2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım ecrin sadece bana yapıyorQUOTE=secosel;11068267]canım sana bişey diyecem.isimlerin insanlar üzerinde çok etkisi var bunu biliyormusun.ben ermenekliyim ve bizim orda bir laf vardır.bana ecir etme denir.yani beni üzme bana eziyet etme beni yorma gibi anlamlarda kullanırız.sende kızına ecrin adını vermişsin.burda bir astsubay arkadaşın kızının adı da ecrin 15 aylık ve en fazla yarım saat aglamadan duruyor sürekli aglıyor hep sinirli hiçbirşey yemiyor.hep babası kucagında gezdirsin istiyor.bir akrabamızın kızının adı da ecrindi 2 yaşındayken emel le değiştirdiler.böyle şeylere inanır mısın bilmem ama söylemek istedim.muhakkak ki ecrin isminde olup uslu olanlarda vardır tabi ki.sana bir alıntı yazıyorum

((Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.))

canım .bu aralar mı böyle yoksa hep mi böyleydi.çok üzülüyorsun ya yardımcı olmaya çalışıyorum belki de gerçekten dişleri çıkıyordur o yüzden huzursuzdur.ben oğluma papatya çayı filan içiriyorum iyi uyuyor eger içerse sen de dene balla tatlandır..[/QUOTE]

Son düzenleme:
sağol deryacım bende düşünüyorum yani sanırım 2 yaş sendromudur diye takmıyor beni hiç yaa eskiden de yapardı ama bu kadar uzun sürmezdii....-tatlicadiarzu-

hadi bakalım geçmiş olsun canım ...güle güle kullan ciclerinide..

zeynepte 2 gecedir uyutmuyor beni
gece 1 den sabah 5 e kadar ayağımdaydı bıraktığım anda uyanıyodu bende artık ayağımdayken kafamı yastığa koyup uyumaya çalıştım azda olsa
bu 2 gündür böyle inşallah alışkanlık yapmaz

bu arada burun akıntısıda durdu maşallah bu durumda sudafed şurup çokkkk iyi kızlar 1 günde toparlandı kuzum

slm kızlar eşim bugüde nöbetci yine bi hafta sonu yalnızım yani bakıyorum herkeste aynı şikayet huysuzluk ve iştahsızlık bizde huysuzluk geçti çok şükür ama bitmek bilmeyen bi iştah sorunumuz devam ediyo bugünde çok az yedi cicibebe yetişmese aç yani sütüne katıp biberonla veriyorum öyle içiyo bide bu vitamin şurupları doğaçın idrarında ve kakasında çok kokuyo sizdede varmı aynı durum sanki pastırma gibi kokuyo kızlar rahatsız edici baya bende sürekli banyo yaptırıyorum koku gitsin diye özellikle kakasında daha çok kokuyo şurupta normalde yetişkinlerin kullandığı vitaminlerin kokusunu taşıyo zaten hani iğrenç bi kokusu vardır ya vitaminde tam ilaç kokusu minadeks veriyorum ben eczacı en iyisi bu dedi verdi iştah açar diye ama işe yaradığı yok

hu huuuuu biz geldikkkk

anlatacak cok şey var.. ee bnm oldugum yerde kıpırtı olmazmı hiç.. ama şımdılık vaktımy ok eşımle evdeyız hasret gıderıyoruz
Aral alt katta uyuyor.. herşey yolunda sadece paşam bugun ateşle uyandı hala ara ara ateşı oluyor calpol verdık bırde pedıtus verdım sabah ..

ıstanbulda hıc dışarı çıkmadım aralla ılgılendım bol bol
ırmakla aral bırbırlerını yıyıp durdular..resım fln dogru durust cekemedım
sadece vıdeo cektım evı dagıtırken onlar :))

herkes ıyıdır umarım opuyorum sızıı

ayşegul ne zaman gelıyorsun canım

denizcim hoşgeldin canım
valla yokluğun çok belli oluyor söylüyeyim
ailen istanbulda olmasına rağmen yinede sık gidiyosun onlurı görmeye ne güzel

evet ayşegül ya vitaminler iğrenç kokuyo banada
sırf o koku yüzünden hamileliğimde bile içememiştim doktorun verdiği vitaminleri
folik asitti galiba demi içtiimiz ıyyyyyy

berenbebeğim hadi bi merhaba de artık yaaaaa
yeni arkadaşlar istiyoruz bizde

secosel çocuklara konulan bazı isimlerin ağır geldiğini duymuştum bende canım
ecriini anlamının allahın hediyesi olduğunu biliyodum bende
az önce araştırdım haklısın tamamen farklıymış gerçekten
peygamberimiz (s.a.v.) zamanında beğenmediği bazı isimleri zeynep ismiyle değiştiriyomuş bunuda öğrendim az önce

Son düzenleme:
kızlar hava çok sıkıcı
haftasonu hiç biryere çıkamadık canım sıkılıyooo
eşimde araba almayı kafasına taktı bizde alıcaz sanırım
azönce 2. elleri araştırdık clio yada albea istiyoruz
fiyatlarıda ortalama 11-13 arası değişiyo
olmuyo ya arabasız hava bozuk olunca eve tıkanıp kalıyoruz ((

bencede arabasız olmuyorrr.. alnın bencede canım..
cocuklu eve araç şart.. keşke herkes alabılse..

ben şımdı eşımı uyandırmaya gıdıyorum ve yemek yedıkten sonra
benı dışarı çıkarmasını soyluyorumm
ıcerde uyuyakalmışş

arala ve bana hedıyeler getırmışş kociş almanyadan :) sagolsun
ay evıme geldım ya kızlar nasıll huzurluyum bılemezsınız
oorda aral bı sn bıle bırakmadı benı çışe bıle gıdemedım zaamn zaman
gecelerı cok az uyuyabıldım
gunduz uykularını uyumadı beyefendı
didişmekten vede yaramazlıktan
ama ogluma hayrab kaldılar zekasına konuşmasına her ezan sesınde
dua etmesıne amiinn yapmasına..
cok akıllı dedıler. cok ozlemışler nicedir gormuyorlardı
cok ıyı oldu yorumamam ragmen kendı alemınde aralı sık sık gormesını ıstıyorum
bu yuzden de kendımı feda edıp goturmek ıcın elımden gelenı yapıyorum
hep esımle tek gıdıoduk ve 1 gunlugune
(aral oolmadıgı ıcın)
bısey anlamıyordum gercı doyumluyor aıleye ama olsunn

denizcim dediğim gibi canım 20sinden sonra izne çıkıcağız bu hafta sanırım çıkıcaz eşim canım az kaldı dayan diyo banada yazık çok bunaldığımın farkında bandırma yapıcaz önce sonra gelibolu kısmetse en son bursa ordan evimize dönücez

sevdacım alın iyi kötü bi araba gerçekten çocuklu olunca yollar rezalet çekilmiyo bi yere gitmeye tırsıyosun biz doğaçla çok çektik otobüslerde şimdi koltuğunda oturuyo rahat gıkı çıkmadan zapdedemiyosun dolmuşta otobüste oturmak bilmiyolar sıkılıyolar hele hele uzun yolda bide siz şanslısınız akrabalarınız var yaşadığınız şehirde gidip gelirsiniz bizde araba var ama gidecek yer yok ya buda çok kötü şu soğukta eş dosta gitmiceksen nereye gideceksinki yazın hadi gezebiliyosun fırsat bulunca kışın çok kötü

minadex iştah açmaz canım ama iyi şurup ...ecrin 5.aydan 13. ayına kadar kullanmıştı

slm kızlar
deniz hoşgeldin çok iyi yaptın valla her fırsatta gitmek lazım bizede 15 tatilde gelin diyolar hatta eskli arkadaşlar birlikte gidelim deidler ama kayınvalidem radyasyonlu şu anda gitmiiicem onlar gelsin sonra bide burda çok araba aramıyoruz biz çarşıda oturunca heralde ama eskişehirde lazım oluyo kayınpeder getirip götürüyo dilediğim gibi gezemiyorum inş yaza gezicem
derya sana da geçmiş olsun atlatmışsın misafirleri hediyelerede gelmiş güle güle kullan resimlerini bekiyorum canım
tümmm haşta beişlere geçmiş olsun benimde boğazım ağrıyo dün çok terledim iki güne gitim ev aradım asansör çalışmıyomuş 6ç kata eceyle çıkmak zorunda kaldım ayyy sonradan gitiğim arkadaşlar o kadar iyi anlaşıyoruz ki 4 kişiyiz 2 mizin aynı yaşta çocuğu var bi ara dalıp çocukalrımızı anlatmaya başlayınca diğerleri kzııyo bende kızıyorum kendime tabii ama insan duramıyo yaa uyumuyo seniide öylemi şöylemi böylemi ama onlarla kafamız acayip uydu yaza rezervasyon yaptıralım birlikte gidelim tatile diyoruz çünkü eşlerimzde arkadaş biz gündeyken onlarda okeyde

bende sudafed alıcam ya eceye ablam demişti onu kullan diye elimde bulunsun biraz rahatsız gibi olunca ben başlıyorum bi gün veriyorum ilerlemiyo sonra
bugün sabahtan beri yağmurluydu hava eşimde dersten sonra gelin makrodan alıçveriş yaıp yemeğe gidelim dedi benim dişim yapıldı ya diş buğdayı yaptık bana:lepi::lepi: herşere rağmen koydum eceyi arabasına gittik taaa dönüşte uyudsu Allahtan inicem arabadan demedi elleri yüzü ıslandı hep yağmurdan simdi uyuyo kalkınca bi ıhlamuryapıyım kızıma ; arabamız olsaydı bu havalarda hep ankaraya giderdik kesin ankamall yakın bize off Allah her isteyene nasip etsin

ayy bu ecrin sinir hastası yaptı seni iyice yasemin düzelse bira artık sende toparlasn kendini ayy annenlere bırak bırak gel yasemin ne bu böyle inan ki ben senin yerinde olsan yatılı bırakırdım eceyi böyle naz yapıcak bana şimdi bile akşamları nazlanınca eşime diyorum al bak ben uğraşamıııcam diye gidiyorum başkaodaya sakinleşene kadr yoksa döverim ben tutamam kendimi
neysee kafa dediğimarkadaşlardan birinin kreşi var çocukgelişimş öğrtmeni bide güle var eceden 2 aybüyük gülceyle buraya kuş konmuş yapıyoalr ecede karşıdan bi bakıyo ama hem kafasını uzatıyo napıyoalr beni niye çağırmıyolar diye hemde sokulmuyo öyle büşey oldumu gülce hemen sokuluyo benimkine çok gururlu bu diyolar arkadaş da seçer ilerde diyolar içine atıyo bide ece kızlar heralde ondan zayıf kaydirigubbakcemile3 gerçekten saf değil yani öyle herkesle oynayım arkadaş olayım demşyo şimdiden var seçme huyu bayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…