2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Esracım çok geçmiş olsun Enese biz de hastayız malesef..
doktordan yeni geldik.Teo 2 gündür ateşli ve ishal..sanırım iremden bulaştı..hani yazmıştım geçen irem kanlı ishal diye sanırım teoya da geçti..(
kakasını yaptırdım babası hemen imdat sesimizi duydu geldi aldı oğluşun pokunu götürdü tahlile..şimdi arayıp öğrencem bakalım ..küçük tarzanım evde 2 gündür beziyle geziyor bi türlü geçmedi ateşi mikrobik sanırım ve antibiyotiğe başlıycaz sanırsam..(

Haftasonuna kadar iyileşse bari eskişehire gitcez yaaaa(

şeftali pastası
malzemeler:
3 yumurta
2 çay b. sıvı yağ
4 ç.b. şeker
2 çay b. yoğurt
1 paket margarin oda ısısında
1 paket kabartma tozu
1 pk vanilya

kreması:
4 su b. süt
1 yumurta
4 yk un
1 yk nişasta
8 yk şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı margarin

süslemek için az gıda boyası
kalıp olarak kullanmak için yarım ceviz kabukları

yapılışı:
kurabiyesinin hamurunu hazırlayıp yarım ceviz kabuklarının dışına kaplıyorsunuz. bu şekilde tepsiye dizip pişiriyorsunuz. bunlar şeftalilerimizin yarısı oluyor. piştikten sonra soğumasını bekleyip içlerindeki ceviz kabuklarını tek tek çıkarıyorsunuz. bu şekilde içi oyulmuş yarım şeftalilerimiz hazır oluyor. tarife uygun olarak kremasını hazırlayıp soğutuyorsunuz. soğuyan kremaları yarım şeftali kurabiyelerinin içine doldurup ikisini birleştiriyorsunuz. iki kurabiyenin birbirine yapışması için kremasını biraz kenarlarına doğru sürebilirsiniz. daha sonra aldığınız gıda boyasını sulandırıp bütün kurabiyeleri tek tek içine batırıyorsunuz. ardından tek tek toz şekere buluyorsunuz.her birinin birleşim yerinin üzerine de daha gerçekçi durması için tercihen portakal,limon ağacı yapraklarından birer tane koyuyorsunuz. kurabiyelerimiz hazır:))

biraz zahmetli ama hiçbir zorluğu yok.

Bende tam aratmıştım baktım tariflere evet güzel gözüküyor denemek lazım tabi önce ceviz kabuğu ve gıda boyasını alıyım..
gerçi ben bu sene d.günümüzde pasta börek düşünmüyorum..eşimle günlerdir d.günü mevzusundan dolayı tartışıyoruz neymiş efendim evde yapmayalımmış..çıldırtcak bu adam beni..kızlar sizin eşler hiç yorum yada müdahale ettimi evde yaptığınız için ? benimki tam manyak yaaaa! bayağı bayağı sırf bu konudan tartışıyoruz..
Neticede benim dediğim olcak tabi ve evde olcak sanırım..dışarısı pahalıya gelir ve ucuz yollu da ben istemiyorum.. zaten çok kişi çağırmayacağım pide yaptırcam,çorba,salata falan yemek faslı bitince de pasta keseriz olur biter bana da zahmeti olmaz..
Aslı da palyaço kıyafeti getirip palyaço olcak yeter işte amaç çocukları eğlendirmek.. yedirip içirmek değil dimi! (gerçi yapcak olsam neler yapcam ama benim deliyi ancak buna ikna ettim ,canım kocam beni çok düşünür ve yorulcam diye korkar:)))
böyle olsa çok mu basit olur kızlar yaaa??

deryacım kurabiyelerin kremasını verilen ölçünün yarısı kadar yaptım yetti
bide ceviz kabuğu yoktu bende ortalarını boşluk bırakarak yaptım ama pişince yassılaştılar
bende piştikten sonra kaşıkla oydum içlerini
diğer tarifleride vericem ama önce batuhanı uyutmalıyım
yazdırmıyo valla :))))

slmm kızlar gerçekten çok güzel olmuş doğumgünleri tekrar tekrar kutluyorum minik kuzuları

kızlar bugün adet günümdü ve olmadım 5 gün daha beklicem test için geçen ay 35. günde olmuştum ama göğüslerim iyice şişti acıyo sık idrarada çıkıyorum test yapsam şimdi çıkmaz daha değilmi bekliyimmi 1hafta sizce

deryacım teoya çok geçmiş olsun
inşallah tahlilde bişey çıkmazda kolayca atlatır
canım yapcaklarında basit değil pastanın yanına ufak bişeylerde yaparsın oldu bitti
gerçi benimkide söylendi durdu
bu kadar ince düşünme yap gitsin işte diye

ayşegülcüm bencede biraz bekle daha sonuç için erken

deryacım nurancım çok geçmiş olsun canım benim umarım hemen iyleşir kuzularım...

deryacım esk.mi geliyorsunuz ne güzel..misafirimiz olun bizede gelirmisinz..bizde de bir akşam sefası yaparız bir mangalda yaparız beraber olmaz mııııı

ayşegülcüm sen daha iyi biliyorsun kendinde diyorsun 1 hft.bekle artık acele etme....

serpilcim güle güle kullan yeni eşyalarını canım....

nurancım sende k.vladenin hediyesini güle güle kullan .....

deryacım ee zaten yemek varmış gerek yok diyerlerine çünkü yeniyor pastalar poğaçalar kalıyor fazla abartma bencede....

esracım geçenelrde sormuştunya kafa çapı nasıl sizinkilerin diye bugün aklıma geldi ecrine şapka almıştık ve şapkayıda kafa çapı yani cm göre alıyoruz yaa orta 50 cm yazıyordu tam ecrinin kafasına oturuyor bende usuleten bir ölçtüm 49 ,50 gibi canım yani....umarım biraz faydalı olmuşumdur....

slm kızlar
deryacım teoya geçmiş olsun yazında ishal zor oluyo yaa inş antibiyotiksiz geçer canım Allah acil şifa versin
nuran şeftali kurabiyede güzelmiş bi denemek lazım ama bana buzlukta durabilcek kurabiyeler filan lazım yaa zor bi durumda çıkartıp biraz ısıtayım taptaze olsun siz koyuyomusunuz buzluğa böyle şeyler
benim geçen gün bitmişti böreklerim pazar sabahı yaptım bi mayalı poğaça bi yufkalı börek attım buzluğa bazen akhvaltıya bazen misafire çıkarmaya çok iyi oluyo bir iki çeşitte tatlı yapsam çok iyi olacak
sabah ecenin lazımlığını getirdim yinee esk den geldiğimizden beri banyoda duruyodu hiç oturmamıştı hadi otur dedim istemedi sonra kendi çıkardı pijamasını kilodunu bana da bezini çıkartıp oturdu mutfaktaydım gelmiş yanıma anneee gel gel şaşkın gözlerini açmış kocaman gittik ama yola baka baka gidiyorum kesin ya işedi geldi ya kakasını yaptı diye meğer lazımlığa küçücük kaka yapmış yaptığını farkedince tuttu heralde yoksa ece sabah bi bez dolusu yapardı aaaa kaka yapmış abla olmuş aferin öpüştük koklaştık çok sevindi iki döndü oynadı filan ama bi daha oturmadı bakıcısıda denemiş baktı oturmuyo bağlamış bu arada çişini yapmış altına pijaması ıslanınca gelmiş söylemiş normalde sabaha kalkınca yapardı bezine ama lazımlık olunca 2 saat belkide daha fazla tuttu çişinide kakasınıda tutmaya başladığına göre böyle böyle başlasak fena olmz diyorum ama evdede durmuyoruz zor olur belkide sonbahara bırakırım bakalım

bu arada dün burası acayip sıcaktı akşam çay içemye gdielim dedik piknik alanına arkadaşlarla yola çıktık ki şimşek çakıyo gittik 2.bardakları içerken başladı yağmur saatlerce yağdı doluya çevirdi bi ara çok soğuktu bugün yine sıcak bakalım akşam nolcak
birde tchibo nun reklamı çıkıp duruyo bi girim dedim siteye ne güzel piknik malzemeler ivarya hepsini alasım geldi biz çok gideriz akşamları filan çay içmeye vs. tek tek edinmek lazım ankamallde mağazası da varmış galiba bi gidersem gezicem

derya haftasonu esk mi gidiyosunuz ohh çok iyi gelicek iki gün teo da gidiyo dimi o da çok eğlenir eminim arabaylamı hızlı trenlemi gidiceksiniz

ayşegül ankaraya ne zaman geliceksin düşündümde sen gelince buluşalım derya sen filan zaten az kaldı heralde gelmene geçen sene 27 sinde filan bize gelmiştin haziranın

yine aynı zamanlar olur sanırım serpilcim çünkü eşim kampa aynı zamanlarada gidecek yine biz yine bi şkilde görüşürüzde deryanın gitme durumu var akçaya bize göre biraz beklerse görüşürüz ben bu arada arabamızı satıyorum verdim sahibindene dün biri aradı 11000 teklife etti bende 11500 olur en son dedim bekliyelim bakalım belki veren olur o fiyatı olmazsa bu adama dönüp satabiliriz zaten bizde 11000e almıştık araba dökülüyor iyice ya korkuyorum sürerken bişey olacak diye

deryacım teo iyilişmiştir inşallah ishalde çok halsiz bırakıyo insanı kıyamam ona

deniz yok bi kaçgündür istanbulamı gitti acaba annesini görmeye ?

kızlar eşimle konuştum bu yaz ankaraya gidelim dedi deryacım misafir kabuleder misin canım günü birliğine arabayla olmazsa hızlı trenle kızlar her aynı anda gitsek ne güzel olur ....

kızlar facebooktaki güzel sözleriniz için hepinize teşekkürediyorum sağolun iyiki varsınız....

ecrinin kilo durumuna bende çok seviniyorum ecrinin ilk defa bu kadar kilo aldı yemesi eh işte aman hiç yememsinden iyidir çok az yiyor ama malum ecrini kilo aldıran şeyler durun yazayım neler kullandığımız...belki iştahı olmayan yemeyenler içinde fikir olur iştahı açılmadı yanlız hani açıl diyemem amam eskiye nazaran çünkü ağzına lokma sokmadı günler olurdu iyi yani ona göre..

1. 6ŞİŞE SERUM YEDİ
2. O BAHSETTİĞİM KİLO ALDIRICI TIBBİ MAMADAN KULLAND 1 KUTU
3. DR.VİTAMİN ŞURUBUMUZU DEĞİŞTİRDİ BU YENİYMİŞ İÇERİSİNDE GERÇEK MEYVELER VE BUNA GÖREDE VİTAMİN MİNARELLER VE BALIK YAĞIDA İÇERİYOR ..ÖZELLİKLERİDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR GERÇEK MEYVEELR OLDUĞU İÇİN ZATEN C VİTAMİNİ ÖZELLİKLE BİRDE SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENE KOYUYORKİ BİLİYORSUNUZ ECRİNİN İĞDEDE SORUN VAR SÜREKLİ KUSUYOR BU YÜZDEN VERDİ EN ÇOKTA AYRICA OMEGA 3 İÇERİKLİ
4. 2 AY BOYUNCADA BAL POLEN VE ARI SÜTÜ KARIŞIMI İÇTİ
5. YENİ DE 15 GÜNDEN BERİ SIRF POLEN VERİYORUM HAKİKİ KÇPEDERİM ARICIDA DOĞAL ...

İŞTE BÖYLE NASIL AMA ECRNİN VİTAMİN TAKVİYELERİ BAYADIR VİTAMİN VERMİYORDUM 3 AYDIR KESMİŞTİM HASTA OLUNCA DR.YENİ BUNU VERİNCE BAŞLDIK HATTA ARTIK 2 KAŞIK ANCA KALDI İÇİNDE ÇABUK BİTİYOR 1 BUÇUK AY ANCA GİDİYOR...

Günlük her gün yumurtasını balını vedde pekmezini veriyorum asla şaşmaz buna rağmen çok dikkatetmeme rağmen hasta oluyor işte ama çok şanslı yaa herkes diyor başkaları hatta biz olsak dayanazmadık çocuk hastanelik olurdu hep hastanede kalırdı diyorlar ben zor olanı sanırım başardım inatettim yemediği günlerde bile vitamnii almasını sağlayacak şeyelr yaptım bu yüzden hep k.valdem olsun k.pederim olsun annemler eşim hep taktirederler çok iyi baktın iyi dayandın diye.....

Dönem dönem değişti yani kattıklarıdma bi dönem ceviz vede fındık karışımı yedirdim eline alıp asla yemiyorki ne çikolata ne dondurma belki biraz ekmek ama ne meyve ne sebze asla eline laıp yemyor ecrin iştahsızlıktan bu yüzden her şeyi katıp karıştırıyorum mecburen yoksa hiç bir şey yemiyor öyle nerde yemek yemek nerde ecirn meyve alıpta yemek asla muz elma vs.hiiiç eline zorla asla yemiyor ben hep ya yoğurduna ya muhallebi yapıp katıyorum yani çok çeşitlivede vitaminli yaptım yapmayada devamediyorum çok yorucu oluyor gerçekten ama değer olsun içim rahat babymix yoğurtlarından bılldırcın yumurtasından her şeyinden aldık yedirdik şimdilerde yeni kestim bi dönem onu bidönem onu başlıyorum biraz araveriyorum orada başka şeyler veriyorum ama asla yumurtasını vede peynirini eksiketmiyorum asla çünkü süt içmiyor ecrin içirenmiyorum meyve suyu felanda içmiyor .....çok kötü yaa canı hiç çekipte bişey almıyor aburcuburda öyle yemiyor hiç ağzına sürmüyor bir tek sakız yani aslında hiç bir şey yemiyorda ben zorluyorum katıyorum her şeyi öylelikle miğdeye gidiyor işte....

Büyüdü ama yemek hala sorun hala sevdiği hiç bir şey yok ..hala oyunlar tev reklam bilgisayar dışarı içeri hayvanlar oyuncaklar fayda etmiyor o ne zamöna azda olsa ağzını açarsa işte oazaman yiyor yoksa hiç bir şey kafi gelmiyor fayde vermiyor çok zor bir çocuk ..........hala lavobanın başına götüyorum bir umut suyla oynarken yermi diye ama hiç tık yok.....2 kaşık onad 3 kaşıok bundan öyle idarediyoruz bu sıralar çok şükür bu kadar ilerlem olduya buna şükür tam anlamıyla hiç yediği bir öğün yok yani....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…