2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

atike zeynep kaka yapsada günde 5 kere yapsa
malesef zeynebinde kaka yapamama problemi var
bu yüzden doktora gitmiştik 3 günde bir ve ıkınarak yapıyodu yavrum şimdi şuruplarımız var ve onları kullanıyoruz şu an günde 1 kere yapıyo bazende gün aşırı yapıyo ama en azından normal yapıyo ıkınmadan
çok çekti kuzum bu yönden
bende aynıyım bana çekti sanırım doktor ırsi olabileceğini söyledi
zeynep tuvalet alışkanlığını kazanana kadar kullanıcaz bu ilaçları malesef ((

ayyy yemek deme bana serpil :)
ne yapsam diye buzdolabının önünde dikilip duruyorum
ben genelde 2 günlük yemekler yapıyorum hergün yapamıyorum
eşimde sağolsun hiç dert etmez bu konuları 3 günlük olsa bile yer

denizcim eniştenin işten çıkarılmasına çok üzüldüm
o yaştan sonra iş bulmak zorlaşıyor inşallh fazla boş durmaz 2 çocuklu bir aile için gerçekten zor bir durum
allah yardım etsin

kızlar size bir şey soracaktım tuvalet eğitimi veren oldumu aranızda ecrin 4 , 5 aydır tam öğreniyor ishal hasta oluyor tekrar başa sarıyordum bez bağlamak zorunda kalıyordum ishalinden dolayı kii bu sefer tam anlamıyla attı ve artık tuvalete gidiyor bezden kurtulduk ...ama çok önceden öğrenmişti siz ne yaptınız merakettim tuvalet eğitimi biten var mı....

bizde daha yok yasemincim tuvalet eğitimi havalar biraz ısınsın diye bekliyoruz annem ankaradan gelsin başlıyacağız bi lazımlık aldık arada deneme yapıyoruz ama lazımlıktan pipisi taşıyo anlamadım küçük geliyor 1-3 yaş yazıyo üstünde ama rahat değil bi kaç kere çiş yaptı lazımlığa değil ama rahat edemediği için banyonun yerine çömelip pipisine bakarak yaptı hatta aktığını görünce ıkınıp dahada çiş getiriyor hoşuna gidiyo ama geldiğinde söylemiyor artık biz üstüne düşüp öğreticez altını bağlamayarak maşallah ecrine o işide bitirdi demek aferin valla sen nasıl öğrettin ecrine tiyo ver biraz bizede

kızlar bugün parkta bir olay oldu sizde aynı duyguyu yaşarmıydınız yada yaşadınızmı doğaç oyun oynuyordu kaydırağın önünde kaydıraktan kayacak olan 10 yaşlarındaki bi kız doğaça bakarak arkadaşına şu çocuğu bi iteceksin gidecek dedi beni görünce arkasından geldiğimi sustu ben çok üzüldüm bu lafı duyduğumdan neden bu kadar öfkeli bu çocuklar neden paylaşamıyolar yaşadıkları alanı neden büyüklerini küçüklerini bilmiyorlar çok kızıyorum gördükçe yeni nesile ama yine 10 yaşlarında iki erkek çocuğuda top oynadılar doğaçla abilik yaptılar genelde kızlarda var bu tavırlar niye böyleler ya bunlar ilerde anne adayılar ya yaşları çok küçük değilki belki regl bile olmuşlardır (

ayşegülcüm her aile farklı büyütüyor çocugunu.kimi de böyle şımarık oluyor işte..
ama bu tuvalet konusunda şunu söyleyebilirim.kız çocuklarının mesane kası daha erken olgunlaşır ve daha erken ögrenirler.
eger mesane kası gelişmeden tuvalet eğitimi vermeye çalışılırsa ve hatta bu konuda ısrar edilirse altını ıslatma,sinirlilik,iştahsızlık ve kabızlık gibi problemler çıkabilir.
hatta çocuk çişini ögrenir birkaç hafta tuvalete gider ama daha sonra yeniden altına yapmaya başlayabilir..
çocuklar bu dönemde çok taklitçi oldugu için kendimiz tuvaletteyden ona nasıl yapıldıgını göstermeli fakat yapması için ısrar etmemeliyiz.zaten mesane kası geliştiginde kendiliğinden bizden gördüğünü yapmak isteyecektir..

evet biraz hızlı bir giriş oldu galiba..
derya düğününe ve sana ve babana bayıldım tatlım..

Kızlar yaaaa valla hepiciğinize tsk ederim o güzel sözleriniz için beğenmenize çok sevindimmm..

ama gelmiş kadar oldunuz dimiii?:))

Ayyy evet deniz yaa bi de sünnet faslı var onda napcaz acep? ben biraz aklı başındayken olsun,hatırlasın istiyorum.. o zamanda tüm organizasyon bana ait olcak inşallahh..

bak yasemincim düğünlerimize gelemedik ama erkek çocuk çok topiğimizde sünnetlerine gider döktürürüz hep beraber,nasıl fikir?

Zeyno güle güle kullansın dıgıdıkınıı aynısından bizde de var ama babanesinde duruyor oraya gidince biniyor (yer işgalinden kurtuldum böylelikle)

Ayşegülcüm sen eşimi gördün bir de unuttun mu kıs direk gibi adam işte:)) Teo evet babasına çekmiş canım herşeyiyle..

Denizcim çok geçmiş olsun yaaa ablana çok üzülüyorum sen yazdıkça.. kimbilir senin içinde ne fırtınalar kopuyordur..
inşallah en kısa zamanda sağlam bi iş bulur demekten başka bişey gelmiyor aklıma yoksa ne yaparlar 2 çocukla yaaa..

Ayşegül ve diğer bayanlarrrr düğün fotolarınız bekleniyorrrrrr...

Yok yasemincim ben daha başlamadım yazmıştım ya aldık bi lazımlık bizde de teonun pipisi sığmıyooo:)) ama sığacak lazımlık var mı onu da bilmiyorum? yaza akçayda uğraşırım şimdi erken sanırım halinden memnun sıpa eskiden rahatsız olurdu şimdi temizletmememk için savaşıyor benimle..
kasları kuvvetlenedursun bari napalım..

Kızlar teo çıplak insana bayılıyor sizinkiler de öylemi? banyodan falan çıkınca giyinince ağlıyor bacağımıza sarılıp sıkıştırıyor sıpa (babasının kıllı bacaklarına bile) bugünde ecem giyinirken gördü gitti kollarını sıkıştırıp sevmeye başladı..tacizci teoşş..:))

Bu arada gerçekten nasıl öğrettin yasemin maşşalllah valla ecrinimize yaaa...
bizim ada ablamız var 3 yaşında o bile yeni bıraktı bezi.. benim kankanında (adı bahar) küçük kızı 3 yaşında o da bezliydi geçen gittiğimde çok şaşırdım..

herşeyleri biliyorlar işlerine geleni yapıyorlar yine de,çok uyanıklar çokkkk!

günaydııınnnn
yasemin ecrine maşallah ne güzel öğrenmiş biraz üstüne osam ecede belki öğrenir ama ben heralde yaza babannesine bırakıcam o işi çalışırken çok zor ben de şimdi zorlamak istemiyorum lazımlığına eceden başka tüm bebekleri oturuyo geçende safiş lazımlıkta ecede gitmiş karşısına oturmuş yapmış kilimin üstüne ona bakabaka yeni sçmış bağlamamıştım bakalım napıcak diye wcde benimle öğrense diyorum bi bakıcıyla gircek bi benle hoş olmaz diye denemedim

Son düzenleme:
sağolun kızlar cevaplarınız için bende ecrinin üzerine düşmedim aslında ayşegülcüm sanırım ecrinin içinden gelen bişey üzerine düşseydim inanınki abartmıyor 1 yaşında öğrenirdi çok istekliydi ama kızlar biz lazımlığa asla yapmıyoruz o oturak oyuncak vs.işte tuvalete gidiyoruz ama bir yere giderken yinede bağlıyorum dışarıda zor oluyor bu durum daha küçük çünkü dr.lar diyor hemen haber vermezmiş 1 de veriyorsa 1 de unutabiliyormuş..bende taktik tuvalete götürmek o kadar başka bişey yok yani...

derya kağan da çıplaklığı çok seviyor.özellikle ben banyodan çıkınca bacaklarımı falan emmeye çalışıyor.

Eklentiler

• $Resım(173).webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 27
  • $Resım(222).webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 28
  • $Resım(221).webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 31

denizcim gerçekten çok üzüldüm..enişten üniversite mezunu mu falanmı...iş bulmak çok zor..bu ara çok duyuyorumişten çıkarılmaları..yazık olmuş.tekrar dönebilme ihtimali yok galiba..ablana ve çocuklara üzüldüm.allah yardımcıları olsun

derya kağan da çıplaklığı çok seviyor.özellikle ben banyodan çıkınca bacaklarımı falan emmeye çalışıyor.

çok şeker görünüyorsunuz selcancım..eşinle birbirinize benziyorsunuz...konyada mı oldu düğününüz...

yasemin tuvalet eğitiminiz bittimi diye sormuşsun.inan biz hiç başlamadık lazımlık da almadık..2 yaşını doldurmasını bekliyorum.çocuk gelişimi mezunu bir arkadaşım mutlaka gece ve gündüzü beraber öğretin demişti.gündüz wc ye götürüp gece bağlamayın.tekrar tekrar başa dönmek zorunda kalırsınız demişti.kendimde de o gücü göremiyorum henüz yazı bekliycem..
maşallah ecrine nasılda öğrenmiş.ayşegülün dediği gibi gelişimi hepimizin ufaklıklarından daha iyi.ing bile sayabiliyormuş.biz bir kaç haftadır 10 a kadar sayabiliyoruz..

,
ayşegül parkta karşılaştığın olayla ben okulda hergün karşılaşıyorum.kesinlikle aile eğitimiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.kendisinden küçüklere aile evde nasıl davranıyorsa çocukta onu örnek alıyor.inanırmısın veli toplantılarında şikaytçi olduğum öğrencinin annesiyle konuşurken sanki öğrencimle konuşuyormuş karşımda o varmış gibi hissediyorum.annenin konuşmaları kullandığı kelimeler el kol hareketleri tamamen çocukla aynı..ilk eğitim her zaman ailede başlıyor...çocuklar ailenin tamamen fotokopisi oluyor.

Selcancım çok tatlısınız yaaa..ailecek bi esprili, hava seziyorum zaten sizde..:)))yanılıyormuyum?

sen de çok güzelsin canım,bebek gibisin valla.. Allah bozmasın mutluluğunuzu en kötü gününüz o gün gibi olsunnn..

Az önce ayşegül aradı beni cepten akçaydalarmış..
eşiyle binmişler arabaya gitmişler yakın olunca ne güzel dimi yaaa..ankara tam anadolunun göbeğinde su birikintisi bile yok uyuz oluyorum,deniz görmekistiyorum yaaa..

Önereceğim yer sordu ayşegül dedim deniz kenarında kordonda denize karşı oturun çay için ohhh tertemiz hava,güneş,deniz daha ne olsun..
yazın gelcek inşallah yolu öğrendi hatunn!:))
hepinizi beklerim bu arada yolu düşen..

Kızlar bakın şu tamamlama kitabına ben ve teo çok sevdik irem ablamızdan geldi..çok faydalı ağacı,kuşu sayfaları çevirip bulup tamamlatıyor bulursanız alın tavsiye ederim..

Son düzenleme:
atikecim düğünümüz nigde de oldu
derya doğru sezmişsin sülalecek espriliyizdir ben zaten şaklaban gibi birşeyim..oğlum da bana çekmiş şimdiden milleti güldürüyor..
ohh ayşegül sana da iyi gezmeler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…