2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

aral en cok saklambacı sevıyor o tur oyunlardan.. bırde aksamları oynadıgımız savas oyunu var
benle aral bır takım oluyoruz babası duşman oluyor uzerıen cıkıyoruz adamı haşat edıyoruz acayıpo hoşuna gıdıyor bızımkınde psıkopatlık oldugu ıcın :)))

slmmmmmmmmmmmm
sabah dişçide randevum vardı prova yaptık ordanda ağdacıma gittim bi daha ki gidişimde demet evgarın saç rengini göstercem soğan kabuğu değilse boyarız dedi soğan kabuğunu da tavsiye etmedi röfleye gölgeye dönmüyomuş sonra bakalım ayşegül seninkinden biraz koyu istiyorum bende kızılımsı azcıkkkkk şimdi koyu karamel ama uçları aktı çıktı gölgeler yine
nt ye uğradım kızlarrrr kampanya var iki kitap alana 3. hediye

2. ve 3. sayılarını aldım 1. sayısını eskden almıştım bide kayyuuu boyama kitabı aldım arkadaşımın oğlunada arı çıngırak aldım

kızlar çocuklarımız şu anda 2 yaş sendromunu yaşıyor ; bi ergenlik bi 2 yaş çok önemliymiş
bi arkadaşın kreşi var diyorum ya çocuk gelişimi öğretmeni nezaman başlar ne zaman biter dedim başlamış zaten sizinki dedi ece istediği olmasın kendini yere atıp böğürüyo kızınca ısırmaya geliyo hep benim dediğim olsun diyo sinirli inatçı dışarı çıkınca (zaten önceleri de çok uslu oturmazdı ama) şimdi ne elinden tutturuyo ne arabasına oturuyo buraya gel deyince olduğu yere oturup yine böğürüyo ben nasıl anneyim diye düşüncekler diye kasma kendini dedi arkadaş ağlıyo bırak ağlasın sokk ortasında çünkü üstüne gidince abartıyo
bi iki gündür iştahı da çok iyi değil nazlanıyo artık yine dişmi bilmem ne versem iki kaşık üç kaşık ama süte hiç hayır demiyo Allahtan onu içiyo
ya bide bu sırlaar gece yanımıda uyumaya alıştı 11 de yatıyo mesela 2 3 gibi yanımıza alıyorum saçımla oynarken babasını tekmelerken uyuyo ama benim belim bıkınım ağrıo dün ne ara almışım hatırlamıyorum saat 4 oluyodu uyandı kalktı beşiğine girdi çıktı dolandı yatmıyo uyumuyo sonra yatırdım zorla babasını öpüyo şap şap beni öpüyo kolunu atıo ikimiz yanına çekiyo uf uffffff diye diye öpüyo sonra salıncağında uyudu neyseki

sabah eşimle konuştuk akşama kadar özlüyo bizi arıyo bizde geliyoruz tv izliyoruz bağırıp ağladığı zaman resim yapmaya oynamaya başlayıncca nasıl seviniyo artık akşamları tv açmamaya çalışcaz yapbozlarıyla filan çok güzel oynuyo saklambacı seviyo zaten dün akşam gittim sesleri geliyo bakıcıyla ece nerde filan diyo saklambaç oyunoylarmış kutu kutu penseyi seviyo bide salıncağındayken o şarkı söylememizi seviyo mini mini bir kuş ,, kardeşimin topu var ,, daha dün annemizin,,, ali baba,,, aydede,,,, ılove you sevdiğimiz şarkılar buakşamda yeni kitaplarını görünce daha mutlu olur sasınnnnnn sasınnnnnnn diye hemen boyamaya koyulur yawrumm yaa özledim heee

Bebeklerin en zor dönemlerinden biri 18 ay – 2 yaş dönemi. Sakin ve uslu bebekler bir anda negatif ve öfkeli çocuklar haline dönüşebiliyor. ELELE Çocuk ve Aile Psikolojik Danışmanlık ve Özel Eğitim Merkezi Psikolog, Özel Eğitim Uzmanı Bihter Mutlu Gencer “Bebeklerimiz 18 ay- 2 yaş civarına geldiğinde, onların masum melek bebeklik hallerinden çıkıp tamamen farklı kişilikte bir çocuğa dönüştüğünü düşünmeye başlarız.” Diyerek şöyle devam ediyor: Rahatlıkla kontrol edebildiğimiz bebeğimiz gitmiş, yerine her şeye itiraz eden, ak dediğimize kara diyen –gerçekten ak olsa bile-, her şeyi kendi yapmakta ısrar eden, artık tahammül sınırlarımızı zorlamaya başlamış bir çocuk gelmiştir. Bazı anne babaların isteyebileceği gibi keşke çocuklarımız bizim büyüyene dek sürekli şekillendirebileceğimiz bir hamur olabilse de istediğimiz şekilde onları yetiştirip, rahat etsek... Ne yazık ki işler böyle yürümüyor ve kabul etmemiz gereken bir gerçek var ki çocuklarımızın, bazı yerlerde “önergenlik” olarak bile tanımlanabilen “negatif dönem” dediğimiz dönemden geçmelerinin son derece normal ve tamamen sağlıklı bir psikolojik gelişimin bir parçası olduğudur. Ancak bu süreçten çocuğun sağlıklı şekilde çıkabilmesinde elbette ki uygun anne baba tutumları belirleyici olmaktadır.”

Bu Dönem Normal Bir Dönem

Peki bu negatif dönemi çocuklar neden yaşar? Bihter Mutlu sürecin normal olduğunun kabul edilmesi gerektiğini belirterek şunları söylüyor: “Hayatın ikinci yılında çocuk artık yürümeye başlamıştır ve dil gelişimi hızlanmıştır. Artık daha rahat hareket edebilmekte, sürekli olarak kendi vücudunun sınırlarını denemekle meşguldür. Beyni hızla gelişmekte ve sürekli dünyayı keşfetmeye çalışırken, hayat, objeler, ve kendi vücutlarının nasıl çalıştığıyla ilgili yeni yeni bilgiler ve deneyimler kazanmaktadır. Bütün bu keşifler sırasında istediği fakat henüz yapamadığı işlere bir de yetersiz olan ifade edici dil becerileri eklendiğinde çocuk kaçınılmaz olarak hayal kırıklıkları ve gerginlikler yaşamaya başlar. İşte öfke nöbetlerine öncelikle bu geniş açıyla bakmamızda fayda vardır. Kendimizi onların yerine koyalım: Henüz tam anlamlandıramadığımız bir dünyada bir de isteklerimiz ve duygularımızı ifade edemiyoruz ve bir şekilde varolmaya çalışıyoruz... Bu dönemin doğal bir basamağı da çocuğun bağımsızlık ve otonomi isteğidir. Kendi yapmak ister, kendi yemek ister, kendi giyinmek, kendi seçmek, vs. ister. O zamana dek eli kolu bağlı oturuyordu, artık becerebildiğini, karar verebildiğini başkalarına ama en çok da kendine kanıtlamak ister. Sınırlarını bilmek ve zaman zaman bunları genişletmek için zorlamak ister. Anne baba tutarlı ve kararlı davranışlar sergiledikçe davranışlarının sonuçları olduğunu öğrenir, sınırların çizildiğini görür. Bu şekilde büyüyüp olgunlaşır.”

Öfke nöbetlerine zemin hazırlamayın

Öfke nöbetleri genellikle çocuk aç, yorgun, sıkılmış, rahatsız veya keyifsiz olduğunda daha çok ortaya çıkar. Muhtemelen çocuğunuz aç olduğunda süpermarkete gidip, öfke nöbetsiz alış verişin sonuna kadar dayanmasını beklemek çok ta gerçekçi bir yaklaşım olmayabilir. Bu nedenle öncelikle öfke nöbetine neden olabilecek kaynakları oluşmadan elimine etmekte fayda var. Örneğin bir arkadaşınızın evine giderken çocuğunuzun sıkılabileceğini tahmin edebilmeniz ve oraya çocuğunuzun zevk alıp zaman geçirebileceği oyuncaklarını birlikte götürmeniz veya alış verişte sıkılabileceğini düşündüğünüz çocuğunuza süpermarkette işimiz biter bitmez birlikte dondurma yiyelim demek, öfke nöbetlerini öngörüp önlemek için ufak manevralar olabilir.

Ne Yapmalı?

• İster evde olsun, ister dışarıda, çocuğunuz kendini yere atmış “o şekeri istiyorum” diye bağırırken izlenecek en önemli taktik sakin kalabilmeyi başarmaktır. Zaten kontrolünü kaybetmiş bir çocuk, karşısında kontrolünü kaybetmiş bağırıp çağıran bir anne görmek istemez. Sizin sakin ve uygunsuz davranışa prim vermeyen tavrınız er geç çocuğunuzun pes etmesine yardımcı olacaktır.
• Evdeyseniz kulağınız çocuğunuzda olmak şartıyla öfke nöbetini görmemezlikten gelerek işinize devam edebilir; dışarıdaysanız onu sakin bir ortama taşıyabilir-mesela arabaya- ve orda sakinleşmesini bekleyebilirsiniz.
• Sizi kullanmaya yönelik öfke nöbetlerinde şekeri niye alamayacağınızla ilgili kısa bir açıklamadan sonra, tutarlı izleyeceğiniz aldırmazlık yöntemi er geç işe yarar; ancak hayal kırıklığı dolayısıyla oluşmuş nöbetleri tamamen görmemezlikten gelme başka duygusal problemlere yol açabilir. Bu nedenle kaynağında hayal kırıklığı olan öfke nöbetlerinde çocuğun duygusunu anlamak önemlidir. Örneğin "o filmi ne kadar görmek istediğini anlayabiliyorum fakat şimdi bu filmi seyredecek vaktimiz yok, şu anda çok kızdığını görebiliyorum, ben sana sakinleşmen için yardımcı olacağım, sakinleştiğin zaman daha rahat konuşuruz” gibi bir söylem çocuğun tam da ihtiyacı olan bir tutumdur.
• Öfke nöbetleri geçtikten sonra hemen akabinde çocuğa istediği şey kesinlikle verilmemelidir. Filmin zamanı geldiğinde ve annenin vakti olduğunda izleneceğini çocuğun öğrenmesi gerekir. Bu konuda tutarlı ve kararlı olmak çocuğun sağlıklı duygusal gelişimi açısından çok önemlidir. Yoksa çocuk büyüyüp yetişkin olduğunda da isteklerinin geciktirilmeden doyurulması konusunda sabırsız olacaktır. Ancak öfke nöbetinden sonra çocukta anneyi üzmüş olmaktan dolayı suçluluk duyguları ve artık eskisi gibi sevilmeyeceği korkuları oluşabilir. Çocuğunuz sakinleştiğinde öfke nöbetiyle ilgili biraz konuşup –nedenleri ve sonuçları hakkında- ona sarılıp sevginizi göstermenizde fayda vardır. En nihayetinde çocuğun ne olursa olsun yalnızca "iyi çocuk" olduğunda değil her zaman ve koşulda sevileceğini, anne baba sevgisinin koşulsuz olduğunu içine sindirmeye ihtiyacı vardır

tam da üstüne bu konuyla alakalı mail gelmiş onu da ekliyim
2 yaş dönemi: Bu dönem itibariyle çocuk yeni ve zor bir döneme adım atmaya başlar. Benmerkezcidir ve herşey onun istediği gibi olsun ister. Davranışları olgun değildir. Israrcı olmamak bu dönemde yapılması gereken en iyi tutumdur.

Kendi yapabileceklerinin sınırları arttıkça, ısrarlar da artar. Öğrenme deneyimleriyle başarılı ya da başarısız olduğu alanların farkına varır. Kabul ettiremediği durumlarda çatışma yaşanmaya başlar. Başarısızlık duygusu yaşar. Becerikli olmayı her çocuk ister. Bireysel becerileri geliştikçe sınır denemeleri artabilir.

Olumsuz istekler bile olsa çocukların kendileri ile ilgili kavramlarının oluşabilmesi için denemelerine izin verebiliriz. Davranışların sıklığı ve görülme süresine dikkat edilmesi gerekir.

Çocuğun inatlaştığı konu sıkıntısını açıklamaya yetmeyebilir. Yemek için inatlaşan bir çocuk, yenidoğan kardaşi ile ilgili hiçbir duygusunu yansıtmıyor olabilir. İnatlaşılan davranışa değil, bütün yaşamı içindeki faktörlere bakarak çözümler aramak gerekir. İnatlaşılan konuda başarılı olan taraf değil, ortak bir karar verilmeye çalışılmalı.

çok normal serpilcim sizi görmediğin size daha çok naz yapacak ben 24 saat yanımdayken bile bana bu kadar naz yapıyor ecrin...
ecrinnide bahsettiğin şarkılar favori sanırım herkes aynı dönemlerden geçiyoruz aynı anda.
bundan 3 hft.önce sanırım dr.götürmüştüm dr.muz demişti 2 yaş sendromuna girmişsiniz ecrin yaklaşık 1,2 aydır çok huysuz ve yaramazlıkları oldukça artmıştı çok fena oldular çok yoruluyorum eskiye oranla...ohaoldumsmile

ben bu konularıı çoktan aştım yaa cadı kızım doğduğundan beri inatlaşıyor sanırım biz erken girdik 2 yaş sendromuna dr.dediğine göre.....lülülülülülü

dün de yazmıştım yasemin carfurda insancılın standı var orda var bu kitapalrdan
insancıl kitabevi porsukta aynı zamanda migrosun karşı çaprasında oluyor
ama nt yide önceden söylemiştim sanırım onuda odunpazarında iki eylülcadeesinin başında karşısında yediler parkı başlıyo güzel anlattım sanırsam

bu kitapalr 5 liradan 3 buçuğa inmiş ve iki kitap alana 3. bedeva 7 liraya 3 kitap aldım yani ben
ece kitap kalem hastası duvarları boyuyo siliyorum ama en son bi yuvarlak çizdi harikaydı yaa tam birleştirdi ben çizsem o kadar olur sanırım onu silmiiicem :lepi: ama tabii oturarak oynadığını pek görmüyoruz ayakta genelde olsun öyle yada böyle oynuyo yaa
ewet bu döneme gireli bi süre oldu biz başka şeylere yorsak da kiminde biraz daha sakin geçiyo kiminde zorluyo tabii en sakini bile sinir harbi yaşatıyo 2 yaş tuvalet eğitimi okul öncesi kreşe alışsın oukayı yazmayı öğrensin dersleri hocaları kursları filan böyle büyücekler Allah acılarını göstermesin

Slmmmm milletttt!

Ay evetttt ya dişfalan değilbu 2 yaş sendromu sanırsamm beni de çıldırtıyor teo kendini yerlere atıp..ama ilgilenmezsem daha beter çıldırıyor kumandaları falan alıptv fırlatıyor

gören 18 yaşında delikanlı zanneder ,tavırlar çok komik oluyo bazen tutamıyorum çok gülüyorum bazen daha çok kızıyo kızgın boğam..

yani ne yapmak lazım kızlar sallamıycaz sakin kalcaz öyle mi?
offf çok zor ama yaaa..
yapma dediğim herşey onun için yap anlamına gelliyor tv düğmelerine basıpgörüntüyüyok ediyor her defasında yada tv sallıyor,ayaklarını yere vuruyor hep yapmaaaa dediğim şeyler bunlar ama bana sinirlenince mahsus yapıyor bu aralar bilg. başında oturmama kızıyor gelip açma-kapama düğmesine basıveriyor böcükkk cıldırıyorum tabi...
Ay Allah hepimize bol bol sabır versin..

bende bir esk.olaraktan ben bile bu kadr iyi anlatamazdım camnım arkadaşım sağol öptüm seni......opuyorumnanaktan

ay ne sogukk yaaa burdan dag gozukuyor bızıkmm kar hep..
kayak yapmayı cok sevdıgım halde ınanın gozum yemıoo ev sogukken daga cıkmayı :S

kızlar yaa bız arabayı yenılemeyı dusunuyoruzz bayadır hemde
otomatık yada tıtronık vıtez dızel alıcaz..
benzın canımıza okuyor bırde sureklı gezentı oldugumuz ıcın bızı dızel paklar
bırde ben vıytesle ugrasmak ıstemedıgımden otomatık dusunuyoruzzyada
dedıgım gıbı tptıronık
ne onerırsınız 20 bın cıvarı olabılır kredı cekıcez tabıkı bu parayı
bırde bnm ıse gırıcek olmama guvenıyoruz

Yok yasemincim götürmedim önemli bişeyi olduğunu sanmıyorum ya dişlerden ya da 2 yaş depresyonudur :)
balıkyağı almıştım 1 kez verdim vermeye korkuyorum midesi bulancak diye nedense hep erteliyorum veriyim bari belki iştahı açılır..

ama verdiğimiz o yarım kiloyu hala alamadık çok iştahsız çokkk sabahtan beri 2 biberon (200ml civarı)ayran içti bir de krep yapmıştım 2 lokma ondan yedi o kadar şimdi babanesine gel al götür torununu dedim dedesiyle gelip götürdüler artık nereye gittiler bilmem ama uyku saatinin şaşcağı kesin ,napıyım uğraşsınlar..

Bu arada babanesi geçen bi baktım elinde halıyla gelmiş teonun odasına halı almamıştık onu almışlar hem de tam istediğimiz renklerde üzerinde odasındaki arabadan var,çok iyioldu bu..dedim ya bi değişme var karşı tarafta ama bize karşı değil sadece toruna biz artık neredeyse görüşmüyoruz teoyu bırakıyoruz,alıyoruz vs..ne yedi ne yaptı onlar konumuz..belkide böylesi en iyisi çok muhabbbet tez ayrılık getirir gerçekten mesafe şart!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…