2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

haklısın aynı duygularıda bende çok yaşadım
niye konuşmuyo bişey mi var diye çok düşünmüştük
ama geçti şükür
doktoru ne diyo hiç görüştünüzmü
batuhanda konuşmadığı zamanlarda
biz mesela su kelimesini öğreticeksek
oyunlarla su dediktirdik
su istediği zamanlarda bu su şimdi sana su veriyorum gibi şeyler dedik
bunların yararını çok gördük

doktoru tv izlememesini söyledi ailede otistik bi cocuk oldugunu söyledik sanmıyorum hiç belirtisi yok dedi cocuk psikiyatrisine götürmemizi önerdi ama her dedigini daha o anlatmadan anlayıp hemen yapıyorsanız o yüzdende konusmayacagını söyledi tvyle arası zaten iyi degil gercekten daha o mızmızlanmadın ne istedigini anlayıp hemen yapıyorum acıkmadan doyurmaya calısıyorum susamadan su içiriyorum falan gibi ama artık aglasada yırtınsada zorlanmadan yapmıycam istediklerini bu cocugun konusamaması rüyalarıma bile giriyor artık

merhabalar...ben çok okuyup hiç yazmayanlardanım.konu benim alanıma girdiği için dayanamadım,yazayım dedim.bir çocuğa otizm teşhisi konulabilmesi için gecikmiş konuşma tek başına yeterli değildir.sadece önemli bulgulardan biridir.dikkat etmeniz gereken diğer hususlar; *ismiyle seslendiğinizde tepki veriyor mu? *duygularını ifade edebiliyor mu?sinirlenince,üzülünce,sevinince ifade edebiliyor mu? *göz teması var mı? *duyuları farklı algılayıp anormal tepki veriyor mu?sese ,ışığa, dokunmaya vs. *değişikliklere direnç gösteriyor mu?örneğin bir eşyenın yerinin değişmesi *yalnız olmayı daha mı çok tercih ediyor? *tekrarlayıcı davranışaları var mı?sürekli el çırpmak , sallanmak vs. yada dönen cisimlere yoğun ilgi duyuyor mu?

otizm de farklı çeşitleri vardır.farklı özellikleri ve bulguları vardır.örneğin şuan bir öğrencim 2 yaşına kadar herşeyiyle normal gelişen bir bebekmiş.2 yaş civarı konuşma da başlamış.sonra birden herşey alt üst duruma gelmiş.şuan hiç konuşmuyor.bir başka öğrencimiz 6 yaşında,gayet güzel konuşuyor;kendini ifade ediyor.hatta kendi kendine okuma yazma öğrenmiş.ama sosyal iletişim problemi var.zaten otizm eşittir sosyal iletişim problemi.yine de çocuğunuzla ilgili şüpheleriniz varsa daha dikkatli bir gözlem yapmanızı ve bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ederim.ama çocuğunuzun konuşma dışında bir sıkıtısı yoksa çok da telaş yapmayın.benim oğlum da henüz cümle kuramıyor.kelimeleri yarım yamalak söylüyor.

babystorm ilgin için tesekkürler bu yazdıklarına göre benim kızımda kesinlikle otizm belirtisi yok öyle bi problem olsaydı herseyi her istedigini hareketleriyle anlatamazdı herhalde babasının tras oldugunu bile farkedip gidip öpüyor tek problemimiz konusmaması yasıtları en az 10 15 kelime konusurken benim kızım daha en fazla 5 kelime söyleyebiliyor

bu duruma bireysel farklılık diyelim ozaman.senin bebeğin konuşmada geri olabilir ama mutlaka onun yerine başka bir noktada daha iyidir.

el becerileri cok güzel her gördügü hareketi hemen yapıyor kendinden büyüklerle parkta falan uyum saglayabiliyor onların yaptıklarını yapıyor dedigim gibi tek sorun konusmaması insallah kısa bi zamanda konusmaya baslar kendinide kurtarır bizide cünkü bazen biseyler istiyor anlatamıyor sinirleniyor bana eziyet ediyor allah yardımcımız olsun artık

mrb meleğim hoşgeldin umarım sık sık gelirsin.
canım konuşmamasını hiç kafana takma bazı bebekler böyle geç konuşur ama bir anda cümle kurmaya başlarlar...bence o dedğin yöntem var ya hani onu duymamazlıktan gelecekmişsiniz onu yapmayın.
kendini değersiz hissedip hırçınlaşabilir..bak burda kaç kişiyiz hepimizin bebeğinin farklı farklı yönleri var..
bol bol kitap okuyun şarkılar söyleyin parkta falan oynasın zaten zamanı gelince konuşacaktır..
televizyonun zararlı oldugunu bende duydum benim oğlum 50-60 kelimeden fazla şey konuşuyor ama cümle kuramıyor..günde 16 saat falan televizyon açık duruyor..belkide onun etkisi olmuştur..
yasemincim senin bu derdini nasıl çözeceğiz biz.
acaba psikologa falan mı götürseniz zeki bir çocuk oldugu için belki de birşeylere tepki olarak bunları yapıyordur.bir derdi var belli ki.....bilmiyorum canım ya aklıma sadece bu geliyor...
kızlar kaynanamgil geldiler kağan o kadar mutlu ki anlatamam..gece 3 de zor uyuttuk.bütün hünerlerini sergiledi...

canım çok sağol zaten dr.muz pk,yatristte yönlendirdi aklını yenemiyor çok aşırı hareketli zaptetmek imkansız allahtan ilgisini toplmaya başladı yoksa yanmıştım ilgisiçabuk dağılıyordu bekliyeceğiz bakalım olmazsa seneye kreşe gidecek tabi zeka testi felanda şart diyorlar aman ne bileyim yaa var bişeyler ama ne bende anlamadım çokta üzerine düşmüyorum öyle düşsem okumayı öğreneccek neredeyse ....senağlamasenağlamasenağlamavalla sevineyim mi ağlayayım mı şaştım ....

secosel hosbulduk canım senin adına cok sevindim senin oglun gibi cok fazla kelime bilen konusabilen cocukları görünce iyice sabırsızlanıyorum canım benim duymamazlıktan gelme degilde ne dedigini anlamıyormus gibi yapalım demiştik dedigin gibi ters tepki yaparmı acaba kitap okumak istiyorum ama okutmuyor kitabı elimden alıp sayfalarını falan cevirmek istiyor yırtmak istiyor havayı güzel buldugumuzda cıkıyoruz parka ama eve geri dönüsümüz tam bir kabus oluyor gelmek istemiyor kızımla genelde evde yanlızız aksamları esim geliyor bazen iş sebebiyle yemek yer geri cıkar acaba buda sebeb olabilirmiki gec konusmasına

yalnız arkadaşım seni takdirediyorum araştırıp yerinde yazıyorsun tam bir gözlemcisin yani...bende sana katılıyorum asla bir çocuğu kendi haline bırakmak asla iyi değil ki ben şu aralar sinirliyim biraz ecrini bazen duymazlıktan geliyoruum her şeyi kafama atıyor hırçınlaştııryor bebekerli ilgisizlik gerçi herkesi yapar ya....ben bilerek yapıyorum hani bağırmaktansa pek üüzerine düşmeyeyim diye yeni yeni huylaredindi yine...

canım ssen sürekli anlat her şeyi ne yapıyorsan hiç olmadı şarkı söyle çocuklar müziği sever ama babasının evde olmaması konuşması pek etkilemiyor çünkü benim eşim hiç eve uğrayamaz öyle oturamaz bilirler arkadaşlarda ama bülbüldür kızım seni incitmek için yazmıyorumn fazlasını bile ama lütfen sıkıntın varsa dr.götür muhakkak ben bunu derim aklın kalacağına emeğin kalsın daha iyidir....vereliniortak

tv tabikide zararlı ama ecrin hep açık tutar hoşunaa gidenelri, kendiside eşlikeder söyler tekrarlar böyle yani bize ileride zararı olur mu bilemiyorum .....

meleğim bence bence fazla takıyosun bu konuyu kafana arkadaşların dediği gibi her çocuğun gelişimi farklı
mesela karamsarın kızı var ecrin bizimkiler konuşamıyken onun konuştuğunu yazıyodu annesi bende çok şaşırıyordum ama benim kızımında konuşma zamanı gelecek diyodum kendime

doktorlar asla çocuklanrınızı başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayın diyolar
bizimkilerde öyle bıcır bıcır konuşmuyolar sonuçta

seni birazda olsa rahatlatmak için söylüyeyim bizimde bi tanıdığımızın çocuğu yaşıtlarına göre az konuşabiliyodu
doktoru aynen size söylenen gibi her dediğini daha o anlatmadan anlayıp yapmayın dedi bırakın anlatmaya çabalasın dedi
o yöntemi uyguladılar ve gerçekten başrılı oldular
bence sende doktorunu dinleyip uygulamalısın
eminim faydasını göreceksin

oooooo sibelcim seni görmek ne güzel
nerelerdesin neler yapıyosun neden bayadır katılmıyosun aramıza ?????
rüya nasıl......

bu oyun gerçekten çok zor öğrencini tebrik ederim atike
eminim izlerken çok keyif almışsındır
[/COLOR]

tatlım patateslerı kucuk kupler halınde dogruyorsun küp küp kızartıyorsun ayrı bır teflon tafaya alıyorsun kızarttıklarını . içine biraz tuz koyuyorsun ıstersn coook azda karabıber atabılırsın
bnmkı kırmızı pul bıberlıde sevıyor
istediğin kadar maydonuzu içine dogruyorsun istedıgın kadar yumurta kırıyorsun
hıc yag koymuyprum ben cunku patateslerın elbet yağı kalıyor
oyle kızartıyorsun yumurtalı sekıdle karıstırarak
yanıan domates dılımle cok sevıyor cocuklar olumunekankayizsmile

kızlar bende hazırlanıyorum aralı babaanneye bıraktım evdeyımz duş alıp hazırlanıp cıkıcam.
aralla beraber ıstanbula gıdıyoruz 3 gun kadar kalıcazz
annemı gormem lazım
aral cok mutlu ıngakk aytaçç ananee dıye delırdı bugun
cantaasını gordu kıyafetlerını gıydır dıye tutturdu oglum sımdı deıl bende cıcılerımı gıyım cıkıcaz dedım
15,30 da ferıbotumuz kalkıyor. 3 te evden cıkmamız gerekıyor
kabataştan arkadaşım alıcak bızı ablama gıdıcez dırekt

sızı ve meleklerınızı opuyorummmmm

yasemıncım bırde aral ılk lokmayı alırken cok zorlanıyor ıstemıyor vs. ıtıyor tukuruyor oyunla ılkını agzına sokarsam begendıgı şey oldugunda hemen ıkıncı lokmasını ıstıyor
ılk lokmayı oyunla fln versen ecrıne belkı sever ve gerısınıde cok zorlanmazsın verırken

dun oglum kustu yaa kuruyemış fln yedı bayaa sonra babası sut yaptı etı cıcıbebelı koca bır bıberon yapmış sutu ıctıkten sonraa kustu hemdee yedıgı ne var ne yokk cıkardı butun halınde kalmıs bazı yedıklerı.
kayınvalıdemdeydık alt katta evı battı kıyafetlerımzı battı
ılkkez boyle bısey oluyor ay cok uzuldum ben yaa
hemen aklıma ecrın geldı .
aral sonra hıc bısey yemedı sabaha kadarda sut ıstemedn oyle uyudu

sagol canım sizinle konustugumdan beri içim biraz rahatladı dünden beri hiç anlamıyormus gibi yapıyorum istediklerini el isaretleri yapıyor bişeyler söylemeye calısıyor ama cıkaramıyor cikolata getirdi aksam elime verdi ac diye ac demeden acmıycam falan dedim hadi kızım ac de falan diye oyunlar yaptım sadece a a diyebildi dünde dede demişti hergün yazarım artık sunu dedi bunu dedi diye bol bol kafanızı agrıtırım cok mutlu oluyorum cünkü :dance:

dr a götürdüm canım benim dediklerinide uyguluyorum simdi yemek bile yapıyorsam anlatıyorum ona konusuyorum sürekli evde sürekli yanlızız diyemi gecikti diye düsünüyordum ama sizin babanızda pek durmuyormus bilmiyorum gec olsunda güç olmasın

canım bırde sureklı dısarı cıkar artık ısın dahakolay yaz geldı gelıcek parklara gotur
dıger cocuklarla haşır neşir olsun
onlarınkonuştuklarını gorunce o da ısteyecektı
bırde cidden dedıgını anlamıyormuş gıbı yapmak çokkk işe yarıyor. bende arala aç demeyı oyle ogretmıştım
ılk seferınde soylemedı aç de açayım dedım yuzumu gerı cevırdım
sonra bı ıkı sefer ugraştım ve soyledı
yavaş yavaş tabıkı bunlar
bı kere demedı dıye sakın bırakma kendını..

konuşacaktır muhakkak..

bende duştan çıktım gıyınıp gelırm yınee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…