2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada hafıza durumlarından bahsetmıssınız aralında o konuda bızı sasırtacak derecede hafızası kuvvetlı..
neredeyse 1 yıl once anneannesıyle bnm bır boncukkolyem vardoı onunla oyun oynamışlardı
gecen gun buldum o kolyeyı
aral bak bunla oyna dedım alır almaz sevıncle anneannee dedı cok sasırdım yaa
ve hıc bıseyı unutmuyor..
anlatıyor hep farfurla ılgılı bı suru anısı var onları anlatıp duruyor
bırde kızlar aral sureklısarkı soyluyor mutlu oldugu zaman
kendı kendıne beste yapıyor cok degısık ve karmasık cumlelerle beraber tabıkı :))))
bırde bazen ıstek sarı ıstıyor ozellıkle sallerken ne soylıyım oglumd ana dıyorum aydede dıoo
sora o bıtınce agaşşlaaar sarkısın ıstıyor (agaclar)

ah be deromm senın su bırı geldıgı zaman vede hafta sonları kacırma huyun yokmuu
benı cıldırtıosunn beaaa :)))
verdıgın zaman cabuk verebılen bır yapın olmasına ragmen alırkende hemencecık alıosun kuzucumm ne dıee kacırıyon haftasonları
her hafta sonu tacız ederım senı heee

deniz benimde kafam durmuş durumda bu son ünlerde
doğum günü sürprizi ili lgili değişik bişeyler gelmedi aklıma
çok yorgunum kızlar
herkesin bebelerde olduğu gibi zeynepte sapıtmış durumda son günlerde
yaz gelsin artık ya
atalım kendimizi ve çocuklarımızı dışarıya
çocuklarda bunaldı artık ne kadarda gezmelere götürsek gittiğimiz yerler hep kapalı mekanlar oluyo
genelde avm ler oluyo

parklara dağlara çayırlara götürmek istiyorum artık kızımıııııııı

yasemini bende çok merak ediyorum
umarım eşiyle ilgili sorun büyümemiştir
evde olsa kesin yazardı heralde annesinde daha

evet sevdacım hep avm le fln mecburen.. ama bende bu durumu cok sevmıyorum
bursanın cok guzel yerlerı var
bır an once yaz gelsın atalım cocuklarla kendımızı kırlara bayırlara

esra ve nuran twetercımı oldunuz sizde yav sertab erenerle mustafa cecelide var benim listede onlarmı bilmiyorum ama hep albümden bahsetmişler nasıl kullanılıyo onuda bilmiyorum ama sanırım burda yaptığımız lak lakın bi eşi olsa gerek :))

bugün kızım yine pestilimi çıkarttı şimdi uyudu ananesiyle dedeside olunca hiç uyumak istemiyo nolacak bu kızın bu uyku problemi bilmiyorum bilmiyorumkismile
denizcim ben süpriz konusunda degişik fikir üretebilen biri degilim genelde klasik şeyleri yaparım üzgünüm bu konuda ben yardımcı olamıcam diger arkadaşlardan kesin farklı fikirler sunanlar olur...

aaa aşk olsun yaa kımseden bısey cıkmamısss ...
basımın caresıne bakmaya calısıyım barımeee...

evet canım twetera sıçradık :)))
bende çözmeye çalışıyorum
benim kız kareşimde bütün ünlüleri takip ediyo ordan
demet akalın,gülben ergen,ata demirer,ece erken,büşra pekin...
hepsinin peşinde kız :))

evet ya bende ekledim onların çoğunu hele ata demirer çok aktif yazıyo sürekli ya bide ciddi ciddi onlar ya belli yazılarından kaydirigubbakcemile3

aaa aşk olsun yaa kımseden bısey cıkmamısss ...
basımın caresıne bakmaya calısıyım barımeee...

denizcim kelin merhemi olsa kendi başına sürer misali ben çok ormantikimdir yaratıcılığım yoktur eskiden vardı ama bende eşime benzedim zamanla köreldim gitti sürprizsiz yaşıyoruz hayatı bize en son en büyük sürprizi doğaç yaptı ondan beri tık yok a.s

Kapı komşum David'in beş ve yedi yaşında iki çocuğu var. Bir gün yedi yaşındaki oğlu Kelly'ye benzinle çalışan çalışan çim biçme makiasıyla nasıl çim biçildiğini öğretiyordu. Makinayı çim üzerinde nasıl döndüreceğini öğretirken eşi Jan, David'I bir soru sormak için içeri çağırdı. David içeri girince, Kelly makinayı çalıştırdı ve çimlerin ortasındaki çiçek tarhına daldı. Çiçek tarhı bir anda mahvolmuştu.

David döndüğünde gördüğü manzara karşısında çılgına döndü. Bütün komşuların çok beğendiği, emek emek kndi elleriyle yaptığı çiçek tarhı yoktu artık. David tam sesini yükseltmeye başlamıştı ki, Jan dışarıya çıktı ve David'e ''David, çiçek değil, çocuk yetiştirdiğini unutma!'' dedi. Jan bu sözleriyle bana anababa olarak önceliklerimizin ne olduğunu çok güzel anımsattı. Çocukların kendileri ve benlik saygıları, kırabilecekleri ya da hasar verebilecekleri herhangi bir fiziksel nesneden çok daha önemlidir. Bir futbol topunun kırdığı bir cam, dikkat edilmediği için kırılan bir lamba ya da mutfakta elden kayıp, kırılan bir tabak zaten kırılmıştır. Çiçekler zaten ölmüştür. Verilen bu zararı, bir de ben çocuğumu inciterek, yaşam sevincini öldürerek iki katına çıkartmamalıyım.

Birkaç hafta önce kendime spor bir ceket aldım ve dükkan sahibi Mark Michaels ile annebabalık üzerine biraz sohbet ettik. Mark bana eşi ve yedi yaşındaki kızlarıyla dışarıya yemeğe çıktıkları bir gece kızının masadaki bardağı devirdiğini anlattı. Masadaki su temizlenip, anne babası üzülmemesini söyledikleri zaman kızı onlara bakmış ve, ''Biliyor musunuz, size diğer anne babalara benzemediğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarımın çoğunun annebabaları böyle bir durumda onlara bağırır ve bir de daha dikkatli olmaları konusunda onlara söylev çekerler. Böyle birşey yapmadığınız için size teşekkür ederim!'' demiş.

Bir seferinde ben arkadaşlarımla yemekteyken, benzer bir olay oldu. Beş yaşındaki oğulları masaya bir bardak süt döktü. Arkadaşlarım çocuklarına bağırmaya başlayınca, ben de bilerek çarptım ve kendi bardağımı devirdim. 48 yaşında olmama rağmen nasıl halâ aynı şeyi yaptığımı anlatmaya başlayınca, çocuğun gözleri parladı ve anne babası gereken mesajı alıp, çocuklarına bağırmaktan vazgeçtiler. Her gün halâ yeni birşeyler öğrendiğimiz unutmak bazen ne kadar da kolay oluyor.

Geçenlerde Stephen Glenn'den ünlü bir araştırmacı bilimadamı hakkında bir öykü dinledim. Bir bilimadamının tıp konusunda yeni ve çok önemli buluşları
olmuştu. Bir gazete muhabiri röportaj yaparken kendisine, ortalama bir insandan nasıl olup da daha farklı ve yaratıcı bir insan olduğunu sormuş. Kendisini diğerlerinden ayıran özellik neymiş?

Bilimadamı bu soruyu ''iki yaşındayken annesinin yaşadığı bir deneyim nedeniyle'' diye yanıtlamış. Bilimadamı buzdolabından süt şişesini çıkartmaya çalışırken, şişe elinden kayıp yere düşmüş ve ortalık süt gölüne dönmüş. Annesi mutfağa geldiğinde, ona bağırmak, söylenmek ya da cezalandırmak yerine, ''Robert, ne kadar güzel bir hata yaptın! Daha önce bu kadar büyük bir süt gölü görmemiştim. Evet, olan olmuş. Şimdi birlikte burayı temizlemeden önce biraz yerdeki sütle oynamak ister misin?'' demiş.
O da eğilip, oynamış yere dökülen sütle. Birkaç dakika sonra annesi, ''Robert, bu tür bir şey yaptığında, bunu senin temizlemen ve herşeyi eski haline getirmen gerektiğini biliyor musun? Bunu nasıl yapmak istersin? Bir sünger mi kullanalım, bir havlu ya da bir bez mi? Hangisini istersin?'' demiş. Robert süngeri seçmiş ve birlikte yere dökülen sütü temizlemişler.
Daha sonra annesi, ''Biliyor musun, burada yaşadığımız olay, senin iki minik elinle bir süt şişesini taşıyamadığın kötü bir deneyimdi. Şimdi arka bahçeye çıkalım ve şişeyi suyla doldurup, senin dolu bir şişeyi düşürmeden taşımanı sağlayalım'' demiş. Küçük çocuk şişeyi boğazından iki eliyle tutarsa, düşürmeden taşıyabileceğini öğrenmiş. Ne güzel bir ders!

Bu ünlü bilimadamı daha sonra, o anda bir hata yaptığı zaman bundan korkmaması gerektiğini öğrenmiş. Yapılan hataların yeni birşeyler öğrenmek için çok güzel fırsatlar olduğunu anlamış. ışte bilimsel araştırmalardaki deneyler de bu temele dayanır zaten. Bir deney başarısız olsa bile, o deneyden çok değerli bilgiler elde edilir.
Bütün annebabalar çocuklarına, annesinin Robert'a davrandığı gibin davransalar çok daha iyi olmaz mı?
Son öykümüz de aynı tutumu yetişkinler bağlamında anlatıyor. Bu öyküyü birkaç yıl önce bir radyo programında Paul Harvey'den dinlemiştim. Genç bir kadın işten evine dönerken arabasının çamurluğuyla, bir başka arabanın tamponuna vurmuş. Kadıncağız ağlamaya başlamış, çünkü arabası yeniymiş. Bu durumu kocasına nasıl açıklayacakmış? Diğer arabanın sürücüsü anlayışlı davranmış, ama yine de birbirlerine plakalarını ve ruhsat numaralarını vermeleri gerektiğini açıklamış. Genç kadın, belgelerinin bulunduğu zarfı açtığında, zarftan yere bir kağıt düşmüş. Kağıtta eşinin el yazısıyla şu sözler yazılıymış: ''Sevgilim, bir kaza yaptığında, arabayı değil, seni sevdiğimi unutma!''

şimdi bir kez daha çocuklarımızın, maddesel şeylerden çok daha önemli olduklarını anımsayalım. Bunu aklımızdan çıkarmadığımız zaman, çocuklarımız benlik saygısı kazanır ve yüreklerinde sevgi tomurcukları belirir. Dünyadaki en güzel çiçek tarhlarından daha güzel bir insan olurlar.

Jack Canfield
2. Porsiyon Tavuk Suyuna Çorba
'Yüreğinizi Isıtacak 78 Öykü Daha' kitabından

çok hoşuma gitti kızlar sizinle paylaşmak istedim.kağan hala uyumadı yazdırmıyor bana yarın görüşürüz öptüm

günaydıııın çok doğru selcancım doğaçta geçen menekşemi devirdi heryer çamur olmuştu o kadar tembihleme rağmen 2dk içinde yaptı yapacağını neyse bende çok kızdım mahsunlaştı kuzum sonra kendime kızdım niye bağırdım diye eninde sonunda temizlicem dedim dün yine aynı şeyi yaptı ve sadece annecim neden yapıyosun bak yerler pis oldu anne temizlicek şimdi dedim kızmadım en sonunda menekşelerin hepsini attım çöpe amaaan dedim ne o ne ben uğraşayım artık dedim o rahat etsin yeterki dedim camdan bakmayı çok seviyo çocuğun tek eğlencesi böyle işte bu alıntın içinde teşekkür ederim canım güzel bi paylaşımdı

gelelim doğaçın durumuna üst köpek dişini patlatmış komşuyada gösterdim evet dedi ucu gözüküyo bütün derdi buymuş yavrumun rahatladı şimdi iştahıda süper gidiyo huysuzlukta bitti ohhhh be yaaaa 12 kiloya az kaldı 100 yada 200 gr. kaldı sanırım 12 olsun bezini 5 numaraya çıkarcam aylardır 4 numara yaa

tunaydnnnnn..
bu sabah 05,45 te uyandı aral sabah 7,15 e kadar beraber ıcerde oturduk oyun oynadık fln
sonra babaannesıen bıraktım onu
gelıp uyudum
bende aral çıceklere yada maddesel olan neye zarar verırse bagrmıyorum kızmıyorum
o da ztn zarar vermez hoş.
ama ıkı gunonce cıcegımın yapragını kopardı bugunekadar hepcici cicii dıyeseverdı
sanrım denemek ıstedı ne oluyor koparınca dıe
bende
oglum neden kopardın cıcegı bak sımdı aglıycak o dedım yazık ona acımıştır canı dedım
hemen gıttı dudagını uzata uzata optu cıcegıı :)))

aysegul dogac ıcın o surubu hala kullanıyormusun
hala aynı ıstahtamı
ılk zamanlardakı kadar yanı..

kızlarr nerelerdesiniz yawww canım sıkılıyo bugün benim girip çıkıyorum kimse yok
selcan çok güzle bi paylaşm olmuş gerçekten sakin olmak lazım öyle zamanlarda bazen olamıyorum kızıyorum kendime ama artık daha rahat bırakıyorum biraz havaada ısındı ya suyla filan oynuyo napıyım yaaaaa aslında biz birden onlar kırdı döktü diye kızmıyoruz da onlara bişey olcak diye patlıyoruz ama zaten olmuş olan niye kızıyosun dimi düşünce çocuğa nye düştün diye vurmak gibi
bi arkadaşımın ikizleri var benm bakıcımdan memnun olduğumu biliyo sürekli konuştunmu banada bulsana filan diyodu geçen yine deyince yanında aradım bakıcımda bulmuş bi tane neyse arkadaşa söyledim hımm tamam zamanı gelince konuşuruz tekrar dedi ayy sinir oldum karşıda kadında umutlanmış bi daha girmem böyle işlere yanii aylar sonra işe başlatcaksın şimdiden ne diye bana sorduruyosun dimi insanları anlayamıyorum artık
ayşegül gözünüzaydın yazk yaa ne zor köpek dişi çıkmış bide ama kilosu çok iyi olmuş maşallah
bende en kısa zamanda diş hekimine götürcem eceyi şu lekeleri için sinirlerimi bozuyo ilerde çürük oluyomuş onlar ne adar erken müdahale edilse iyi ama şu anda bişeyde yapılmaz sanırım bi göstermiş oluruz
ece herşeyi acayip karıştırıyo kırıyo deviriyo çok fena geçen arkadaşa gittik ecenin arkadaşı sürekli onu ispiyonladı mutfağı gösterdi baktım balkona çıkmış ayakkabılığı gösterdi baktım içeri taşıyo tüm ayakkabıları mutfaktan bana sesleniyo anne in in diye bi gittim mutfak masasına çıkmış arkadşın sigara paketini almış içini dışına çıkarmış ne yorulmuştum yaa orda

deryaa bitane çay yaptım bugün metabolizmayı hızlandırıyomuş içimide koaly
iki elma bi limon ortadan ikiye bö kabuk ve çekirdekleriyle at tencereye bi çubuk tarçın bi tatlı kşğ tane karabiber bi tatlı kşğ karanfil 2-3 litre su kaynat üç öğün yemeklerden sonra sıcak iç
ben öğlen soğuk içtim fena değil ama sıcak daha güzel oluyo
ayy bi dün akşam bi kaç kuru pasta yedim yoksa dikkat ediyorum 63 olmuşum yaa azz kaldı 3 kilo daha versemmmm

Slmmmm
ben geldimmm
serpilcim varya şimdi o çayı içiyorum:)) benim sihirli iksirim kilo verdirmese de ödem atıyor canım..
evet denizcim bende kendime gıcık oluyorum benim dışarı çıkmamam ve tek bir insan yüzü bile görmemem lazım,herkes sürprizlerle karşılıyo beni..hele eşim akşamları elinde bir sürü abur cubur ,kola geçiyor karşıma..bazen yemiyorum sadece tadına bakıyorum,nefsimkörelsin diye..ama yok yaza kadar gitcekk..şimdi 1 saat yürüdüm geldim ter içindeyim asrın uyanmadn bi duş alıyım gelirim yine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…