağlamıştır .

slm kizlar..
herkes iyidir insaallah..
adasim gecmis olsun..ecrinin birseyi yoktur insaallah..
denizcim hakkinda hayirlisi olsun..
gecmisi iyi okuyamadim..moralim sifir,ögrencilikten ev arkadasimin halasini tanirdim biz yaslarda,evlendigi zamanida hatirliyorum 5 yasinda 1 kizi vardi ve hmileydi esi domuz gribinden vefat etti..duyunca tutamadim kendimi agladim..inanamiyorum ya..
bu akika kurbanini iz kestik zeynep icin..
bu aralar bende ona bi köse hazirliyorum masa aldim 2 sandaleysi var rengarenk,duvarina sticker aldim,fincan filan aldim benim porselenleri rahat birakmiyodu.. ,yazi tahtasi aldim,babamiz isyan edecek sanirim ara vermem lazim..

ben hamileyken bebeğim hayırlısıyla doğsun hemen kurban kesicem diye adak adamıştım ve zeynep doğunca hemen ilk günlerde kestik adak olduğu için bütün koyunu dağıttık
sonrada bu akika kurbanını keselim diye niyetlendik ama birtürlü kısmet olmadı bende bu konuyu araştırmıştım herhangi bir zamanda kesilebilir diye okumuştum yaseminin yazdığı gibi
işte ihmalkarlık ediyoruz kurban bayramında koyun alsaydık 2 tane alıcaktık ama danaya ortak olunca kaldı yine en kısazamanda kesmemiz lazım

yasemincim arkadaşına çok üzüldüm canım allah rahmet eylesin inşallah
bu domuzgribi can almaya devam ediyor malesef offf offff

buarada kızlar zeynep 12 kilo oldu boyuda 82 olmuş :teytey:
bayadır kilo almıyodu nihayet yarım kilocukta olsaaldı kuzum

bide bu ayın sonundasağlık ocağında aşımız var 18 ay aşısı ağızdan ve koldan veriliyomuş
aman unutmayalım kızlar

denizcim iş görüşmenin iyi geçtiğine çok sevindim
senin için hayırlısıysa inşallah olur :))

yasemincim çok üzüldüm kaybınıza Allah rahmet etsin...
domuz gribinden bende korkuyorum ama aşıdan da korkuyorum
bir sürü haber çıktı hangisine inanacağımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…