ya aslında serpilcim doğaç 1senedir grip bile olmadı burda farkındaysan hiç hasta falan diye ne zamandır yazmadım maşallah diyeyimde doğaçı ayakta tutan şey meyve suları tahminim ben gelişiminden endişe ediyorum boyu uzamıyor artık yerinde sayıyor ne zamandır mamaya gelince aslında içemek istiyor hevesle geliyor süt diyor bana içerken ilk bir öğürüyor sonra bi cesaretle içiyor mama azcık kaldığında ben dün dedim biraz sonrada bunu içersin dedim demez olaydım boşversene içmiş içeceğini değilmi aradan zaman geçti vereyim azcık kalanıda içsin dedim öğürmeye başladı sonra karnını gösterdi anneee diye kustu obez olacağına inanmıyorum doğaçın ben belki biraz ilerde açılır ama oburlaşmaz bence çok hareketli yakar yesede zaten en başında bu obez olur lafları yüzünden çocuğumu bu hale getirdim ben nasıl pişmanım doğaç bebekken bi ebe dediki alması gerekenin çok üstünde kilo alıyor dedi mamalı bebek bu obez olur dedi kadın bende azalttım mamayı ondan sonra soğudu mamadan çocuk bida zor içer oldu ne yiyosa yesin diyorum artık gerçekten sinr krizi geçiriyor artık insan dün kustu bugün kalktı ve hala mide boş yemiyor bişey bütün gün böyle bu çocuk az olsun yesin istiyorum abartmıyorum hiç ama hiç bir şey yemiyor doğaçın bir huyu var hastada olsa güçsüzde olsa direniyor en hasta ateşli halinde bile bebekken durmuyordu yerinde çok inatcı melisa çayı aldık hem sakinleştirir hem iştah açılır diye doğaçta yine ters tepti asabileşti dr. ilaç veriyor iştah için en olmayacak yan etki doğaçta oluyor yine asabiyet gibi bıktım ya bende bekliyorum anaokuluna göndermeyi karar verdim yarım değil tüm gün vericem ama önce bezden kurtarmam gerekiyor seneye kadar
günaydın
ayşegülcüm ya doğaç yemedğinde hasta oluyomu sık sık ; yani olmuyosa eğer mamayla filan zorlamasan baksana kusmaya da başlamış sana da ona da yazık böyle gidecek belki doğaç belki lerde açılır iştahı (inşallah) ama hemen güçten düşüp hasta olmuyosa uğraşma bence baktın olmuyo seneye kreşe verirsin orda nasıl yemeye başlar şaşırırsın.... bi ara her gidişimde soruyordum dra vitamin veriyimmi balık yağımı şumu bumu hasta olmuyosa verme şimdi belki faydasını görrüsün yada görmezsin ama ilerde obeziteye sebep olabilir varsın yemesin demişlerdi bende işte tek verdğim balık yağı oldu geçen kış diğer vitaminleri hep bi kaç kaşıktan sonra almadı uğraşmadım
ama tabii yemeyince insanın sinirleri de harab olmuyo değil Allah kolaylık versin canım ankaraya geldiğinde getir bize eceyle bir olunca yerler belki :)))
ya aslında serpilcim doğaç 1senedir grip bile olmadı burda farkındaysan hiç hasta falan diye ne zamandır yazmadım maşallah diyeyimde doğaçı ayakta tutan şey meyve suları tahminim ben gelişiminden endişe ediyorum boyu uzamıyor artık yerinde sayıyor ne zamandır mamaya gelince aslında içemek istiyor hevesle geliyor süt diyor bana içerken ilk bir öğürüyor sonra bi cesaretle içiyor mama azcık kaldığında ben dün dedim biraz sonrada bunu içersin dedim demez olaydım boşversene içmiş içeceğini değilmi aradan zaman geçti vereyim azcık kalanıda içsin dedim öğürmeye başladı sonra karnını gösterdi anneee diye kustu obez olacağına inanmıyorum doğaçın ben belki biraz ilerde açılır ama oburlaşmaz bence çok hareketli yakar yesede zaten en başında bu obez olur lafları yüzünden çocuğumu bu hale getirdim ben nasıl pişmanım doğaç bebekken bi ebe dediki alması gerekenin çok üstünde kilo alıyor dedi mamalı bebek bu obez olur dedi kadın bende azalttım mamayı ondan sonra soğudu mamadan çocuk bida zor içer oldu ne yiyosa yesin diyorum artık gerçekten sinr krizi geçiriyor artık insan dün kustu bugün kalktı ve hala mide boş yemiyor bişey bütün gün böyle bu çocuk az olsun yesin istiyorum abartmıyorum hiç ama hiç bir şey yemiyor doğaçın bir huyu var hastada olsa güçsüzde olsa direniyor en hasta ateşli halinde bile bebekken durmuyordu yerinde çok inatcı melisa çayı aldık hem sakinleştirir hem iştah açılır diye doğaçta yine ters tepti asabileşti dr. ilaç veriyor iştah için en olmayacak yan etki doğaçta oluyor yine asabiyet gibi bıktım ya bende bekliyorum anaokuluna göndermeyi karar verdim yarım değil tüm gün vericem ama önce bezden kurtarmam gerekiyor seneye kadar
merhaba arkadaşar benim ikinci oğlumda 2008 doğumlu benide aranıza alırmısınız.........
selcancım o artan mamayı ısrar ederek vermedim içermisin oğlum dedim içmek istedi uzandı ayağıma ver dedi ondan sonra benim vermeme kalmadan öğürüp çıkardı yani kendiside içmek istiyor midesi kalkmasına rağmen kendini motive etmeye çalışıyor başaramayınca çıkarıveriyor ben hiç ısrarcı olmadım hatta beni tanıyan burda derya deniz serpil hepsi şahit nasıl bir tavırda olduğumun hiç ısrar etmediğimin hatta ben kızlara hep dedimki ver yemek dediklerinde yemiceni biliyorum ama deneyim demişimdir hep denerim ama o yemez bende tamam annecim yeme derim hatta evdede anneme yada eşime ısrar ettiklernde kızarım bırakın yemesin derim sofra olayına gelince hep birlikte otururuz masaya doğaçta bizim oturduğumuz sandalyede oturur ama oyun oynar yemekle hep yerlere atar döker yemez ellerini sokar bu şekilde ayrı yedirdiğimdede aynı şekilde aslında ayrı yedirdiğimde biraz daha iyi yiyor diyebilirim biraz oyun oynatırım tvde reklama baktırarak falan ama o da her zaman tutmaz doğaçtaki huydan daha ziyade iştahsız oluşu bence hep konuşurum onunla konuşmak gerekliymiş yemek yiyen çocuk göstermek hayvan göstermek insan göstermek ne kadar gerekli olduğunu anlatmak anlatıyorum evet anne diyor mama yemiş büyümüşler abi abla olmuşlar diyor hatta reklamlarda mama görünce anne abi mama yiyo abla mama yiyor diyor bana gösteriyor evet annecim maması çok tatlıymış çok sevmiş ondan yiyormuş diyorum evet diyor her uzattığımda hemen yediği şeyler meyve ve meyve suyu hiç reddetmeden alır yer tuhaf bi çocuk benim oğlum ya ama çok uysal çok sosyal bi çocuk herkese hemen alışıp kaynaşan uyumlu söz dinleyen bir çocuk bu ara kakasınıda söylemeye başladı tabi yaptıktan sonra :)) biraz önce asker geldi kapıyı tamire nasıl sevindi aster abi deldi diye giderken askere dörüsürüz diyo öpücükler atıyo görmelisiniz nasıl candan ben artık bağlamıyorum dolaplarımı hepsi açık açtığında kapat oğlum babanın cicileri var bozulur onlar diyorum evet bonunu diyor kapatıyor tek yemek iştah yani derdi çok şükür sağlığı iyi dirençli bir çocuk ben bunu dediğim gibi kızlar meyve suyuna bağlıyorum bol bol içirin meyve suyunu bağışıklığını güçlendiriyor kışın hele ona verdiğim nar havuç portakal sularının haddi hesabı yok cuk cuk içti valla hala portakal sıkıp veriyorum c vitaminin bol alıyor vücudunadenizcim koltugunuz hayırlı olsun.bizim ki de koala marka.çok rahat bir koltuk.inşallah sever.kağan çok seviyor kendi takıyor kilidini falan.ama biz kağanı hiç öne oturtmadık.alışmadı yani öne oturmaya.dogdugundan beri ben de arkada oturuyordum.koltugu alınca öne geçtim.
songülcüm geçmiş olsun.kızın için fazla endişeleniyorsun.çevremde birsürü geç konuşan çocuk var ayrıca çok da zekiler.
ayşegülcüm derya daha önce bir yazı paylaşmıştıı.orda yazıyordu.annenin ısrarcı tutumuna çocuk kusarak cvp veriri diyordu.keşke o kalan mama yı da yemeseydi.kendin de farketmişsin zaten.
ben bir de şeyi merak ediyorum.yemek yeme alışkanlığı kazandırmak da önemli.yemekleri sizinle beraber masada mı yiyor,yoksa sizden ayrı mı yiyor?
ATıKECıM NERELERDESıN.ARDA NASIL OLDU?
DERYA TEO NASIL,geçti mi isali?
hele zeynebe çok şaşırdım valla ecrin doğduğundan beri her şey aynı yerinde yürümeye bir başladı karıştırmayada başladı hala şu yaşa geldi hala karıştırıyor amam bu sefer daha da arttırdı ecrin büyüdükçe daha fazlalaştı şlımarıklığı huysuzluk denilmesede aşırı yaramaz oldu erkek çocukların hareketlerrini yapıyor aynısınımesela 1 gün içinde benim hemm baharatlıklarımı kırdı misafirodasından gümüşlüğümden süs eşyalarını hep sürekli gidip alıyor kırdı oyuncakları atıyor çamaşırları sğrekli dağıtıyor sürekli kaşık ve çatalllar evin ortasına getiriyor tokalarını saçıyor taraklar şampuanlar hep evin ortasına getiriyor ben yerine koyduğumda da hemen arkamdan tekrar tekrar getiriyor dağınıklığı çok seviyor onlarala oynamıyor meraktan değil biliyor hepsinin ne işe yaradığını sırf dağıtmak için yapıyor....sürekli bişeyelri ya kırıyor ya döküyor her gün defalarca....
Slm kızlar hemen yazıp çıkcam..
Ev revir gibi oldu hepimiz hastayız eşim 2 gündür evdeydi şiddetli üşütmüş hep yattı..Teonun da ishali tam geçiyordu ki dün gece öksürmeye başladı balgamı atamayıncada her dakika kustu durdu sabaha kadar en az 10 kez kustu 10 kez de kaka yaptı..uyanıkken çok fena yavrum su gibi ishal hiç bişey ilaç dahi veremiyorum çıkarıyor..
ben de çok fenayım mide bulantısı,halsizlik,ishal ve şiddetli mide ağrısı var hiç bişey yiyemiyorum mide ağrısı mahvetti beni o halde bir de eşimle ve asrınla uğraşıyorum şu son 3 gün beni mahvetti..
Aylardır hatta yıllardır hayalini kurduğum eskişehir de yineee hayal oldu tabi..çok üzgünüm çokkkk!
fırsat bulunca yazarım bize dua edin teyzeleri şimdiden 1 kiloya yakın verdi yüzü gözü çekti oğluşumun yaaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?