- 7 Mart 2009
- 1.551
- 15
- 158
slm canım benim oğlum 11 aylıkken çıkardı ve baya bi zorlandı çok çektik halada çekiyoruz kıymetini bil dişsiz zamanının bence bida bulamıcaksın :)) eninde sonunda çıkıyo merak etme genetik boyutu var sen veya eşin ne zaman çıkardıysa bebeğinde o zaman çıkaracakii akşamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olucak ben 2009 haziran annesiyim kızım 9 cu ayını bitirdi ve hala diş çıkartmadı normalmi acaba sizdede geç çıkartan olmuşmuydu birde geç çıkardımı dişin çıkması daha acılı ve problemli oluyormuş dogrumu tecrübenize ihtiyacım var
hoşgeldin canım.aynı yaştaki bebeklerin konuştukları kelimeleri kıyaslamamak lazım.her bebek farklı bir gelişim gösterir çünkü.genetik yatkınlık çevresel faktörler etki eder.kimi çok şey geveler durur ama net olarak kelimeleri çıkaramaz.böyle bebekler geç konuşuyor gibi görünse de bir anda herşeyi konuşmaya başlarlar.
ailenin onunla iletişim kurması, konuşması ona kitap okuyup sarkı söylemesi de önemli.
yine de sormuşsun söyleyeyim benim oğlan 40 kelimeyi falan konuşuyor.
sende 2008 haziran annes imisin? aramıza hoşgeldin...........
ii akşamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olucak ben 2009 haziran annesiyim kızım 9 cu ayını bitirdi ve hala diş çıkartmadı normalmi acaba sizdede geç çıkartan olmuşmuydu birde geç çıkardımı dişin çıkması daha acılı ve problemli oluyormuş dogrumu tecrübenize ihtiyacım var
merhaba canımselam anneler.
bır ricam var bebeklerınızın kac kelıme söyledıyını yazarmısız.
yanı anlaşılan kelımeleri.
Benım oğlum tüm günü konuşuyo bi şeyler.
Ama Anlaşılan kelıme sayısı cok azdı.
9-10 tane
Ben geckonuşuyo diye endişelenıyorum. Eşimde boşuna tedırgın olma konusacak diyo.
soyledıklerımı yapıyo. neyse
merhaba canım...ii akşamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olucak ben 2009 haziran annesiyim kızım 9 cu ayını bitirdi ve hala diş çıkartmadı normalmi acaba sizdede geç çıkartan olmuşmuydu birde geç çıkardımı dişin çıkması daha acılı ve problemli oluyormuş dogrumu tecrübenize ihtiyacım var
günaydın kızlar dr.a gittim bu sabah kadın doğuma adet gecikmemden dolayı 2kere çubuk test yaptım yok bişey ama dr. kanla idrar aldırdı bakalım ne çıkacak nedense şu anda gözlerim bulanık görüyo ne alakaysa kan aldırdığım içinmi acaba ya doğaçla gittim hastaneye allahtan laborantlar biri üst komşum biride eşimin iş arkadaşının eşi doğaçla ilgilendiler kan alınırken bak anneye uf yapıyolar dediler ben bişey anlamamıştır demştim ama eve gelince kolumugösterip anne ufff dedi herşeyi anlıyolar ya bu ara fazla kelime söylemesede 3kelimelik cümle söylüyo mesela dede düt düt dürüyo diyo aynı şekilde anne dütdüt dürüyo diye devam ediyo kendi adını sorduğumuzda beybi diyo :)) yaşını hep bir derdi öğrettim kii diyo artık az kaldı 2ye diye öğrettim şimdiden :))
umarım bişey çıkmaz sonuçlardan
maşallah canım doğaça
annesinin canının yandığını anlamış kuzucuk uff yapıyo
doğaç birden açılacak sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?