2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar annem bugun saat 11 de amelıyata gırdı
2 ye 10 kala cıktı .. ne olur dualarınzı esırgemeyın
ablamla konustum sımdı cok ınlıyormuş annecım.. ıcım cızz edıyor cok acıyor..
dızındekı mınıskus yırtılmıstı bırde dız kapagı ıflas etmış yenı dız kapagı takcaklardı sanırsam.
doktorunu gorememış ablam ıyıce bılgı alsın nasıl gecmıs amelıyatı hıc bısey bılmıyorum
sızede haber verırım.. nasıl erıyor ıçım bılemezsınız...

slm kızlarr
son zamanlarda çok yoğunum ya yalnız kaldım ya bakalm ne kadar sürecek
deniz annene geçmiş olsun canım inş toparlar bir an önce
ayy facede teonun resimlerini gördüm bakamadım birazdan onada bi göz atıcam baloncuklar filan tam yaz resmi olmuş heralde hepsi o köpük tabancasından eceyede alıcaktım sordum yokmuş
ayşegülcüm arı sütü poleni filan diyosun ya bende alayım dedimkansızlık için kutularının üstünde 5--10 yazıyodu kadına dedim hangisi daha iyiyse onu ver polenmi süt mü kaç yaşında dedi 2 deyince daha çok küçük 5 yaş üstüne veriyoruz alerjendir belki risk almayın dedi bende vazgeçtim ama doğaç kullanıyo bi süredir bişey yok heralde işe yarıyosa ne güzel maşallah valla ben bi ferrum biel alıp veremedim çarşıya gittiğimiz yok hiç som zamanlarda

canım napmış onlar ya ne 5 yaşı 1yaşından büyük olması gerekiyor unuttunmu bir yaşına kadar bal veremedik çocuklara ee geçti gitti bir yaş ben aktardan aldım sanırım deryanın aldığından küçük hazır mama kavonozları olur ya onun içinde ballı macun bu ben 10 liraya aldım aldığım markanın kağıt açıklamasını yazayım oku özellikle bebek dozunu yazıyorum

mineral, vitamin,protein,karbonhidrat takviyesi sağlar. bağışıklık sisteminin kemik yapısının güçlendirilmesine hastalıklara karşı direncin arttırılmasına yardımcı olur kansızlığı giderir ,iştah açar vücudu zinde tutar , kilo yapar 0-6 yaş arası 1çay kaşığı sabah öğle akşam sade veya süte karıştırılarak alınır doğal olduğundan kristalize olabilir doğal haliyle tüketebilirsiniz

yani yaş aralığını bile yazmışlar düşün markası themra ballı polenli arı sütü karışımı doğaç bugün bi tane tostu yedi sabah köy ekmeğiyle yaptım kaşarlı maşallah diyeyimde tekrar yani yemeye başlaması bu arı sütünden beri başladı deneyin kızlar illa iştahı artacak diye bişey yok gerekli vitamini proteini alıyor olması bile yeter

yasemin Allah kolaylık versin hepsi hareketli çocukların ama bazıları ecrin gibi aral gibi feciii insana kök söktürür yaa ben ecenin hızına bile yetişemiyorum
bir hafta nasıl geçti anlamadım vallahi eşim nerdeyse her akşam geç geldi ona sinir oldum biraz şimdi müdür yardımcısı oldu akşam extralarıda oluyo
bende eceyle gezdim pzt zaten bizim ünvtede şenliklere geldik ferhat göçer vardı biraz dolaştık konser başlamadan geldik ece erken uyuo çünkü
gripinede gelmek istemiştim ama işte eceyi nereye bırakcaz gündüz görmüyo akşamlarıda bırkamak istemiyoruz naparsak birlikte
bi akaşm arkadaşıma gittik orda oynadı onun çocuğuyla dün sabah kızdı işe giderken ben bu sabah daha babası giderken bende gitcem diye tutturdu bende aldım getirdim işe koştu oynadı kahvaltısını yaptı muzunu yedi resim yaptı kayyu izledi bi sürü insan gördü uykusu gelince götürdüm geriyolda uyudu bakıcıan bıraktım uyanınca gezmeye gideckelerdi akşamda biz gidicez ikizlere inş
böyle olunca su gibi akıyo zaman
ayşegül zaten doğaçla ecenin huylarını benzetirdim ben hep şimdi ecede doğaç gibi tabii ben senin kadar sabırlı değilim bazen kızıyorum bağırıyorum yapma diyorum ama genelde bırakıyorum yemek bile gidiyo sandalyesini getiriyo birlikte karıştıroyurz su dolduruyoruz masa hazılıyoruz filan uysal genelde sokak konusunda dertliyiz o da normal tam doyamadığı zaman girmek istemiyo haliyle olsun okdarda kavgamız napalım ama gerçekten artık onla zaman geçirmek daha zevkli canım kızım yaa büyüdükçe tatlanıyo bunlar Allah acılarını göstermesin

biliyorum canım ama kadındaki kutularda 5 yaş üzeri diğerindede 10 yaş üzeri diyodu bende gördüm o yüzden kadın vermek istemedi belk başka aktarda bulabilirim ama eşim artık kıllandı ya aldırmaz bana :)))
ben taa geçen kış duydum bu arı sütünü kayınvalidemede dedim sende kullan diye şimdi hatırlıyorum da hiç alıp denemedik keşke inanasada alsa eşim en çk kansızlık için kullanmak isterim ferrum vermektense

sagol serpilcim.. inşallah bır an once ıyıleşır..
Aklım hep orda ya .. takılıyorum oyle kendımı oyalamnaya calısıyorum nettee

bnm oyle uslu cocugum olsa bagırmazdım . ama aral dedıgın gıbı kök sokturuyor.. Allah dagına gore kar verırmış dogru sanırsam.. sen calısşıyorsun eşınde calışıyor daha tahammulsuz olunuyor yorgunluk ış stresı vs.. derken duşunemıyorum senın aralın annesı oldugunu :))))))
Aral hıperaktıf yaramaz deıl kesınlıkle . tabı her cocuk kadar yaramazlıkları oluyor ama hıper aktıflıgı benı yoruyor cunku pesınde olmak zorundayım.. onu takıp etmek zorundayım
balkonlara dun kılıt aldık babası akşam takıcak.. uç balkon bende var uç te alt katta bırının ztn ıkı kapısı var
hepsını kontrol etmekten cok yorulmuştum
bırde babaannesının dıgıturk kutusuna takık . yapma denılen şeyı cok ıyı bıldıgı halde surkelı orda kartı cekıyor sonra bırı gelınce hızla koşuyor kaçıyor
yemek yerken bıle asla oturmuyor oturdugu yerde harkete halınde..
ellerı yada ayakkları kıpır kıpır o oturdugu ıkı uç sanıye ıcınde bıle onlar oynuo yanı bu kezde.
balkonda bizim tüp var gelmış bana anne cocuklar ellemezzz dıyor
evet oglum cocuklar tüpü ellemezz bomm dıye patlar uf oluruz dıyorum gıdıp gozume baka baka tüpü çekiştiriyor.. :))))
bazen dayanamıyorum bagırıyorum cunku bır kere 3 kere anlatmayla denilenı yapmıyor bnm oglan.
bnm nasıl ış yaptıgımı yemek yaptıgımı sofra hazırladıgımı iştee yemek yedıgımı bır Allahım bır ben bırde emıne annem bılır..
ama gecıcek bugunlerımızde.. Allah ızın verırse işe gırebılırsem kışa dogru .
Aralı kreşe verıcem yarım gun
ogleden sonra gıtsın akşam gelsın
daha arabada alamadık onada sınırlerım cok bozukk.. kredı ıcın kefıl bul demışler eşıme kımden buluıcam dıo o da ..
serpil siz ne marka araba almıştınız dızel mı aldınız ve kaça aldınız bacım ?

he bu arada cogu zamann yemek yapmıyorum yapamıyorum cunku....
hep emıne annem yapıyor .. bızım havuzun bakımı yapıldı ışıkları degıştı bugunlerde suyunu doldurucaklar
suyu dolunca ben ışte Aralı o zaman duşunemıyorum ....!
bılıyorum benı havuzda cok yorucak.. eve gırmek ıstemıcek
şımdı bıle sıteden eve sokamıyorummm ztn suya aşık bır cocuk hergun duş alıyor kuvette oyuncaklar bır aşağıda bır bende bıcı bıcı delısı

sen de diyosun bak işe başlııcam diye o zaman nasıl başediceksin bakalım deniz şimdi evde sürekli onunla uğraşabiliyosun ne güzel boşver otur evinde bide ikinciyi yaparsın insan gerçekten iş yükü az da olsa tahammmülsüz oluyo çalışırken ben kendime sabırsız geliyorum eceye karşı; ama çevremdekiler çok serbest bıaktğımı üzerine olmadığımı sabırlı olduğumu söylüyolar tabii herkesin sabrının taştığı bi yer vardır
bi tanıdığımız vardı hiperaktif çocuğu vardı ilaç kullanıyolardı çocuk için ama testi nasıldır nasıl bitedavi yapılır onların eğitimleri filan nasıl oluyo hiç bi bilgim yok valla ablamın kızınında hiperaktif olduğunu düşünüyodum ben evlenmeden önce ece kadardı hep bişeyleri halletme cabasındaydı hiç boş durmazdı ablamda bebek hemşiresi sence hiperaktifmi bu götürsene dra demiştimde yok bee elifni yaptıkları bişey değil düz duvara tırmanmıyo en azından ilaçlık bi durum yok demişti ece de elif kadar şımarık çok şükür hiperaktiflik bi durumu yok yoksa gerçekten ben sen kadar yasemin kadar sabırlı dirayetli göreiyorum kendimi

çalışırsamm Aralda kreşe gıderse herşey daha duzenlı olur dıye duşunuyorum bende..
bır yandan gecede uykusuz kaldıgm ıcın nasıl çalışıcam dıyede duşunuyorum..
Aralı doktora gostermek lazım..
hıperaktıvıte ıle ılgılı yazılar okudum netten araştırdım baya
duzenlı bır hayat lazım mış o tur cocuklar ıcın
Allaha a cok sukur Aralın herşeyını duzenlı yerıne getırırız
o da yalnız olsam yapamazdım emıne annem yardım edıyor
yemegı uykusu dışarı cıkması vs herşeyı duzenlı..
ben ılac taraftarı deılım
bnm yegenım şuan 3. sınıfa gıdıyor onada dort kılı bakardık baş edemezdık
abımler doktora goturduler doktor ılac verdı ay cocuk bır degıstı yavrum serhatım
boyle koltukta oturmaya başladı uyuşuk malak gıbı tovbe yarabbım
annem hemen yengeme o ılacı bır daha vermıceksınz varsın cocuk hareketlı olsun kırsın döksun böylee put gıbısını ben napıyım dedı.. sonra sonra serhat duzeldı şuan oyle bırşeyı yok
Aral daha cok bırı gelınce sevdıgı bır mısafır o zaman fena bışey oluyor
yalnız bızden de cok fecı ama o zaman artıyor hareketlılığı..
gelenler şaşkın şaşkın dönuyor evlerıne hahahahha

inş deniz düşündüğün gibi olur herşey şu da var 3 yaşından sonra çoğu şey daha kolaylaşıyomuş öyle diyo yaşayanlar
ben ece küçükken çok rahat gelirdim işe bi dönem ağlaması vardı ama şimdi konuşmayada başladı ya işe gitmeni istemiyorum beinde götür ananeyi istemiyorum ona küstüm filan herşeyi söylüyo bırakmak çok zor çabuk unutmuyo küsüyo konuşmuyo anlatmaya çalışsamda tamam anlaştık diyo ama yapmaya gelince kabul etmiyo benim en zorlandığım şey bu heralde akşam eve gidince dünyalar onun oluyo öpüyo kokluyo çokk mutlu oluyo 3 yaşına geldiğinde zaman kavramı daha iyi oturcak gidip akşma geliicemi bilicek şimdiki kadar zorluk çıkarmııcak diye umudediyorum bakalım
canım bizim araba 200 hundai accent dizel değil benzinliydi tüp taktırdık bize 10000 e geldi yanii
oto koltuğunu almış eşim dün kullandık oturdu hanfendi bakalım sıkılmaz inş ben rozi gibi otundum diyo arkadaşlar ikizleri için iki tane almışlar ama renkleri farklı ve biri 25 kg biri 36 kg kavga edince çocuklar ben ona bincem vs. diye bi tane daha 36kg diğerinin aynısından almışlar ellerinde kalanıda biz aldık 100 tlye ayşegül sizinkinin aynısıdır belkide baby2go markası eskden niye almadık diye dertleniyodum halloldu .ok şükür

aaa cok ıyı fıyata almışşsınız canım
resım koyabılırmısın acep ?? mrk ettım yada benzer bısey netten bulup koyarmısın
ay bız oto koltugu alalımd edık magazaya gıttık aral asla vede aslaaaa oturmadı oyuncaklar verdıler elınee arabalar ses cıkarak kapıları acılan fln ama hayur bınmedı oturmadıı
ıkı kez gıttık o magazaya ıkı kez bunu yaptı
oturuyor hemen kalkıyorr hemenn...
napıcaz bız bu ışı yaa
sonra napalım dedı eşım bana bende duşunelım dedım cıktık magazadan
sozonkıler ne guzel oturuyor yaa
sıkılırsada alma bosver bı kere alırsan gerısı gelır hep ınmek ıster koltuktan ıstedıgı zaman oturmak ıster..
ben arala aldıgımda bılıyorum cokk zorluk cekıcem
cunku bızımkı aglayınca katılıp morarıyor bebeklıgınden bverı
bılıyorsunuz bu huyundaN DOLAYI COK CEKTIK

bu arada annem ayılmış.. agrısı yıne varmış ama şiddeti azalmış

serpil tüp taktırdık dedın yaa koku yapıyormu tüp bende olmazsa benzınlı alıp tüp taktırcam cunku
hem dızel hem tptronık cok pahalı oluyor yaa

slm kızlar ben geldim.kaç gündür giremedim bir türlü.
ayşegüle katılıyorum.ben size taa ne zaman demiştim hatırlarsanız.sabiha paktuna gerçekten süper bir kadın.kağanın bu kadar uyumlu olmasında o kadının söylediklerini yapmamızın çok etkisi oldu.
denizcim geçmiş olsun bu arada bizim eski araba tüplüydü şimdi yeni arabaya da taktıracagız.koku falan olmuyor hem de çok ekonomik oluyor.
kağan uyandı yine ugrarım.

Anne ve işkadını kimlikleri arasında sıkışıp kalan kadınlar, çocuklarına karşı yeterli olamadıklarını düşünüp, suçluluk duygusuna kapılıyor. Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hüseyin Tatar’a göre; çalışan kadındaki ‘suçluluk duygusu’, henüz bir kız çocukken kafamıza kazınan ‘kutsal anne’ rolünden kaynaklanıyor.

Tüm dünyada çalışan annelerin ortak sorunu, evleri ile iş yerleri arasında tercih yapmak zorunda kalmaları. Anne ve işkadını kimlikleri arasında sıkışıp kalan kadınlar, işlerinde ve annelik görevlerinde birtakım sorunlar yaşıyor. Başlangıçta durumu idare edebileceğini düşünen kadın, daha sonra bu yoğun tempodan yorgun düşüp, aynı zamanda çocuktan ayrı kaldığı için suçluluk duygusuna kapılıyor. Peki, bu aşamada kadınlar ne yapmalı? Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Tatar; çalışma ve ev hayatının getirdiği sorunları aşmaları için annelere şu tavsiyelerde bulunuyor:

SUÇLU ‘KUTSAL ANNE’

Çalışan anneler çocuklarıyla geçirdikleri zamanı yetersiz buldukları için bir süre sonra kendilerini suçlu hissetmeye başlıyorlar. Suçluluk duygusunu yaratan en önemli neden; kadın kimliğini taşımaya başladığı günden beri anneliğin ‘kutsal’ bir görev olduğunu öğrenen kızların, bu rolü aksattıklarını ve yerine getiremediklerini düşünmeleridir. Anneler bu suçluluk duygusuyla ister istemez birtakım yanlışlar yaparlar.

Bu yanlışların başlıcaları ise;

• Çocuğunun her istediğinin yapılması,

• Anne eve geldikten sonra tüm zamanının çocuğuyla geçirmeye çalışması,

• Annenin suçluluğunu telafi etmek için sürekli çocuğuna bir şeyler alması olarak sıralanabilir.

Aslında çalışan annelerin kendilerini suçlu hissetmelerine hiç gerek yok! Çünkü araştırmalar; çalışan annelerin çocuklarının yaşadıkları sorunların annenin çalışmasıyla ilgili değil de, annenin kendi kaygısını gidermeye yönelik yaptıkları hatalı davranışlarla ilgili olduğunu göstermiştir.

BAKICI ıLETıŞıMı GÜÇLENDıRıR!

Yine araştırmalara göre; çocuğun annesi dışında başka insanlarla da diyalog halinde olması, gelişimleri açısından hayli olumlu sayılıyor. Hatta bu iletişimin devamlı olması, çocuklarda güven hissini ve iletişim gücünü artırıyor. Bu nedenle çocuğunuzu işe giderken profesyonel bir bakıcıya, anneanne ya da babaannenin ‘ellerine bırakmak’tan rahatsız olmayın. Üstelik bu şekilde, yani bütün gün çocuğunuzdan uzak kalmanız nedeniyle, onunla birlikte geçirdiğiniz zaman daha da değerleniyor. Bu nedenle, yoğun bir iş gününden sonra, mutlaka çocuğunuzla birlikte geçireceğiniz bir zaman dilimi ayarlayın ve bu süreyi sadece çocuğunuzla birlikte bir şeyler yaparak geçirin. Örneğin, birlikte yemek hazırlamak veya oyun oynamak gibi… Hiçbirini yapamıyorsanız, en azından yatmadan önce ona masal okuyun. Bu şekilde hem özlem gidermiş, hem de anne çocuk iletişimini yaşamış olursunuz.

BAKICIYA KıŞıLıK TESTı

Bu arada bakıcının psikolojik ve vücut sağlığı açısından yeterli ve uygun olduğundan emin olun. Psikolojik durum için gerekirse, bu konuda çalışan, kişilik testleri uygulayan veya çocuk bakıcılarıyla görüşmeler yapan bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Ayrıca bakıcıdan çocuğunuzu bulaşıcı hastalıklardan korumak için hepatit taraması, boğaz kültürü ve verem için PPD testi de isteyebilirsiniz.

GÜVENıLıR BıR KADIN BULUN

Çoğu çalışan kadının en büyük sorunlarından biri, işyeri ve evdeki işler arasında sıkışıp kalmak. Eve ne kadar yardımcı bir kadın da gelse, istedikleri düzeni sağlamıyor ve dolayısıyla yorgunluk daha da artıyor. Eğer kariyerinizden vazgeçmek istemiyorsanız, evinizde hem temizliğe yardımcı olacak, hem de çocuğunuzun bakımıyla ilgilenecek güvenilir bir kadın alın. Bunun en iyi yolu, çevrenize danışmak veya emin olduğunuz insanlara sormaktır. Ayrıca evinizdeki temizlik aletlerinin güvenli ve pratik kullanımlı olmalarına da dikkat edin. Böylelikle hem çocuğunuzun güvenliğini sağlarsınız, hem yardımcı kadının temizlik yaparken zorlanmamasına hem de çocuğunuza daha fazla zaman ayırmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

PROGRAMLI OLUN

ış hayatında başarılı olan bir kadının, çocuğuna zaman ayırabilmek için iş saatlerini kısaltması daha zordur. Böyle bir durumda yapılacak iş iyi bir program yapmaktır. Örneğin; hafta içinde işlerin en hafif olduğu günler biraz daha erken çıkarak, çocuğunuzla daha fazla zaman geçirilebilir ve bu şekilde çocuğunuzla birlikte geçirdiğiniz saatleri dengeleyebilirsiniz.

ÇALIŞAN ANNELERE ÖNERıLER

• ışyerinde emzirme odası gibi özel imkânlar yaratılması için diğer annelerle birlikte mücadele edin.

• Ofisteyken işe, çocuğunuzlayken de sadece ona yoğunlaşın.

• Ev işleri ve çocuk bakımını eşinizle eşit olarak paylaşın.

• Mümkünse ev işinde de yardımcı olabilecek bir bakıcı tutun.

• Çok iyi organize olun. Çocuğun çantası, kıyafetleri gibi detayları geceden hazırlamaya çalışın.

• Eviniz işyerine yakın olsun. Böylece yolda geçireceğiniz zamanı çocuğunuza verebilirsiniz.

• Çalıştığınız için çocuğunuza karşı kendinizi suçlu hissetmeyin.

• Çocuğunuzla vakit geçirmek için rutin davranışlara başvurun. Yatakta TV seyrederek ya da okuldan çocuğunuzu kendiniz alarak onunla daha bol vakit geçirebilirsiniz.

• ış hızınızı kontrol altında tutun. Bazen aileniz için tempo düşürmek çok kötü olmayabilir.

• Kendinizi çocuğunuzun okuluna adayamıyorsanız; ilginizi arada bir de olsa sınıf etkinliklerine katılarak gösterin.

• Çocuğunuzla olabildiğince çok oyun oynayın.

• Hafta sonu birkaç saatinizi sadece çocuğunuzla geçirmeniz aranızdaki ilişkinin kuvvetlenmesini sağlar.

BıRLıKTE YILDIZLARI ıZLEYıN!

• Resim yapın. Çocukların en çok sevdiği şey boyama yapmaktır. Bu kez kıyafetlerinizin ya da yüzünüzün boyanmasına aldırmadan birlikte suluboya resim yapabilirsiniz.

• Tiyatro ya da sinemaya gidin.

• Arkadaşlarıyla ya da yaşları birbirine yakın arkadaşlarınızın çocukları ile küçük programlar düzenleyin. Yemek, sinema ya da tiyatrodan oluşan bu programın içine müzeleri de ekleyebilirsiniz. Hem bu şekilde çocuğunuzun da sosyalleşmesini sağlamış olursunuz.

• Yıldızları izleyin. Bu küçük eğlence çocuğunuzun merak ve keşfetme duygusunu güçlendirecektir.

• Yemek yapın. Çocuklar hamur yoğurmaya bayılırlar! Kolay tariflerden başlayarak birlikte kurabiye veya mini pizza hazırlayabilirsiniz.

BıYONıK KADIN DEĞıLSıNıZ HER ŞEY MÜKEMMEL OLAMAZ!

• “Çalışan anne olmak yetersiz anne olmakla aynı şey değildir, yeter ki çocuklarına kaliteli zaman ayırılabilsin” cümlelerini hiç aklınızdan çıkarmayın.

• Önceliklerinizi belirleyin ve yapacaklarınızı öncelik sırasına göre dizin. Eve gittiğinizde çocuğunuzla mı zaman geçireceksiniz, kendinizle ilgili yapmanız gereken bir şeyler mi var? Elbette ki, öncelikleriniz günden güne değişiklik gösterebilir. Esnek olup yapacaklarınızı sıralarken, zamanın sınırsız, sizin de ‘biyonik kadın’ olduğunuz şeklinde bir yanılgıya düşmemeye gayret edin.

TÜM ZAMAN DEĞıL, KALıTELı ZAMAN!

• Her şeyin, her yaptığınızın mükemmel olması gerekmiyor. Bir şeyi mükemmel yapmak pek çok irili ufaklı, haz verebilecek veya gerekli şeyi ihmal etmek anlamına gelebilir.

• Çocuğunuzla geçireceğiniz zamanı onunla birlikte programlayın ve bu programa olabildiğince sadık kalmaya çalışın.

• ıyi ve yeterli anne olmanın tüm zamanının çocukla geçirmek olduğu şeklindeki yanlış inancınızdan vazgeçin.

• Annelik konusunda iyi niyetli ve yeterli olduğunuza inanın.

• Çocuğunuzu mutlu etmek için elinizden gelen her şeyi yapsanız bile bazen çocuğunuz mutlu olmayabilir. Bu durum onun gereksinimlerini karşılayamadığınız anlamına gelmez. Elinizden geleni yaptığınıza ilişkin duygu ve düşüncelerinizi çocuğunuzla paylaşın ve mutlu olmanın artık büyük ölçüde kendisine bağlı olduğunu söyleyin

Denizcim geçmiş olsun umarım ağrısız sızısız iyileşir anneciğin bi an önce..

Araba koltuğuna gelince mağazada denemeyin zaten..arabada etrafı seyrederek ve kendine özel bi yerinin olduğunun farkına vararak oturacaktır emin ol..Asrın özellikle bu son zamanlarda abi olcammm delisi ne istesek o şekilde yaptırıyoruz abi olursun diye diye siz de öyle deseniz arala abiler burda oturuyor falan..ne biliyim oturmak zorundalar sonuçta!

Sabiha paktuna yaklaşımını bende çok seviyorum denk geldikçe izlemeye çalışıyorum ama ya teo izin vermiyor yada kaçırıyoruz..netten bakıyım bakalım..

Eşim 1-2 haftadır diş doktoruna gidiyor bende gülüyordum ona kızdıkça ohh olsun Allahın sopası yok ki falan diye dalga geçiyordum dün bir uyandım o sopa benim 20lik dişimdeydi :))) 32 yaşına geldim ancak çıkıyorlar kendileri..offf çıkmasın ben istemiyorum da yanağıma batıyor ve feci acıyor,ağrı yapıyor napsam ki yaa alışıp geçermi acaba yoksa gitsemmi bende diş doktoruna offff doktora gitmeye sinir oluyorum yaaaa..

Bu arada bakınız kilo vermişim..mutluyummmmm:lepi: yaza en az 69 ile girmek istiyorum başına bi 6 sayısı oturmalı :))

Selcancımmmm huuu! gönderdiğin elbiseyi dediğin fiyattan koyayım mı gruba? karar ver canım bana hbr ver emi..
kızlar kırlentlerimden bir kısmını daha ekledim bi bakın bakalım nasıllar beğencekmisiniz?
daha annemde bi hurç dolusu daha var araba almadı getiremedik şimdi evde de koycak yer bulamıyorum.. bi de fiyatlar falan nasıl kırlentlerin,elbiselerin yorum yapın yaaa..

Bi de resim ekledim face son aylarda bizzz bakarsınız :))

Bu ara benim hamile tişörtlerine talep arttı ama elimde beyaz tişört kalmadı yenisini sipariş edecem şu elbiselerin parasıyla bir de değişiklik yapıcam tişörtün modelinde beline büzgü falan koydurcam yoğun istek üzerine:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…