2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

nisan sonu gibi geliriz sanırım selcancım..
çok güzel fikir hem neden olmasın...

doğaç gerçekten huy değiştirmiş ayşegül
öyle değildi her zaman onun uslu hallerini dinlemeye alıştığımız için garip geldi
inşallah uzun sürmez bu huysuzluğu yoksa işin zor
allahtan annen tam zamanında yetişti yardımcı oluyo sana

aa ayşegül doğacın böyle oldugunu bilmiyordum.peki siz ona hayır diyormusunuz?
yani birşey alacagı zaman hayır alma falan gibi.

hayırdan daha ziyade bebeğim onu alırsan uf olursun yada onu alırsan şöyle olur onu almamalıyız gibi oldukça sakin bi şekilde güzellikle anlatıyoruz ama dinlemiyor aklını başka yöne çekme yöntemi yapıyoruz bide kesinlikle aldanmıyor inanmıyor hatta verdiğim sözleri yerine getiriyorum ikilemde kalmaması için belki denizinde dediği gibi diştendir son bir dişi kaldı patlamak üzere şiş ve beyaz onun sıkıntısıda olabilir 2yaş sendromuda olsa bu kadar ağır değildir herhalde

zeynepte şimdi babasıyla dışarı çıktı bende ancak yemeğimi şimdi koydum pişiyo
mutfağa girmeme bile izin vermiyo hemen elimdekini bıraktırıp beni çekiyo

ayşegülcüm 2 yaş sendromu dediğimiz şey aslında özerklik dönemi..internette bununla ilgili makale ve videolar bulabilirsin..uzman doktorların önerilerini dinleyebilirsin..biz yapıyoruz gerçekten işe yarıyor..
atike çok memnun olurum bekliyorum...

ahh selcancım hepsini deniyoruz emin ol ama diştendir sanırım çünkü fırsat dahi vermiyor bize konuşturmuyor 2yaş sendromuyla bir karışım hali bu sanırım yazıları okudum sakinleştirmek gerekiyor sinirlendiği zaman olmuyosa yalnız bırakmak gerekiyormuş hepsini yapıyoruz inan

bugün parkta bi kız çocuğu vardı aman allahım dedim 4 yaşlarında falan doğaçı bi türlü kabullenmedi itiyo suratına toprak atıyo hemen koştum napıyosun kızım dedim sanane dedi o küçük daha dedim gitsin dedi buraya gelmesin dedi elindeki küreği kafasına vurcaktı doğaçın annesi yetişti anneside oldukca sakin kızım o küçük yapma falan dedi kız felaket hayır diyo istemiyorum diyo iyice kızdı annesinin yanında bida kum fırlattı doğaça kadıncaz napıcağını şaşırdı dedim biraz önce başka çocuklarıda dövmekle tehdit etti çok üzüldü kadın amanın dedim böyle kız çocuklarıda var annesi çok olgun sakin bi kadın nasıl bu kadar hırçın bi çocuk olmuş şaşırdım

evet ayşegül öyle çocuklar var.piknikte 5 yaşında bir oğlan vardı baktım kagana bagırıyor git diye hemen kalktım belki vurur diye ama ben gidene kadar kağan onu itekledi düşürdü.çocuk aglamaya başladı.o ağladı diye üzüldü benim ki biberonunda ayran vardı onu verdi barışmak için çocuk iyice sinir oldu.kağan da bana döndü anne öcüü piss dedi.dayanamadık güldük.
inşallah allahım öyle kıskanç bir çocugum olmaz.çok huysuzdu çok şasırdım...

bende çok korkuyorum öyle bi çocuk olmasından biz her ne kadar düzgün yetiştirmeye çalışsakta doğuştan gelen ve kimsenin değiştiremeyeceği huylar var allahım güzel huylar versin yavrularımıza :Saruboceq:

bu arada çok güldüm kağana öcü dedi hee kaydirigubbakcemile3

günaydın hanımlarrrr
bazı çocuklar çok zor atlatıyo ayşegül bu dönemi doğaç da öyle olucak sanırım inş çok uzun sürmez yazın belki gezersiniz hava değişikliği filan olur daha rahat geçer ama annenin sinirlerini nasıl yıpratıyo yaa ağlayan huysuz çocuk arkadaşımın ikizleride öyle cts geldi gözlerini açmıyo inadına ağlıyo bağırıyo sadece öbürüde ondan görüy başlıyo eşini arıyodu gidicem artık evden çıkamıyorum bıktım diyo haklı kadın dedik boşver biz yadırgamıyoruz ağlasın sussun alışır neyse sonradan açıldılar birazda kadında nefes aldı ama işte birden fazla şey birleşince oluyo bide diş 2 yaş rahatsızlıklar vs
kıskanç çocukları anlatmışsınız ece de yapıyo bazen bi ara dert yanıyodum ya hep mi böyle olcak acaba diye biraz düzeldi ama inş kıskanç olmaz yalnız kanı ısınırsa herşeyini önüne seriyo ilk görüşte sevmezsede biraz zor seviyo bakalım 3 yaşına kadar bekleyip görücez kıskançlık geçicimi kalıcımı
bu yaşlarındaki kıskançlık normal çünkü herşey onların anca oyun çağında öğreniyolar paylaşmayı oda 3 yaşını buluyo 1 senemiz kaldı çok şükür zaman çabuk geçiyo

günaydın hanımlar evet serplcim 3yaş diyolar 1sene daha çekecez benim 2. hemen olmaz inş. hamileliğimde stresli geçer yoksa bide kız çocuklarında kıskançlık daha fazla aşırı veya az diye ayrılıyorlar ama erkek çocuklarına göre fazlalar gerçekten ama yetişkinliktede baktığımızda ine biz kadınlar erkeklere göre daha çok kıskancız paylaşmayı sevmiyoruz demekki doğamızda var kaydirigubbakcemile3

yok ayşegül ya bunun huy oldugunu sanmıyorum.olsa bile güzel bir bebeklik dönemi geçirirse değişebilir..belki daha önce söylemişimdir 10 yıldır bunları araştırıyorum..
hatta geçen yeni bişey öğrendim çok şaşırdım..bazen kağanı yerim seni yerim pipini yerim burnunu yerim diye seviyordum.
.bu çok yanlış birşeymiş.o an çocuk eğleniyor gibi görünsede bilinç altına kaydediyor ve ilerde erken boşalma,cinsel sorunlar,homoseksüellik veya karşıcinse karşı utangaçlık gibi sorunlara neden olabiliyormuş.eşime de söyledim artık öyle sevmiyoruz..
altı geç değişen bebekler ilerde kokulara karşı duyarlı olma riski varmış.
yanlış ve ısrarcı verilen tuvalet eğitimi çocukta takıntılar oluşmasına sebep olur..pasaklı olmasına veya aşırı titiz olmasına veya eşya biriktirmesine falan filan...
bebeğe sürekli hayır yapma düşersin edersin demek ilerde ebeveynlerinin dediklerinin tersini yapmasına neden olur..
daha o kadar çok şey var ki..
kafanızın da karışmasını istemem tabi ki..peygamberimizin bir sözü var.
çocuklarınıza kızmayın onlar sizin eserleriniz..
bir yaşındayken kağan kafasını duvara vuruyordu.kendini ısırıyordu.
hatta kaşını duvara vurup kanatmıştı.hemen araştırdım önlemini aldık 10 günde düzeldi.birdaha da öyle şeyler yaşamadık şimdi çok uyumlu allaha şükür..
bak bizler burda sürekli paylaşım içindeyiz soruyoruz araştırıyoruz ama öyle anneler var ki bazen müdahale ediyorum.özelikle bu konya da okadar bilinçsiz anne var ki inan parklarda falan görünce dayanayıp konuşuyorum.ama kafa boş almıyor.
kimi de dogru söylüyon sagol diyor..

hu huuuuuuuuu nasılsınız fıstıklarrrrrr
bız aralla yıne hareketlı heyecanlı bırgune merhaba dedık smdı dısardan geldı kendısı desesıyle
bende o yokken ıslerımı goreyım dedım
herkesler ıyıdır umarım
derya dan ses seda yok gırmez oldu hatunn buralara :)

dun media markt e gıttık aralın bır kac tane fotosunu cıkartayım deıdm
ne kadar uygun ya fotografcılara gore

Aralın dun cektıgım bır kac fotosunu eklıcem kızlar sızlerde cocukların yenı fotolarını ekleyın ben cok mrk edıyorum yenı hallerını

evet selcancım haklısın ama biz psikolojidede görmüştük doğuştan gelen huy yada davranışlarda var ailenin değiştirmesi imkansız olduğu bide sonradan kazanılan huylar davranışlar var işte onları bizler yönlendirip yetiştirmeliyiz mesela benim eşimde çok inatcıdır doğaçın ona çektiğini düşünüyorum onada bişeyi yaptırmakta zorlanırım nuh der peygamber demez doğaçtada aynı şekilde bi inat var bebekliğinde beni emmemesi yani düşün yeni doğmuş kırkı çıkmamış nasıl bir inadı vardı anlatamam beslenme uzmanları bile şaşırdı nasıl inat ediyo diye iki göğsümüde uzattık bastı yaygarayı ne parfüm var ne bi koku mis gibi yıkayıp sunuyoduk emin ol çığlığı basıyodu sakinleştirelim diyodular sakinleştiriyolardı tekrar göğsüme uzatıyolardı basıyodu çığlığı hani doğumum zor olmuştu ya ondada fizyolojik bi sorun olmamasına rağmen doğaç kendini itmediği için gelmemişti yani orda bile inattı sbah yine yaşadık elinde ekmek ekmekleri koparıp koparıp yere atıyo annecim ekmek yere atılmaz yiyoruz biz onu pis olur dedim yok illa atacak inadına daha fazla koparıp koparıp attı aldım elinden ekmeği sonunda bastı yaygarayı sonra sandalyeden düştü aldım sandalyeye ah sandalye sen oğlumu niye düşürdün diye sandalyeye kızdım yinede sakinleştiremedim hadi balkona çıkalım diyorum hayır diyo en sevdiği şeydir balkona çıkmak ama kapıyı açıyorum ona sormadan hemen fırlıyo çıkıyor yani bana karşı bi inadı var inan güzellikle davranıyorum beni tanıyan kızlarda bilir sakin bi karakterim var ve doğaçı sıkmadığımıda bilirler panik bi karakter değilim aman düşersin aman bilmem ne öyle koruyucu yönlerimde yoktur annem geldi değişti desek annem benim gibidir asla şımartmaz her istediğini yapmaz yaramazlık yaptığında arka çıkmaz ben nasılsam o da öyledir

Tünaydın kıslarrrrr!

kahvaltımız ancak bitti de teo büyük koltuk seyrederken kaçtım ,umarım gelmez hemen..

Ayşegülcüm bence2 yaş sendromu anlattıkların..her çocukta farklı geçiş yapıyor bu dönem doğaçcığımın biraz şiddetli sanırım..ama bu anlattıklarını her zaman yaşamasak da bize de yaşıyoruz teonun da zıvanadan çıktığı ve beni de çıkarttığı çok zaman oluyor,umarım çabuk atlatırız yaaaa..
bu arada dün akşam teoya akülü araba aldık zaten mağazadan almadan çıksaydık kıyamet kopardı :))
bu da resmimizzzz..

Son düzenleme:
Kısaca kızlar evin her yeri kırmızı arabayla doldu bana da fenalıklar basıyor..henüz kullanamıyor düğmelerine basıp direksiyonla yönlendiriyor gerçi dışarıda bi test sürüşü yapmadık henüz..ama bence gereksiz yaaaa ben onu tek başına alıp çıkamam dışarı eşim olmadan vs.. napalım babnesiyle dedesi aldı bende karışmıyorum..

dün onu alırken amcası ile yengesnide gördük tesadüfen.. fikrim değişmedi kız çok yapmacık ve gıcık gibi ama bakalım halaaa net bişey diyemiyorum..zamanla görecez!

dedemiz de geldi sağolun kızlar.. ama bugün katarakt ameliyatı olcak,gerçi kısa ve kolay bi ameliyatmış sanırım akşama eşim bize getircek şimdi ablamlarda.. dün çoluk çocuk annem,babm hep beraber takıldık,güzeldi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…