2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bugün ilk defa brokoli çorbası yaptım
fena değilmiş tadı zeynepte 5-6 kaşık yedi bundan sonra daha sık yapıcam
ama mevsimi varmı acaba brokolinin sadece kışınmı oluyo ?

2008 haziran anneleri sohbetinizi böldüğüm için kusura bakmayın...canımı çok sıkan bir konu hakkında yorumlarınızı almak istiyorum...kızım 9 aylık...sürekli sırtüstü yattığı için hem kafası düzleşti hemde kulakları açıldı...bunların yatma şekliyle ilgili olduğunu yeni öğrendim...bilseydim önceden tedbir alırdım...sizce bu saatten sonra değişir mi?en azından kulakların açıklığı düzelir mi?...
aranızda böyle bi durumla karşılaşan ve düzeltebilen oldu mu?...cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Canım üzgünüm ama yapacak bişey yok malesef..benim inatçı oğlumda ne kadar uğraşsam da doğduğundan beri sırt üstü yattı inatla..yan yatma yastıklarından almıştım ben ama benim oğluşum iri bebek olduğu için onuda ezip dönüyordu yine sırtüstü yatıyordu :))

sonuç dersen kulak açıklığı çok olmasa da bizde de var ,ailede kimsede yok ırsi mi bilmiyorum ama büyük dedelere kadar baktım yok yani :)) sen dua et senin bebeğin kız o yüzden kafa düzlüğü yada kyulağı çok sorun olmaz

Sevdacım broki çorbasına bende bayılırım Asrın önceleri çok severdi ama artık hiç bi çorbayı yemediği gibi onu da yemiyor daha dün akşam yaptım bende ama tadına bile bakmadı sıpaaa..bu çocuk tabak içinde kaşık çatalla yenen hiç birşeyi istemiyor yaa çıldırcam..
onun mevsimi yok canım bi kaç ay haricinde her zaman bulursun brokoliyi..

canım ya benim oğlumda hep sırt üstü yattı ve o dediklerinin hiç biri olmadı aksine oğlumun kafası sivridir düz değil kulaklarıda normal bence genetik etkisi var bu durumu diğer türlü yan yatma amacı bebeğin kustuğu an boğulma riskinden korumak başka bi amacı yok bildiğim kadarıyla

Bende nasıl bi dalış yaptım öyle..

slm kızlarrrrr!:)))opuyorumnanaktan

babanesi ve dedesi yarın gidiyor antalyaya o yüzden aldılar bugün asrını götürdüler bende bi ohhhh çektimmm bu gün bana ait ama sanırım temizlik yapcammm(fırsat bu fırsat) yarın yatılı misafirim var

Ayşegülcüm msjnı aldım ok canım beyaz tişörte bastırırım sanırım yarın bastırcam..

Serpilcim sevdaya katılıyorum bırak bi güncük ananesiyle yanlız kalsınlar ,bakıcınızında off günü olsun hem kadının misafirleri varmış sen anlayışlı davranırsan o da sana o şekilde davranır haftasonu falan lazım olduğunda da alır eceyi..

daha sezon açılmadan antalyaya gidiyolar hee
ohhh ne keyif vallahi
sizinkiler keyfine bayabi düşkün derya

zeynep uyuyoken netin başından kalkmayı başarabilirsem kıymalı börek yapıcam :)
kızı uyutur uyutmaz soluğu bilgisayarın başında alıyorum
bütün işlerim aksıyo böylece
uyanıkkende giremiyorum 2 dakika açıyorum sonra yarım saat ortalık topluyorum
bütün cd ler mikrofon kamera kumbara kitaplar hepsi yerlerde oluyo
girmeyeyim daha iyi diyorum :))

benim kafamda var biraz düzlük kulağmın biride hafif kepçe eşim der anne sen bunu hep sırtüstümü yaıtrdın diye ordan kalma heralde ama saçlar kapatıyo çok sorun olmz merak etme canım benim kızımında kulakları kepçe birazcık ; kepçe kulaklılar dha zeki olurlarmış içini biraz rahatlatır belki ben bazen bununla avutuyorum da kendimi kaydirigubbakcemile3

ya kızlar tabii ki annemi anlamaya çalışıyorum ama annem daha uzun sürede gelebilirdi ve bizim ayda bir biri mutlaka gelir en az bir haftalığına bakıcımıza zaten pzt salı izin verdim işlerini halledersin diye çrş 10 da geldi 2 de gitti prş öyle bugün öyle
bide alıştılar ya kızı arıyomuş anne ne zaman gelcen tlfda sesi duyuluyo dedi annem bende sen git diyom ne diyim diyo o baktığı pzt salı hiçç yemek yediremedi bir haftadır da canı yemek istemiyo ecenin akşamları hep benden süt istiyo bunlar önemli değil gidcek nasıl olsa düzene girer ama ister istemez akşamları geriliyorum
cts annemi ankaradan geçircez eceyi sana bırakcaktık diiicektim tam benden önce o benimde cts misafirim var yatılı gelcekler dedi bugün haber bekliyo eğer gelmezlerse alırım eceyi dedi
hep bizmi alttan almak zorundayız düşününce biz onun için extra bisürü şey yapıyoruz izin konusunda oda istediğiniz zaman bırakın eceyi bakarım akşam haftasonu farketmez diyo ama biz bırakmadık hiç kadında işine baksın diye bi kere bıraktık heralde
benim yüzüm yumuşak ama pzt diicem yinede eşim zaten görseydi eğer (hiiiççç görüşmedik bakıcıyla bu hafta ) derdi bişeyler eşmden çekinir
yokk yaaaa insanların nazarı değiyo kesinlikle sürekli bakıcın nasıl memnunmusun bende doğrucu davut iyi bilmem ne dedikçe bozuluyo yaa sizinde her işiniz yolunda gidiyo diyolar bide gözü olanın gözü çıksın ne diyim yaaa

kağanda bir türlü yan yatmadı.arkasını yastıkla destekliyorduk ama 2 dk sonra sırtüstü yatarken buluyorduk.ama herhangibir şekil değişikliği olmadı çünkü viskon yatak kullandık.
bence yatakla ilgisi olabilir.........
deryacım senin tişörtü benim bir arkadaşımda soruyor.16 haftalık hamile.sadece siyah beyaz mı hazırlıyorsun...kırmızı mavi gri yeşil falan yapacak mısın? bir de fiyatı ne kadar?
kardeşim de hamile 7 haftalık bir de ona göstereyim.

daha sezon açılmadan antalyaya gidiyolar hee
ohhh ne keyif vallahi
sizinkiler keyfine bayabi düşkün derya
Düşkünler valla sevdacımmm..gerçi evi satcaklarmış onun için erken gidiyorlar bizim kayınbirader evlenebilir ya hani ona da ev alcaklar falan..teoya dayanamayıp gelirler sanırım çok duramazlar!

evet selcancım siyah ve beyaza uyguluyorum..etrafında hamile tanıdıkların varsa öner tabiii..fiyatı da 25tl piyasada böylesi yokkkkk!:))

kızlar kadroda bi çok kişiler eksik
sibel
dr yasemin
betül
nermin
esra

nerdesiniz kızlar yaaaaa

Son düzenleme:
selam kızlar
bugün alt komşuya oturmaya gittim
yeni komşumuz geldi 6 yaşında bi oğlu var
batuhanla gidene kadar oynadılar
nasıl oynuyolar anlatamam hiç huysuzluk yapmadı
zaten batuhan çocukları çok seviyo
çok sevindim bende :))

günydın kızlar
bugün erkenciyim öcükle böcük uyuyo bende duşumu aldım kahvaltı yapp çıkcaz ece bakıcısıyla kalıcak biz ankaraya gidiyoss yatılı misafirleri haftaya gelcekmiş heralde başka misafirim var bakıyım dedi
eeeeee tabii ki karşılıklı herşey bir haftadır çalışmıyodu cts çalışsın artık yaa kadına değilde ben kızına kızdım annenin normalde çalıştığı saatler ne arayıp ikide bir ne zaman gelcen diyon annemde utanıp yollamış kadını napsın kızda yanii 25 yaşında :S
gerçekten ama dengeyi kurmak ne zor iyi olalım diyosun bazen süistimal ediyolar sert osan kızıma iyi bakarmı kaygısı neyse bizimki normalde iyiydi zaten yine öyle devam eder misafir olmadığı sürece problem yok
ewet sevdacm yaa en başta yasemin ve diğerleri nerdesinizzzzzz

selam anneler.
bır ricam var bebeklerınızın kac kelıme söyledıyını yazarmısız.
yanı anlaşılan kelımeleri.
Benım oğlum tüm günü konuşuyo bi şeyler.
Ama Anlaşılan kelıme sayısı cok azdı.
9-10 tane

Ben geckonuşuyo diye endişelenıyorum. Eşimde boşuna tedırgın olma konusacak diyo.
soyledıklerımı yapıyo. neyse

selam kızlar gecmıse bakamadımm.. cuma aksamı surprız bır sekılde derya ablam aytac ve ırmak geldıler cok mutlu oldum bırden onları karsımda gorunce...

cok eglendık sızlere daha sonra anlatırım hepınız ozledım sevıyorum cocukları da denız teyzelerının yerıne opunnnnnn

hoşgeldin canım.aynı yaştaki bebeklerin konuştukları kelimeleri kıyaslamamak lazım.her bebek farklı bir gelişim gösterir çünkü.genetik yatkınlık çevresel faktörler etki eder.kimi çok şey geveler durur ama net olarak kelimeleri çıkaramaz.böyle bebekler geç konuşuyor gibi görünse de bir anda herşeyi konuşmaya başlarlar.
ailenin onunla iletişim kurması, konuşması ona kitap okuyup sarkı söylemesi de önemli.
yine de sormuşsun söyleyeyim benim oğlan 40 kelimeyi falan konuşuyor.
sende 2008 haziran annes imisin? aramıza hoşgeldin...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…