2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ok cnm saolasın

derya çok güzel görünüyor deneyeceğim en kısa zmanda..off kilo da vermek lazım yaaa..

tadıda nefis oluyor ama bu aralar deneme önce kilo ver sonra kendini ödüllendirirsin bununla:)) bunları bi yapınca gerisi geliyor ben tatlı manyağı olarak öyleyim yani ama artık yok yemiycem bu aralar misafirlerim vardı o yüzden hepsinden bol bol yaptım,yedirdim ve yedim

ya ben yokken gırıp gırıp yazıonuzzz fururum sızı heee :)))

sibelcım evın hayırlı olsun resımlerını eklesen cok mutlu oluruzz
nerden aldınız canım bana yakınmısın ??
ruyanında maşallahı varmış yanı tü tü tüüü
yenı halını mrk edıyoruz eklesene bır ara

kızlar anne sutunden boy kılodan fal nbahsedılmıs
aysegulcum bende dogdugumde 4 kılo 800 gram dogmusum
ve 2,5 yaşıma kadar anne sutu almışım zor bırakmışım anamı...
ama boyum 1,66 yada ,167 bılmıyorum tam hep degısık cıkıyor :)))) nasıl ölcuyorsam
kılom ıse 47 bazende 48 oluyorum bılıyorsunuz
bızım aılede herkes zayıf ve kısadır. kızlardan en uzun benım ..
kucuklugumden berı boyle zayıfım ben anne sutuyle ılgısı bılmıyorm ne derece dogru
sadece cok güclu bır yapım vardır.. (dogumdan sonra bıraz degıstı bu durum tabıı)
sadece en cok dişleri fln ıyı yonde etkıledıgınden emınım anne sutunun

sağol canım..
ben iftarda yediğimle tutuyorum......
o yüzden zorlanıyorum..

evet canım bende baya emmişim ve annem hiç bişey anlamamış hiç ne yemekte ne yaramazlıkta ne huysuzlukta hiç şikayet etmemiş şu andada grip olduğumu doğru düzgün hatırlamam maşallah diyeyimde ben listeye göre yorum yaptım sadece tabi istisnalar kaideyi bozmaz derler geneline bakınca emen çocuklar daha güzel gelişimde

anam sen de çok az giriyon yazıp kaçıyon hemen..ev için sağol yakında eklerim.

oo şenelmiş buralar nasılsınız bakyım kızlar oku oku biteremedim benden sonra iyi bir kaynatmışsınız...

merhaba yeni arkadaşımız aramıza hoşgeldin....a.s.

[atikecim allah kabuletsin canım ben seneye dedim çünkü çok zorlanıyorum...

Son düzenleme:
mafoldumben:Saruboceq:kızlar size çok üzüldüğüm bir şey diyeceğim bu gün yazmıştım ecrini tartıcam diye 10 buçuğa düşmüş .annemlere gittim öğlen gibi ben geldim şu saat oldu ağzına lokma sokmadı anneme sordum yedi demiştin diye annemde sabah 2 kaşık felan yedi dedi saat 1 de de bir yemek kaşığı makarna yemiş onunla şimdi de uyudu ben gelince hele hiç lokma sokmadı neyse dr.aradık hemen getirin dedi şurubu değiştireceğiz yarım kilo birden düşmüş 1 ay içinde serum takacakmış kararsız kaldım eşime demedim daha onu bekliyorum..bizim durumlar böyle işte şurubun etkisi geçti iştah zaten yoktu kiloda gitti...böyle giderse kötüye gidiyor bugün hiç güzelce yürüyemedi adımlarını atmaya feri yoktu yememsinden dolayı düşüyordu senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamamafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenaher şey kilo değil ama işte durumda bundan ibaret...

Son düzenleme:
1. ayça28.........................26 haziran2008.......................82cm............ ..........11.4kilo
çoğu kelimeyi çıkarabiliyor,iştahsız,octamar vitamini kullanıyor,8 dişi var,her söyleneni anlayıp yerine getirebiliyor,emmiyor,gündüz 3 saat uyuyor

2. BATUHAN(NURAN).............................02.06.2008.... .......................90 cm.........................16.5 kilo
fazla kelime çıkaramıyo ama denilen herşeyi anlıyo,iştahlı,10 dişi var,emiyor,öğlen 1,5 saat uyuyo

3-DOĞAÇ EFE(AYŞEGÜL).....................12.06.2008................... .......86cm ...................10.5 kilo ((((nazar:

4-ZEYNEP(SEVDA)......................29.05.2008............ ....................84cm.......................... ...12 kilo
söylenilen herşeyi tekrarlıyo-16 dişi var-çok mızmız-tek başına oynamıyo :))

5-VEDAT KAĞAN(SELCAN)..............25.06.2008...........88cm...... .....14 kilo

iştah sorunu yok herşeyi yer,çok hareketli ama yaramaz değil,insanlarla iletişimi kuvvetli,öglen 2 saat uyuyor günde en az 6 kere emiyor.tabi bu kilolar boylar %75 genetik.benim oğlum zaten 4.700 kilo ,55 cm dogmuştu.sülale de çogunlukla uzun boylu.bebeğinin kilosu az olanlar benimki zayıf diye düşünmesin.her bebeğin genetiği farklı.önemli olan beyin gelişimi ve saglıklı olması.
Ecrin nisa altın ....................30 mayıs2008..........83cm..10.80kilo
büyükler gibi rahatlıkla konuşur anlar ,bilmiş,iştahsız,sinirli,eşyalarını kimseyle paylaşmaz,kendi yaşıtlarıyla asla oynamaz kendinden yaşça büyüklerle anlaşır,17dişi var,vimin c balık yağı supravit şuruplarıyla ayakta durur,

6-TEOMAN ASRIN(DERYA).................. 11.06.2008................93cm..............15.5kg

Konuşması ayına göre fena değil,denileni anlıyor ve tekrar edince öğreniyor,iştahsız,meme düşkünü,uysal ve biraz yabani,güleryüzlü,annesine naz yapan,tek başına oynamayan böcük..sanırım 18-19 dişimiz var

7-ECE(SERPıL).................10/06/2008..........................84 cm............................11.100 gr.............
söylediğmiz herşeyi tekrarlar iki kelimeyi yanyana getirir hoplar zıplar koşar uyuduğu zamanlarda sırtı poposu yer görür tv yi açar yumurcak açıksa oturur izler sürekli resim yapar sabah uyandığında ilk işiş dolaptan kalemleri ve boyama kitaplarını çıkarak olur iştahı iyi denebilir günde bazen 1 bazen iki kez toplamda 2 saay uyur 10 tane dişi var kullandığımız tek ilaç balık yağımız

8-ARAL DENıZ .......... boy 82 cm.............. kılo 11,400 flndır ancak 10 tane dışımız vardı bugun 12 oldu

Aral cok sosyal bır cocuk herkesle arkadas olmaya yatkın. paylasmayı bılıyor .
hıperaktıf. ıştahı değişken genelde yer ama metabolızması cok hızlı calışıyor ztn cok hareketlı oldugundan fazlasıyla yakıyor
emmıyor
sütü çok sevıyor
konuştugu kelımeler 40 tane fln.. ıkı kelıme dagarcıgımız sınırlı mesela burger kıng fln gıbı seylerı soyluyor ( dördin tink )
ışı gucu oyun oynamak keşfetmek hoplamak zıplamak adrenalıne ve can acıtmaya bayılıyor
hayvanları cok sevıyor yaşadıgımız sıte dolasıyle bebeklıgınden berı alışık
galatasaraylı :))) hahahahahah

9-ECRıN NıSA(YASEMıN)....................30 mayıs2008..........83cm..10.80kilo
büyükler gibi rahatlıkla konuşur anlar ,bilmiş,iştahsız,sinirli,eşyalarını kimseyle paylaşmaz,kendi yaşıtlarıyla asla oynamaz kendinden yaşça büyüklerle anlaşır,17dişi var,vimin c balık yağı supravit şuruplarıyla ayakta durur

10-RÜYA(SERPıL)....................boyu 89cm kilosu da 12.5 ..
fiziksel olarak çok iyi sosyal olarak da insanlara çocuklara çok sıcak davranıyor hep arkadaş olmak istiyor bazen parka götürdüğümde abla abileriyle oynamak istiyor ama tabi bizimkini ciddiye alan yok:)))canım benim o da hiç bir şey demiyor gene de yanaşmaya çalışıyor. bir ara öyle soğukluk yaşadı insanlara karşı hatta bayramda babamlara gittiğimde halamlar falan da vardı hiç içeri dahi girememiştim rüyanın ağlamasından kalabalıktan çok korkmuştu ama sonra alıştı şimdi iyi..onun dışında 3 e kadar sayabiliyor ne isterse anlatabiliyor yarı bizim dilimizle yarı bebek diliyle ..puzzle almıştım ona hemen yapıvermişti dikkatimi çeken bir şey oldu bu..buna rağmen hala bir bebek gibi memeye düşkün gerçi artık gündüz nerdeyse hiç vermiyorum ama gece uyuması için mecbur kalıyorum..

11.SAıKAL (ZUZı).............28 MAYIS 2008........85 cm........12 kilo
gelişimi iyi gidiyor, 30 -40 arası kelime biliyor. 16 dişimiz var. dişini kendi yıkıyor yerimsenibengezmeyi çok seviyor, çok sosyal bir çocuk. 0-10 yaş arası çocukların hepsine "baby" diyorzemuszemus
hala emiyor. yaklaşık 1.5 ay süren iştahsızlık durumumuz vardı atlatıyoruz yavaş yavaş. babaya çok düşkün, en sevdiği tv programı "Gece Bahçesi" ( upsy daisy'yi çok seviyor "apti teyti" diyor).

Son düzenleme:
yasemincim çok üzüldüm ya
niye yemiyo bu kız anlamadım gitti
gücü kalmamış resmen
umarım herşey düzelir
ilacı bi değiştirin bakalım inşallah iştahı açılır ya

maşallah kızlar bakıyorumda hepinizin bebişleri baya kelime biliyolar konuşuyo
batuhan da bu konuda geri
bende buna üzülüyorum
sürekli oynuyoruz kelimeleri öğretmeye çalışıyorum
babasıda aynı şekilde sürekli konuşuyoruz tekrarlıyoruz
bildiği kelimeler anne -meme- mama- attı- pisi pisi- hav hav- möö
arada bir baba- teeviyo(televizyon)-civciv-otoss(otobüs)-kayo(kamyon)
ama taklit yeteneği süper ne yaparsak ikinciyi tekrarlatmadan yapıyo
herşeyi anlıyo denilen herşeyi yapıyo arada bizide kullanıyo:))

Ahhh yasemincim yaaa nedir bu Ecrinin inadı,yemek konusunda evde süreklibir zorlama hakim olduğu için mi soğudu acaba? ben bazen öyle düşünüyorum teo elimde tabak görsün ne olduğuna bakmadan kaçıyor ve ağlıyor çünkü..muhtemelen Ecrin de öyle artık yemek konusu inat haline geldi sizde de ,hakimiyet savaşı..

Bi şeyler içmeyi sevse içir diycem,ben teoya dediğim gibi evdeki tüm meyve sebzelerin suyunu sıkıp içiriyorum çok iyi geliyor emin ol..

siz bi gidin de doktora serum falan napcaksa yapsın cadıya,annesi de artık üzülmesin..

Canım ben daha önceden grafikerdim daha sonra dükkan açtım kişisel ve normal hediyelik üzerine ilginç,farklı,özel hediyelikler tasarlayıp satıyordum resimli puzzle,takvim vs..
neyse şimdi de çocuklar için parti evi açmayı istiyorum bi arkadaşımla ortak olarak..hem bu tarz işleri seviyorum organizasyon falan hem de teo da yanımda olabilir çocuklar için eğlence mekanı,istersem de bırakabilirim ananeye,babneye falan..bakalım maddi durumları düzene koyalım istiyorum hem de çokkk..

deryacım ne kadar güzel bir fikir..umarım yaparsınız....a.s.

deryacım cidden süper bi fikir hemde zevkli bi iş
bende grafikerlik kursuna gitmiştim 5 sene önce bayada iyiydim
ama kurs bitince bende unuttum bazı şeyleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…