slm kızlar dün internet yoktu giremedim.kızlar size bişey diyeceğim.prof.dr.sabiha paktuna keskin in uzmantv.com da ki videolarını hepinize tavsiye ediyorum.buğün tuvalet eğitimi hakkında konuştu.gerçekten dogru bilinen çok yanlış şeyler var.mutlaka izleyin.ben çok faydasını görüyorum bu doktorun.oglum 1 yaşındayken yemek yemiyordu kafasını duvara vurup bizi ısırıyordu.onun tavsiyeleriyle 2 haftada bu sorunu ortadan kaldırdık.şimdi çok uyumlu ve mutlu bir oğlum var.dün akşam 2 kase salçalı sarımsaklı brokoli çorbası ve yogurtlu ıspanak,ısırgan otu kavurması yedi.üstelik ben söylemedim kendisi dolabı açıp tencereyi gösterdi.
yasemincim senin için de araştırdım 0-3 yaş arası bir bebeği aynı kişi beslemeliymiş.başkası yemek yedirmeye çalışmamalıymış.sürekli vitamin surup gibi takviye içirmek ve yemesi konusunda ısrar etmek çocugun tepkisine yol açıyormuş.bir de serum verecekler demişsin.bence iyi düşün tatlım ters tepebilir sonuçta acı çekecek ve serum onu tok tutacaktır.bu sefer iyice yemekten soguyabilir.ben bile koca kadın oldum hastaneden serumdan falan hoşlanmıyorum küçücük çocuk strese girebilir.
sibel evinde güle güle otur .çok begendim mutfagın tam kahve içilecek yermiş.darısı başımıza.
deryacım inşallah açarsın dükkanını.ben de çok istiyorum bir dükkan açmak.
atikecim konyaya geldiğinde mutlaka beklerim zaten evim otogara yakın kolay bir yerde.
bizim ailede hep dogayla ılgılı ısımler var ya tesaduftur kı
deniz
derya
serap
ırmak vs..
kızım olursada adını nehiir koy dıo annem ama esım ıstemıo :)))
yok dere yatagı fln dıye dalga geçıyor oysakı ben cok begenıyorum nehir ismini
evet canım bizimde lazımlıgımız tuvalette duruyor biz tuvalete girince görüyor bizi.henüz kakasını lazımlığa hiç yapmadı ama bazen altı açık oldugunda gidip tuvalete işiyor sonra da bizi çagırıyor çişşş diyor gidip bakıyoruz alkışlıyoruz sonra da bıcı bıcı diyor sandalyesini getiriyor lavabonun önüne koyuyor elini yıkıyoruz.
kızlar umarım yardımcı olabilirim
-alıntıdır-
Çocuğunuzu iştahlı ya da iştahsız yapan faktörlerin başında, onların iç dünyalarında yaşadıkları şeyler büyük önem taşımaktadır. Çocuğunuzun bilinçaltına yerleşmiş bir endişe, üzüntü, nefret veya kıskançlık gibi bir duygu onun iştahını kesebilir. Bu sebeple iştahsız bir çocuk için öncelikle fiziksel bir rahatsızlığının olup olmadığı araştırılırken, diğer yandan ruhsal çatışmalarının olup olmadığı, duygusal bir sorunun bulunup bulunmadığı da mutlaka araştırılmalıdır.
İştahla ilgili olarak anne-babaların göz ardı etmemesi gereken en önemli şey; çocukların farklılıklar göstermesidir. Bu nedenle de başka çocuklara bakarak, onların yemek yeme davranışıyla kendi çocuğunuzun yemek yemesini kıyaslamak, çocuğunuzun daha az yediğini düşünmenize neden olabilir. Her çocuğun farklı olan büyüme hızıyla orantılı olan bir yemek yeme kapasitesi olduğunu hiçbir zaman unutmayın.
İştahsızlıklara Karşı Çözüm Yolları
-Temiz hava ve dışarıda yapılan gezinti ya da oyun çocukların iştahını artırılmasına yardımcı olabilir.
-Yemeğin sunumu da iştahın uyarılmasında çok önemli bir yeri vardır. Çocuğunuzun yaşına uygun yapılacak masa düzenlemeleri ve yemeklerin değişik şekillerle sunulması ilgisini fazlasıyla artıracağını unutmayın.
-Çocuğunuzun öğün aralarında abur-cubur,yemiş ve fast food atıştırmasını engelleyin.
-Siz de yemeklerinizi düzenli olarak yiyin ki çocuğunuz da yemeğini düzenli olarak yesin.Çocuklar anne ve babaları rol model olarak alırlar ve onların yaptığı davranışları taklit ederler.
-Sofrada yemeyen çocuğa arkasından koşarak kaşık kaşık bir şeyler yedirmeye çalışmayın. Yemeğin sofrada yenmesi gerektiğini alışkanlık haline getirin.
-Aşırı miktarda inek sütü vermeyin. Ağırlıklı inek sütüyle beslenen çocuklar tok olduklarından diğer gıdalara direnç gösterirler.
-AYemeğini yemeyen çocuğunuza karşı azarlama, eleştiri ve şiddetten sakının. Cezalandırılan çocuğunuz tepkisini size yemek yemeyerek gösterebilecektir.
-İştah şurubu adı altında satılan ilaçlardan kesinlikle uzak durun.
bu dönemde
yiyecekleri bulamaç haline getirmeyin pütürlü olarak birbirine karıştırmadan tek tek verin
özellikle katı gıdalara geçerken yapılan zorlamalar ve bulamaçlar iştah problemlerinin temelini oluşturur.
bebek ilk başta yiyecekleri bir çay kaşıgı dener ve reddeder.sabırlı olun.sizin stresiniz ona da yansıyacaktır.
kirlenmesine izin verin
ona zaman tanıyın ve asla ısrarcı olmayın
her zaman aynı miktarda yemeyebilir,endişelenmeyin
sorun olarak gördüğünüz çogu şey aslında doğal bir süreçtir.kaygılanmayın bebeğiniz kaygılarınızı hisseder ve huzursuz olur.
çeşitli gıdaları sunmaya devam edin. o an yemezse ısrar etmeyin ve daha sonra tekrar deneyin.
onun acıkmasını ve kendisinin talep etmesini bekleyin.
bebek bir yaşındayken ailenin bir üyesi oldugunu anlar ve sizinle sofraya oturabilir evde pişen her yemeği yiyebilir.
kendi kendini beslemesine izin verin ve kirlenmesine kızmayın,sürekli ellerini ağzını silip temiz olması için yönlendirmeyin.çünkü bu çocuğun ilerleyen zamanlarda öğreneceği bir şeydir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?