2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım bizimde lazımlıgımız tuvalette duruyor biz tuvalete girince görüyor bizi.henüz kakasını lazımlığa hiç yapmadı ama bazen altı açık oldugunda gidip tuvalete işiyor sonra da bizi çagırıyor çişşş diyor gidip bakıyoruz alkışlıyoruz sonra da bıcı bıcı diyor sandalyesini getiriyor lavabonun önüne koyuyor elini yıkıyoruz.
kızlar umarım yardımcı olabilirim
-alıntıdır-
Çocuğunuzu iştahlı ya da iştahsız yapan faktörlerin başında, onların iç dünyalarında yaşadıkları şeyler büyük önem taşımaktadır. Çocuğunuzun bilinçaltına yerleşmiş bir endişe, üzüntü, nefret veya kıskançlık gibi bir duygu onun iştahını kesebilir. Bu sebeple iştahsız bir çocuk için öncelikle fiziksel bir rahatsızlığının olup olmadığı araştırılırken, diğer yandan ruhsal çatışmalarının olup olmadığı, duygusal bir sorunun bulunup bulunmadığı da mutlaka araştırılmalıdır.

ıştahla ilgili olarak anne-babaların göz ardı etmemesi gereken en önemli şey; çocukların farklılıklar göstermesidir. Bu nedenle de başka çocuklara bakarak, onların yemek yeme davranışıyla kendi çocuğunuzun yemek yemesini kıyaslamak, çocuğunuzun daha az yediğini düşünmenize neden olabilir. Her çocuğun farklı olan büyüme hızıyla orantılı olan bir yemek yeme kapasitesi olduğunu hiçbir zaman unutmayın.

ıştahsızlıklara Karşı Çözüm Yolları

-Temiz hava ve dışarıda yapılan gezinti ya da oyun çocukların iştahını artırılmasına yardımcı olabilir.

-Yemeğin sunumu da iştahın uyarılmasında çok önemli bir yeri vardır. Çocuğunuzun yaşına uygun yapılacak masa düzenlemeleri ve yemeklerin değişik şekillerle sunulması ilgisini fazlasıyla artıracağını unutmayın.
-Çocuğunuzun öğün aralarında abur-cubur,yemiş ve fast food atıştırmasını engelleyin.

-Siz de yemeklerinizi düzenli olarak yiyin ki çocuğunuz da yemeğini düzenli olarak yesin.Çocuklar anne ve babaları rol model olarak alırlar ve onların yaptığı davranışları taklit ederler.

-Sofrada yemeyen çocuğa arkasından koşarak kaşık kaşık bir şeyler yedirmeye çalışmayın. Yemeğin sofrada yenmesi gerektiğini alışkanlık haline getirin.

-Aşırı miktarda inek sütü vermeyin. Ağırlıklı inek sütüyle beslenen çocuklar tok olduklarından diğer gıdalara direnç gösterirler.
-AYemeğini yemeyen çocuğunuza karşı azarlama, eleştiri ve şiddetten sakının. Cezalandırılan çocuğunuz tepkisini size yemek yemeyerek gösterebilecektir.

-ıştah şurubu adı altında satılan ilaçlardan kesinlikle uzak durun.

bu dönemde
yiyecekleri bulamaç haline getirmeyin pütürlü olarak birbirine karıştırmadan tek tek verin
özellikle katı gıdalara geçerken yapılan zorlamalar ve bulamaçlar iştah problemlerinin temelini oluşturur.
bebek ilk başta yiyecekleri bir çay kaşıgı dener ve reddeder.sabırlı olun.sizin stresiniz ona da yansıyacaktır.

kirlenmesine izin verin

ona zaman tanıyın ve asla ısrarcı olmayın

her zaman aynı miktarda yemeyebilir,endişelenmeyin
sorun olarak gördüğünüz çogu şey aslında doğal bir süreçtir.kaygılanmayın bebeğiniz kaygılarınızı hisseder ve huzursuz olur.

çeşitli gıdaları sunmaya devam edin. o an yemezse ısrar etmeyin ve daha sonra tekrar deneyin.
onun acıkmasını ve kendisinin talep etmesini bekleyin.

bebek bir yaşındayken ailenin bir üyesi oldugunu anlar ve sizinle sofraya oturabilir evde pişen her yemeği yiyebilir.
kendi kendini beslemesine izin verin ve kirlenmesine kızmayın,sürekli ellerini ağzını silip temiz olması için yönlendirmeyin.çünkü bu çocuğun ilerleyen zamanlarda öğreneceği bir şeydir.

selam kızlar....
ya az once londondan arkadasım aradı . konustuk baya
hep kız arıyor benı ya ayıp oluyor arayamıuyorum ama ben hıc napıyım
ordayken okulda tanısmıstık
o kaldı turk bır cocukla evlendı ben gerı dondum tr ye
bu vıze ıslerını orda yaşamayı fln konuştuk
eskısı degıl hıc bısey denız dıo .
bılmıyorum kı..

esımde eger gıdersek ve yapamazsak buraya gerı dondugumuzde ıkı yıl gerıye gıtmıs oluruz dıyor
kayınvalıdemler asla gıtmemızı ıstemıyorlar
kadının hemen gozlerı doluyor aral ondan uzaklasıcak dıye
cok korkuyorlar gıdıcez dıye..
turıst olarak gıdıp ankara anlasmasına basvuru yapabılırız ama onuda arastırdım hıc kolay bısey deıl
londrada kı ablama face den msj attım dun . bakalım ne cvp yazıcak :hulya:

Son düzenleme:
bırde aral ıkı gundur cok fecı pişik hatta bı kucuk yer cizik gibi minicikta olsa kanadı.
hep yıkıyoruz kaka yaptıgında dışlerı cıkıyor dedım ya patladı hatta onun ıcın ıshal . ve ıkı gunde ıkıyuz gram vermıştır emınım
cunku hemen bacaklarından anlıyorum ben ...
cok canı yandı bugunde yıkarken bıle elletmıyor artık
babaannesı patates haşlıcak uyanınca verıcez.
altını baglamadan havluyla yatırdım
bu donemde cok asıtlı oluyor kakaları
sureklı kaka yapıyor aral bırde kokmuyor anlasılmıyor
10 dk da bır bakıyoruz
ve kesın kakalı oluyor kıçı

saol cnm.

ben de izlemiştim onu baya oldu iyi bir doktora benziyor.

denizcim siz bilirsiniz ama bence türkiye de kalmanız en iyisi çok zor bu yurtdışı işleri hem belgelerle fln uğraşmak gidip gelmek hem zaman hem para kaybı...

aral a geçmiş olsun cnm benim kıyamam ben ona yaa...bu arada aral ın anlamı ne???

Aralın anlamı hakkında cesıtlı soylentıler duydum
Aral ıkı denız arasında kı mesafe
Aral sıra daglar
Aral rusyada bır gol
dıye duydum
bırde eskı dılde ateş anlamını ıcerıyormuş

ztn bnm oglumda ateş gıbı bır cocuk..

bizim ailede hep dogayla ılgılı ısımler var ya tesaduftur kı
deniz
derya
serap
ırmak vs..
kızım olursada adını nehiir koy dıo annem ama esım ıstemıo :)))
yok dere yatagı fln dıye dalga geçıyor oysakı ben cok begenıyorum nehir ismini

Son düzenleme:

iyi bakalım nehir de güzel

slm kızlar
kulaklığımı getirip burda ders dinliiicektim uzman tv yi söylediğiniz iyi oldu ordaki druda dinleyim arada önceden bakıyodum ama unutmuşum
ecede wcnin önüne gidip çöküyo ve çişşş diyo zaten bez getir götür değiştirince gidip kendisi atar onları yapıyo kakasını da haber veriyo ben unutmayıp lazımlık alırsam oturtmayada başlııcaz şimdilik kıyafetleriyle acelede etmiyorum şimdilik
bizimde uykumuz günlerdir çok iyiydi ama dün gece rahat uyuyamadı niyeyse uyandı durdu ama iki gecedir yatak odasına gidip birlikte yatıp uyuyoruz ilk gece çabuk uyudu gün gece bayaa dolandı yataktan inmeye kalktı filan ama uyudu yinede bakalım şimdilik böyle devam etmeyi planlıyorum şöyle mart gelsinde odsınıdaayırcam artık hatta ben ona yatak alsam ordada düşmeden yatar diye düşnüyorum çünkü biliyo beşiğinde deli atıyo bizim yatakta köşeye geldimi geri gidiyo ortaya
deniz imkanınız varsa gidin canım ama çocuk varken yeni bi düzen kurmak onunda oturup oturmııcanı bilmemek çok kötü dediğin gibi yürütemeyip geri dönmekte var
bu arada dün bizim hocqa bana polonyaya gitmek istermiyim diye sordu giderim dedim 5 günlük bi eğitim tabii daha şimdi anlaşmay yeni yapıyolar bayaa bi zaman alır sonuçlanması ama olursa inş bende polonyaya gidiiicem biz burdan öğrencileri ve hocaları gönderiyoruz onların işlemlerini yapıyoruz ab üyesi ülkelerle olursa inş bakalım
doğaç ve arala geçmiş olsun
ayşegül inş ilerlemez hemen ilaca başlamışsın yaa çıkmasa bile dışarı kapıyolar yaa bizimde pazar günü günümüz var arkadaşın ikizleri hastaymış onlarda gelicek bi aksilik çıkmazsa bakalım nasıl bi gün olcak onlar hasta olunca çok bağırıyolar çünkü bizim iki küçük hanım korkacakmı olumunekankayizsmile
kıyamam yaa pişikte ne kadar zordur çok şükü bizim öyle olmuyo erkek çocuklarda daha çok oluyo herhalde

vallahı eşım yan çızmeye başladı telde konuştuk az evvel..
neyse..

bende balkona halımı attım bı tanesını aral pastel boyayla kırmızıya boyadı yıkamam lazım acılen
eşımın haberı yok olsa mahfeder benı bu havada yapma dıye :)
bu arad bugun perdelerım gelıyor kumaşı yanı
c tesı gunude dıkıme verıcez.. tüllerde artık ne zaman olursa
onlar katlamalı olcak

canım bu bilgiler için teşekkürederim ben bunları okuyup uyguladığuımda ecrin daha 7 aylıktı düşün yani...

bizim ne zamandır ıstedıgımız bişey vardı o da adalardan bırıne gıtmek
ben bekarken gıtmıştım grup olarak gıtmıştık hatta cok eglencelı geçmıştı
ama eşım gıtmedı hıc
mayıs gıbı heybelı ada yapıcaz ınşallah bır aksılık cıkmazsa..
nerde kalabılırız dıye arastırmasını yapıyorum
c tesı gıdıp pazar donerız sanırım
bısıklet turu yapmak ıstıyoruz eşımle bırde fayton turu

gel yaz gelll sıkıldıkkk bizzzzzzzzzzzzzz

yasemıncım 7 aylıkken verdıgı tepkılerı sımdı belkı vermez .
hem bıldıgım kadarıyla sen duzenlı yemek yıyemıyorsun
belkı ecrınıde etkılıyordur
sofra kur onuda oturttur ve dagıtarakta olsa yemesıne ızın ver bakalım bunu denedın mı
bızde seferber olduk ecrın ıcın yesın dıe umarım ıse yarar cnm

off bee cadı bu kız cadıı
inatçı prensess

valla aklıma bıseyler gelırse yıne yazarım yasemıncım..
kolay gelsın aral uuyandı cıkmam lazım sora gelırımmm

yok ya bizim yöntemlerimizin hiç biri ecrine işlemiyo ; bazen ece öyle reddettğinde sinir olurum bende baklaım pedagogun tavsiyeleri inş işe yarar canım
deniz novacolorun bi boyası vardı hatırlarsınız sizde pastel boya gibi ama inca uzun kuru boyalara benziyo öyle bi kutuda satılıyo anlatbildimmi onları çocuk yesede bişey olmuyomuş çizdiği yerdede silince çıkıyomuş onlarda nalıcam bende ya duvardakiler çıkmıyo çünkü
bide arkadaşımda leke çıkarıcı mendil varmış getiricek bana deneyim çıkarırsa alıcam bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…