2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yasemin geçmiş olsun ecrine
inşallah o özel mama ve şurup işe yarar
kıyamam ben ona bu kadar kolay hastalanmasıda hep o yemek yememesi yüzünden

eşim dün akşam lazımlığı getirdi zeynep onu sandalye zannetti ve heryere onu taşıyo artık :)
ona çişini yapmasını gerektiğini onu banyoya koyucağımızı falan anlatmaya çalıştım ama dinlemiyo bile beni
altını açıp oturtmaya çalıştım yine ağlamaya başladı bez bağla diyo bana
işim çokk zor görünüyo

slmmmmmmmmmmm
atike ilk aldığım süt o kadar güzeldi ki ece severek içti ama bu pazar getirdiği resmen inek kokuy döktüm de bugün ecenin niye içmediği belli oldu bu pzar söyliiicem bi daha getirmesin bari yazın bide daha çabuk bozulur dün akşmada beri süt istiyo kuzum yaa kutuya geçince
arda hiççç çok acıkınca bişey istemiyomu çorba pilav filan hep böyle uğraştırıyomu yerken zor geçekten Allah kolaylık versin
yaa bizimde dişimizin filan çıktığı yok çıkmııcakmı acaba aral da bayaa hızlı çıkardı son zaman
yasemin ecrine geçmiş olsun yazık yawrum hastalıklardan kurtulamıyo inş bu son olur artık yememesindenmi hasta oluyo sık hasta olduğundan mı yemiyo iştahı gidiyo Allah şifa versin
doğaç ın bisikleti hayırlı olsun bende istiyorum bi yaz gelseydi gerçi eşimin kafası karışık müdür yardımcısı olmayı düşünüyo bende yazın eceyle ikisini esk ye göndermeyi düşünüyodum bakalım napıcaz
kızlar ben adet oldum daha 10 gün olmuştu biteli o kadar gerginim ki bide iki gece düzensiz uyudum yaa ecenin hastalığından dün eşim canımı sıktı çok saçma bişey şimdi düşünüyorum da uzatıcak e vardı diye onun da başı ağrıyomuş benimde ece hep gelip üstüme yatıyo 9 da yatalım diye götürmeye kalktı odasına bezini değiştirmemi istemedi bende sinirlendim iyice git babanla uyu bu akşam dedim gittiler ama nasıl ağlıyo kesinlikle uyumuyo babasıyla aldım yanıma tv izlerekn yanımda uyudu 5 dk da eskişehire döndersem sanki orda nasıl uyur bilemiyrum

Son düzenleme:
sevdaa bizim lazımlık gibi heralde sizinkide ben wc nin oraya koymuştum gidip lavaboya uzanıyo üstüne çıkyıp lazımlıkta başka herşey oldu
altı bağlıyken bazen oturuyo ama açınca oturmuyo bi kaç kere denedim sonra bıraktım amann ne zaman isterse öğrensin yaa
bu sabah bakıcısı gelmeden şekerr istedi benden bende ananee gelicek ben işe gitcem siz patates yumurta pişirceksiniz yiiceksin sonra şeker yersin dedim
geldi sabriye abla ece götürdü onu mutfağa patates çıkardı tava çıkardı veriyo al patiss pişir diyo bana da anne sen dit diyo şeker uğruna beni erken yolladı evden cadııııı

slm kızlar bizde güne griple başladık doğaç beyin burnu akıyor şırıl şırıl bi biz eksiktik zaten dediğim gibi olacak huysuzluk artıcakta artıcak artık off offf

geçmiş olsun yasemincim ecrine nazar değiyor bence iştahtan olsa bizim oğlanda yemiyor ama şuruplar ayakta tutuyor

hayırlı olsun denizcim incileriniz ne güzel maşallah aral çok sorun çıkarmamış size bizimki dünyayı başımıza yıktı resmen
serpilcim eskişehirde düzeni bozulmasın ecenin hep öyle oluyo bu çocuklar denizlerde kaldığımızda ağla ağla bi hal oldu doğaç yerini acayip yadırgadı her gittiğimiz yerde yas tutar geceleri doğaç gerçi evdede pek farkı yok ama :))

bisikleti tavsiye ederim kızlar sadece evde sürmek için kullanın hafif gerçekten atikecim merak etme doğaçta pedallere uzanamıyor ayağıyla ittiriyor ama bütün gün ıslak mendille falan siliyo temizliyor bakım yapıyor en sevdiği oyuncağı o oldu :)) 3ve 6 yaş içinmiş oyuncakcı kadın dediki ayağı uzansa dahi 2yaşındaki bi çocuğun pedal çevirme yetisi olmazmış 3yaşta başlarmış bişey değişmiyecek yani ayağı uzansada :))

canım doğaç a da geçmiş olsunn anaaaaaaaa tüm çocuklar birden hasta oldu yaa kıştan korkarken bahar daha beter oldu
ecenin öyle yerini aradığı filan olmuyo Allahtan ayşegül ama beni istiyo yanında eşimin nöbette olduğu zamanlarda arkadaşımdada kaldığım oluyodu benim hatta geçen yaz esk de oakdar yoruluyoduki deliksiz uyuyodu geceleri yine öyle olurda ilk uyuturken eşime sorun çıkarır heralde yada belki babanesiyle yatar seivne sevine zaten cuma geliyolar onlarla yatırcam halasıyla filan doay doya birlikte zman geçirsinler bende 2 gece deliksiz uyuyayım yaa :)))

serpil yine bitirdi beni ece şuna bak ya ne akıllı maşallah artık herşeyden anlıyor bu yaramazlar dün doğaç eceyle telefonda konuştu serpil sizin haberiniz yok sizden gizli konuşuyo bunlar :)) şaka br yana aldı telefonu eşim dediki konuş eceyle doğaç başladı eceeeeeeee düüüüüüüt dürelim diyo mama yiyelim dellll diyor gülmekten yıkıldık dün şimdi bile sesi geliyo içerden annemle eceeee diye telle konuşuyor flaş flaş yeni bir aşk doğuyor serpillll ona göreeeee :)))

sevdacım senin işin biraz zor gözüküyor doktorum programındaki dr. kabız olan çocukların tuvalet alışkanlığının zor olduğunu söylemişti canım acıyacak diye korkuyolarmış inş. sen kolay atlatırsın

seneye ben anaokuluna verecem doğaçı kararlıyım belki orda beslenme alışkanlığı kazanır yaşıtı yemek yiyen çocukları gördükçe heveslenir belki hem oyunlar falan eğlenir bütün kış eve tıkılıyor çocuklar biz anneler yeterli olamıyoruz onlara arkadaşlarının olması paylaşımı öğrenmesi süper olur diye düşünüyorum burda bizim lojmanın var anaokulu kontenjanda inş. yer bulurum bulamasamda özel bi yere götürmeyi düşünüyorum yarım günlüğüne öğleden sonraları gitse yeter sabah zaten kalkması yemesi öğlen oluyor sizde düşünüyormusunuz hanımlar

kaydirigubbakcemile3 vayy beeee hemde arabayla gezdircek kızımı bizimki odasına gidip duruyo bi bakıyorum bizim eski tel kulağında demek doğaç la konuşuyolarmışşşş kaydirigubbakcemile3
biz bilgisayarı açınca eceye diyorum ne izliceksin ne açalım diye doğagg diyo onların videosun izlemeyi çok seviyo hatırlıyo bide naptıklarını filan

ben kreşe seneyede vermeyi düşünmüyorum 4 yaşına kadar bakıcıyla devam etmek istiyorum ama tabii inşallah sorun yaşamayız bu seneki gibi devam eder ece zaten haftasonu benimle birlikt haftaiçide bakıcısı haftada bir yada iki gün en az çocuklarla buluşturuyo oynuyolar biz verirsek tam gün vermemiz gerekir onun içinde küçük bence sıkılmasını istemiyorum
ama yarım gün olabilir ayşegül oyun grubu gibi biz bi arkadaşa da tavsiye etmiştik onuda onun ikizleri baya külfetli olurdu götür getir vazgeçtiler ama onlarda çok yaramaz huysuz sürekli vruyo ısırıyo ben eceyi arkadaşlarıyla aynı odada yalnız bırakıp çıkabiliyorum oynuyolar kavga ederlersede gelip şikayet ediyolar ama onlarla sürekli tehlike içinde iki ay küçükler geçende sokakta taş atmışlar bi çocuğun kafası delinmiş:)))))

slm kızlar bebişlere geçmiş olsun
bizim burayada sütçü geliyor ama ben almıyorum.nasıl sagıp getirdiklerini bilmeyince güvenemedim..
zaten kagan da keçi sütü içiyor.
ayşegülcüm o bisikletten kağan 9 aylıkken almıştık biz evin ortasında duruyor.süremiyor henüz ama arka arka gidiyor bazen de üstüne çıkıp tezgahtan bişey alıyor..
kreş olabilir tabi yarım gün gönderebilirim ....
sevdacım lazımlığınız hayırlı olsun.ama diğer odalara götürmesine izin verme..
biz 18 aylıkken almıştık ilk zamanlar götürmeye kalktı ama ben en az 50 kere oyalayarak vazgeçirdim.
o burda dursun oğlum ben çiş yaparken sen de burda oturursun
gel biz top oynayalım gel biz balıklara bakalım
balkona çıkalım diye diye alıştı şimdi bazen tuvalet yıkarken kaldırıyorum bana gösteriyor alıp yerine koyuyor.
tuvalete gitmeyi sevsin istiyorsanız benim bir yöntemim var.
biraz fazla özel olacak ama işinize yarar inşallah.
oğlum ben tuvalete gidiyorum diyorum ve gidiyorum o da peşimden geliyor.kapıyı açık bırakıp
ben çiş yapıyorum diyorum
o da bakıyor
annee çişşş falan diyor
bunu birkaç ay yaptıktan sonra bu diyaloga şunu ekledim..
hadi sen de tuvaletine otur
ilk zamanlar oturmadı tabi ki
ısrar etmedim bir daha ki sefere yine hadi sen de otur dedim
bir süre oturmadı bana bakmayı tercih etti
daha sonra kaka yı devreye soktuk.
kendi bezinde ki kakasını gösterdim aferin oğluma kaka yapmış falan dedim.
sonra ben tuvaletteyken kağan ben kaka yapıyorum dedim
yüzündeki gülümsemeyi görmenizi isterdim.
anne daka attın dedi
o zamandan sonra kendi kendine lazımlığa oturmaya başladı...
şimdi beraber gidiyoruz beraber oturuyoruz ben yapıyorum o bakıyor.sonra beraber el yıkayıp havluya siliyoruz bitti diyor içeri koşuyor..
burdan sonrası benim için kolay gibi görünüyor..çişini tutmayı öğrendiğinde aynı şeyleri bezini çıkarıp yapacağım.çünkü çok hevesli benim çişim var diyorum benden önce gidiyor kapıyı açıp ışığı yakıyor..

benim şimdi gitmem lazım kızlar kahvaltı yapacagız öptüm
bu arada kağanın et videosuna yorumlarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
aralda aynı kaan gıbı
o da çişe gıttıgımde benden once koşar çişş çişşş der bana bakar ve ordakı şeylerle ılgılenır . yanı çamaır makınesı vs.. vss saç maşalarım
aral ben ne yapıyorum dıyorum aa çişş dıyorrr
ben cevreme sordum lazımlık yerıne tuvalet kuçultucu al dedıler. oyle daha cabuk alışıyorlarmış
bılınmez tabıkı cocuktan cocuga degısebılır bır durum bu ..
bakalımyakında alırız bızde..
bırde aralla banyoya gırdıgımızde (beraber kırlılerı makıneye koyuyoruzda)
gıder bakar klozetın ıcıne anne çişş tata der
bılıyor yanı kereta farkındaben hıc daha denemedım çişten kakadankesmeyı
bakalım onumuzdekı ay başlanır yavas yavas

denizcim ben sabiha paktuna keskinin dediklerini yapıyorum gerçekten işe yarıyor.ama uzmanlar klozet adaptörlerini uygun bulmuyor..lazımlıkla başlayın yaptıgı şeyi görsün diyor..
çünkü herşeyi sahiplendiği herşeye benim dedikleri bir dönemde oldukları için vücudundan çıkan bir parçanın görmediği biryere gitmesi onu rahatsız edermiş..

yasemincim ecrine çok geçmiş olsun
umarım ilşaçlar işe yarar.

doğaçın bisikletide hayırlı olsun
batuhanda biniyo ama bana sürdürüyo evin içinde onla dolaşıyoruz:))

bizde lazımlık almıştık ama hem sığmadı hemde oralı olmadı hiç
bende yaza düşünüyorum çişten kesmeyi
zaten biliyo çişe beraber gidiyoruz
koşuyo anne çişş diyo hemen tuvalette bitiyo
kendisi yaparkende çişş diyo
bende zorlanacağımı pek sanmıyorum

denizcim dün gece seni gördüm rüyamda
size geliyodum binanın girişinde mediven boşluklarında
hep ölü hayvanlar vardı at, inek falan
neyse size çıkıyorum gece yatıya gelmişim
sabah oluyo dışarı çıkıcaz ama korkuyoruz
eşinde diyoki korkmayın size bişey yapmazlar diyo
bizi aşağıya indiriyo
bi bakıyoruz hayvanlar canlanmıştı
hayırdır inşallah...

hayırdır ınşallah nurancım
bu aralar basımdan dertler belalar gıtmıyor
aılecek cokkk sıkıntılar ıcındeyız

Rüyada ölü hayvan, ölmüş hayvan cesedi görmek ; iç dünyanızda dışarıya kapanma, yalnız kalma isteği, insanlardan uzak durma arzunuzu ifade eder

haklısın canım zor günler yaşıyosunuz
bu rüyada onu gösterdi bir nevi
sende kendini çok yıpratma
yaşadığın şeyler kolay şeyler değil ama
sana ihtiyacı olan bi oğlun var

ah canım sagolasın
sızler yasadıklarımın yarısını bılıyorsunuz
kafamı dagıtmak ıstıyorum kendımı temızlıge vereyımbarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…