2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlarr
teoya geçmiş olsun deryacım bahar ayları daha sakat yaa ben geçende ece hasta olduğunda limon ve balı bide pekmezi karıştırıp veriyodum bi sabah bi akşam hemen düzeldi
kaanın uykusununda düzene girmesine sevimdim bayaa geç yatıyodu heralde dimi selcan
bizimkide erken uyusa biraz daha derken 11 de uyurdu en geç bi kaç haftadır 9 da götürüyo beni 10 da en geç uyumuş oluyo sabah da 6 da kalkıyo hanım anası kılıklı erken yatıp erken kalkacak bizde kardeşimle sabah 5 te uyanır amerikan güreşi seyrederdik kanal 6 da
dün akşam kayyu izliyodu babası nöbetçiydi ben bi kanepede ece diğerinde elektrikler gitti kayyu korktu banyosa elini yıkıyodu ece başladı ağlamaya nasıl akıo gözyaşları gel kızım kayyunun babası yanıda bişey olmaz bak ben varım senin yanındada korkma diyorum başka kanalı açtım istemiyo kayyuyu aç diyo korkooo kayyu diyo sonra sakinleşti neyseki
ya heralde geçen de sigortalar atmıştı evde çok korkmuştu o geldi aklına canım yaa inş unutur

geçmiş olsun deryacım nazar mı değdi yoksa kuzuma...
ıhlamur kivi tavuksuyu işe yarar bi de sıcaksuya tarçın atıp ılıdıktan sonra bal koyup içerse de fayda eder..
eskiden kağan da bensiz durmazdı ama 15 gündür falan yumurcak tv gece bahçesi ilgisini çekmeye başladı.sabah kalkıyor anne yumyumcu aç diyor.bir de minderlerden bir köşesi var oraya yatıp izliyor.
ayşegül senin şimdi ne gibi tereddütlerin var?

ece ! canım benim nasıl da yufka yürekli..
bu arada sabah 5 de kalkıp amerikan güreşi izlemek...
bende de tam tersi sabah 5 de yattıgımı bilirim tabi ki senin ki daha saglıklı..eskiden olsa hayatta 5 de kalkamazdım ama şimdi kalkıyorum namaz için sonra geri yatıyorum..

Aral ve oturup bıseyler ızlemekk ...... ımkansızın otesınde
hemde bır köşe yapcam ona ve orda oturcak
asla yapmaz bunu.. benleyken bıle 2 dk ızleyebılıyorz beraber hemen hoplayıp zıplamaya baslıyor
cokkk hareketlı oldugundan yedıgıde durmuyor ıstee

masanız hayırlı olsun selcancım
inşallah kaan oynar zeynebinde var ilk başlarda çok güzel oynuyordu ama artık gözünün önünde durduğu halde haftalardır bir kere bile oturmadı kaldırıcam heralde bende evde yer kalmadı zaten hanfendinin ıvır zıvırlarından :))
çadırınıda kaldırdım onunlada oynamıyo oynasa bile benide içeride oturtuyo küçücük yerde iki büklüm oturmaktan sıkıldım yaaa :))
salıncağınıda kaldırdım :))
oynasa hiç problem değil sadece aksesuar olarak duruyolar yer işgal etmekten başka bi işe yaramıyolar
bu aralar ana kucağına dadandı zeynep bide o çıktı başımıza :)
üzerine oturuyo yatıyo bebeklerini uyutuyo içinde
çok komik bu kız ya geçende yürütecini indirtti bana ona biniyodu o ara evin halini görmeliydiniz yukarıda yazdıklarımın hepsi ortadaydı buna koca bisiklette dahil
onları saklıcak gizli saklı bi yerimde yok benim kardolabımın üzerine koyuyorum poşetleyip orda olduklarını bildiği için beni oraya götürüp istiyo
en sonunda yürütecini kayınvalideme götürdükte ondan kurtulduk :)

ahh ahh bende çok özenmişimdir üniversitede en fazla 3 e kadar oturabiliyodum o da haid sen yat artık diyolardı onların yanında uyumaya başladığım için sempatiksalakcinni evlendikten sonrada eşimin geceleri canı çok sıkılrdı uyurdum çünkü ben ece çok değiştirdi tabii artık 12 den önce yatamıyoruz bide ben çok çabuk uykuya dalıyorum bazen eşim zorla yatırır çok uykum geldi diye ben derim yaa benim hiç uykum yok nasıl uyucaaksam öff kalksammı arkamı dönüyomuşum 5 dkyı bulmuyomuş ben uyuyomuşum eşimde sinirinden uykusu kaçıp kalkıp bi sürü dolanıyomuş :roflol:

önceden ecede oyalanmıyodu ama artık kayyu gece bahçesi filan izliyo kaanın gibi eceninde yeri var ama yatınca aklına hep süt geliyo bende kızıyorum ama biraz bana rahat vermesi güzel bişey yaa 23 nisanda dedesi halası kuzenleri geliyo her akşam onları sayıyoruz bu dedenin gelince vercez filan diye onlarla konuşurken de ısmarladığı şeyler ekmek atlet ve kilot :sm_cool: almışlar haftasonu çok güzel söylüyo ama eppek; appet; tilokk

ayyy sevda sorma bende yürütecini bi arkadaşa verdim o kalktı ortadan ama salıncağı çıkaramıyorum sallanmıyoda orda durmasını istiyo çıkarınca bulup geri taktırıyo ama yürüteci verdik diyorum yaa arkadaşa gidince gördü benim diye bindi gezdi sıpa yaa
ya bizim odalar çok geniş değil odasını ayırmadan önce her yer oyuncaktı şimdi odasında duruyo hepsi allahtan içeri taşımıyo iki üç bebek var bide kalemi defteri ama son zamanalrda bebekleriyle oynamayı seviyo bide odsında dolaplarını boşaltıp çorap giymeye soyunmaya filan çalışıyo savaş alanı gibi odası

başta bende masa istedim ama oturmaz ece kesin üstüne çıkmaya kalkar kaan inş hep severek oturur güle güle kullansın selcan

ayyy size bişey anlatıcaktım unuttum kızlar
pzt akşamı arkadşım gelicekti ona yemek yapıyodum babaömız yine yok tabii eceylede çarşıya çıkmıştık onun öncesinde kendime sütyen almıştım onu açtı boynuna taktı geziyo meme diye gitti içeri neyse sonra nasıl kahkaha atıyo napıyosa dedim gittim bizimki kanepenin üstünden cama çıkmış akşmaları çıkıyo zaten çocuklarda geliyo camın önüne gülüşüyolar anne dışarr çık diyo banada neyse o gün yine hepsi toplanmış camın önünde buna laf atıyomuş eceninde boynunda sütyen cam yola bakıyo ayyy aldım hemen çocukar kesin gördüde iyiki babalarıda yokmuş tam orda oturur çünkü üst komşular filan çocukalrın başını beklerler yoksa apartmana reklam olcaktı benim sütyen

aüy ne güzel teoyla kaana maşallah sizin yatmanıza izin veriyolar he
yatmayı bırakın ben zeynepten ayrı koltukta bile oturamıyorum illa dibime geliyo
oyuncaklarını yere döküyo gel oyna diyo bana yanına çağırıyo beni bensiz oynamıyo
odadan dışarı çıkıyosam hemen farkedip elindekilerini fırlatıp peşimden geliyo
bizim durum hakkaten vahim kızlar hala beni tuvaletin kapısında bekliyo hala ben yemek yaparken sandalye tepesinde bana yardım ediyo ve hala ben ve babasından başkka kimseye gitmiyo
(bu aralar anannesiyle biraz arası iyi maşallah diyeyimde )
napıp edip bu problemi halletmem lazım ama nasıl ?
böyle giderse kişiliğinde sorun oluşacak diye korkuyorum çünki bize çok ama çok bağlı

kahkahalarla okudum serpil ya :))
cadıya bak sen allahtan çocuklar varmış sadece yoksa hakkaten reklam olacakmış :))

teo iyi oldumu acaba çabuk atlatır inşallah
bu havalar kış ayından daha beter bir gün sıcak bir gün soğuk bugün burası buz gibi balkona çıkayım dedim dondum

ayyy eceye çok güldüm ya sütyenle cama çıkmasına ne fenalar yaaa doğaçta bizim komşular varken sepetten alıp gelmişti kadınlara göstermişti şimdide balkona astığımızda kurusun diye geliyo anne meme diyo bakıyorum üst kattan alt kattan biri varmı duymuşmudur diye

selcancım endişelerim acık canım dr.da demiş farkındaysan tipik pko yani polikistik over yani yumurtlama sorunum var doğaç bile nasıl oldu dr.lar şaşırıyor ondan itekleyerek olmuş demiş dr. zorla yani şu an hemen olmasını tabiki istemiyorum 2. çocuğun çok erken doğaç küçük ama tekrar hamile kalma olasılığımın düşük olması beni üzüyo tabiki hiç çocuğu olmayan kadar değil şükür bi tane allah yavru verdi allah olmayan herkese versin benim isteğim doğaçın bi kardeşinin olması bende tek çocuk olduğum için oğlum tek kalmasın istiyorum olay bu yani normal yollarla olmazsa doğaç gibi asla tüp bebek olayına girmem bi tane olmasaydı uğraşırdım katlanırdım o acılara gerçekten çok zor bi süreç çok yıpranıyorsun benimkisi kısmi kısırlık kısacası biraz şans işte

yıllar önce bi dr. bana benim hastalığımdaki kadınların ayda senede bi yumurtladığımızı ve o yumurtlamadada sağlıklı diğer kadınlardan daha kaliteli yumurtamızın oluştuğunu söylemişti tedavisi malesef yok sadece zamanla yumurta rezervimiz azaldıkça ilerleyen zamanda düzenli adet görmeye başlayanımız oluyormuş o da çok az tabi

anamm çok komik beee! ilahi ece güldürdün hepimizi..
sevdacım kokma yakında zeynep de değişir.kağan da öyleydi 15 gündür falan böyle..
ama hala tuvaletde beni bekliyor.hatta ben kapı açık yapıyorum söylemesi ayıptır.
büyüdükçe daha fazla şey algılayıp bagımsızlaşıyorlar..
anladım ayşegülcüm.ama psikoloji çok etkiliyormuş bu hamileliği..
sizde duymuşsunuzdur yıllarca çocugu olmayanlar çocugu olduktan sonra kendiliğinden tetrar hamile kalıyorlar..kafanı takma tabi ki bir kardeşi olması çok güzel birşey ama olmazsa da dediğin gibi doğaçın var allaha şükür.doğaç küçük diye de takılma eger hamile kalırsan o dogana kadar doğaç kendini kurtarmış olacak.birkaç yıl sonra da ikisi de büyür iyiki yapmışım dersin..
allahım çocugu olmayanlara da versin başka dertlerden korusun hepimizin yavrusunu bize bagışlasın...

kızlar yasemin facede yazmış
ecrini hastaneye yatırmışlar.bronşit olmuş.serum yemiş
şimdi evdeymiş.tedaviye devam ediyorlarmış..

merhaba kızlar nasılsınız girmeye pek fırsatım olmuyor facede yazdım bugün yenice ecrin nisa çok rahatsızlandı neyazıkki hastanelik oldun 1 hft.hastanede yattık çok zor oldu hem serum hem iğne şurup buhar vs.bir sürü tedavi gördü neyseki biraz toparlandı ve çıktık..ama her yerlerini delik deşik ettiler kuzumun damarları çok inceydi ve tek 1 elinden bile sırf damar bulaabilme için belki 10 belki dahada fazladır yerine intraket taktılar ama sadece 2,3yada 4 yerinden gidebildi oda hemen 3 saat felan hadi başka yerine diğer eline kollarına bacak ve ayaklarına kalmadı artık en son kafaya gelmiştiki serumlşar gitmemeye başladı ve mecburen kestiler vücut kabuletmeyince kurtuldu 6 tane serum bitirdi büyük şişe ama tedavisi çok ağırdı iyi oldu tabi yoksa daha da kötüye gidebilirdi ..

bunların yanısırada çok korktu sürekli ağladı ilk 2 gün çıkarın serumu diye isyanetti koparmaya çalıştı kendini yerden yere attık çılgın hatta delirmiş gibiydi zapt etmek çok zor oldu benim için herkes başımıza üşüştü neredeyse hiç kimsenin çocuğu bebeği ecrin kadar huysuz ve yarazmaz değildi 3.gün seruma alıştı bu seferde hastanede gezeceğim diye ağlamaya başladı çok aşırı hareketli oldu yatakta hiç olmadı zıplıyordu aşağıya indimide direk koşuyordu tutulmuyorda acayip fırlama bir kız oldu yani huysuz ağlayan yanımdakiler erkek çocuğu gibi bu dediler ama evde de çok hareketliydi tabi bunladı da serum olunca ben pek hareket etmesini istemiyordum ama dinleyen kim ooo dahada üzerine kattı maşallah hiçç asla dinlemdi oralarda beni hiç kıçımı yırttım afedersiniz ecrin diye bağırıyordum dönüp bakmıyordu başkalarının dolap çekmece hatta diğer odaların bile kavga etmeye başladı erkek çocuklarıyla felan aman aman iğnelerde deseniz ayrı bir dert iğneler çok yakıyordu kısacesı 1 haft. ne gece nede gündüz hep ağladı 5 dk.susmadı kendini yere atmalar o kafa kaç kere nerelere çarptı beni dövmeler ...... benden size tavsiye aman kızlar fazla yüzvermeyin benim gibi böyle koşuşturusunuz arkasından elimde serum koşş koşş koşş yasemin.....çok komiktik vede çok kötüydük yani....aama 1 haft.sadece serumla beslendi hiç lokma sokmadı ağzına son 2 gün 3 kaşık felan yedi ççok zayıfladı kötü oldu ayy ne biçim oldu yazık...kısacası kabus gibiydi....

Son düzenleme:
bilgisayar diplomamı da aldım bu pazar son özel sınavım vardı 100 aldım bitirdim...

her şey iyi yolunda güzel..ecrin için yazacak pek bir şey yok aynı işte ing.öğrenmeye çalışıyor sureleri ezberliyor alfabeyi bayabi kolayladık hatta bitti sayılır1 den 10 kadar ing.olarak sayıyor aklıma gelenler bunlar .....

allah hepimizin yavrusunu bize bağışlasın olmayan herkese versin allah o duyguyu tattırsın ben tedaviye başladığım aylarda doğaça hamile kalmadan önce tüp bebek yaptırıp çıkanlarla sohbet ettm çocuğu yıllardır olmayanlarla çoook zor çok bazen kızıyorum kendime şikayet ettiğimde ama insanlık işte bi an geliyo çok sinirleniyorsun ama sonra çok pişman oluyorum

hoşgeldin yasemincim çok geçmiş olsun canım ecrini tahmin edebiliyorum zapdetmek oldukça zor olmuştur umarım biran önce toparlar cadıııı ama bak dediğim gibi şükredelim bak ne güzel ecrinin zekası burda hiçbir çocukta yok sanırım ne kadar zeki hemen kapıyo kafası demekki herşeyi şanslı olduğunu düşün kendini teselli et bence

yasemin geçmiş olsun canım çok zor günler geçirmişsiniz hastane ortamında ecrini zaptetmen gerçekten zor olmuştur tahmin edebiliyorum bende
bakıyorum sureler ingilizceler falan maşallah kız ecrin sana çok zekisin allah nazarlardan korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…