2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada ben yine saçımı boyattım kızlar bu sefer doğal saç rengime döndüm bide katlı kestirdim saçımı ben bu rengi daha çok beğendim öbür renkte azcık saçım dipten çıktı hemen sırıttı röflede bile o kadar sırıtmıyodu ya kuaför askerde dedi çiğ durmuş bu renk dedi küllü koyu sarı olcak yıkandıkça şimdi öyle dedi asker çocuk resim eklerim bi ara bakarsınız

mrb ben arklar ben 2009 haziran annesiyimm 4 haziran doğumlu çok seker bi kızım var seneye inş bizde sizin kadar olacağız nasıl geçiyo günleriniz düzene girdi mi biz suan emekliyoruz sıralıyoruz kanepe üstünde yemek derdimiz var ne yedircem diye uyku problemimiz var gceleriçok kalkıyoruz sizin nasıl gidiyooo merak ettim büyüdükce düzene giriyolar mı

elacım çok bişey değişmiyo canım biri bitse başka bi sorun çıkıyo özellikle dişler yüzünden mahvediyo çocukları bu dişler çok inatcı söz dinlemez bi haldeler istediğini yapmıyolar herşeye zırlıyolar işte benim durumdan alıntı canım hele yemek yedirme en büyük işkence artık yürüdükleri için kaçabiliyolar sende peşinde sürekli yorucu ama bi o kadarda zevkli işte

saol cnmm uğraşcaz ne yapalık yaramazlarla

çok üzülüyorum ben yasemincim ya neden ecrin böyle acaba ben iyice saldım baya bi vicdansız anne oldum yemek vermiyorum hiç kendi geliyo artık mama diye az yiyo ama eskisi gibi inat etmiyo en azından ben mesela bi tabak çorba alıyorum elime oturuyorum yer gibi yapıyorum ama keinlikle ona sunmuyorum hatta ondan kaçıyorum vermemek için sonra yavaş yavaş sokuluyo yanıma eliyle mamayı gösteriyo uzatıyorum yiyo eğer yemezse gidiyorum hemen bida teklif falan etmiyorum keyfin bilir diyorum bunu yaparak aslında bende rahatladım yaaa düşünmüyorum artık yedi yemedi diye yemesin napıyım deyip saldım eninde sonunda azda olsa yiyo çünkü önceden peşinde yoruluyodum sinirlerim geriliyodu dün mesela çıktım evden gezdim çarşı pazar eve geç geldim hazırlamadım bişey onada giderken geldim yemek yaptım herşeyi yedi valla az yedi ama yedi babasıylada 1tane muz yemiş ohhh süper ya takmamak kocaman oldu artık kendini ifade edebiliyo nasılsa acıkınca mama diyo zaten

bu iştahsızlık
zorla yedirmeye çalışma benide bunalttı artık kızlar ya
iştahlı çocuklara hayran kalıyorum
hep zorla zorla zorla
bi şeye dalsında o arada fırsat bulup ağzına bi kaşık bi şey sokucam diye bekliyorum
kızlarda gördü zeynepte isteyerek yemiyor yemeğini hep daldığı bir anda besliyorum
denizlerde koca gün 2 kaşık çorbayla durdu onuda aralın odasının camından baktırarak yedirdim
yani yine zorla...

yasemincim bu konuda hakkaten yalnız değilsin arkadaşım
ayşegülün dediği gibi doğaçta aynı şekilde istekli yemiyooooo
yapıcak bi şey yok
biz böyle sinir olmaya devam edicez
onlarda yememeye

ben zeynebin bi çok huyunu anlatmıyorum burda
zeynep gerçekten çokkk zor bi çocuk
bi kere bana çok bağlı
sürekli benimle oynamak istiyo inanırmısınız tuvalet ihtiyacımı bile zeynep uyurken gideriyorum
yoksa ne mümkün
bu günüm vardı biliyosunuz
katıldığıma bin pişman oldum
iki dadkika rahat bırakmadı beni
huysuzluğuna daha ilk içeri girerken başladı kucağımdan yere bırakıp üzerimdeki montumu bile çıkaramadım ev sahibi çıkardı
zeynebin üzerindeki montu bile zeynep kucağımdayken ev sahibi çıkardı
o kadar kötü durum yani
kimseyi yanına yaklaştırmadı herşeye bağırdı bazen ağladı
bunları ben burda hiç bu kadar uzun anlatmamıştım
nedense yazınca kendimi suçlu hissediyorum
sanki kendi çocuğumu size şikayet eder gibi hissediyorum
bu safer yazdım çünki deniz emine ayşegülde şahit oldu bu duruma
denizlerin evden ayrılırken zeynep montumu giymeme bile izin vermemiştide canım arkadaşım deniz zeynep kucağımdayken giydirmişti montumu
ayşegülde ayakkabılarını giydirmişti zeynebin

zeynep sağolsunda çok huysuz bi çocuk her istediği olmalı mutlaka
eğer olmazsa estiriyoo
benden ve babasından başka hiçç kimseye gitmiyo
doğduğundan beri ayrı durduğumuz zaman 2 saati geçmemiştir

yasemin bunları okuyunce belki kendini biraz iyi hissedersin
beterin beteri varmış dersin
ecrini sen en azından rahatça ananne ve babannesine bırakıbiliyosun
uyum problemi yok ecrinde

zeynepte hem iştah hemde böyle uyumsuzluk problemi var
ama yinede herşeye rağmen kızımı çokkkk ama çokkkkk seviyorum
iyiki varsın bebeğimmmm

deryacım küpedanlığına bayıldım canım ya
çok güzel olmuş
hemen yapıcam bende
benimde çok var küpem incik boncuğum falan
eskiden takıp takıştırmadan dışarı çıkmazdım bende
şu an o kadar sık takamasamda o günlerde gelecek diyorum kendime :))

[aaa bençok beğenmiştim saç rengini
ama eminim yeniside çok yakışmıştır
cünki gerçekten çok güzel bi hatunsun maşallahhhhhhh

sağol sevdacım zeynepte düzelecektir canım benim sen çok sabırlısın gerçekten çok duygulandım bugüne kadar açıklamama sebebini okuyunca sakın şikayet olarak düşünme zaten onlar ne yaparsalar yapsınlar biz onları seviyoruz öyle kabul ediyoruz onlar bizim canımız kanımız burda bizler bunları yazarak rahatlıyoruz denizlerde hepimiz kendi çocuklarımızın karakterini gördük ama sana tavsiyem herşeye rağmen yılma zeynebi kalabalığa sok ağlasada sızlasada zamanla alışacaktır seni anlıyorum bizde korkumuzdan çok toplu yerlere çıkamıyoduk komşulukla başladım dışardada yapıyo yine ama alışıyo zamanla emin ol bide şu var aslında bizler onların ağlamalarına dayanamıyoruz aslında dayanmak gerekiyo mesela tuvalet olayında hep doğaç kapıda ağlar yumruklardı ben hiç umursamadım şimdi ben tuvalete giriyorum diyorum gidiyo yada kapısının önünde bekliyo alışıyo yani bu duruma kendini çok sıkmışsın sen sevdacım önce tuvalet olayından başla hatta sei görmesine izin ver göre görede alışır ne yaptığını bilir banyoya girerkende doğaç çok ağlardı ama onada alıştı zamanla biraz göz ardı et ağlamasına her ağladığında işlerin çözülmeyeceğini algılaması gerekiyo iştah konuuna gelince aç bırakma yöntemini tavsiye ediyorum kızlar biraz zor oluyo anne olarak evet ama sonuç süper kendileri geliyo mama diye sabredin azcık akşam doğaç kısır yedi hemde 1.5 tabak üstünede portakal suyu içti aç bıraktım soluksuz yedi görmeliydiniz kıtlıktan çıkmış gibiydi böyle böyle açlığın inat edilmeyecek kadar kötü bişey olduğunu yaşayarak algılayacaklar fakir ailelerin çocukları neden iştahlı yemeği bulamadıklarından açlığı bildiklerinden

kıyamam ya bu çocuklar niye böyle iştahları bi düzene girse biraz rahatlıcaksınız vallaözellikle ecrinn nasıl yoruyo annesini cadııı büyücekler öyle böyle Allah sağlı versin ne diyelim
bencede sevda zeynep in ilacı sık sık kalabalığa girmesi ece artık o kdar candan oldu ki gittiğim yerde yoruyo beni durmuyo hiç filan ama öyle huysuzluğu yok çok şükür peşinde dolanır tezeee diye arkadaşlarımın bazen bana gelmez onların kucağına gider çper filan o yönnden çok rahatım tabii bazen çıldırdığı da oluyo
bugün bakıcısın aradık bir haftadır görüşmüyolardı tlf u aldı benden camdan bakıyodu o sırada annnaaanneee kağğğğ diyo kar varmı diye bakıyoduk ya onu anlatıo aaa nasıl konuşuyo öyle ilerletmiş birr haftada diyo o da özlemiş yarın iş başııı işe giderken birazzorlar şimdi bizi hele babasına çok alışmıştı
gerçekten son günlerde o kadar ço konuşuyo kiiii bir de unutmuyo bi şeyidedesinin aldığı simit kalmış sabah onu gördü simiciii dede diyo
yaa ne güzel ayşegül hem kestirmiş hem boyatmışsın ayy üşeniyorum bene bi gidemedim oje getirdim şimdi yanıma süreyim diye sürmedim ouda yarın sbah gideyim fön çektireyim diyorum baklaım fön oje makyaj hocalar glen kadar halletmem lazım iş yerinde son zamanarda biraz kilda almışım göbek çıktı geri onadda sinirim bozuk saldım yiicee heralde yaa
küçük yerin böyle artıları oluyo işte ayşegül ama gezcek yer olmayıncada biz yemeye veriyoruz kendimizi sonrada böyle göbek her şey büyüyo işte bahar gelse vurucam kendimi yola

:canım harika bir konuya değinmişsin ecrinde tuvalet konusunda hep ağlar asla uyanıkken tuvalete girmeme izin vermez kii bunu araştırdım çok normalmiş her çocuk yapıyormuş ve bir pskoloğun ağzından yazıyorum bir yere tuvaletede giderken ben gidiyorum diyecekmişiz kii çocuk alışsın vede artık gidip geleceğimizi anlasın ağlamasın diye anlatmış sende bir nevi bunu uygulamış bizden önce başarmışsın bukoyu ben hala başaramadım ama başaracağıma inanıyorum ..söylüyorum ecrine ağlıyor çook ne biim kapıyı kıracak neredeyse yani hepimizde bu sorunlar var....

Son düzenleme:
maşallah eceye canım benim uysallıkta vede ablalıkta valla önde yaa ecrin hep cadı yaa ecede konuşmöayı çok ilerletmiş maşallah tekrardan ona... ....

bu böcükler büyüdükçe sorunları da başlıyor işte..
bu iştahsızlık yememe hep dişten kızlar biliyosunuz aylardır teo da bana çektiriyor bu aralar fena değil çok yemiyor ama aç da kalmıyor,ayşegül gibi bende aç bıraktım akşama kadar akşam 1 tabak karışık mercimek çorbası içti bana yetti işte offf napalım bi şekilde büyüyorlar biz kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz valla..

teo da biraz yabani yani toplum içine çıkınca asabileşiyor o da hep ikimiz evdeyiz ondan,çıkarmak lazım yaşıtlarıyla görüştürmek lazım ama nasıllll?? yok ki napıyım yazaaaa beklesin accuk!
biz brakıp çıktığımızda saat falan sakin duruyormuş ama süre biraz uzasın deyyaaaaaa diye mızıldanmaya başlıyomuş meme arıyor tabi..

ben nasıl kescem bu memeyi bilmem bu böyle büyüyene kadar gider herhaldeee:))o memnun ben memnun!

biz tuvalete birlikte giriyoruz veeee naptığımı çok iyi biliyor valla çişşşşş diyor gülüyo falan..
az kaldı ona lazımlık alıyım sabah bnirlikte gircez banyoya belki özenir yapar..
ama evde babası falan olsun ben wc gidiyim kıyamet bizde de kopuyorrr kapının önünde ağlıyorrr aç diye..
geçen banyoya girdim o da duşakabinin önünde beni bekledi git dedim ghitmedi halbuki kayunun cdsini açmıştım nöbet tuttu bodygardım! :))

kızlar ben geldim..
en mutlu olduğum yerdyim ...eimdeyim..
kızlar ben bugün ardanın ayağına çay döktüm..yazarkan yüzüm nasıl bir ifade aldıysa eşim ne oldu ağlayacak gibiisn dedi,,
kendimi çok suçlu hissediyorum.2saat ağladdı ayağı soyuldu..ne yapacağımızı şaşırdık.suya tuttuk..ilaçlar sürdük olmadı acile götürdük..yırttı kendini kızlar anlatamam...
15 gün sobalı evde kaldık.birşey olmadı çocuğa...o ağladı ben ağladım..
çok dikkat edin aman kızlar yanık çok zor...

siz neler yapıyorsunuz.geçmişi okuyamadım..
ecrinin iştah problemi devam ediyor sanırım yasemin...

Ayyy kıyamam yaaa çok üzüldüm atikecim umarım hemen iyileşir yanık acısı çok fena pomadlarla falan hafifler inşallah,tekrar geçmiş olsun canım üzme kendini de kaza sonuçta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…