2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

off çok gelmiş gerçekten ; biz salonla küçük odayı açmıyoruz zaten hiç girilmiyo oraya ece oyuncak almaya giriyo çıkartıyorum hemen
haftada bir misafir geliceee zaman açıyoruz sadece
yaa bide busene biraz tasarruf etmeye çalışıyoruz doğalgazdan ben elektiriğede dikket ediyorum akaşm ondan sonra çamaşırları atıyorum sabahda 12 ye kadar kurutmayı çalıştırıyorum o saatlerde düşük oluyo fiyatları

akşam için hazırlık yapıcaktım tam o sırada üst kat komşum geldi kaynattık biraz :))
tabi benim pastada güme gitti
eşime söylücem gelirken yaş pasta alsın çayın yanına ikram ederim
sonrada çerez meyve ikram ederim yeter demi ?
valla artık her işin kolayına kaçar oldum

kızlar bizimde maaş faturalara gidiyo
cep telefonları ikimizin 50
ev telefonu 30
internet 30
su 20
elektrik 60
doğalgaz 150
kredi kartı 500
eşim devlet memuru aldığı para belli
allahtan diyorum kirada oturmuyoruz aç kalırdık vallahi kızlar
bide biz bütün harcamalarımızı kredi kartıyla yapıyoruz bunun içinde kıyafet taksitlerimiz falanda var
aldığımız para malesef faturalara gidiyo kızlar
napalım bunada şükür hiçbirşeyden geri kalmıyoruz ama kıyafet desen en iyisini alırız gezmek desen gezeriz daha ne olsun aç değiliz açıkta değiliz
allah olmuyanlarada versin inşallah
aminnnn

1-.........................26 haziran2008.......................82cm............ ..........11.4kilo
çoğu kelimeyi çıkarabiliyor,iştahsız,octamar vitamini kullanıyor,8 dişi var,her söyleneni anlayıp yerine getirebiliyor,emmiyor,gündüz 3 saat uyuyor
2-BATUHAN(NURAN).............................02.06.2008.... .......................90 cm.........................16.5 kilo
fazla kelime çıkaramıyo ama denilen herşeyi anlıyo,iştahlı,10 dişi var,emiyor,öğlen 1,5 saat uyuyo
3-DOĞAÇ EFE(AYŞEGÜL).....................12.06.2008................... .......86cm ...................10.5 kilo ((((nazar:
4-ZEYNEP(SEVDA)......................29.05.2008............ ....................84cm.......................... ...12 kilo
söylenilen herşeyi tekrarlıyo-16 dişi var-çok mızmız-tek başına oynamıyo :))

5-VEDAT KAĞAN(SELCAN)..............25.06.2008...........88cm...... .....14 kilo

iştah sorunu yok herşeyi yer,çok hareketli ama yaramaz değil,insanlarla iletişimi kuvvetli,öglen 2 saat uyuyor günde en az 6 kere emiyor.tabi bu kilolar boylar %75 genetik.benim oğlum zaten 4.700 kilo ,55 cm dogmuştu.sülale de çogunlukla uzun boylu.bebeğinin kilosu az olanlar benimki zayıf diye düşünmesin.her bebeğin genetiği farklı.önemli olan beyin gelişimi ve saglıklı olması.
Ecrin nisa altın ....................30 mayıs2008..........83cm..10.80kilo
büyükler gibi rahatlıkla konuşur anlar ,bilmiş,iştahsız,sinirli,eşyalarını kimseyle paylaşmaz,kendi yaşıtlarıyla asla oynamaz kendinden yaşça büyüklerle anlaşır,17dişi var,vimin c balık yağı supravit şuruplarıyla ayakta durur,
6-TEOMAN ASRIN(DERYA).................. 11.06.2008................93cm..............15.5kg

Konuşması ayına göre fena değil,denileni anlıyor ve tekrar edince öğreniyor,iştahsız,meme düşkünü,uysal ve biraz yabani,güleryüzlü,annesine naz yapan,tek başına oynamayan böcük..sanırım 18-19 dişimiz var
7-ECE(SERPİL).................10/06/2008..........................84 cm............................11.100 gr.............
söylediğmiz herşeyi tekrarlar iki kelimeyi yanyana getirir hoplar zıplar koşar uyuduğu zamanlarda sırtı poposu yer görür tv yi açar yumurcak açıksa oturur izler sürekli resim yapar sabah uyandığında ilk işiş dolaptan kalemleri ve boyama kitaplarını çıkarak olur iştahı iyi denebilir günde bazen 1 bazen iki kez toplamda 2 saay uyur 10 tane dişi var kullandığımız tek ilaç balık yağımız
8-ARAL DENİZ .......... boy 82 cm.............. kılo 11,400 flndır ancak 10 tane dışımız vardı bugun 12 oldu

Aral cok sosyal bır cocuk herkesle arkadas olmaya yatkın. paylasmayı bılıyor .
hıperaktıf. ıştahı değişken genelde yer ama metabolızması cok hızlı calışıyor ztn cok hareketlı oldugundan fazlasıyla yakıyor
emmıyor
sütü çok sevıyor
konuştugu kelımeler 40 tane fln.. ıkı kelıme dagarcıgımız sınırlı mesela burger kıng fln gıbı seylerı soyluyor ( dördin tink )
ışı gucu oyun oynamak keşfetmek hoplamak zıplamak adrenalıne ve can acıtmaya bayılıyor
hayvanları cok sevıyor yaşadıgımız sıte dolasıyle bebeklıgınden berı alışık
galatasaraylı :))) hahahahahah
9-ECRİN NİSA(YASEMİN)....................30 mayıs2008..........83cm..10.80kilo
büyükler gibi rahatlıkla konuşur anlar ,bilmiş,iştahsız,sinirli,eşyalarını kimseyle paylaşmaz,kendi yaşıtlarıyla asla oynamaz kendinden yaşça büyüklerle anlaşır,17dişi var,vimin c balık yağı supravit şuruplarıyla ayakta durur
10-RÜYA(SERPİL)....................boyu 89cm kilosu da 12.5 ..
fiziksel olarak çok iyi sosyal olarak da insanlara çocuklara çok sıcak davranıyor hep arkadaş olmak istiyor bazen parka götürdüğümde abla abileriyle oynamak istiyor ama tabi bizimkini ciddiye alan yok:)))canım benim o da hiç bir şey demiyor gene de yanaşmaya çalışıyor. bir ara öyle soğukluk yaşadı insanlara karşı hatta bayramda babamlara gittiğimde halamlar falan da vardı hiç içeri dahi girememiştim rüyanın ağlamasından kalabalıktan çok korkmuştu ama sonra alıştı şimdi iyi..onun dışında 3 e kadar sayabiliyor ne isterse anlatabiliyor yarı bizim dilimizle yarı bebek diliyle ..puzzle almıştım ona hemen yapıvermişti dikkatimi çeken bir şey oldu bu..buna rağmen hala bir bebek gibi memeye düşkün gerçi artık gündüz nerdeyse hiç vermiyorum ama gece uyuması için mecbur kalıyorum...

Rüyaya da koca bir maşallah annesi süper
ama resim isteriz epey oldu görmeyeli şimdi büyümüştür,abla olmuştur..

eviniz hayırlı olsun canım Allah ağzınızın tadını bozmasın,güle güle oturtsun inşallah..

rüya ya kardeş mi? bence evde canın sıkıldı senin dur bi dinlen bundan sonra rahatlıyacaz inşallah..

Kilo olayı bende de hala koca bi sorun dün tekrar başladım 2 gündür dikkat ediyorum ve leslie teyzeyle yürüyorum 1 saat :) ( evden çıkamıyorsan öneririm)
bir de bu sabah aç karnına geceden suya koyduğum ceviz ve sarımsağı yuttum iyi geliyormuş bi deniycem en kötü saça iyi geliyormuş sarımsak..koku da yok bakalım..

Sevdacım çayın yanına yeni öğrendiğim bi iki tarifim var istersen yazıyım çok pratik ve tadları süperrrr...
selam güzel haziran anneleri ben yokken baya kaynatmışsınız geçmişi okuyamadım
özledim sizleri..... a.s.

Nerdesin esracım sen yaaaa...

bizimde geldi elektrik bugün burda 1.5 aylık geliyo 91lira gelmiş bu ne dedik biz hala şoktayız bizim şohben termisifon elektrikli bide ben çayı falan hep çaycıda yapıyorum bide evde bütün tvler çalışıyo mutfakta ben odada doğaç salonda eşim maşallahımız var apt. en çok bize geliyo zaten fatura

offf napmışsınız sibelcim sizin faturalar uçmuş resmen :))

biz de salonu kışın kapatıyoruz oturma odasında oturuyoruz zaten koca bir petek yanmayınca gerçekten çok farkediyor ama geçen seneye göre bizimde doğalgaz iyi gidiyor sanki belki ara kat olduğumuz ve ev güneş aldığı için...

slm kızlar streetpit sagol canım hoşbuldum
suus valla bende oglum dogduktan sonra hep ben baktım yardım eden kimsem olmadı.fazla kilolarım vardı.bazı saglık sorunları yaşadım .o zamanlar yaşlandım diyordum.hep yorgundum.yaz başında baktım böyle olmayacak kendime çekidüzen verdim.
hala çalışmak gelmiyor içimden.(oğluma bakmak için işi bıraktım ) her ne kadar maddi olarak sıkışsak da evde vakit geçirmeye çok alıştım.sabah erken kalkmaya falan çok üşeniyorum. onun haricinde iyiyim artık çünkü saglıklı beslenmeye başladık tüm yanlış yaptıgımız şeyleri bir tarafa atıp oğlumu da düşünerek dogal beslenmeye başladık.zayıfladım 74 kilodan 56 kiloya düştüm cildim parladı saçlarım canlandı.sütüm çok arttı.daha mutluyum ve hastalıgım tamaman geçti üstelik hiç ilaç kullanmadan.ne eşim ne oglum hiç hasta olmadık.yine çalışmak isteği gelmiyor ama yaşlı gibi de hissetmiyorum kendimi tamamen oğluma ve rahata alıştım ondan.aslında benimde çalışmam gereken dersler var.ama yok vazgeçtim ben ..

listeye bakıldığında hala emen çocukların boy ve kilo gelişimlerinin daha iyi olduğu görülüyor..ayrıca boy ve kilonun yüzde 70i genetiğe bağlıdır
bunun yanında ki bence önemli olan bu(mesela benim en çalışkan öğrencim sınıfın en kısasıdır)çocukların farkındalıkları,söyleneni anlamaları,nesneleri ayırt edebilmeleri(zıt kavramları mesela),hiç bir şeye kayıtsız kalmamalarıdır.....
bence bütün çocukların bu yönde gelişimi 1,5 yaşa göre çok iyi...
herşeyi kavrama dönemindeler..özellikle öğlen uykusundan sonra öğrettiğiniz her şey kalıcı olur..sayı saydırablirsiniz, hayvan seslerini çıkarmasını hatta renkleri bile öğretebilirsiniz..

Benim de kpss ye çalışmam lazım eşim sürekli hadi diye dürtüyor ama içimden hiçgelmiyor tekrar ders,kitap falan bıkmışım ben okumaktan yaaa bu yaştan sonra çekilmiyor..
bu sene de girerim belki ama çalışmadan girince de olmuyor işte 90 üzeri falan,70lerde kalıyorum..
zaten memuriyeti isteyip istemediğimden de emin değilim,ben ticaret adamıyım yaaaa..
yapcam ama çok yakında...

selcancım ben cihanbeyli ilçesinde öğretmenim..
konyaya geldiğimizde görüşebiliriz..
çocuklarda yaşıtlar kaynaşmış olurlar..
annemlar konyada kule civarındalar

Zekada,fiziksel gelişim de genetik...
yiyecekler bana göre sadece vücudun direncini koruyup,bağışıklığını güçlendiriyor hastalıklara karşı koruyor..tabi anne sütü de koruyor ve çok besliyor teo emmese çok zayıf olurdu eminim çünkü çokkkk az yiyor

kızlar ben çıkıyorum ardayı emzirirken oruç tutmamıştım..onları tutuyorum.bugün 11 oldu..nasıl bitiricem bilmiyorum...artık zzorlanmaya başladım çünkü
yemek yapmalıyım...

aynen canım bende öyle düşünüyorum.oğlum dogana kadar zaten evden yapıyordum ticaretimi ama bu aralar beklemedeyim.kağan biraz daha büyüyünce bir dükkan açmak istiyorum derya sen ne yapmak istiyorsun neyle ilgileniyorsun

ayçacım katılıyorum boy kilo dan önce saglık ve beyin gelişimi önemli.ama tabi ki anne sütü verebilse herkes daha iyi olur.ben sadece 40 gün emmişim o yüzden 2 yaşına kadar emzircem oğlumu..

kızlar ben çıkıyorum ardayı emzirirken oruç tutmamıştım..onları tutuyorum.bugün 11 oldu..nasıl bitiricem bilmiyorum...artık zzorlanmaya başladım çünkü
yemek yapmalıyım...

ayy nasıl özendim sana atike Allah kabul etsin dün gece eşime dedim hani biz oruç tutcaktık diye saati ayarlayıp kalksam ne iyi olur yemeğimde oluyo son zamanlarda ben kahvaltıdn çok yemeği sevdiğim için benim içinde iyi olur hem ama dediğin gibi nasıl biter benim 25 günüm var geçen seneden

selcancım ben çalışmasam memleketimde olsam hiç sıkılmam çünkü ben eve tıkılıp kalamam doğum iznindeyken bir ay burda durmuştumda evde patlamıştım şimdi burda çevrem hep çalışan insanlar çalışmasam çok sıkılırım benim için işe gelince iki insan yüzü görüyürom konuşuyorum öğlen çıkıp dolaşıyorum evde eceyle ne mümkün çarşıya çıkıp alcaklarımız unutup geliyoruz ben sadece işyerinde fazla oturmaktan şikayetçiym insanlar böyle kilo alıyo böyle köreliyo ve memurların çoğuda böyle malesef masabaşı çalışanlar
Allah bi kapı açar belki bende geçerim öğretmenliğe çok güzel bi torpil bulduk ama bakan değişti zaten hep öyle olur yaa yaaaaaaaaa önceki bakan olsaydı hallederdik de bunu tanımıyoz diyenler sırnaşık şey canım benim ismim de serpil bu arada belki söylememişimdir daha önce

deryacım ne ki o leslie teyze mi ne??bilmiyorumkismile söyle bakem alırım belki işe yarayan bir şeyse..

bizim faturalar hep öyle oluyor ya yüksek gerçi bu ayki kadar hiç gelmedi ama ev değiştiği için heralde..deryacım bu arada sana ve bütün arkadaşlara iyi temennilerinden dolayı teşekkür ederim..

Sevda okuyorsan yemek tarifi ekledim canım ordan bak çikolata şelalesi eğer misafirin 2 kişi gelcekse çok ideal çayın yanında hem pratik,hem de hemen oluyor şimdi yap dolapta dursun onlar otururken fırına atarsın ama 11 dakikayı geçmiyecek..
kızlar siz de bakın bi alternatif olur ben dolapta hep bitter çikolata bulunduruyorum ani bi misafir gelir diye..

yemek yapmalıyım...

allah kabul etsin cnm ben de tutuyorum ama pazartesi ve perşembe günleri sadece ..i

sibelcim leslie sensone diye arat karşına çıkar 5mil olanı indir (8 km oluyormuş sanırım ) 1 saat 10 dakika falan sürüyor evde yürüyorsun ve tabi bazı hareketlerde yaptırıyor ama zorlamadan eğlenceli bi şekilde kadın çok sempatik zaten mutlaka indir ben dışarı çıkamıyorum Asrını bırakıp o yüzden o uyrken spor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…