2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

valla sibelcim ben isterim ama bilmiyorum bursayı deniz yapacak organizeyi artık hepimizi toplarsa bir araya geliriz zaman bizim için önemli malum akrabada kalıcaz ve çocukluyuz 1günden fazla kalamayız o bir günede sığdırmam gerekir ziyaretleri bide o bir gündede sizlerle görüşmemede inş eşimin halası bişey demez sözde bize geldiler ama yüzlerini göremedik falan diyebilirler çocuksuzken gitmiştik bi kere kadının gece uykusuzluğu sorunu varmış öğlene kadar yatarmış eşi kaldırmıştı biz kalkınca falan rahatsızlık vermeyide istemiyoruz şimdi bide çocuk var heryeri karıştırır kurcalar zarar verir diye tırsıyom gerçi kadın anaokul öğretmeni emeklisi işi çocuktu ama ne bileyim ya insanın içini blemezsinki değilmi

diş olayına gelince 2.5 aydır diş çıkarmadı ona bağlıyoruz bizde ama tık yok hala 12 tane dişi sırada köpek dişleri var sanırım en zoruymuş sanırım bu dişte bakalım gözükmüyoda bişey bide doğaç dişlerini bekledi bekledi hep birden fazla çıkardı çıkardımı 2den fazla bile olabiliyo zor oluyo yani onun sıkıntısıda olabilir

sibel eşin dışarı çıkmana mı ızın vermıyor .
ınternetten bırılerı ıle goruşmene mı

anlayamadım ben..

Sibelllll güle güle oturun canımmmm çokkk güzelmiş eviniz..özellikle de camları ve manzarası süpermiş... gelip o manzarada bi kahve içmek vardı yaaaa offf niye hepimiz aynı şehirde değiliz ki?:sinifsinif:
site olayı çok güzel bence şehirden uzak da olsa eğer oturmuş bir siteyse zaten dışarı çıkmana gerek kalmıyor..
Biz de biraz birikim yaparsak evimizi satıp üzerine ekleyerek kayınvalidemlerin sitesinden yada kc göksu blokları var burda göl manzaralı onlardan almayı düşünüyoruz ..herşey yoluna girsin elbet bi gün o da olur yeterki ağzımızın tadı,evimizin kahkahası eksik olmasın kızlar..
biz kızlarla bi ara evim evim köşesi yapmıştık herkes evinin resimlerini çekip koyuyordu gerçi bi kaç kişi koyduk halaaaaaa bekliyoruzzzzzzsengözlerimebaksanab
hadi sibel sende ekle yeni evini ve eklemeyenler hadi amaaaaa...

8buçuk 2 buçuk arası çalışıyorum..
günün büyük bir kısmı kalıyor aslında
haklısın aslında denizcim her şeye rağmen çalışmak güzel...

....................QUOTE=handerya;11138994]Sibelllll güle güle oturun canımmmm çokkk güzelmiş eviniz..özellikle de camları ve manzarası süpermiş... gelip o manzarada bi kahve içmek vardı yaaaa offf niye hepimiz aynı şehirde değiliz ki?:sinifsinif:
site olayı çok güzel bence şehirden uzak da olsa eğer oturmuş bir siteyse zaten dışarı çıkmana gerek kalmıyor..
Biz de biraz birikim yaparsak evimizi satıp üzerine ekleyerek kayınvalidemlerin sitesinden yada kc göksu blokları var burda göl manzaralı onlardan almayı düşünüyoruz ..herşey yoluna girsin elbet bi gün o da olur yeterki ağzımızın tadı,evimizin kahkahası eksik olmasın kızlar..
biz kızlarla bi ara evim evim köşesi yapmıştık herkes evinin resimlerini çekip koyuyordu gerçi bi kaç kişi koyduk halaaaaaa bekliyoruzzzzzzsengözlerimebaksanab
hadi sibel sende ekle yeni evini ve eklemeyenler hadi amaaaaa...
[/QUOTE]

Son düzenleme:
Anne- Babalar “Sağlıklı Bir Çocuk” Yetiştirebilmek İçin ; Çocuğun İçinde Bulunduğu Yaşın Gelişim Özelliklerini Çok İyi Tanımalıdır.

Bazı anne- babalar farkında olmadan çocuklarının davranışlarını problemli bir davranış olarak tanımlayabiliyor. Bu durum ailenin çocuğunu yeterli düzeyde tanımamasından kaynaklanmaktadır. Örneğin; iki yaş döneminde olan bir çocuk gelişimsel olarak inatlaşma sürecindedir, kendi istediğinin olması için diretir. Artık yürüyebildiği ve her yere ulaşabildiği için hareketlidir. Zihinsel gelişimin hızlandığı için dikkat sürekli çevresindedir, meraklıdır , keşfetmek için her şeye dokunmak ister. Bu nedenle de tehlikelere oldukça açıktır. Anne ve baba çocuğun bu süreçteki davranışlarını “ Sözümü dinlemiyor., Yemeğini bir türlü yediremiyorum., Tehlikeli şeylere dokunmak istiyor. , Hayır deyince durmuyor., Güzel güzel konuşuyorum, anlatıyorum,ama yine de dediğimi dinlemiyor ve beni çok yoruyor.” Olarak ifade eder. Tüm merakı ve hareketliliği gelişimi için çok önemlidir. Oysa ki bu yaş döneminde ; merak etmeyen , sadece oturup söz dinleyen, çevresi ile ilgilenmeyen bir çocuğun gelişimsel olarak problem yaşadığından daha fazla şüphelenilir. Bu gelişimsel özelliği tanımayan bir anne - baba ; çocuğun gelişimini engelleyecek , kişilik olarak daha güvensiz , pasif bir çocuk yetiştiriyor olacaktır.

Ayşegülcüm varya kusma dışında anlattıklarının hepsi teo da da var yani sulu şey yememe ,çatalla bazen kendi yeme,ağzında bişey varken başka bi şey görsün çıkarıp verme vs..
ben yedireceğim şeyi mutlaka teo kaseyi görmeden elimle ağzına değdiriyorum ki tadına baksın hayır demesin diye dün supangle yapmıştım parmağımla yedi hepsini kaşığı reddediyo sıpa parmağımla yedi,manyak bunlar yawww...

bugün annem geldi Teoyu dışarı çıkardık ,parklarda gezdi sonra avm ye falan gittik hava aldı yavrum..sonrada balık yedik bi baktım teo ananesinin elinden pek sevdi balığı ay nasıl mutlu oluyorum o böyle faydalı bişeyler yedikçe,akşamda 3-4 kaşık mantı yedi bana yetti bugünlük..

her yeremi yani doğrusu benim eşimde hani kendi başıma pek göndermez ama yani ialeme vs.yakınlar zaten giderim kendim ama daha yeni ya 3 sene pek çıkmadım kendim hiç ....sende nasıl bu ...

evet cnm annemlere de beraber gidiyoruz gerçi ilk evlendiğimizde daha kötüydü ama gittikçe rahat bırakıyor mesela ilk zamanlar kapıdan dışarı çıkamıyordum şimdi ise markete parka fln gidiyorum komşulara çaya gidiyorum fln....sanıyorum git gide özgürleşeceğim:))babası da böyleymiş ama çoluk çocuk olunca rahat bırakmış annesini..neyse ben şikayetçi değilim aslında allah ondan razı olsun bana ve kızıma çok iyi bakıyor..

çok saol cnm ya keşke yakın olsak hepimiz ama sen özgürsün belki gelebilirsin bir ara bursa ya..

inşallah siz de istediğiniz gibi bir ev alırsınız ama dediğin gibi önemli olan o evde mutlu ve huzurlu olmak..

ben resim eklicem cnm ama daha sonra ok..

ne ggüzel gezmişsiniz zordur ya yemeyen çocukla uğraşmak...

günaydııınnn iyice kesinleşti doğaçın durum kızlar 2 gecedir ağlıyo uyurken ve öksürüğü arttı hapşuruyo sık sık grip oluyo sanırım bütün derdi bu yine alerji şuruplarına devam bşladık yine off offf bugün gün var komşuda inş. huysuzluk yapmaz

slm kızlar dün internet yoktu giremedim.kızlar size bişey diyeceğim.prof.dr.sabiha paktuna keskin in uzmantv.com da ki videolarını hepinize tavsiye ediyorum.buğün tuvalet eğitimi hakkında konuştu.gerçekten dogru bilinen çok yanlış şeyler var.mutlaka izleyin.ben çok faydasını görüyorum bu doktorun.oglum 1 yaşındayken yemek yemiyordu kafasını duvara vurup bizi ısırıyordu.onun tavsiyeleriyle 2 haftada bu sorunu ortadan kaldırdık.şimdi çok uyumlu ve mutlu bir oğlum var.dün akşam 2 kase salçalı sarımsaklı brokoli çorbası ve yogurtlu ıspanak,ısırgan otu kavurması yedi.üstelik ben söylemedim kendisi dolabı açıp tencereyi gösterdi.
yasemincim senin için de araştırdım 0-3 yaş arası bir bebeği aynı kişi beslemeliymiş.başkası yemek yedirmeye çalışmamalıymış.sürekli vitamin surup gibi takviye içirmek ve yemesi konusunda ısrar etmek çocugun tepkisine yol açıyormuş.bir de serum verecekler demişsin.bence iyi düşün tatlım ters tepebilir sonuçta acı çekecek ve serum onu tok tutacaktır.bu sefer iyice yemekten soguyabilir.ben bile koca kadın oldum hastaneden serumdan falan hoşlanmıyorum küçücük çocuk strese girebilir.
sibel evinde güle güle otur .çok begendim mutfagın tam kahve içilecek yermiş.darısı başımıza.
deryacım inşallah açarsın dükkanını.ben de çok istiyorum bir dükkan açmak.
atikecim konyaya geldiğinde mutlaka beklerim zaten evim otogara yakın kolay bir yerde.

evet canım ben izledim sabah tuvalet eğitimini ve uyguluyorumda aslında hep gösteririm bezini bak oğlum aferin sana falan derim hatta kaka yaptığında hadi gel sen bezini getir birlikte temizliyelim falan deyip onuda katarım bi faaliyetmiş gibi ya bide ayıp olabilir belki ama ben tuvaletimi yaparken ona izlettiriyorum ne kadar doğal bi davranış olduğunu algılaması için ohaoldumsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…