2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kramplar bende de oluyor ama normalmiş biraz dişini sıkınca geçiyor fazla takmamak lazım tabi çok rahatsız ederse doktora sorun derim..

aaaaay benimde bacagima gece kramp girdi bir ciglik attim sormayin allahdan kisa surdu yoksa ne yapardim bilmiyorum
alllah yardimcimiz olsun hepimizin ayri ayri sorunlari cikiyor

kramp girince şunu yapmanızı öneririm.

1.kramp girer girmez çimdik, hafif itekleme yada çığlıkla eşinizi uyandırıyosunuz.yerimseniben

2.eşiniz hemen ayak ucunuza geçiyor bacağınızı kırmadan uzatıyosunuz eşinize.(zaten o sırada kramptan bacak kasıldığı için bacağı kırmak imkansız)

3.eşiniz ayak bileğinizden tutup orta şiddette ayak tabanına bir kuvvet uygulayıp ayağıızı yukarı doğru yani bacağınıza doğru ayak tabanından ittiriyor ve kramp ne kadar şiddetli olursa olsun geçiyor.a.s

yalnız ben birşeye dikkat ettim sütü çok içince kramp geçiyor ne derece doğru orasını siz test edip beni onaylayın..
herkese sevgiler..:1hug:

selam kızlar bende hazıran annesıyım sızler ebısey sormak ıstıyorum
ben bebegımın hareketlerını cok net hıssedemıyorum sızde durum nedır
zaten cok gec hıssetmeye baslagım sımdıde tekme olarak hıssetmıyorum
arada pıt pıt oluyo okadar 29 haftamdayım bu normalmı sızce

benim bir arkadasımda hamileligi boyunca hissetmemiş dogru dürüst bebeginin hareketlerini..şimdi dünya tatlısı bir kızı var..yani herkeste aynı şey olmuyor..kaygılanmakta haklısın ama yinede kendini strese sokma derim arkadasım..
bu arada kızlar dün eşim bacak agrılarım için aktardan lavanta yagı aldı ve masaj yaptık..haftalar sonra rahat bir uyku çektim..tavsiye ederim..birkaç damlayla herşey yoluna giriyor...

slm kılzar dün dr.gittim şeker yüklemem vardı ilkinki biraz yüksek çokmıştı dün yine yapıldı normal çıktı dr.yinede dikkat et dedi.

bazıları kız bebek fazla oynamaz diyor gerçi seninki erkek görünüyor benimki de kız ama maaşallahı var kıpraşıp duruyor bütün gün bitanem.eğer doktorun normal diyorsa bir sorun yoktur cnm.eğer göbeğin yağlıyssa yani önceden kiloluysan o zaman da fazla hissetmeyebilirsin ama önemli olan doktorun ne dediğiii sen doktoruna güven ve içini rahat tut..

kızlar kramplar mağnezyum eksikliğinden oluyormuş doktorum bana mağnezyum ilacı yazdı tavsiye ederim

günaydın kızlar bende haziran annesi olacam insallah

suanda beni en cok rahatsız eden durum gaz ve ishal sancıları

tek kullandıgım ilac ise demir ilacı

sizce ishala ne iyi gelir?

Öncelikle çok geçmiş olsun canım.a.s.
Bence ishale muz iyi gelir.Sonra haşlanmış patates,kola(ama hamile olduğundan fazla abrtmaman lazım),yoğurt çorbası tabiiki yağsız,limon.Ben oğluma hep bunları yediririm hiç ilaca gerek kalmadan da hep atlatmışızdır.En iyisi muz hem senin için sağlıklı ve hemen de kabız yapar.Ayrıca bol bol su içmeyi de ihmal etme.Suda çok önemli.

Arkadaşlar aranızda vitaminlerden kalsiyum alan varmı? Benim doktorum demirin yanında kalsiyum da verdi.Birde benim ellerim uyuşuyordu sanki kalsiyumu almaya başlayınca azaldı gibi. azaldı gibi ama yinede kalsiyummu etkili bilmiyorum.
Uykusuzluk bendede var.Zaten her gece en azından bir kere tuvalete kalkıyorum kalkıncada mümkün değil uyuyamıyorum.Birde bu aralar kızımda uyndırmaya başladı.Tekmelerini gündüz o kadar hissetmiyorum.dün gece sağıma yatmışım ve bebeğimde genelde sağımda duruyor, rahatsızmı oldu hanfendi bilmiyorum öyle tekmeleri vardıki uyanmamak mümkün değil.Ama o haraket etsin yeterki ben uyumamaya razıyım.

Bu arada uykumuzun kaçmasıda normal diye biliyorum bebişler bizi doğum sonrası uykusuz gecelere alıştırıyorlar.Nede olsa çoook sabahlıyacaz.:teytey:

benım kı de sagda kızlar ve gecelerı uyandırıyor öylekı bazen babası bıle hıssedıyor eger göbegım onun bedenıne degıyorsa :)
o an uyku muyku olmuyor gozumde hemen elımı koyup onu dınlıyorum .
Allahım hepımıze kolay dogum nasıo etsın onu hayal etmek bıle bır başkaa

AMİN...

ALLAH OLMAYANLARA DA NASİP ETSiN.
ARTIK HAYATIMIN MERKEZİNDE KIZIM VAR.
SAĞLIKLA DOĞURUP, HUZURLA BÜYÜTMEK DIŞINDA BAŞKA HAYALİM YOK ŞiMDİLİK :))

kızlar anne olmak çok güzel bir duyguymuş
allah isteyen herkese nasip eder inşallah
kızım içimde hareket etmesinin verdiği mutluluğu hiç birşey hiçkimse hisstetiremedi bana

bu arada arkadaşlar bugün kanım ölçüldü ve sonuç 9.30 çıktı
ilk hamile kaldığım günlerde 13.1 di
sonraki aylarda ölçtürdüğümde 11.3 dü
şimdi ise 9.5 çok fazla düşmüş sebebide benim demir haplarımı kullanmamam
kendimi şu anda çok suçlu hissediyorum.hap mideme dokunduğu ve kabız yaptığı için kullanmadım ama hata yaptım
bu hatamın bedelinide günde 2 tane hap içerek ödücem
ayrıca araştırdım karaciğer,kuruüzüm ,pekmez,kuru kayısı vs.iyi geliyomuş
bende bu akşam eşime hemen karaciğer aldırdım ve kavurup yedim biran önce normal seviyelere gelmesini istiyorum kanımın inşallah düzelirim yaaaaa
düşük kan sevisiyle doğum yapmak riskli olabiliyomuş mesela doğum anında kan vermek gerekebilirmiş
allah korusun erken doğuma bile sebebp olabilirmiş
offffff ben kendimi ne kadar suçlasam azdırrrrrrrrr

mrb arkadaslar nasılsınız
bebıslerınız nasıl bısey öğrenmek ıstıyorum benim bebeğim sol tarafta normalmı acaba daha doktora gitmedım cvb bekliyorum CADIARZU

canım dikkat et benimde hamile kaldığımda 11.1 çıkmıştı buyüaden ben demir hapına erken başladım daha sonra 11.8 olduydu geçenlerde yine 11.1 düşmüş ne olacak bilmiyorum dr.yinede iyi bakalım dedi ben haplarımıda kullanıyorum ama pekmezde içiyorum yok bana fayda etmiyorlar sanırım ..kafamçokkarıştı

canım dikkat et benimde hamile kaldığımda 11.1 çıkmıştı bu yüzden ben demir hapına erken başladım daha sonra 11.8 olduydu geçenlerde yine 11.1 düşmüş ne olacak bilmiyorum dr.yinede iyi bakalım dedi ben haplarımıda kullanıyorum ama pekmezde içiyorum yok bana fayda etmiyorlar sanırım ..kafamçokkarıştı

doğumada iki ay falan var yükselmezmi acaba
ay naparız ya doğumdan sonra çok halsiz bırakır bizi
zaten doğumda biçok kan kaybetçez bide loğusalık döneminde kaybetçez
çok kan lazım çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :))

sevcecim demir hapıyla birlikte pekmez ve çekirdekli kuru üzümün çok faydası olduğunu biliyorum.takviye olarak almalısın.bu arada kramplar vucudumuzdaki kalsiyum-mağnezyum dengesizliğinden oluyormuş.yani yeterli miktarda kalsiyum alıp mağnezyum az alırsak kramplar artıyormuş,tabi birde vücudumuzun ağırlık merkezi değişti.egzersizi,yürüyüşü ve toz mağnezyum almanızı tavsiyye ederim.benimde iş yaparkaen,okuldayken değilde yatarken sırt ağrılarım oluyor.toz mağnezyumu kullanıyorum.hergün yarım saat yürüyorum..

ya benim tek bebişim olacak ama her gece rüyamda ya ikiz ya üçüz görüyorum hayırdır inşallah..siz de başladınız mı acayip rüyalar görmeye?bebeklerinizin başı hala yukarda mı yoksa inmeye başladılar mı kızlar?benimki yukarıda ve bazen çok zor nefes alıyorum ama yakında geçer inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…