2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

12 ve 18 ay

MOTOR GELıŞıMı
¨ Güvenli bir biçimde yürür; güvenle adım atmaya başlayıp durabilir,
¨ Dikkatle koşar ancak önüne bir engel çıktığında engeli aşamaz

¨ Yürürken büyük bir bebeğini ya da ayısını taşıyabilir,

¨ Yetişkin sandalyesine çıkıp oturabilir, ¨ Destekle merdivenlerden inebilir,

ALGISAL GELıŞıMı
¨ Kendisine gösterildiğinde üç küpü üst üste koyup kule yapabilir,
¨ Birkaç sayfayı birden çevirir,

¨ Kolay anlaşılır resimli kitapları inceler, ¨ Kalemi ortadan veya ucundan avucu ile tutar,

¨ Tek elini daha sık kullanmaya başlar,
¨ 3m uzaklıkta yuvarlanan toplarını izler ve geri getirmek için peşinden gider,

¨ Oyun oynarken yüksek sesle ve anlaşılmaz bir biçimde kendi kendine konuşur, ¨ Erişmeye çalıştığı nesneleri parmağıyla gösterip yüksek tonda ısrarlı seslerle ister,

¨ Çocuk şarkılarına eşlik etmeye çalışır, ¨ Basit emirlere uyar söz dinler,

DıL GELıŞıMı
¨ Basit sorular sormaya başlar. Örn. ‘nereye gitti’,
¨ Basit zamirleri kullanmaya başlar,

¨ Konuşurken sırasını beklemeyi öğrenmiştir, ¨ Sözcüklerin tam söylenişinde bazı hatalar yapar, ‘tren’ yerine ‘tyen’ gibi

¨ Anladığı sözcük sayısı kullandığı sözcük sayısından daha fazladır, ¨ Yaklaşık 30 sözcüğü düzenli olarak kullanabilir,

SOSYAL GELıŞıMı
¨ Kaşığını tutar ve yemeğini dökmeden ağzına götürür,
¨ Bardağı iki eliyle kavrar üstüne veya çevresine dökmeden içebilir,

¨ Ayakkabılarını,çoraplarını ve şapkasını çıkarabilir ancak giyemez,

¨ Tuvalet ihtiyacını huzursuzluğuyla ya da sesli anlatımlarla önceden haber vermeye başlar,

¨ Oyuncaklarını artık ağzına götürmez,
¨ Oyun sırasında veya kızdığında oyuncaklarını yere atar,

¨ Basit günlük etkinlikleri taklit eder. Örn. bebeğine yemek yedirmek gibi,

¨ Küçük nesneleri kutuya koyup çıkarabilir, ¨ Başta annesi olmak üzere tanıdık kişilere duygusal olarak bağlanmıştır,

GRAFıK GELıŞıMı
¨ 18 aylık bebek tek eliyle ya da iki eliyle karalamalar yapmaya başlamıştır,
¨ Kağıda büyük ve küçük noktalar koyabilir,

BıLıŞSEL GELıŞıMı
¨ ılk düşünme belirtileri görülmeye başlar,
¨ Kendisini kontrol ederek hareket eder,

¨ Nesne devamlılığını tamamıyla kazanmıştır,
¨ Nesnenin sembolünü zihninde saklayabilmektedir.

benim açımdan oldu açıkcası ama ben hep boşanmalarını istedim annem cesaret edemedi ben küçüğüm diye büyüdüm evlendim annem dava açtı kabul etmiyo babam annem korkuyo babamdan maddi bi kaygısı yok annemin emekli maaşı var annemin babam var annemle evli fakat yanımızda değil durum buydu eksikliğini çok hissettim babam beni çok sever şimdiye kadar bi fiske vurmamıştır bana tek çocuğum sonuçta ama anneme çok üzüldüm onun üzülmesi beni bitirdi işte yasemincim böyle bi durum ama şu var eşimi seçerken büyüdüğümde asla babam gibi biri olmuyacak dedim şartlandırdım tam tersi biriyle evliyim şu an eşim bizsiz 1 güne dayanamıyo sinirli değil sesini dahi yükseltmez bana eğer sinirli asabi birine deli gibi aşık olsaydım yinede evlenmez terk ederdim asla istemezdim hayatı yaşayarak öğrenince temkinli oluyosun malesef senin açından şu an ecrin kimin haklı olduğunu algılayamaz algılasa yarın siz boşanınca unutur canım seni suçlayabilir biraz bilinçlenip senin neler çektiğini görmesi gerek diye düşünüyoruk aksi taktirde babasının kabahatsiz olduğunu suçun sende olduğunu düşünme ihtimali var biraz daha algılayacak duruma gelsin ona açıklıyarak güzel bi dille biz babanla anlaşamıyoruz boşanmaya karar verdik fakat babanda bende seni hep sevip yanında olacağız senin için hiç bişey değişmeyecek gibi lafları anlattığın zaman anlayabilmeli kısacası nacizane fikrim anne babası ayrı olanlar sizde bi yorum yapın bakalım herkes neler hissetmiş ne olmalı sizcede

yasemin ece yoğurt çorbası gibi ekşi yada tanesiz çorbaları sevmiyo artık o yüzden ona göre pirinç yada şehriye çorbası yapılıyo evde bazen kendimizede ondan yapıyorum ama öyle her gün değil 3 gün yiyo mesela onun dışında ona özel bi yemek yapmıyorum ben uzuunnn zamandır bizle birlikte ne varsa ; suyuna banarım tanelerini veririm makarna pilav köfte yer
kızlar 12 mat öğrt lıyolar bizden eşimde konuş rektörle muvaffatkat iste belki olur şansını dene deid ama kralın huzuruna nasıl çıakcam yaa konuşamam bide garanti değil ki şimdi ver gideyim desem (zaten vermez vermiyorr) sonra ki her atamada böyle kadro olsa atanana kadar istiicem mi yaa keşke bakanlıkta çalışsaydım yaa burda herkesle yüzgöz oluyosun istiicem yerlerde adana ceyhan tufanbeyli samsun terme yozgat akdağmağdeni istanbul bağcılar bilenler varmı buraları hepside meslek lisesi yada düz lise :uhm:

yasemin ecenin konuşmalarına bayılıyorum ya
helede yemem yemem demesine bittm :))
yaaa ecrinin konuşuyokenki (nasıl bi kelimeyse) halini kameraya çekip facebook a eklesene canım ya çok merak ediyorum cimcimeyi ihmal etme ama bekliyorum

SELAM KIZLAR..
bızım hastalıgımız aynen devam edıyor aral daha ıyı sadece hırıltısı var bnm burnum akıyor yıne acıyor bırde sılmekten
aysegul yazdıklarını okudum canım bencede kötu bır aıle yaşantısının ıcınde buyuyecegıne bır cocuk ıcın anne babasını ayrılması daha onemlı
ama katlanılabılır seyler var katlanılmayacak seyler var.. mesela baba annesıne sıddet uyguluyorsa
yada anne kendıne zarar verıyor sınırle cocuklarını dovuyorsa.. bu gıbı seyler varsa bence vakıt kaybedılmemelı
tabı bosanabılmekte ayrı bır sorun .. oyle kolay deıl bu ısler..
bnm annemde babamı yıllaarca cektı anlatsam şakamı fln dersınız ve 53 yaşında kanserden bızı bırakıp gıttı sonunda.. annem hayatta cocuklarıyla yapayalnız kaldı..
ama babamdan gorduklerınden sonra boşanmadı..
babam öluncede o kadar cok ısteyenı olmasına ragmen evlenmedı..
dedıgın gıbı eskıler cokkk sabırlı erdemlı ınsanlarmış.. yanı eskı kadınlar.. analarımız buyuk annelerımız..
tam osmanlı kadınlarıymış onlar .. helal olsun

kızlar dün dr gittim ya doğum kotrol hapına başladım yasmin diye bi hap yazdı
yan etkisi fazla olmayan bi ilaçmış dün akşam ilk defa içtim bakalım hayırlı olur inşallah benim için
dr hapla ilgili çok güzel bilgliedirdi beni zaten bende doktora gitmeden araştırma yapmıştım nerdeysedoktorun konuşmasına fırsat vermedim bilgimle :))
içim rahat bi şekilde kullanıyorum yani
10 içinde etkisini göstermeye başlıcakmış
bendede şuanda bi yan etki görünmedi bulantı falan gibi

denizcim aral ve sende iyi olursunuz inşallah en kısazamanda

senin işten haber varmı aradılarmı merak ettim

mıgrosa gıttım pc yı acık bırakıp yemek yedım annemde sımdıde evın ıslerı
off bazen ne kadar rutın oluyoruz yahuu

ya sorma sevdacım ısten aramadılar oysaa cok olumlu gecmıstı hatta olumlu gectıgını dıle getırmıslerdı
ustelık olumlu yada olumsuz arayacagız dedıklerı halde bu kadar buyuk bır fırmanın arayıp bılgılendırmemesı buyuk eksık bence...

esım ara soyle dıo ben ıse ıstemıyorum ...
gogazım kulaklarım ıcı nasıl kasınıyor ya

sevda bnmde bır arkadasım yasmını kullanıyor memnun.. bende alırsam eger yasmın alıcam..
ne zaman baslamak gerelkıyormus ılaca.. reglı donemı bıtımınde fln mı

ilaca reglin ilk günü başlamakgerekiyo aslında ama benim dün 3.günüydü dr bir sorun olmayacağını 1 ve5. günler arasıda başlanabileceğinide söledi

kızlar bir iki yıl bebiş yapmayı düşünmüyosanız dr a gidip hapa başlayın derim,
kocişlere eziyet etmeyin :))
hem bizim yaptığımız kesinlikle bir korunma yöntemi değildi her an bir kazayla karşılaşabilirdik
düşünsenize bideben antidepresan kullanıyodum ya yalnışlıkla hamile kalsaydım allah korusun özürlü olma ihtimali bile vardı
kendime bilinçsizcedavrandığım için kızıyorum şimdi çok büyük bir riskti benim için

evet yaa bende baslıcammm.. ahmet beye bı ara gıtmem lazım ıyı hatırlattın sevdacım

merhaba arkadaşlar
malesef sık giremiyorum hatta hiç giremiyorum.okul çok yoğun akşam çocuklar ...

deniz geçmiş olsun. bikaç sayfa geriyi okuyabildim sadece.

suus kuzenim akdağmadeninde 4 yıl görev yaptı. resim öğretmeniydi. yozgatın en büyük ilçesi memnundu da.ama batıdan gidince biraz zorlandı bekar olması da yalnızlıkta zor oldu başlarda. rahatına çok düşkündü ..diğer kısımları bilmiyorum malesef canım. ama bnece de eşin haklı ne yap et öğretmenliğe geç derim özel sektörde çalışıp sonra öğretmeen olan biri olarak...

ayrılık meselesine gelince zor kararlar ama mutsuz bir ailede yetişmektense derim ama iyi düşünmek lazım. günümüzde o kadar çok varki benim sınıfımdada var bazıları aşmış mutlular hayatlarından bir kısmı atamamış.iyi düşünmek lazım ama bir ömür de nereye kadr çekmek...

iiyi geceler dilerim ve öpüyorum sizleri..

slmmm kızlarrr yine gece kuşu malesefff !

asrın 2 gecedir ateşli çıldırcam yaaa diştendir umarım gerçi şimdiye kadar hiç dişten ateşi çıkmadı ama gün içerisinde ara ateşi inip çıkıyor 38,5-39 civarı giydirsem mi soysam mı şaşırdım valla zaten üzerini örttürmüyo gece incecik pijamayla yatırdım bakalım umarım yine gece dikmez beni..

vee acayip iştahsız yine hiç bişey yemiyor yani yemek tarzında abur cubur olsun çikolata,cips saldırıyo gıcık şey.. sizinkiler de öyle oluyo mu yaaa elimde kaşıklı bişey görsün tadına bile bakmadan ittiriyo elii ağlıyo 2 gündür denemediğim şey kalmadı balkabağı çorbası (geçen sene yapardım çok severdi),tavuklu işkembe çorbası ,brokoli çorbası..onun sayesinde çorba kültürüm arttı valla bende çok severek içiyorum bu çorbaları :))

Serpilcim dene bence de şansını canım gerçi sen daha iyi bilirsin hangisi seni daha az yoracaksa onu tercih et yani şimdiki işin rahatsa bozma keyfini sonuçta yine memursun..

D.kontrol hapına gelince bi sütten kesiyim onu da yapcam inşallah herşey sırada..:)) emzirmeyi kesiyim zayıflama çayları vs.. hepsi beni bekliyo!kızlar siz kadın doğumcuya gidiyormusunuz muayene için ben daha doğumdan beri hiç gitmedim gidip muayene olmak istiyorum aslında..

Yasemincim bilgiler için tskler canım epeydir bakmıyordum bende iyi oldu ama okudum da bazılarını asrın yapamıyor halaaa..mesela halaa şu bultakları yapmıyor ancak ben gösterirsem,kendi bulamayınca sinirlenip fırlatıyo..
ya bi de akşama kadar sadece herşeyi dağıtıyo sizinkilerde öylemi?mesela o bultakları,legoları falan hiç oynamıyo alıp ters çevirip yürüyo,çekmeceleri boşaltıp gidiyor vs..

Boşanma konusuna gelince zor işler çok iyi düşünülüp karar verilmeli! bir çocuk için baba çok önemli (özellikle kız çocuklarda yeri ayrı sanki..)o yüzden daha kücücükken onu baba sevgisinden koparmak bana göre biraz bencilce.. evlilik içerisinde şiddet falan varsa ona bişey diyemem sonuçta çocuk bunları görerek büyürse de çok yara alır ama dediğim gibi baba yanında büyümenin keyfi ve güveni de ayrı,boşanmadan önce bunları enine boyuna düşünmek lazım gerçekten boşanınca herşey çok güzel olacak denilebiliyorsa yapılmalı yoksa sorunlu bir çocukla uğraşılır diye düşünüyorum..

ben bile 24 yaşındaydım ve etkilendim annemle beraber 5 sene yaşadık ama çok bocaladık çok alışmışız babamın varlığına her işimize koşmasına vs..zorluğunu çok çektik annem halaaa çekiyor tek başına malesef ve aklımız hep onda tam emekli oldular gezip,eğlenecekleri ,birbirlerine arkadaş olacakları dönemde ayrıldılar! bizim evimizde şiddet yoktu ama babamın çapkınlıkları,ailesi ile arada köprü olamaması gibi sorunlar ve en önemlisi farklı karakterkerdi o yüzden olamadı ve ben zaman zaman her ikisine de hak verdim (ama en çok anneme )yine de babamı çok fazla severim ve aslaaa onun için kötü düşünmedim kavga ettikleri dönemlerde bile..

her neyse şimdi en azından biri mutlu! istediği hayatı yaşıyor ve belkide hayatının sonbaharı güzel geçsin,kaliteli geçsin,stressiz geçsin dimi..

deryaya katılıyorum babanın yanında büyümek çok güzel onunda sevgisine ihtiyacı var bi çocuğun ama şiddet bağrış çağrış varsada bu çok olumsuz bi durum bi anne bu kadarda özverili olmamalı hem kendi hem çocuğu için en kötüsü katlanmak bu ortamda vakit geçiren bi annede verimli bi anne olamaz çocuğuna karşı sürekli mutsuz olacağından istesede yansıtır çocuğuna

derya senin dediğin gibi ben küçükken hep kızdım babama nefret dahi ettim ama annem asla yönlendirmedi kendim gözlerimle şahit oldum çapkınlığına ve şiddetine onu tek suçladığım şey bu yönleri ama özgürlüğüne düşkünlüğüne gelince evet hayatını nasıl yaşamak isterse yaşasın kızmıyorum ama sizinkilerin yaptığı yöntem yani boşanarak haksızmıyım bi insanın vakti böyle çalınmazki anneme yazık değilmi belki hayatında onu çok sevebilecek bi hayat arkadaşı bulacak oda mutlu olacak sevgi ilgi sadakat görmek onunda hakkı değilmi ben annemin mutlu olmasını herşeyden çok isterim yüzünün gülmesini babam boşanmayarak yine bencillik yapıyo ben buna kızıyorum kendi başka kadınlarla başka hayatlar sürecek annemde onu saf gibi beklicek bi gün kocam gelir belki diye normalmi bu durum ya babamın derdi elden ayaktan düşünce bana kim bakacak kaygısı başka hiç bişey olamaz sevdiğinden boşanmıyo desek yanında olurdu şu an değilmi

teoya geçmiş olsun deryacım eğer sadece ateşse büyük ihtimalle diştendir

iştah konusu bizdede aynı canım elimde tabak görsün kaçacak yerarıyo hemen
sebze yemeği hiiçççç yemiyo zaten zeynep çok üzüzlüyorum karma çorbalarıda asla sevmiyo hemen tükürüyo damak tatları geliştiği için neyin lezzetli neyin lezzetsiz olduğunu çok iyi anlıyolar artık
genelde çorba yiyo oda tarhana yada telşehriye çorbası bide makarna seviyo

kızlar face zeynebin videolarını yükledim
3 kategoriden oluşuyo
bılaşık yer temizliği ve yemek ha haaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…