2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ahhh bir dokun bin ah işit demişler artık ben doğaçı iştahsızlığını şikayet etmiyorum farkındaysanız umursamıyorum artık yediği kadar yesin diyorum bir günde midesine giren karbonhidrat bi pohaça onuda sabah bi ısırım öğlen bi ısırım akşam bi ısırım öyle bitiriyor işte meyve suyu ve süt içiyor aralarda bu kadar işte günlük aldığı kalori enerji bu yani iştah şurubu pekmez hepside veriliyor ama tık yok ekmek vereyimmi vermeee diyor hemen sevmiyor yemek yemeyi annemle akşamları ceviz yada fındık kırma oyunları var bide ondan birer tane yiyor ceviz yada fındık oyun hatırına o da bi dilim elma yer bide bu işte aman hiç yoktan iyi hiç yemese napardım yaaa o daha zor yaseminin yaşadığı bu hiç yemiyomuş ecrin herhalde allahtan doğaçın kusma huyu geçti ama ağzındakini tükürme huyu var daha yutmadan tükürüyor yada elindeki mamasını yere fırlatıyor en sinir olduğumda yere atması mamasını gıcık oluyorum heryer batıyor yeterki yesin diye eline simit falan veriyorum bi ısırıyor elinde gezdiriyor o bi ısırım için susam tanelerinin yere dökülmesine katlanıyorum çünkü oturup asla yemiyor mamasını

ay yasegull of sen anlattıkca ben bıtıyorum resmen
lojmanın bahcesınde fln yermı acabaa
ben cogu balkonda yedırıyorum

slm kızlar benimde haziran 2008de bi kızım oldu 2 yasına girecek hala konusamıyor sizinkiler konusuyormu merak ediyorumda... bu arada istahsızlıktan bahsetmişiniz benim kızımda cok iştahsızdı denemedigim iştah surubu kalmamıstı cok zayıftı gecenlerde bi vitamin surubu aldım kızımın iştahını öyle bi actıki buseferde karnını doyuramadım mutfagı gösterip gösterip aglıyodu hiç yemedigi seyleri yemeye basladı bi haftada bayagı bi kiloda aldı etrafımızdakiler bile farketti simdi kestim obez olur korkusuyla iştahı biraz kesilince veririm bi deneyin isterseniz ismini burda versemmi bilmiyorum sitede yeniyimde

aramıza hoşgeldın arkadaşım..
kalırsan bızımle cok sey ogrenır belkıde ogretebılırsın en onemlısı cok eglenırsın
bızım cocuklarımızın gelışımlerıde bırbırlerıne gore farklılıklar gosterebılıyor
konuşmamasına cok takma
doktoru ne dıyor o da onemlı tabı
bnm oglum az cok konuşuyor derdını ıyı anlatıyor mesela
ama bır arkadasımın oglu 2,5 yaşındaydı konuşmuyordu babasıda geç konuşmuş.
bu tur faktorlerıde goz onunde bulundurmak gerekıyor
ılacın adını verebılırsın mahsuru yok

hosbulduk canım esimin yigeni otistik oyüzden korkularım var cünkü ırsi olabiliyormus ama benim kızım hareketleriyle herseyi anlatabiliyor anne baba mama diyebiliyor sadece surubun adı zinco c mineral ve vitamin takviyesi insallah sizin bebişlerinizede faydası olur

evet bnm oglum cokk kullandı ondan bıtkısel bır surup . gercekten cok ıse yarıyor bız yenı bıraktım bıttı sısesı. artık almıyalım bır sure dedık ama alıcam yıne cunku o varken sureklı yıyordu sımdı gunde 2 ogune duştu

hoşgeldin canım aramıza umarım kalıcı olursun bizde burada herşeyimizi paylaşıyoruz gerek çocuklar gerekse kendi yaşantımız hakkında paylaşımlarda bulunuyoruz konuşmaya gelince benim oğlumda derdini anlatacak kadar konuşuyor ama her çocuk bir olmuyor geç konuşanda oluyor otistik olsa anlardın herhalde iletişim içinde olmazdı sizinle bide gözlerinin içine dikkatli bakıp göz temsınız oluyormu ona dikkat et yoksa korkma bu arada şurup senin şuruptan denizcim ama bizde işe yaramadı en etkili alerji şurubu oldu bizde ama ondada diş döneminde etkisi bitti şimdi dişleri patlattı ya vermeye başladım yine prakteni kan kapsülüyle birlikte biraz etki etti gibi bu sefer bir pohaçayı bitirmiş annem dedi diş döneminde benim oğlan deli dumrul oluyor ya gözü bişey görmüyor artık rahatlarız herhalde diğer dört diş çok sonra çıkar tahminim

ay ınşallah ayşegul. aral 4 tane cıkarı ama doğaç kadar yememezlık yapmadı
yapsaydı ben cok etkılenırdım ya
sadece gunde ıkı ogune duşurdu
dun yemedı ogle yemegını zorlamadım bende yarım yamalak yedım banada yedırtmıyor bu arada .
neyse dısarıc ıktık cocuklarla oyle cok oynadıkı oyle azdıkı anlatamam
sora babası geldı zar zor ıcerı soktuk
balkonda yumurtalı maydonozlu patates kızartması yedırdım meyve suyuyla bır tabak yedı
dışarıda durması oynaması cok ıse yarıyor

yeni arkadaşımız aramıza hoşgeldin bizde kullandık o şurubu işe yaramadı zaten en sorunlu iştah konusunda benim cadı kızım hiç bir şeyin faydası yok hatta serumlar biile yedi ama nafile..

arkadaşlarında dediği gibi her bebek ayrı ayrı gelişim gösteriyor benim kızımda 5 buçuk aylık başladı kelimelere 1 yaşında cümle kuruyordu şimdilerde zaten hiç susmuyor ing.türkçe gidiyor okumaya çalışıyor şu aralar.....

denizcim nasıl yapıyorsunuz krep mi yani bu yaptığınız ecrin hiç böyle şeyelr yemşiyor ekmek bile yemiyor kii nasıl oluyor yaa aklım almıyor benim kızımda mı bir sorun var ya....şuruplar ve mamalarda işe yaramazsa artık ben düşünemiyorum halimizi verdiği mama hem vitamin hemnde kilo aldırıcıymış....

hoşgeldin aramıza meleğim
benim kızmda kendini çok güzel ifade edebiliyor kelimelerin yanında işaret dilinide kullanıyor ve ben ne demek istediğini çok kolay anlayabiliyorum
bu ralar uç uç uğur böceği şarkısını öğretiyorum
kafiyeli bir şekilde benim dediklerimi tekrarlıyor
ezberlemesi çok yakındır
iyce öğrensin face eklerim

hosbulduk arkadaslar ilginize cok tesekkür ederim aysegülcüm göz teması kuruyor içine kapanıkta degil ama konusmayınca insan korkuyor bide ailede problemli bi cocuk olunca konussaydı hayırlısıyla sevcecim ne güzel kızının konusabilmesi benimkide konusmaya bi baslasada bidaha hiç susmasa razıyım valla neler ögretirim ben ona bugün dedesini gördügünde bi kere dede dedi bidaha söyletemedik birazda tembel galiba hayırlısı artık

slm kızlar naber görüşmeyeli ne çok şey olmuş yaw yeni arkadaşlar gelmiş meleğim hoşgeldin bence bir sorun yok bebeğinde dediğine göre herşey normal geldi bana..

benim kızım da cümle kurmuyor mesela ama herşeyini anlatıyor bir şekilde duyduğu her kelimeyi tekrar ediyor mesela ben çok rahatım ama hiç dert etmem

slm kızlar naber görüşmeyeli ne çok şey olmuş yaw yeni arkadaşlar gelmiş meleğim hoşgeldin bence bir sorun yok bebeğinde dediğine göre herşey normal geldi bana..

hosbulduk canım yasıtları konusupta kızım daha konusamayınca insan korkuyor bugün bi karar aldık esimle hareketleriyle falan bişey anlatmaya calısırken anlamıyormus gibi yapacaz iyice zorlansın bakalım belki faydası olur yoksa kolayına gelecek konusmayacak

meleğim _yıldız hoşgeldin aramıza
her bebeğin gelişimi farklı oluyo
kimi erken kimi geç konuşuyo
benim oğlumda yavaş yavaş başladı konuşmaya
daha cümle kuramıyo ama kullandığı kelime sayısı fazlalaştı

hosbulduk canım benim ortalama kac kelime söyleyebiliyor

denizcim umarım işten iyi haberler alırsın

sevcancım saç rengin çok güzel olmuş
güle güle kullan...

canım son bir ayda baya baya herşeyi kapmaya başladı
25-30 kelime kadar biliyo

bazı zamanlar 2 kelimeli cümle kuruyo
gol attı, anne aç gibi

bende önceden çok takıyodum ama şimdi takmıyorum
başladı yavaş yavaş konuşmaya

ne güzel baygı konusabiliyor yani benimki 3-4 kelime anca cıkarabiliyor önceleri takmıyordum ama bu aralar tek derdim kızımın konusması daha ac bile diyemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…