2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ii akşamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olucak ben 2009 haziran annesiyim kızım 9 cu ayını bitirdi ve hala diş çıkartmadı normalmi acaba sizdede geç çıkartan olmuşmuydu birde geç çıkardımı dişin çıkması daha acılı ve problemli oluyormuş dogrumu tecrübenize ihtiyacım var

slm canım benim oğlum 11 aylıkken çıkardı ve baya bi zorlandı çok çektik halada çekiyoruz kıymetini bil dişsiz zamanının bence bida bulamıcaksın :)) eninde sonunda çıkıyo merak etme genetik boyutu var sen veya eşin ne zaman çıkardıysa bebeğinde o zaman çıkaracak

kızlar neredesiniz yaa diş dedikte doğaç üstteki köpekleri patlattı sanırım alttakilerde patlıyacak ben demiştim her zamanki gibi birden fazla çıkarıyo diye dediğim oldu :)

bittercikolata benim kızımda 10 buçuk aylıkken çıkardı hep ikişer yada dörder çıkardı şu andada yine en az dişli bizizdir heralde 10 tane ama biz hiç zorlanmadık şimdiye kadar maşallah biraz mızmızlk yada iştahsızlık normal tabii olcak o kdar ama geç çıkaranın sağlam olur derler yaa o çok doğru değil benze kızımın dişleri bana çekmiş çok sağlıksız şimdiden lekeli çıkanlar bile lekeli çıkıyo bşde ağzı kokuyo sabahları uyanınca salı günü diş hek fakne bi götürcez eşimle bakaım benim köpek dişleri gömülüymüş mesela 20 liklerimde yok çenem küçük olduğuiçin öyleymiş çıkanlarda hep üstüste çıkmıştı küçükken eceninkileride göstercez bi inş randevulu çalışmıyolarsa
geçmiş olsun doğaçaa ece bugün geznedeydi uyumadı çok yırtık cazgır yaa bağırıyo alıyo çocukların elindekini bide son bikaç gündür böğürmeye başladı herşeye çok abarttı artık kötü bi dönem bizi beklityo heralde offffffffff
deniz gözünaydın seninde canım

Cok teşekkür ediyorum mesajıma yanıt verdıyın için. Allah razı olsun...
Evet 2008 hazıran annesiyim. Hamıleyken daha cok girerdim. Sonralar pek fırsatım olmadı. Ama yınede kafama takılan bir şey olanda gelıyorum aranıza.
oglumun ismi var zaten bu sayfada.
16 hazıran 2008- muhammed bahadır.:)

mrb canım benim oglumda nerdeyse 10 aylıkken çıkardı.
şuan da 8 dişi var.dokuzuncu patladı 4 tane de patlamak üzere.
pek sorun yaşamadık biz.bu aralar 5 diş çıkarmaya çalıştıgı için herzamanki gibi iştahlı değil.onun haricinde hiçbir sorunumuz yok allahaşükür.
geç çıkan diş daha az çürürmüş.
bir de yaklaşık 6 aydır biz her akşam macunsuz diş fırçalıyoruz.2 yaşından sonra macun sürmeye başlayacagız.bu yaşlarda başlamak lazım bence........

günaydın kızlar dr.a gittim bu sabah kadın doğuma adet gecikmemden dolayı 2kere çubuk test yaptım yok bişey ama dr. kanla idrar aldırdı bakalım ne çıkacak nedense şu anda gözlerim bulanık görüyo ne alakaysa kan aldırdığım içinmi acaba ya doğaçla gittim hastaneye allahtan laborantlar biri üst komşum biride eşimin iş arkadaşının eşi doğaçla ilgilendiler kan alınırken bak anneye uf yapıyolar dediler ben bişey anlamamıştır demştim ama eve gelince kolumugösterip anne ufff dedi herşeyi anlıyolar ya bu ara fazla kelime söylemesede 3kelimelik cümle söylüyo mesela dede düt düt dürüyo diyo aynı şekilde anne dütdüt dürüyo diye devam ediyo kendi adını sorduğumuzda beybi diyo :)) yaşını hep bir derdi öğrettim kii diyo artık az kaldı 2ye diye öğrettim şimdiden :))

merhaba canım
her bebeğin gelişimi farklı oluyo
benim oğlumda az konuşuyo
toplasan oda 15 kelime falan söylüyo

merhaba canım...
benim oğlumda 8,5 aylıkken çıkarmıştı dişlerini
bende 14 aylıkken çıkarmışım dişlerimi
annemin dediğine görede çok acılı falan olmamış

umarım bişey çıkmaz sonuçlardan
maşallah canım doğaça
annesinin canının yandığını anlamış kuzucuk uff yapıyo
doğaç birden açılacak sanırım

Kızlar hepinizin kadınlar gününü kutlarımmmmmm!a.s.

şimdi asrını uyuttum 1 saat yürüyüm de gelcem..

sağol deryacım senin sayende hatırladım ben kadınlar gününü tamamen unutmuşum bende kutluyorum kızlarr

umarım bişey çıkmaz sonuçlardan
maşallah canım doğaça
annesinin canının yandığını anlamış kuzucuk uff yapıyo
doğaç birden açılacak sanırım

sağol nurancım hiç susmuyo zaten çenesi maşallah sürekli anlamsızda olsa konuşuyo hemde bıktıracak kadar kafa şişiriyo bide konuşsa yandım ben herşeyi sorar durur:bbo:

slm kızlar
hepimizin kadınlar günü kutlu olsun ,
bacaklarım et kesiği olmuş cts ankarada çok dolaştık dün güne gittim eceyle dolmuş değiştir kucağına al yürüt derken bide temizlik yapaamıştım akşam gelince yaptım çok yoruldum yaa dahada bitmedi
baharı iple çekiyorum tam geliyomuş gibi yapıyo yine soğuyo bugün acayip soğuk burası
bahar gelse eceyle babasını dışarı gönderip temizlik yapıcam

doğaç a maşallah herşeyin farkındalar artık ece günlük pedlerimi taşıyo çantamda anne bezz diye öfffffffff farketmiyour anlamıyodur desende herşeyi çok iyi anlıyolar
ayşegül inş bişey çıkmaz ya npıcak ilaç filan mı vercek acaba adet söktürücü nolcak bakalım sonuç yaa eceye kardeş düşünmüyoruz olsada 7 sene sonra filan olsun diyoruz ama çok kıskançlık yaptığı zaman kardeşi olsa böyle olmaz belki diyorum bi fikrim değişiyo gibi oluyo ama değişmesin dimi erken daha
bende eceye günlük tutuyorum son zamanlarda çok seyrek yazıyorum ama söylediği kelimeleri yazıcaktım bugün birazdan başlıyım bikaç gündür oynarken durup bakıyo annneeeciiii babaciiii diyo kurban olsun anneciği ona özledim kızımı yawww

selam kızlarr
cuma akşamı eşım ışım var dedı 21,30 gıbı bırıyle gorusucem dedı
ne ışın var dedım
ya var işte bi işim dedi
bende hayır soylemen lazım saklı gızlı ne işin varmış bakalım dedim
ki hiç huyu deıldır attıgı adımı soyler keza vbenbde oyleyım
alla allaa ne ayak bu adam bugun boyle yapıyor dedım
neyse bana ek ış aldıgı bır adam var fabrıkası var ama adam
esımın desenlerını cok bgenıyor dısardan yanı eşımden desen ıstıyor fln
neyse onunla gorusucem dedı
ok böle soyle canımı ye dedım
bu gıttıı
annemle bende (kayınvalıdem yanı) melekler korusun u ızlıyoruz
bı yandan da aral hıcc durmuyor delırdım artık
aradım gel artık aral durmuyor oturtmuyor benı mahfedıyor dedım
dızı keyfımızde hiçç oldu yani.
cok huysuzlandı
gelıyorum tamam dedı
neyse geldı ama dedıgınden bıraz daha gec geldı
sınır oldum tabıkı ne o ya sabahtan berı anlasamadınızmı herıfle dedım
annemde yanımızda
neyse aralla ılgılenmeuye basladı esım hemen
o ara kapı çaldı bende kayınpederım annemı almaya geldı sandım alt kattan
aç kapıyı dedı eşım açmıyorum sen aç dedım kalkmıyorum yerımden yorgunum dedım
ya açsana alla allaa dedı
bu arada hala kapıya vuruluyor
gıttım açtım bır baktım kııı ablamlarrr once ırmagı gordum
en one koymuş ablam onu kapıya vuran oymuş :))
ırmağı kucagıma aldım hemen ıcerı gırdm sarıldık fln cok mtlu oldum
megersem mudanyaya onları almaya gıtmış gemıden
ay cok sevındım ya anlatamamm
hemen sofra kurdum yemek yedık fln
Aralın huysuzlugu bır anda bıttı
acayıp mutlu oldu
c tesı koruparka gıttık cocuklar eşım ablam
orda star park dıye bı yer var mini lunapark gıbı
gondol carpışan otolar hızlı tren fln var
cocuklarla coştuk valla aytaçla ben trene bındık
sonra aytacla esım carpısan arabalara bındıler
salıncaga bındı aytac
cocuklar ıse atkı karıncaya bındı
mınık artabalara bındıler
kgondola bındık
kısacası cok eglendık
ordan cıkıp yemek yedık
aralal ırmak ha bıre kaçmaya calısıyorlardı
yanı bı an gozumuzu uzerlerınden alsak kaybolucaklardı o derce
cok yorucu ve cok eglencelı gectı
pazar sabah kahvaltıdan sorna cocukları parka goturduk ablamla
orda da cok eglendıler
sonra eve geldık banyo yaptılar
aksam farfura gıttık tabıkıdee
ordan da aksam 20,30 gemısıne bındırdık onları evlkerıne gıttıler
aral ıkı gun cok mutlu oldu
sureklı aytacla oynadı durdu

ztn onlar gelmeden oncede aytaçççç aytaççç dıyordu
1 haftadır hergün aytaç dıyordu ıcıne dogmuş oglumunda demek kı :))
bı suru resım cektırdık eklıcem bır ara
ayyy hemen sarıldım onlara

Son düzenleme:
cocukların konuşmalarından bahsedılmış
dun parka gıttık dedım ya orda 3yaşında bır erkek cogugu vardı baya baya derdını alatıyordu konuşuyordu
bız daha 20 aylıgız dedım kadına bunları bunları soyluyor deıdm cok ıyı buldu
aralın kelımelerını yazıyordum ama artık bıraktım cunku artık herseyı soyluro tekrar edebılıyor
durdu düştü yattıı geldiikk
sayıları 11 e kadar sayabılıyor
alfabeyı ıse H ye kadar sayıyyor dıger harlerı karısık yanı M , ı , U, O yu fln bılıyor
bir e biiiyyy
2 ye ekiiii
3e üççç
4 e dötttt
5 e feşşş
6 atııııı
bu sekılde hepsını sayıyor
ablam gorunce hayran kaldı bu da babası gıbıb3 yaşında okuma yazmayı bılıcek sanırım dedı
ogretmeyın dedı ama kendısının bu konuda bızı zorladıgını soyledık
yanı 11 ı bılmıyordu mesela gormuş 10 dan sonra bı yerde yazıyordu annee ıhh dıyor yanı bu hangı rakam dıyor cocuk ben ne edıyım 11 oglum dedım bende

bırde konuşmasının yanı sıra aral cok şarkı soyluyor
japonca gıbı bır dılle soyluyor :)))
muzıge baylıyor şarkıları cok sevıyor

deniz çok sevinoim senin adına nekadar mutlu olmuşsundur sende
eşininle ablanın planınıda süpermiş yani
bizde cumartesi koruparktaydık kız biz gündüz ordaydık ama keşke karşılaşsaydık
bende foto eklerim birazdan
bizde starparka gittik
avm yi dolaştıran trene bindik
face ekliyorum şimdi

Denizcim ne mutlu sana,eşin ve ablan ne güzel bi sürpriz yapmışlar sana..Asrın da öyle bizim kızları görünce önce bi şaşırıyor (çocuk ayda yılda bi çocuk görünce) sonra onların arasında kaynıyor kuduruyorlar saatlerce,onlara bakıp yemek yiyor mesela..
keşke hergün görüşme imkanları olabilse..
artık havalar ısınıyor bende Teoyu alıp park park gezcem kafamıza göre arkadaş arıycaz:))

konuşma konusunda zeynepte çok ilerleddi maşallah
saymadım hiç ama hemen hemen herşeyi söylüyo gibi
iki kkelimeyi yanyana getiriyo
anne kalk diyo mesela
ben bişey gösterip kızım bu ney diyorum bildiği şeyse hemen söylüyo
eğer bilmiyosa gülerek saçmasapan bişey söylüyo bilmediğini biliyor yani :)

Konuşmalara gelince Azerincim bence de hiç merak etme ve kıyaslama çocuğunu kimseyle..çünkü gerçekten her konuda gelişimleri çok farklı..
mesela aral 8,5 aylıkken yürüdü teo 13 aylıkken ama yürüdü sonuçta hepsi..yada diş çıkarmalar hepsii farklı farklı çıkarıyor ama sonuçta seneye hepsinin ağzı incilerle dolacak..

Bende deniz gibi yazıyordum Teonun sözcüklerini 2-3 ay önce yazdım 50 kelimeydi bende şimdi bıraktım yazmıyorum Teo da derdini güzel anlatıyor,çoğu kelimeyi söylüyor,söyleyemediklerini de zaten biliyor gerçekten zehir gibiler maşallah hepsine herşeyi öyle bir farkındalar ki...

arada cama çıkıp şarkı söyleme teo da da var çok tatlı oluyorlar ya bir de poposunu sallaya sallaya söylüyor sıpammm..

yaza çeneleri iyice açılır sanırsam..

Ayşegülcüm umarım sonuçların iyi çıkar,bi an önce tedavi etseler bari ilaç falan her ay böyle beklemek çok zor yaaa..acil şifalar canım benim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…