- 3 Mart 2008
- 10.211
- 293
- 413
sabah eşimle konuştuk akşama kadar özlüyo bizi arıyo bizde geliyoruz tv izliyoruz bağırıp ağladığı zaman resim yapmaya oynamaya başlayıncca nasıl seviniyo artık akşamları tv açmamaya çalışcaz yapbozlarıyla filan çok güzel oynuyo saklambacı seviyo zaten dün akşam gittim sesleri geliyo bakıcıyla ece nerde filan diyo saklambaç oyunoylarmış kutu kutu penseyi seviyo bide salıncağındayken o şarkı söylememizi seviyo mini mini bir kuş ,, kardeşimin topu var ,, daha dün annemizin,,, ali baba,,, aydede,,,, ılove you sevdiğimiz şarkılar buakşamda yeni kitaplarını görünce daha mutlu olur sasınnnnnn sasınnnnnnn diye hemen boyamaya koyulur yawrumm yaa özledim heee
tam da üstüne bu konuyla alakalı mail gelmiş onu da ekliyim
2 yaş dönemi: Bu dönem itibariyle çocuk yeni ve zor bir döneme adım atmaya başlar. Benmerkezcidir ve herşey onun istediği gibi olsun ister. Davranışları olgun değildir. Israrcı olmamak bu dönemde yapılması gereken en iyi tutumdur.
Kendi yapabileceklerinin sınırları arttıkça, ısrarlar da artar. Öğrenme deneyimleriyle başarılı ya da başarısız olduğu alanların farkına varır. Kabul ettiremediği durumlarda çatışma yaşanmaya başlar. Başarısızlık duygusu yaşar. Becerikli olmayı her çocuk ister. Bireysel becerileri geliştikçe sınır denemeleri artabilir.
Olumsuz istekler bile olsa çocukların kendileri ile ilgili kavramlarının oluşabilmesi için denemelerine izin verebiliriz. Davranışların sıklığı ve görülme süresine dikkat edilmesi gerekir.
Çocuğun inatlaştığı konu sıkıntısını açıklamaya yetmeyebilir. Yemek için inatlaşan bir çocuk, yenidoğan kardaşi ile ilgili hiçbir duygusunu yansıtmıyor olabilir. İnatlaşılan davranışa değil, bütün yaşamı içindeki faktörlere bakarak çözümler aramak gerekir. İnatlaşılan konuda başarılı olan taraf değil, ortak bir karar verilmeye çalışılmalı.
dün de yazmıştım yasemin carfurda insancılın standı var orda var bu kitapalrdan
insancıl kitabevi porsukta aynı zamanda migrosun karşı çaprasında oluyor
ama nt yide önceden söylemiştim sanırım onuda odunpazarında iki eylülcadeesinin başında karşısında yediler parkı başlıyogüzel anlattım sanırsam
bu kitapalr 5 liradan 3 buçuğa inmiş ve iki kitap alana 3. bedeva 7 liraya 3 kitap aldım yani ben
ece kitap kalem hastası duvarları boyuyo siliyorum ama en son bi yuvarlak çizdi harikaydı yaa tam birleştirdi ben çizsem o kadar olur sanırım onu silmiiicem :lepi: ama tabii oturarak oynadığını pek görmüyoruz ayakta genelde olsun öyle yada böyle oynuyo yaa
ewet bu döneme gireli bi süre oldu biz başka şeylere yorsak da kiminde biraz daha sakin geçiyo kiminde zorluyo tabii en sakini bile sinir harbi yaşatıyo 2 yaş tuvalet eğitimi okul öncesi kreşe alışsın oukayı yazmayı öğrensin dersleri hocaları kursları filan böyle büyücekler Allah acılarını göstermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?